sonyxp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει κάποιο IDE που να διαθέτει compiler που υποστηρίζει C99 Mode? Μπορώ να κάνω κάτι με το DevC++ ώστε να του κουμπώσω κάποιον Compiler που υποστηρίζει C99? Σαν 2η λύση, αν έχετε υπόψιν σας κάποιο περιβάλλον (IDE) για Ubuntu 12.04 που ο Compiler υποστηρίζει C99 τότε πείτε μου να το κατεβάσω.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Eclipse (αν κατεβάσεις την C/C++ έκδοση έχει τον GCC ενσωματωμένο). και διάβασε εδώ: http://stackoverflow.com/questions/4236323/how-do-you-configure-gcc-in-eclipse-to-use-c99
sonyxp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Eclipse (αν κατεβάσεις την C/C++ έκδοση έχει τον GCC ενσωματωμένο). και διάβασε εδώ: http://stackoverflow.com/questions/4236323/how-do-you-configure-gcc-in-eclipse-to-use-c99 Ah! ωραία... Κατέβασα το "Pelles C" και είναι μια χαρά, θα δοκιμάσω όμως το Eclipse με GCC.
imitheos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Σαν 2η λύση, αν έχετε υπόψιν σας κάποιο περιβάλλον (IDE) για Ubuntu 12.04 που ο Compiler υποστηρίζει C99 τότε πείτε μου να το κατεβάσω. Από ό,τι κατάλαβα δεν θα ακολουθήσεις τη λύση του Ubuntu, αλλά αν παρόλα αυτά το κάνεις, τότε μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε IDE σου αρέσει. Οι πιο συνήθεις compilers που περιέχονται σε ένα *nix είναι gcc και clang και υποστηρίζουν και οι δύο C99. Επειδή λοιπόν οι compilers περιέχονται στο λειτουργικό, όλα τα IDE (τουλάχιστον netbeans, eclipse, codeblocks, codelite, κτλ) δεν χρειάζεται να σου παράσχουν toolchain όπως κάνουν στα Windows αλλά χρησιμοποιούν τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα του λειτουργικού επομένως η C99 "υποστηρίζεται" από όλα τα IDE. Για μικρές δουλειές προτείνω το codelite. Μαζί με το codeblocks είναι από τα πιο ελαφριά και ενώ παλαιότερα υπολοιπόταν του codeblocks σε features τώρα είναι πολύ καλύτερο.
Anubis13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Αν κατεβαζες και εγκαθιστουσες τον compiler χωρις το ide, διοτι το setup ανανεωνεται με καθε καινουρια εκδοση του ide, τοτε δεν θα ειχες αυτο το προβλημα. πχ ο gcc υποστηριζρι το c99 mode. In GCC versions 4.3 and later it changes the behavior of GCC in C99 mode.
sonyxp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Από ό,τι κατάλαβα δεν θα ακολουθήσεις τη λύση του Ubuntu, αλλά αν παρόλα αυτά το κάνεις, τότε μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε IDE σου αρέσει. Οι πιο συνήθεις compilers που περιέχονται σε ένα *nix είναι gcc και clang και υποστηρίζουν και οι δύο C99. Επειδή λοιπόν οι compilers περιέχονται στο λειτουργικό, όλα τα IDE (τουλάχιστον netbeans, eclipse, codeblocks, codelite, κτλ) δεν χρειάζεται να σου παράσχουν toolchain όπως κάνουν στα Windows αλλά χρησιμοποιούν τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα του λειτουργικού επομένως η C99 "υποστηρίζεται" από όλα τα IDE. Για μικρές δουλειές προτείνω το codelite. Μαζί με το codeblocks είναι από τα πιο ελαφριά και ενώ παλαιότερα υπολοιπόταν του codeblocks σε features τώρα είναι πολύ καλύτερο. Εκτώς από την Micorosft ... Όσον αφορά το Eclipse, τελικά το άφησα γιατί έχει και κάποια μικρή διαδικασία να κατεβάσεις τον Compiler και να τον περάσεις sto eclipse. μου κάνει το "Pelles C IDE", είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα IDE, είναι πολύ εύχρηστο, έχει auto-complete(not really care for this), χρωματίζει τις μεταβλητές/κλάσεις ΚΑΙ (ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) δουλεύει το ΤΑΒ και μπορώ εύκολα να στήσω τον κώδικα εμφανισιακά. Δεν μου βγάζει την παναγία δηλαδή με το "Ident". Θέλω να έχω και σε Ubuntu "καβάτζα", κατέβασα την έκδοση 4.7.3, είναι πολύ απλή η διαδικασία του Compiling (απλά μια εντολή), o Text Editor φυσικά είναι για το πεος. Άρα! μάλλον θα μείνω Pelles
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εκτώς από την Micorosft ... To VS2013 την υποστηρίζει μια χαρά (και το τσάμπα Express edition).
sonyxp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 To VS2013 την υποστηρίζει μια χαρά (και το τσάμπα Express edition). Ενδιαφέρον... έχω μείνει στην 2010 εγώ γιατί δεν μου αρέσει καθόλου το περιβάλλον του 2013.
migf1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Σε Ubuntu, δοκίμασε και το Geany (είναι κάτι αντίστοιχο του Notepad++ για Windows) και σετάρισέ του για compiler τον gcc (αν και νομίζω έρχεται από "μαμά" σεταρισμένο). Για Windows, η Pelles C που κατέβασες είναι καλή επιλογή. Έχει πολύ δυνατό compiler, αλλά το IDE της έχει αρκετούς περιορισμούς. Αν θέλεις να έχεις κοινό περιβάλλον εργασίας σε όποια πλατφόρμα κι αν εργάζεσαι (μεταξύ Win και Unix/Linux) δοκίμασε τα cross-platform IDE που σου είπε ο imitheos. Κυρίως τα Code::Blocks και CodLite, που είναι πλήρη κι ελαφριά (γιατί το Eclipse σέρνεται). Και το Netbeans είναι ωραίο, αλλά βαρύ κι αυτό. Σχετικά με τον Dev-C++, δες το σύγχρονο fork του, το Orwell Dev-C++ που έρχεται πακέτο με σύγχρονες εκδόσεις του mingw gcc (και μπορείς να βάλεις όποιον άλλον θέλεις). Γενικώς, τα περισσότερα IDE μπορείς να τα ρυθμίσεις να δουλεύουν με όποιον compiler θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα