Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοτε τουλαχιστον ειχε νοημα η συζητηση διοτι το Multi ηταν ακομη σε εμβρυακό σταδιο... τωρα πλεον μια τετοια συζήτηση δεν μπορώ να καταλαβω τι νοημα έχει.....

Δεν ήταν σε εμβρυακό στάδιο,απλά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που εκμεταλλεύονται το multi και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει,μόνο αυτά Embarrassingly parallel εκμεταλλεύονται πλήρως το multi,οτιδήποτε άλλο εκμεταλλεύεται το single οπότε σαν γενική απόδοση καλύτερα να έχεις δυνατούς πυρήνες παρά πολλούς.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω μπερδευτεί , αν ασχοληθώ με οc να προτιμήσω τον AMD ,και αν όχι INTEL ? βασικά δε νομίζω οτι θα ασχοληθώ με oc, οποτε τι ειναι καλυτερο σε τιμη αποδοση με το μπάτζετ να μην υπερβαίνει τα 270-300 ?

Παιδια αν γινεται συγκεκριμενες προτάσεις που να μην εχουν θεμα συμβατότητας μεταξυ τους, για επεξεργαστή , μητρική και μνήμες Ράμ,

χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια!

Ρε παιδιά κανεις δε μπορεί να μου δώσει μια συγκεκριμένη απαντηση σε αυτα που θέλω?

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις τρελό Overclock στον amd για να αξίζει,που σημαίνει ποιο πολλά λεφτά,που σημαίνει ποιο καλό intel... δεν αξίζει να ασχοληθείς.  

http://www.skroutz.gr/s/3404706/Intel-Core-i5-4430-Box.html i5-4430 ~170€

http://www.skroutz.gr/s/3718699/Gigabyte-GA-H81M-DS2.html μητρική ~50€ Αν έχει απαιτήσεις όπως raid crossfire μπλα μπλα,ανεβαίνει η τιμή.

http://www.skroutz.gr/s/2573458/G-Skill-NT-8GB-1x8GB-DDR3-1600MHz.html Μνήμες ~70€

Δες πόσο ποιο ψιλά είναι από τον 8350

http://pclab.pl/art54006-3.html

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το εχω καταλάβει απόλυτα αυτο με το Raid , έχω πάνω πάντως 2 δίσκους, εφόσον κάνω την συγκεκριμένη αναβάθμιση και αγοράσω μητρική με Raid, θα ειναι τοσο αισθητή η διαφορα ταχύτητας?

Το υλικό που εχω πανω στο πισι τωρα ειναι :

cpu  : Ε6500 ,  Μητρική  P5QL/EPU ,3gb ram και SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE

o επεξεργαστής που μου προτείνεις τωρα ειναι καλύτερος απο τον 4570? γιατι οι τιμες πανω κάτω στα ιδια παιζουν.

Και αν αντι για 8αρα μνημη βάλω 4 παλι καλα δεν ειναι?αν αξίζει ,να δώσω παραπάνω χρήματα για μια μητρική με Raid και να βάλω 4αρα μνήμη.

Σε ευχαριστώ

να ρωτησω και κατι ακομα, εχει τρελη διαφορα το υλικο που εχω τωρα αν θα τρεχει σε Windows 7 πχ, ή σε Windows Xp ?

και η ίδια ερώτηση και για το υλικό της αναβάθμισης.

Δημοσ.

Το raid θα μπορουσε να σε ενδιαφερει αν ειχες δυο ιδιους δισκους και θυσιαζες τον ενα ωστα να ειναι μονο για back up του αλλου.

Δημοσ.

Και συνεχιζω να επιμενω να το ψαξεις καλα με τους επεξεργαστες. Μην βασιζεσαι στα λογια ενος μονο ανθρωπου και ενος πολωνικου review. Αν συζητουσαμε για μεγαλυτερο budget εννοειται η ιντελ θα ηταν καλυτερη λυση . Αλλα σε αυτα τα budget ειναι πολυ διφορουμενα τα πραγματα.

Οσες low threaded εφαρμογες εχουν απομεινει ειναι χαμηλων απαιτησεων και τρεχουν σε οποιοδηποτε επεξεργαστη μια χαρα. Βαρια προγραμματα ειναι multi και τρεχουν καλυτερα στον amd.

• Like 1
Δημοσ.

Το raid θα μπορουσε να σε ενδιαφερει αν ειχες δυο ιδιους δισκους και θυσιαζες τον ενα ωστα να ειναι μονο για back up του αλλου.

Μπορείς να τον θυσιάσεις και για ταχύτητα,αλλά και στης δυο περιπτώσεις δεν είναι φοβερή η διαφορά. 

Οσες low threaded εφαρμογες εχουν απομεινει ειναι χαμηλων απαιτησεων και τρεχουν σε οποιοδηποτε επεξεργαστη μια χαρα. Βαρια προγραμματα ειναι multi και τρεχουν καλυτερα στον amd.

Δεν έχει σημασία πόσο χαμηλές απαιτήσεις έχουν,τελειώνουν 40-50% ποιο γρήγορα. 

Τι θα πει «έχουν απομείνει» είναι τεράστιο το ποσοστό και δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Βαριά προγράμματα multi ποια είναι για να μας ενδιαφέρουν;;;;;

Και πάλι το πολύ κερδίζεις 10% με τον amd στην καλύτερη περίπτωση αλλά χάνεις μέχρι και 40-50% στην χειρότερη,ποια είναι καλύτερη επιλογή;;;;

Δημοσ.

Και συνεχιζω να επιμενω να το ψαξεις καλα με τους επεξεργαστες. Μην βασιζεσαι στα λογια ενος μονο ανθρωπου και ενος πολωνικου review. Αν συζητουσαμε για μεγαλυτερο budget εννοειται η ιντελ θα ηταν καλυτερη λυση . Αλλα σε αυτα τα budget ειναι πολυ διφορουμενα τα πραγματα.

Φιλε ευχαριστω για την βοηθεια, μηπως θελεις να μου προτεινεις κ εσυ με το συγκεκριμενο μπάτζετ τον καλυτερο συνδυασμο που πιστευεις οτι μπορω να παρω?

Παιδιά για να γινω πιο συγκεκριμενος αν θελετε, 2 games τρεχω προς το παρον, Counter Strike Source kai Football manager , σκοπος μου ειναι αυτα που θα παρω να μπορουν να ανταπεξέλθουν για μια 5ετια οσο ειναι εφικτο τουλαχιστον αυτο

Δημοσ.

Φιλε ευχαριστω για την βοηθεια, μηπως θελεις να μου προτεινεις κ εσυ με το συγκεκριμενο μπάτζετ τον καλυτερο συνδυασμο που πιστευεις οτι μπορω να παρω?

Στο μπάτζετ που αναφέρεις, για 'μένα ένας πολύ καλός συνδυασμός θα ήταν αυτός:

FX 8320: http://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320.html?keyphrase=8320

970A-UD3: http://www.skroutz.gr/s/350978/Gigabyte-GA-970A-UD3.html?from=autocomplete&keyphrase=970a-ud3

Μνήμες: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.552263

Λίγο πάνω από 300 ευρώ. Σε ίντελ δεν πρόκειται να βρεις μητρικές που να σου προσφέρουν τα ίδια πράγματα στο μπάτζετ των 80-90 ευρώ. Μια χαρά futureproof θα είναι το συστηματάκι.

Ο 8350 που αναφέρεις στο αρχικό ποστ φιγουράρει στα μαγαζιά για λόγους μάρκετινγκ μόνο. Ο μόνος σοβαρός λόγος που θα μπορούσες να τον πάρεις είναι για να τον πας στον θεό με χοντρό OC. Με λίγα κλικ μέσα από το bios μπορείς να κάνεις τον 8320 --> 8350, τσάμπα θα χαλάσεις το 40άρι παραπάνω, 1000 φορές να το δώσεις για μια καλή ψύχτρα.

Αν μελλοντικά σκέφτεσαι να κάνεις sli/crossfire ή να ασχοληθείς με σοβαρό OC μπορείς να κοιτάξεις & την 990ΧA-UD3, ένα 10ρικο παραπάνω έχει αν κρίνεις ότι αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να τον θυσιάσεις και για ταχύτητα,αλλά και στης δυο περιπτώσεις δεν είναι φοβερή η διαφορά. 

Δεν έχει σημασία πόσο χαμηλές απαιτήσεις έχουν,τελειώνουν 40-50% ποιο γρήγορα. 

Τι θα πει «έχουν απομείνει» είναι τεράστιο το ποσοστό και δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Βαριά προγράμματα multi ποια είναι για να μας ενδιαφέρουν;;;;;

Και πάλι το πολύ κερδίζεις 10% με τον amd στην καλύτερη περίπτωση αλλά χάνεις μέχρι και 40-50% στην χειρότερη,ποια είναι καλύτερη επιλογή;;;;

Ρε συ elf ανεφερε μου μια σοβαρη low threaded εφαρμογη που χρειαζεται σοβαρη επεξεργαστική ισχύ η οποια θα κανει σοβαρη διαφορα στο user experience και εγω θα σου δώσω απολυτο δικιο. Αλλα αν μιλαμε για το ποσο γρηγορα κανει render ο browser τοτε δεν εχει νοημα να συνεχιστεί αυτη η συζητηση! 

Δημοσ.

Σύγχρονα παιχνίδια μπορούν να εκμεταλλεύονται παραπάνω από 3-4 πυρήνες και εκεί ο FX για τα λεφτά του αξίζει και με το παραπάνω.Οι καινούριες κονσόλες έχουν πολυπύρηνα apu και αυτό ανεβάζει τις πιθανότητες να επεκταθεί η υποστήριξη πολυπύρηνων στα παιχνίδια.

Επίσης στα χρήματα που κοιτάς παίρνεις ξεκλείδωτο amd με μια καλή μητρική για overclocking πράγμα που σου επιτρέπει να επεκτείνεις τις επιδόσεις αλλά και τη "ζωή" του συστήματος.

Με ένα set 8320+970/990 μητρική θα είσαι εντάξει.Στο budget σου έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κοιτάξεις σε κάτι άλλο αντίστοιχο από πλευράς δυνατοτήτων και ποιότητας σε όλα τα parts.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε συ elf ανεφερε μου μια σοβαρη low threaded εφαρμογη που χρειαζεται σοβαρη επεξεργαστική ισχύ η οποια θα κανει σοβαρη διαφορα στο user experience και εγω θα σου δώσω απολυτο δικιο. Αλλα αν μιλαμε για το ποσο γρηγορα κανει render ο browser τοτε δεν εχει νοημα να συνεχιστεί αυτη η συζητηση!

Οποιοδήποτε παιχνίδι στηρίζεται στην single,ας το παίξω κακώς και ας πω το flight sim X  http://pclab.pl/art54006-5.html ...

Ανέφερε εσύ μια βαριά multi που την τρέχει όλος ο κόσμος καθημερινά για ώρες ώστε να κάνει σοβαρή διαφορά στο user experience και θα σου δώσω εγώ απόλυτο δίκιο(μόνο τα παιχνίδια είναι,θα κερδίσεις το πολύ 10% σε μερικά και θα χάσεις 40% σε πολλά),οι low threaded δεν χρειάζονται να είναι σοβαρές,αν όλα ότι και να κάνεις, πάει έστω και 40% ποιο γρήγορα τότε έχεις 40% καλύτερο user experience,στον amd ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση κερδίζεις το πολύ 10% σε κάποια πράγματα ενώ χάνεις συνέχεια 40% ταχύτητα.

Σύγχρονα παιχνίδια μπορούν να εκμεταλλεύονται παραπάνω από 3-4 πυρήνες και εκεί ο FX για τα λεφτά του αξίζει και με το παραπάνω.

Με 25€ παραπάνω μπορεί να πάει στον i5-4440 που σε αυτά που λες θα βγάζει την ίδια απόδοση με τον 8320,δεν νοιάζεται το παιχνίδι αν θα τρέξει 2 thread σε δυο διαφορετικούς αδύναμους πυρήνες ή σε έναν δυνατό δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα,σε όλα τα αλλά θα δίνει + 50% ,ε για αυτά τα 50% σε όλα τα άλλα αξίζει να δώσεις 25€ παραπάνω...
Δημοσ.

Οποιοδήποτε παιχνίδι στηρίζεται στην single,ας το παίξω κακώς και ας πω το flight sim X  http://pclab.pl/art54006-5.html ...

Ανέφερε εσύ μια βαριά multi που την τρέχει όλος ο κόσμος καθημερινά για ώρες ώστε να κάνει σοβαρή διαφορά στο user experience και θα σου δώσω εγώ απόλυτο δίκιο(μόνο τα παιχνίδια είναι,θα κερδίσεις το πολύ 10% σε μερικά και θα χάσεις 40% σε πολλά),οι low threaded δεν χρειάζονται να είναι σοβαρές,αν όλα ότι και να κάνεις, πάει έστω και 40% ποιο γρήγορα τότε έχεις 40% καλύτερο user experience,στον amd ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση κερδίζεις το πολύ 10% σε κάποια πράγματα ενώ χάνεις συνέχεια 40% ταχύτητα.

Δλδ τωρα το flight X ειναι game που το παιζει πολυς κοσμος και μαλυστα ολη μερα καθε μερα? 

Να σου αντιπαραθεσω εγώ οποιαδήποτε σοβαρη video editing εφαρμογη που μάλλον έχει και μεγαλυτερο target group απο το fsx. .....

Και πραγματικά θελω να μου δώσεις ενα, ενα μοναδικο παραδειγμα single threaded εφαρμογής καθημερινής χρήσης που θα έχεις διαφορετικο User experience μεταξυ των δύο επεξεργαστών. Ακομη και στην περιπτωση που χρησιμοποιεις πολλες single threaded παραλληλα ο amd μπροστα θα είναι γιατι ο ιντελ θα ξεμεινει απο διαθέσισμους πυρήνες πιο αργά...  

Με 25€ παραπάνω μπορεί να πάει στον i5-4440 που σε αυτά που λες θα βγάζει την ίδια απόδοση με τον 8320,δεν νοιάζεται το παιχνίδι αν θα τρέξει 2 thread σε δυο διαφορετικούς αδύναμους πυρήνες ή σε έναν δυνατό δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα,σε όλα τα αλλά θα δίνει + 50% ,ε για αυτά τα 50% σε όλα τα άλλα αξίζει να δώσεις 25€ παραπάνω...

Ποια ειναι ολα αυτα τα αλλα βρε αγορι μου?

Ποια??? Το render μιας σελιδας που αντι να γινετε σε 0,0000010s στον amd θα γινεται σε 0,00000007s  στον ιντελ? 

Τι ειναι πιο σημαντικο δλδ? να κερδισεις 0,0000003s στην σελιδα ή κανενα 15λεπτο στην επεξεργασια καποιου μεγαλου βιντεου που θα τύχει να επεξεργαστείς.  

Δημοσ.

Over-budget με ίδιας ποιότητας μητρική (για oc δυνατότητες άστο)...Κλειδωμένος,με λιγότερες έξτρα εντολές πέρα από τους πυρήνες.Για το +50% ουδέν σχόλιον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...