Tsilibillys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα.. Θέλω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση και μετά απο αρκετό ψάξιμο αν και πάντα κάτοχος προϊόντων Intel κατέληξα στον AMD FX 8350 . Το πισι προορίζεται για games,αλλα και να μπορεί να σταθεί γενικότερα,τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία αξιοπρεπέστατα. Το θέμα μου είναι οτι ενώ σκεφτόμουν οτι θα δώσω βάση στον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα θα ειναι χαμηλότερης ποιότητας να το πω?(μιας και το μπάτζετ μου δεν θέλω να ξεπεράσει τα 270-300 ευρώ) εχω δεί πολλές προτάσεις ατόμων που συνδυάζουν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με αυτην την μητρική Gigabyte GA-990XA-UD3. Αξίζει τόσο πολυ να συνδυαστεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με την συγκεκριμένη μητρική η μπορώ να κάνω την δουλειά μου και με κάποια πιο οικονομική μητρική? και αν ναι πια μου προτείνεται? Έχω βρεί τον επεξεργαστή στα 185 ευρώ. Οπότε μένει ενα υπόλοιπο 85-115 ευρώ για μητρική και μνήμες Ram(4 gb? ) Τι μου προτείνεται? PS: Κρίνεται απαραίτητο την αγορά ψύκτρας για τον επεξεργαστή?Γιατι εχω διαβάσει οτι πολλά άτομο είχαν θέματα θερμοκρασίας . Ευχαριστώ
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Θεμα θερμοκρασίας δεν τοθεται με την μαμα ψύκτρα , θεμα θορυβου όμως τιθεται.... Απο εκει και περα η επιλογή μητρικής εξαρτάται και απο τα αν θελεις να υπερχονισεις ή οχι.... Παντως αν μιλαμε για παιχνιδια το βαρος πρεπει να πεσει στην καρτα γραφικών και όχι στον επεξεργαστή.
TheELF Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Τον συνδυάζουν με καλή μητρική γιατί ο μόνος τρόπος για να λέει κάπως ο 8350 είναι να τον κάνεις overclock μέχρι εκεί που δεν πάει,δηλαδή θέλει και καλύτερες μνήμες και τροφοδοτικό που να μπορεί να αντέξει τον φόρτο,δυνατή ψήκτρα χρειάζεται έτσι και αλλιώς, και πάλι μόνο οριακά λέει,δες τα benchmark ,στην σελίδα 13 αρχίζουν οι μετρήσεις με το overclock http://pclab.pl/art51730-3.html Αυτό συμβαίνει επειδή ο κάθε πυρήνας της amd έχει μόνο την μισή δύναμη/ταχύτητα ενός πυρήνα της intel δηλαδή στα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλους τους πυρήνες θα έχουμε ίδια ταχύτητα(με ελάχιστο προβάδισμα στους amd) ,όλα τα άλλα προγράμματα στον amd θα θέλουν διπλάσιο χρόνο για να τελειώσουν. Ο αντίστοιχος του 8350 intel είναι ο I5-4570 http://www.skroutz.gr/s/3404747/Intel-Core-i5-4570-Box.html στα ίδια λεφτά με τον 8350 ίδια απόδοση σε προγράμματα και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες και με διπλή σε όσα δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες.
Tsilibillys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Κάρτα γραφικών αγοράστηκε προ 6μήνου,και με καλύπτει προς το παρον. Τώρα εχω πάνω τον Ε6500 , Μητρική P5QL/EPU ,3gb ram και ψιλοσέρνεται. Οχι δε σκέφτομαι να "πειράξω" κατι .
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Για λιγο πιο φθηνη μητρική μπορεις να δεις και κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html Αλλα για 10Ε να φύγεις απο την 990 δεν λεει.
Hyphen Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Γιατι δεν παιρνεις εναν 8320? Για τα παιχνιδια μια χαρα αποδοση θα σου εχει... Ετσι θα σου μεινουν 45 ευρω περιπου.
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Γιατι δεν παιρνεις εναν 8320? Για τα παιχνιδια μια χαρα αποδοση θα σου εχει... Ετσι θα σου μεινουν 45 ευρω περιπου. Σωστό και αυτο .. ασε που ο 8320 γινεται 8350 με δυο κλικ στο bios. 1
Tsilibillys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Τον συνδυάζουν με καλή μητρική γιατί ο μόνος τρόπος για να λέει κάπως ο 8350 είναι να τον κάνεις overclock μέχρι εκεί που δεν πάει,δηλαδή θέλει και καλύτερες μνήμες και τροφοδοτικό που να μπορεί να αντέξει τον φόρτο,δυνατή ψήκτρα χρειάζεται έτσι και αλλιώς, και πάλι μόνο οριακά λέει,δες τα benchmark ,στην σελίδα 13 αρχίζουν οι μετρήσεις με το overclock http://pclab.pl/art51730-3.html Αυτό συμβαίνει επειδή ο κάθε πυρήνας της amd έχει μόνο την μισή δύναμη/ταχύτητα ενός πυρήνα της intel δηλαδή στα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλους τους πυρήνες θα έχουμε ίδια ταχύτητα(με ελάχιστο προβάδισμα στους amd) ,όλα τα άλλα προγράμματα στον amd θα θέλουν διπλάσιο χρόνο για να τελειώσουν. Ο αντίστοιχος του 8350 intel είναι ο I5-4570 http://www.skroutz.gr/s/3404747/Intel-Core-i5-4570-Box.html στα ίδια λεφτά με τον 8350 ίδια απόδοση σε προγράμματα και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες και με διπλή σε όσα δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες. Με ξαναστέλνεις στην Intel ,με αυτες τις λεπτομέρειες που δεν γνώριζα.Αν κατέληγα σε αυτον τον επεξεργαστή με πια μητρική και τι ράμ να τα συνδύαζα? ευχαριστώ για την απαντηση σου. Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις, Να αναφέρω οτι δε σκοπεύω να κανω oc ,οπότε αν μπορείτε να περιορίσετε τις απαντήσεις σας για προιόντα που δε θα χρειάζεται να πειραχτούν για να πιάσουν μια απόδοση Χ . Για τον 8320, η αληθεια ειναι οτι τον κοιταξα,αλλα όσο "έψαχνα" και για τον 8350 , διάβαζα συνεχώς πολυ καλές κριτικές για την απόδοση του και ετσι κατέληξα εκει. Παιδία δεν ξέρω κ πολλά, εγώ συγκρίνω νούμερα (χαρακτηριστικών) κ διαβάζω απόψεις,και κάπως ετσι κοιτάζω να καταλήξω σε μια αγορά. Οποιαδήποτε αποψη-πρόταση καλοδεχούμενη.
TheELF Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Αφού δεν θα γίνει overclock το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις στην μητρική είναι το τι «εξτρά» θες να έχει,πόσες θύρες για μνήμη π.χ. αν θες crossfire / raid ή κάτι τέτοιο.
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Υπερτατα αξιοπιστo το πολωνικο site.... http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested Οσο για το Χ2 ανα πυρήνα η υπερβολή της υπερβολης.... Περισσοτερο κατι σε Χ1,4 με Χ1,5 ισως.... 1
TheELF Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Το 1 είναι το 100% το 1,5 σημαίνει 50% ποιο γρήγορα,δηλαδή 150% Υπερτατα αξιοπιστo το πολωνικο site.... http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested Μα ακόμα και στο δικό σου σιτε ο i5-3570(που είναι ίδιος με τον i5-4570) βγαίνει πολύ ποιο δυνατός από τον 8350... http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5 Και ακόμα και το 50% δηλαδή λίγο είναι; Από την στιγμή που στα multicore δεν δίνει τίποτα παραπάνω ο amd..
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Βρε δεν διαφωνώ μαζι σου ότι σε γενικές γραμμες είναι ιδιοι σε αποδοση αλλα απο την στιγμή που 8350 σε αρκετα Multithreaded ειναι αρκετα καλυτερος συν το οτι σε ιδιες τιμες περνεις καλυτερη μητρική και δυνατοτητα oc αν το θελήσει στο μελλον .. ποιος ο λογος να παει στον απλο 4570 με κακή μητρική...
Tsilibillys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Εχω μπερδευτεί , αν ασχοληθώ με οc να προτιμήσω τον AMD ,και αν όχι INTEL ? βασικά δε νομίζω οτι θα ασχοληθώ με oc, οποτε τι ειναι καλυτερο σε τιμη αποδοση με το μπάτζετ να μην υπερβαίνει τα 270-300 ? Παιδια αν γινεται συγκεκριμενες προτάσεις που να μην εχουν θεμα συμβατότητας μεταξυ τους, για επεξεργαστή , μητρική και μνήμες Ράμ, χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια!
TheELF Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Βρε δεν διαφωνώ μαζι σου ότι σε γενικές γραμμες είναι ιδιοι σε αποδοση αλλα απο την στιγμή που 8350 σε αρκετα Multithreaded ειναι αρκετα καλυτερος συν το οτι σε ιδιες τιμες περνεις καλυτερη μητρική και δυνατοτητα oc αν το θελήσει στο μελλον .. ποιος ο λογος να παει στον απλο 4570 με κακή μητρική... Γιατί στον 8350 πρέπει να είναι το πρόγραμμα/παιχνίδι γραμμένο για να εκμεταλλεύεται το multi και πάλι είναι μικρή η διαφορά,στον Intel όλα (εκτός από τα multi) θα τρέχουν 40-50% ποιο γρήγορα. Και όσα προγράμματα εκμεταλλεύονται το multi μπορούν να τρέξουν και μέσου κάρτας γραφικών,οπότε το multi χάνει πολύ σε σημασία.
WalkerSW Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Εεεεε ενταξυ αμα ειναι ετσι τοτε ας το γυρισουμε όλοι σε μονοπυρηνους P4. Η καρτες βοηθάνε στις συγκεκριμένες διαδικασίες δεν αναλαμβανουν όλο το βαρος της επεξεργασίας.... Νιωθω λες και γυρισα 5-6 χρονια πριν που γινοταν ο κακος χαμος 2πυρηνου vs 4πυρηνου.... Τοτε τουλαχιστον ειχε νοημα η συζητηση διοτι το Multi ηταν ακομη σε εμβρυακό σταδιο... τωρα πλεον μια τετοια συζήτηση δεν μπορώ να καταλαβω τι νοημα έχει..... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα