panther_512 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Σκέφτομαι εδώ και καιρό να αγοράσω μία 55-άρα, 60-άρα τηλεόραση για το σαλόνι μου, κυρίως για PC gaming και ταινίες. Αυτή τη στιγμή είμαι με τη 40-άρα Samsung LE40R84BD Η σκέψη γυροφέρνει τουλάχιστον 2 χρόνια στο μυαλό μου, με αποτέλεσμα να περνούν από μπροστά μου διάφορα μοντέλα. Αυτή τη στιγμή γλυκοκοιτάζω την SONY 55W805A, για τον μοναδικό λόγο ότι έχει από τα μικρότερα input lags στην κατηγορία των flat τηλεοράσεων, τοποθετώντας την στην κορυφή ή σχεδόν στην κορυφή των τηλεοράσεων κατάλληλων για gaming. Πάρα ταύτα, στα διάφορα reviews γίνεται σταθερή αναφορά στο μετριότατο μαύρο της, ακόμα και για τα δεδομένα των LED τηλεοράσεων, οι λίγες επιλογές για σωστό calibration, ενώ η τιμή της δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, στα 1600 ευρώ στην Κύπρο. Υπάρχει από κανέναν σας προσωπική άποψη για τη τηλεόραση αυτή ή κάποια καλύτερη πρόταση? Το input lag αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την αγορά της τηλεόρασης, ενώ η τεχνολογία plasma αποκλείεται, διότι το σαλόνι είναι εξαιρετικά φωτεινό.
OrPolyzos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Αυτό με το μαύρο πάντως είναι προφανώς λόγω IPS panel και εκεί έχεις άλλα οφέλη. Επίσης απ' ότι την έχω δει και έχω διαβάσει το ότι δεν είναι το απόλυτο μαύρο γίνεται εμφανές μόνο εάν κλείσεις τα φώτα και πέσουν και οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω όταν θα παίζει κάποια ταινία η τηλεόραση. Γενικά σαν επιλογή πιστεύω και εγώ είναι πολύ καλή ειδικά στη τιμή αυτή. Εδώ Αθήνα τη βρίσκεις με 1400-1500.
panther_512 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Την τιμή της την βρίσκω κάπως τσιμπημένη όμως. Εν αναμονή για κάποια προσφορά, εκτός και αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Samsung, αν και στις διάφορες databases, το input lag όλων των νέων της μοντέλων είναι αρκετά πιό πάνω (από 30 εως και 50ms)
OrPolyzos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Τσιμπημένη δε την λες πάντως τώρα, τσιμπημένη ήταν όταν πρωτοβγήκε που είχε 2 χιλιάρικα. Ίσως τα 1600 είναι κάπως πιο ψηλά σε σχέση με Ελλάδα αλλά εδώ κάνει 1400... για 55άρα τηλεόραση με αυτά τα χαρακτηριστικά από επώνυμη εταιρεία τι άλλο βρήκες σε αυτή τη τιμή?Εκτός από το θέμα με το input lag, η συγκεκριμένη είναι Passive 3D και μπορείς αφού σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία SimulView, ενώ στο Active 3D δεν έχεις τέτοια δυνατότητα.
panther_512 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 To Simulview δεν με πολυενδιαφέρει να σου πώ την αλήθεια. Καθώς έψαχνα reviews και σχόλια για το συγκεκριμένο μοντέλο, βρήκα αναφορές για αισθητά έντονο Dirty Screen Effect από άτομα που αγόρασαν τη τηλεόραση. http://www.avforums.com/reviews/Sony-W80-KDL-42W805A-47W805A-55W805A-3D-LED-LCD-TV-Review_560/Review_Comments.html
spartan29gr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 To Simulview δεν με πολυενδιαφέρει να σου πώ την αλήθεια. Καθώς έψαχνα reviews και σχόλια για το συγκεκριμένο μοντέλο, βρήκα αναφορές για αισθητά έντονο Dirty Screen Effect από άτομα που αγόρασαν τη τηλεόραση. http://www.avforums.com/reviews/Sony-W80-KDL-42W805A-47W805A-55W805A-3D-LED-LCD-TV-Review_560/Review_Comments.html Σαν κατοχος της συγκεριμενης τηλεορασης!!!δεν εχω δει καθολου παρομοιο φαινομενο!!!γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
panther_512 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Για να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο θα πρέπει να έχεις κίνηση μπροστά από ομοιόμοφρο background. Έχεις παρακολουθήσει ποδόσφαιρο στην TV σου? Και στο review του HDTV test αναφέρεται σε Dirty Screen Effect, αλλά εντός λογικών πλαισίων σε αντίθεση με τους χρήστες του avforum που δήλωσαν ότι το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό. Βέβαια αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά επειδή στις τηλεοράσεις Samsung που έχω το DSE είναι ανύπαρκτο, φοβάμαι μήπως και το ελάχιστο που παρατηρήσω στην Sony με ξινίσει...
OrPolyzos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Γιατί δε πας σε ένα μαγαζί να τη δεις και μόνος σου? Βάλε και σ΄ ένα στικάκι περιεχόμενο ανάλογο για να το παρατηρήσεις. Γιατί από χρήστη σε χρήστη έχεις δίκιο αυτά διαφέρουν. Εγώ όσο την έχω επεξεργαστεί και παρατηρήσει δε βρήκα κάτι πάντως.
spartan29gr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Για να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο θα πρέπει να έχεις κίνηση μπροστά από ομοιόμοφρο background. Έχεις παρακολουθήσει ποδόσφαιρο στην TV σου? Και στο review του HDTV test αναφέρεται σε Dirty Screen Effect, αλλά εντός λογικών πλαισίων σε αντίθεση με τους χρήστες του avforum που δήλωσαν ότι το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό. Βέβαια αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά επειδή στις τηλεοράσεις Samsung που έχω το DSE είναι ανύπαρκτο, φοβάμαι μήπως και το ελάχιστο που παρατηρήσω στην Sony με ξινίσει... Φιλε μου αυτα που αναφερεις τα εχω κανει ειδη!!!δεν ειμαι ασχετος με το αντικειμενο!!απλα να ξερεις κατι!!σε οπια led-lcd τηλεοραση και αν πας!!!τα ιδια πραγματα θα βιωσεις.Ειναι κλασικα κουσουρια της εν λογο τεχνολογιας.Ειναι να μην σου κατσει κακο κομματι με λιγα λογια. Μην λες τετοια για της σαμσουνγκ!!!διοτι σαν πρωη κατοχος της d8000!!!εκανα ταμα μεχρι να μου την αντικαταστησουν( ειχα μεγαλο προβλημα σε ghosting,clouding,και dirty screen effect)η αλλιως banding.Οπια και να παρεις σου ευχομαι προπαντως να ειναι απροβλιματιστη.
panther_512 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Παίζουν ρόλο και οι ίντζες. Στις τηλεοράσεις LED 50 ιντζών και άνω, έχεις το DSE διότι τα led που βρίσκονται περιμετρικά του πάνελ δεν επαρκούν 100%. Όπως και να έχει, η 55W805 έχει μπεί στο στόχαστρό μου, τουλάχιστον για την ώρα. Παράλληλα, βλέπω κριτικές και για την W653, οι οποίες επίσης είναι εξαιρετικές. Δεν έχει 3D (το οποίο δεν με ενδιαφέρει καθόλου), έχει καλύτερο μαύρο από την W805 και ακόμα λιγότερο input lag, καθιστώντας την τη κορυφαία TV για gaming. Και φυσικά χαμηλότερη τιμή. Δεν την βρίσκω όμως Κύπρο σε μέγεθος άνω των 42 ιντζών... update: Η σειρά 6ΧΧ πάει μόνο μέχρι τις 50 ίντζες...
panther_512 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Update 2: Κοίταξα λίγο παραπάνω τα περι "ξεπλυμένου μαύρου" στην 805a και με βάση τα reviews στα ίντερνετς έχουμε: sony 55w805a : 0.101cd/m^2 sony 42w653 : 0.046cd/m^2 samsung F6500: 0.044cd/m^2 Το θέμα είναι ότι η σειρά 6ΧΧ της Sony έχει πολύ καλύτερο μαύρο (στα επίπεδα της σειράς 9ΧΧ) διότι φοράει VA panel και όχι IPS, ενώ είναι στα 60Hz. Θα πρέπει να τις δώ από κοντά, αν και το θέμα του μαύρου δυστυχώς δεν φαίνεται στο φωτεινό περιβάλλον των μαγαζιών. Η 50W656 φαίνεται ιδαιίτερα δελεαστική, διότι με καλύτερο μαύρο, καλύτερη απόκριση στα παιχνίδια, και τιμή 900 ευρώ είναι σίγουρα ιδιαίτερα ανταγωνιστική.....
OrPolyzos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Το μαύρο της 6 σειράς πάντως φαίνεται πολύ καλύτερο σε σχέση με την 8. Επίσης τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωντανά και η ευκρίνεια εκπληκτική. Και απ' ότι διάβασα/έχω δει/μου είπαν άλλοι κάτοχοι και η γωνία θέασης είναι πολύ καλή ακόμα και χωρίς IPS. Εγώ έχω καταλήξει σε 42άρα W6 για εμένα. Λογικά προς Χριστούγεννα θα την αγοράσω.
alexisbuffon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 εγω ειμαι αναμεσα στη kdl55w805 η eu46f8000 1400 η σονυ 1200 η αλλη να κανω την αγορα τωρα η να περιμενω τις γιορτες μηπως πεσουν λιγο ακομα? αλλα καλοβλεπω και την kdl47w905 κανοντας λιγακι υπερβαση στα χρηματα (1700) την θελω για χρηση ποδοσφαιρο,ps4 και φυσικα ταινιες!!! αποσταση ειναι γυρω στα 2 και κατι μετρα αμα εχει κανενας καμια αλλη προταση για αλλο μοντελο σε 45-55 ιντσες ας την πει!!!
OrPolyzos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 46άρα η W9 μη μπερδεύεσαι! Πάντως μετράει σαν εικόνα είναι το κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα