tyf Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Παιδια εγω τον δικο μου τον 8320 τον εχω ξεχασει στα 3.7ghz σταθερα χωρις τουρμπο Εχω την mobo Asus Μ5Α97 2.0 ....ειχα διαβασει οτι τα κυκλωματα της δεν σηκωνουν πανω απο 4.2ghz (heatpipes VRMs κλπ) Εχει κανεις ιδια μομπο να μας πει αποτελεσματα ;; εγω σε μια msi 970 που δεν ειναι καμμια τρελη σε ρευματα τον εχω 4.6 συνεχεια. ρευμα δεν θυμαμαι αλλα νομιζω χαμηλα. παραπανω βεβαια δεν μου παει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 ειμαι με bus overclock, έχω ρίξει τη συχνότητα στα 4.3 λόγω καλοκαιριού οπότε δε χρειάζεται να αναφέρω αυτές τις ρυθμίσεις. Για τα υπόλοιπα εχουμε και λέμε : tweaker -> Cpu spread spectrum :Disabled EPU Power Saving mode : Disabled DIGI-> CPU LLC : High CPU/NB : Regular Phase Cont : Standard VRM Spectrum : Disabled CPU Power Thermal 130 Dram Frenq 100% DRAM Power P. 300 Τα άλλα σε auto Advanced -> Cool Quiet Always Enabled C1e disabled SVM Enabled HPC disabled APM auto Απ'τη στιγμή που δεν κάνεις oc απο bus, ht link και cpu nn frenq να τα έχεις στο default νομίζω είναι 2200 & 2600 Aν σε προβληματίζει κατι μου λες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 ωραια να σαι καλα θα τα τεσταρω ερωτηση... το svm γτ enable? και γιατι το hpc disable,apm auto? εχω διαβασει οτι το hpc ειναι για high processing κατι... και το apm το κλεινουμε τελειως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Καταρχάς, το δικό μου σύστημα το έχω σε φάση "οικονομίας" ως προς τη διαχείριση των πόρων του.Μπορεί να στρεσάρει και να μου δώσει καλά αποτελέσματα αλλά δε βρίσκω λόγο να αναζητώ περισσότερο τα όρια των αντοχών του ,γτ εν τέλει αυτό κανεις κλεινοντας τις επιλογές οικονομίας. Το hpc δε το χρειάζομαι. Είναι αυτό που απαγορεύει στη συχνότητα να πέσει. Δε χρειάζομαι να είναι καρφί σε καθημερινή χρήση, ακόμη και παιχνίδια. Θεέλω να ανεβαίνει όταν χρειάζεται. Λένε πως όταν είναι ανοιχτό (με κλειστά τα apm-cnq) βοηθάει σε κάποια benchs αλλά εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά ~σε αυτά που δοκιμάζω. Το apm σχετίζεται με το cool n quiet κι επιτρέπουν μαζί το throttl-άρισμα του cpu όταν δεν αξιοποιείται. Δλδ από 3.3, να ρίξει τη λειτουργία του στα 1.4.Γιαυτό το λόγο βοηθάει να μη "stress-άρονται" έντονα τα vrms/φάσεις της μητρικής. To svm είτε ανοιχτό είτε κλειστό δεν επηρεάζει καθόλου το σύστημα μου. Δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του και σε αυτό το στάδιο δε με ενδιαφέρει κι όλας απ'την στιγμή που δε μου προκαλεί κάτι. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινούσες με οτιδήποτε σχετικό με οικονομία κλειστό και κατόπιν αφού καταλήξεις σε volts/συχνότητα που θες, να τα ανοίγεις σιγα σιγα και να τσεκάρεις ότι δεν επηρεάζουν τη χρήση που κάνεις. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Επειδη πειραματιζομαι με undervolting μπορει κανεις αλλος να ποσταρει τα ρολογια και τα stable voltage ?? Tο ξερω ειμαι λιγο εκτος θεματος αλλα εχει λιγο σχεση Στα 3.5ghz ειμαι σταθερος με ρυθμιζομενο vcore στα 1.1875v....πεφτει βεβαια λογω vdrop παρακατω under load αλλα εχω ενεργο το LLC Δοκιμασα και 3.3ghz με 1.1v αλλα μετα απο καμια ωρα εφαγα BSOD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δεν είσαι εκτός. Όμως δεν υπάρχει universal voltage afterhours. Εϊναι αυτό που λέμε, κάθε τσιπάκι συμπεριφέρεται διαφορετικά, έχει διαφορετικές απαιτήσεις ακόμη και στην base συχνότητά του. Οπότε πρέπει να το βρείς μόνος με την κλασσική διαδικασία. Δοκιμές, τεστς με τα γνωστά προγράμματα..μέχρι να μην πετάει οθόνες ή freezarει. Ο fx8300 μου θέλει στα 3.3 1.1 ~κάτι volts αν θυμάμαι καλά και με αυτά τουρμπάρει στα 4.2 Καλό είναι να βάλεις χαμηλά το LLC/cpu-nb ,να κλείσεις κάθε επιλογή οικονομίας και να αρχίσεις τη διαδικασία. Μετά άνοιξε τις επιλογές οικονομίας όπως πχ έδειξα παραπάνω ή έστω με τρόπο που καλύπτει τις ανάγκες σου Λογικά , stability στα 3.5 του 8320 θα έχεις με 1.1-1.21, δοκίμασε τις ενδιάμεσες τιμές. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Το ξερω οτι δεν υπαρχουν καποιες στανταρ τιμες (silicon lottery)....απλα ηθελα να κανουμε κουβεντουλα και να παραθεσουμε τιμες/σχολιασμο) Παντως για 3.5ghz με 1.1v μολις το θεωρω κορυφαια τιμη αλλα για το δικο μου τσιπακι δυσκολο Παντως η μονη απορια που εχω ειναι γιατι να χαμηλωσω το LLC ? Δεν το χρειαζομαστε για να ανεβαζει τις πτωσεις τασεις του vcore ? Πχ στα 1.1 το κραταει το LLC οσο μπορει ή σχετικα κοντα,.,,,ενω αν το απενεργοποιησεις πεφτει πχ under load στα 1.04 που μπορει να υπαρχει instabiity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Eν συντομία για μειώνεται το load στα vrms, καλύτερες θερμοκρασίες. H μεγάλη πρακτικότητα του LLC φαίνεται στα υψηλά overclocks όπου υπάρχει κ ανάγκη σταθερότητας volt στον cpu. Σε στοκ συχνότητα, θεωρώ πως το regular - high είναι αρκετά. Απενεργοποιημένο σίγουρα όχι. Το καλό τσιπάκι (σιλικον λοτερι) πάντως είναι μεγάλο κεφάλαιο. Για εμένα, καλό fx είναι αυτό που θα πάει στα 5ghz (το χρυσό ταβάνι των fxs) με ρεύμα από 1.40-1.45 . Διότι υπάρχουν και περιπτώσεις που πχ έχεις 1.30 τα 4.5 ghz αλλά θες 1.60 για τα 5.0 ghz . Υπό αυτή τη λογική, για να πετύχει κάποιος καλό τσιπ 8320 πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ τυχερός μιας. Δεν υπάρχουν πολλα καλά στην αγορά. 8350 η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. 8370, 8370e αρκετά υψηλή πιθανότητα καλού. Μετά υπάρχουν τα fx8300,8310, 8320e που είναι κάτι ενδιάμεσο μετριου προς καλά λόγω Bin. Tουλάχιστον εκεί έχω καταλήξει βλέποντας τα clocks σε γνωστούς-φίλους και ιντερνετ. Eσε΄να πως σου ήρθε το θέμα του Undervolting? Και ποια μητρική έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μου ηρθε για τωρα το καλοκαιρι για πιο δροσερες θερμοκρασιες...το χειμωνα ημουν σε 3.7ghz σταθερα με 1.275v παλι δεν ειχα θεμα βεβαια λογω χειμερινων θερμοκρασιων Μομπο εχω την M5A97 R2.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μια χαρά. Ωραία η mobo σου. Το χειμώνα δοκίμασε να ανεβάσεις τα volts παραπάνω πχ στα 1.40 και να τον πας στα 4.2-4.4 όσο ανεβαίνει. Χρειάζεται βέβαια και κατάλληλη ψυξη, ίσως και μικρές πατέντες με φανς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 δεν ξερω κατα ποσο βοηθα και αν ειναι καλο η οχι αλλα βρηκα αυτο και το εκανα βεβαια εμενα δεν ειναι 1mhz αλλα 1ghz και αυτο σε σπανια περιπτωση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 ειμαι με bus overclock, έχω ρίξει τη συχνότητα στα 4.3 λόγω καλοκαιριού οπότε δε χρειάζεται να αναφέρω αυτές τις ρυθμίσεις. Για τα υπόλοιπα εχουμε και λέμε : tweaker -> Cpu spread spectrum :Disabled EPU Power Saving mode : Disabled DIGI-> CPU LLC : High CPU/NB : Regular Phase Cont : Standard VRM Spectrum : Disabled CPU Power Thermal 130 Dram Frenq 100% DRAM Power P. 300 Τα άλλα σε auto Advanced -> Cool Quiet Always Enabled C1e disabled SVM Enabled HPC disabled APM auto Απ'τη στιγμή που δεν κάνεις oc απο bus, ht link και cpu nn frenq να τα έχεις στο default νομίζω είναι 2200 & 2600 Aν σε προβληματίζει κατι μου λες. Επ!!! Για καλύτερα APM OFF και HPC ON Έχω κάνα 2 χρόνια να ασχοληθω σοβαρά με AMD αλλά δεν νομίζω να τα ξέχασα ???????? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εξαρτάται. Όπως είπα σε bench ή στρες καλό είναι να τα έχει κάποιος όπως αναφέρεις, βοηθάνε. Σε καθημερινή χρήση τα θεωρώ περιττά γι'αυτό τα έχω κ έτσι. Σε πολλούς αρέσει να είναι καρφί ο cpu, θεμιτόν - δεκτόν κ αυτό. Του tzini η περίπτωση, δυστυχώς, δείχνει να είναι ανεξάρτητη ρυθμίσεων. Έχει το ίδιο πρόβλημα αρκετό καιρό τώρα, με καλή ψύξη και 2 (νομίζω) αλλαγές μητρικών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μια χαρά. Ωραία η mobo σου. Το χειμώνα δοκίμασε να ανεβάσεις τα volts παραπάνω πχ στα 1.40 και να τον πας στα 4.2-4.4 όσο ανεβαίνει. Χρειάζεται βέβαια και κατάλληλη ψυξη, ίσως και μικρές πατέντες με φανς Τον ειχα δοκιμασει στα 4ghz και πηγαινε καλα αλλα δεν θυμαμαι τι voltage ειχα δωσει...λιγο πανω απο 1.35 αν θυμαμαι καλα Το setup μου ειναι ανεμιστηρας μπροστα και πισω απο το κουτι μαμισιους corsair 200R και εχω βαλει και δυο εξτρα 120αρηδες να βγαζουν αερα στην οροφη του κουτιου arctic cooling silent Τωρα ειδα οτι εχουμε και ιδιο τροφοδοτικο...ειναι κορυφαιο για τα λεφτα του το συγκεκριμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μου φαίνονται αρκετά τα volts για 4. είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστά τον έλεγχο σταθερότητας; Καλά κάνεις κι έχεις αρκετά φανς. Όσο πιο πολ'υ ανανεώνεται-αποβάλλεται ο αέρας τόσο πιο καλές θερμοκρασίες. Ωστόσο εννοούσα κάποιες τεχνικές που κάνουν πολλοί πχ να τοποθετησεις ενα μικρό φαν πάνω στα Vrms ή ένα στην πίσω μεριά της μητρικής, στη μεριά του επεξεργαστή. Βοηθάνε στο oc κάποιες φορές ειδικώς αν υπάρχιε θέμα throttling. Βέβαια δεν είναι περίοδος για να μπει κάποιος σε τέτοιες δοκιμές. Καλό είναι το thermaltake, δεν έχω κι εγώ κάποιο παράπονο. Για τα λεφτά που μου είχε στοιχίσεις ήταν εξαιρετική επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα