walkerr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Αυτο ειναι δικος σου ορισμος και φυσικα ειναι τελειως εκτός πραγματικοτητας.Οπως ειπα το Ταβλι ειναι ενα παιχνιδι μυαλου! Και μπορει να παιχτει και για χαβαλε και σοβαρα και επαγγελματικα. Οπως και το Σκακι εξαλλου. Eκτος πραγματικοτητας φιλε ειναι το να προσπαθεις να συγκρινεις τα παπατζιδικα με το σκακι. Οτι στηριζεται στο ζαρι ειναι χαβαλες. Αντιθετα κατι που οξυνει το πνευμα σου, συμφωνα και με τις ερευνες, σε σωζει απ το αλτσχαιμερ. Και ποιος σου ειπε οτι με την Μονοπολυ διασκεδαζεις περισσοτερο απο οτι με το Ταβλι? Μα το ταβλι ειναι μονο 30 πουλια, τιποτ αλλο. Απο εκει και περα τι?Οπως σου ειπα δεν κανει το παιχνιδι την δυσκολια αλλά οι αντιπαλοι. Και την ιδια δυσκολια θα αντιμετωπισει καποιος μεσος παικτης αν αντιμετωπισει στο Σκακι τον Καρλσεν ή τον Αναντ με το να αντιμετωπισει στις πορτες τον Καζαρος, τον Στικ ή τον Γουλσει! Και να το παμε "πιο κατω" την ιδια δυσκολια θα συναντησει καποιος σε ενα διεθνες τουρνουα Σκακιου με ενα διεθνες τουρνουα Backgammon. Δεν υπαρχει καμμια συσχετιση. Μη συγκρινεις σωβρακα με γραβατες. Tις κινησεις μονο τις μαθαινεις. Να παιζεις ομως σε ανταγωνιστιστιοκο επιπεδο θες χρονια εκμαθησης(αναλογα και με το μυαλο σου) 100% υπαρχουν και μαλιστα πολλοι. Το Backgammon και γενικα οι παραλλαγες του Ταβλιου ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ δημοφιλη παιχνιδια. Στην Τουρκια πχ ειναι τρομερα δημοφιλες οσο και εδω. Στην Αμερικη επισης. Στις βορειες χωρες της Ευρωπης επισης στο Ισραηλ, απλως εκει δεν παιζουν στις καφετεριες αλλά σε κλαμπ/λεσχες Βackgammon κλπ.Επισης παγκοσμια πρωταθληματα Backgammon γινονται καθε χρoνο απο την δεκαετια του 60 εως και σημερα, καθως και παναμερικανικα, ευρωπαικα, κλπ. Αν ειναι ετσι τοτε θα υπαρχουν και λινκς με τις διεθνεις αυτες διοργανωσεις... Για δωσε Τι ανοησια ηταν αυτη?? Ποια?? Εγω παιζω και τα 2 και ψηφιζω και τα 2.Το Σκακι βεβαια εχει μια πολυ μεγαλυτερη κρυμμενη ομορφια.... Κρυμμενη ειναι για οσους δε το γνωριζουν καλα. Σε τι επιπεδο παιζεις σκακι? Ποσο elo περιπου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Το ποκερ(σε διαφορες παραλλαγες) ειναι παιχνιδι πρωτιστως στρατηγικης/τακτικης,ψυχολογιας και σε μικρο βαθμο τυχης (στην ουσια, καλυτερα θα ταν να λεγες παιχνιδι πιθανοτητων αντι για παιχνιδι τυχης). Σημαντικη ατακα: "Η τυχη δεν ειναι τυχαια" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doutsos13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Φιλε σε ψηφιζω γιατι εχεις αβαταρ το μαουσπαντ μου, αλλα μπορεις να μου εξηγησεις που υπαρχει ο παραγων τυχη στο σκακι? Μπορείς να εκ λάβεις ως τύχη όταν παίζεις με έναν άξιο αντίπαλο το ότι δεν έπαιξε καλά (όχι συνολικά) αλλά 1-2 κινήσεις. δεν είναι πάντα ότι εσύ θα είσαι καλύτερος και θα τους νικάς όλους επειδή πάντα θα παίζεις καλύτερα κάποιες φορές απλά θα είσαι τυχερός επειδή θα έχουν παίξει αυτοί άσχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chillbill Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Eκτος πραγματικοτητας φιλε ειναι το να προσπαθεις να συγκρινεις τα παπατζιδικα με το σκακι. Οτι στηριζεται στο ζαρι ειναι χαβαλες. Αντιθετα κατι που οξυνει το πνευμα σου, συμφωνα και με τις ερευνες, σε σωζει απ το αλτσχαιμερ. Μα το ταβλι ειναι μονο 30 πουλια, τιποτ αλλο. Δεν υπαρχει καμμια συσχετιση. Μη συγκρινεις σωβρακα με γραβατες. Tις κινησεις μονο τις μαθαινεις. Να παιζεις ομως σε ανταγωνιστιστιοκο επιπεδο θες χρονια εκμαθησης(αναλογα και με το μυαλο σου) Αν ειναι ετσι τοτε θα υπαρχουν και λινκς με τις διεθνεις αυτες διοργανωσεις... Για δωσε Ποια?? Κρυμμενη ειναι για οσους δε το γνωριζουν καλα. Σε τι επιπεδο παιζεις σκακι? Ποσο elo περιπου? Επειδή βγάζεις το "είμαι αυθεντία, για ότι σας λέω είμαι 100% σίγουρος".. εφόσον δεν έχεις προφανώς καμία εμπειρία, καμία γνώση γύρω από το τάβλι , δεν ξέρεις καν ΑΝ παίζεται τάβλι αλλού, ούτε ότι/αν υπάρχουν στρατηγικές στο τάβλι, ούτε ότι/αν έχουν γίνει αγώνες, το τάβλι είναι απλά κάτι που έχεις δει στο καφενείο κτλ, τότε πως κάθεσαι και ασκείς κριτική στο τάβλι..? Είναι σαν να έχω εγώ ένα lada από τη μία, να έχω τελειώσει δημοτικό και να μην ξέρω τι πάει να πει φυσική από την άλλη, και να προσπαθώ να ασκήσω κριτική για το αν είναι σωστή η στροφορμή που αναπτύσσεται πάνω στη ρόδα μιας ferrari .. την ατάκα "Οτι στηριζεται στο ζαρι ειναι χαβαλες" πες την σε όσους κάνει μάθημα πιθανότητες, στατιστική, κι άλλα τέτοια.. και για το αν βλέπω εγώ το κάθε επιτραπέζιο για λεφτά? άλλο το ένα, άλλο το άλλο.. Αν παίξω TH με φίλους, θα παίξω για το χαβαλέ προφανώς, αν παίξω τάβλι το ίδιο.. Αν μπω online Και παίξω 2ευρα..το ίδιο.. αν μπω όμως και ρίξω π.χ. $50, τότε δεν κάνω χαβαλέ πλέον.. Αλλά και με την παρέα που παίζω, και χαβαλέ που θα κάνω, δε σημαίνει ότι επειδή κάνουμε χαβαλέ, κουνάω τα πούλια ή πετάω χαρτιά όπως να'ναι να περνάει η ώρα!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Οσοι λενε οτι το ποκερ ειναι παιχνιδι τύχης απλά δεν ξερουν πόκερ. Μικρη σημασια εχει τι φύλο θα τυχεις. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
walkerr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Οσοι λενε οτι το ποκερ ειναι παιχνιδι τύχης απλά δεν ξερουν πόκερ. Μικρη σημασια εχει τι φύλο θα τυχεις. Εννοεις οτι υπαρχει και η μπλοφα? Μα κι εκει τυχη θες για το αν θα τη χαψει ο αλλος ή οχι. Εγω που ξερω ποκερ σου λεω οτι η τυχη ειναι το παν(με αντιπαλους στο ιδιο, εξυπακουεται, επιπεδο). Μπορείς να εκ λάβεις ως τύχη όταν παίζεις με έναν άξιο αντίπαλο το ότι δεν έπαιξε καλά (όχι συνολικά) αλλά 1-2 κινήσεις. δεν είναι πάντα ότι εσύ θα είσαι καλύτερος και θα τους νικάς όλους επειδή πάντα θα παίζεις καλύτερα κάποιες φορές απλά θα είσαι τυχερός επειδή θα έχουν παίξει αυτοί άσχημα. Μα αν ο αλλος παιξει ασχημα δεν ειναι θεμα τυχης. Ειναι δικο του θεμα. Επειδή βγάζεις το "είμαι αυθεντία, για ότι σας λέω είμαι 100% σίγουρος".. εφόσον δεν έχεις προφανώς καμία εμπειρία, καμία γνώση γύρω από το τάβλι , δεν ξέρεις καν ΑΝ παίζεται τάβλι αλλού, ούτε ότι/αν υπάρχουν στρατηγικές στο τάβλι, ούτε ότι/αν έχουν γίνει αγώνες, το τάβλι είναι απλά κάτι που έχεις δει στο καφενείο κτλ, τότε πως κάθεσαι και ασκείς κριτική στο τάβλι..? Είναι σαν να έχω εγώ ένα lada από τη μία, να έχω τελειώσει δημοτικό και να μην ξέρω τι πάει να πει φυσική από την άλλη, και να προσπαθώ να ασκήσω κριτική για το αν είναι σωστή η στροφορμή που αναπτύσσεται πάνω στη ρόδα μιας ferrari .. την ατάκα "Οτι στηριζεται στο ζαρι ειναι χαβαλες" πες την σε όσους κάνει μάθημα πιθανότητες, στατιστική, κι άλλα τέτοια.. και για το αν βλέπω εγώ το κάθε επιτραπέζιο για λεφτά? άλλο το ένα, άλλο το άλλο.. Αν παίξω TH με φίλους, θα παίξω για το χαβαλέ προφανώς, αν παίξω τάβλι το ίδιο.. Αν μπω online Και παίξω 2ευρα..το ίδιο.. αν μπω όμως και ρίξω π.χ. $50, τότε δεν κάνω χαβαλέ πλέον.. Αλλά και με την παρέα που παίζω, και χαβαλέ που θα κάνω, δε σημαίνει ότι επειδή κάνουμε χαβαλέ, κουνάω τα πούλια ή πετάω χαρτιά όπως να'ναι να περνάει η ώρα!!! Οχι, δε μιλαω ως αυθεντια, λεω μονο τα γνωστα σε ολους και κοινως παραδεκτα. Με ταβλι ναι, δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα. Ενα τετοιο χαβαλετζιδικο παιχνιδι που εξαρταται απο το ζαρι δε με ελκυει. Ποκερακι παιζω απο πιτσιρικι, απλα γιατι εχει πλακα. Προηγουμενως ειπες "Αν ήταν να μαθαίναν όλοι εύκολα και πόκερ και τάβλι κτλ, τότε όλοι θα παίζαν και θα βγάζαν χιλιάρικα για πλάκα, δε θα καθόταν να δουλεύου" λες και αυτα τα παιζουμε για να βγαλουμε λεφτα. Για δωσε λοιπον λινκς με τις... παγκοσμιες διοργανωσεις ταβλιου για να ενημερωθουμε κι εμεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Εννοεις οτι υπαρχει και η μπλοφα? Μα κι εκει τυχη θες για το αν θα τη χαψει ο αλλος ή οχι. Εγω που ξερω ποκερ σου λεω οτι η τυχη ειναι το παν(με αντιπαλους στο ιδιο, εξυπακουεται, επιπεδο). Οχι μονο. Δεν εισαι αναγκασμένος να παιξεις με το φυλο που ετυχες. Επισης δεν θα έλεγα οτι ειναι θεμα τυχης το αν θα πιασει η μπλόφα σου ή οχι. Ο παράγοντας τύχη υπάρχει σίγουρα(σε μικρό βαθμο), αλλα το ποκερ δεν εναι παιχνιδι τύχης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Οσοι λενε οτι το ποκερ ειναι παιχνιδι τύχης απλά δεν ξερουν πόκερ. Μικρη σημασια εχει τι φύλο θα τυχεις. Αστους. Περισσοτερες και ευκολοτερες φερμες για αυτους που ξερουν. Οσο κωλοφαρδος κ να ναι ο αλλος αν δεν ξερει τι του γινεται σε ενα cash game στο 2ωρο-3ωρο μαξ ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χει χασει πολλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 To σκάκι είναι παιχνίδι πλήρους πληροφόρησης, γιατι όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, αλλα οταν παίζεται απο άνθρωπους μπορεί να γίνουν λάθη υπολογισμών, κινήσεις που χάνουν αμέσως, ή μετά απο κάποιες κινήσεις. Ο καλύτερος παίχτης κάνει λιγότερα λάθη και έτσι η τύχη περιορίζεται, αλλα δέν μηδενίζεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PostHelper Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Eκτος πραγματικοτητας φιλε ειναι το να προσπαθεις να συγκρινεις τα παπατζιδικα με το σκακι. Οτι στηριζεται στο ζαρι ειναι χαβαλες. Εκτός πραγματικοτητας εισαι εσυ που ΟΡΙΖΕΙΣ ως χαβαλε κατι που δεν ΣΟΥ αρεσει. Φυσικα και το Ταβλι και το Σκακι ειναι χαβαλες, μπορει δηλαδη να παιχτουν παρτιδες για χαβαλε και φυσικα και το Ταβλι και το Σκακι δνε ειναι χαβαλες δηλαδη μπορει να παιχτουν παρτιδες στα σοβαρα ή σε επαγγελματικο επιπεδο οπως συμβαινει αλλωστε. Μα το ταβλι ειναι μονο 30 πουλια, τιποτ αλλο. Και το Σκακι ειναι 32 κομματια τιποτα αλλο, με αυτη την ΤΡΑΓΙΚΗ λογικη σου. Δεν υπαρχει καμμια συσχετιση. Μη συγκρινεις σωβρακα με γραβατες. Φοβερος διαλογος και φοβερα επιχειρηματα..... Tις κινησεις μονο τις μαθαινεις. Να παιζεις ομως σε ανταγωνιστιστιοκο επιπεδο θες χρονια εκμαθησης(αναλογα και με το μυαλο σου) Παλι τα ιδια αναγκαζομαι να λεω. Μα και σοτ Ταβλι για να φτασεις σε ανταγωνιστικο επιπεδο θες χρονια εκμαθησης και προπονησης. Ειπαμε: Δεν ειναι θεμα παιχνιδιου. Ειναι θεμα αντιπαλου το ποσο δυσκολο ειναι ενα παιχνιδι! Και και στο Ταλβι και στο Σκακι η δυσκολια ειναι η ιδια στο να φτασεις να παιζεις σε ανταγωνιστικο επιπεδο. (Παντα μιλαμε για παιχνιδια με μη τετριμμενη λυση ή που δεν εχει βρεθει διαδικασια που να οδηγει στην νικη, γιατι πχ και το ωραιο Σκορ-4 ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι αλλά εαν ξερεις τους κανονες του Β.Αλις τοτε νικας σχεδον παντα και ετσι αν τους ξερουν πολλοι δεν εχει νοημα το παιχνιδι. Ή το ΝΙΜ πχ. Αν ξερεις την λυση του δεν εχει νοημα να το παιζεις. Ε για αυτα τα παιχνιδια δεν μιλαμε προφανως.) Αν ειναι ετσι τοτε θα υπαρχουν και λινκς με τις διεθνεις αυτες διοργανωσεις... Για δωσε Γενικα οι παγκοσμιοι πρωταθλητες Backgammon: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_Backgammon_champions Το φετινο πακγοσμιο πρωταθλημα: http://www.bwcmc.com/ https://www.facebook.com/bwcmc Και ενα τυχαιο βιντεο απο ενα διεθνες Ευρωπαικο τουρνουα Backgammon: http://www.youtube.com/watch?v=s_w_dZAsaDU Κρυμμενη ειναι για οσους δε το γνωριζουν καλα. Δεν καταλαβες τι εννοουσα.... Σε τι επιπεδο παιζεις σκακι? Ποσο elo περιπου? Τωρα περιπου 1900-2000 ΕΛΟ. Εχω νικησει πριν καμια 15ρια χρονια και εναν Ελληνα GM σε φιλικο παιχνιδι, πριν με συντριψει βεβαια μετεπειτα. Εγω που ξερω ποκερ σου λεω οτι η τυχη ειναι το παν(με αντιπαλους στο ιδιο, εξυπακουεται, επιπεδο). Μα με αντιπαλους ΑΚΡΙΒΩΣ στο ιδιο επιπεδο χαιρω πολυ. Ναι εκει παιζει η τυχη ρολο στο ποιος θα νικησει. Αλλά επειδη υπαρχει η δυνατοτητα να μαθεις τις πιθανοτητες του τι φυλλο ειναι καλο και τι πρεπει να εχει ο αντιπαλος για να χασεις κλπ κλπ, υπαρχει η δυνατοτητα μαθησης δηλαδη ωστε να γινεις καλυτερος, το Ποκερ ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ παιχνιδι ικανοτητας! Γιατι σε μεγαλο οριο χρηματων πχ ο αρκετα ικανοτερος απο τον αντιπαλο ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ θα νικησει τον αντιπαλο. Αυτο το σχεδον παντα σημαινει οτι η ικανοτητα ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ απο την τυχαιοτητα. Ο παράγοντας τύχη υπάρχει σίγουρα(σε μικρό βαθμο), αλλα το ποκερ δεν εναι παιχνιδι τύχης. Το Texas Holdem λογω του οτι ειναι ενα μετριοτατο παιχνιδι(που απλως εχει γινει μοδα) εχει σε αρκετα μεγαλο βαθμο μεσα του τον παραγοντα τυχη. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μικροτερης σημασιας βεβαια απο τον παραγοντα ικανοτητα. Αλλά χρησιμοποιησα τις λεξεις "σε αρκετα μεγαλο βαθμο" εννοωντας σε σχεση με τις αλλες παραλλαγες της Ποκας(Ποκερ) που ο ρολος της τυχης μικραινει ακομα πιο πολυ. Στο Texas Holdem δεν εχεις και τοσα περιθωρια ελιγμου, ωστε να δειξεις τις ικανοτητες σου, οσο σε αλλες παραλλαγες της Ποκας. To σκάκι είναι παιχνίδι πλήρους πληροφόρησης, γιατι όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, αλλα οταν παίζεται απο άνθρωπους μπορεί να γίνουν λάθη υπολογισμών, κινήσεις που χάνουν αμέσως, ή μετά απο κάποιες κινήσεις. Ο καλύτερος παίχτης κάνει λιγότερα λάθη και έτσι η τύχη περιορίζεται, αλλα δέν μηδενίζεται. Δεν ειναι τυχη αυτο που λες. Δεν υπαρχει καθολου τυχη στο Σκακι! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση. Το σκάκι είναι διαχρονική αξία, πνευματικό παιχνίδι και θα σε εκπαιδεύσει να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο, γιατί σε αναγκάζει να προβλέπεις με μεθοδικότητα τις επόμενες κινήσεις του αντιπάλου και να προετοιμάζεσαι γι' αυτές. Επίσης είναι καθαρά θέμα γνώσης και ικανότητας. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, ο λόγος δεν μπορεί να είναι ότι "του άνοιξε του άλλου". Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αυτοκριτική και να δεις πού έκανες το λάθος, ώστε να βελτιωθείς. Επίσης, σε μαθαίνει να είσαι υπομονετικός, να μάθεις να χάνεις με αξιοπρέπεια γιατί ο άλλος ήταν καλύτερος. Για όλους αυτούς τους λόγους, νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει όφελος από την ενασχόληση με το σκάκι. Δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση. Το ποκερ είναι διαχρονική αξία, πνευματικό παιχνίδι και θα σε εκπαιδεύσει να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο, γιατί σε αναγκάζει να προβλέπεις με μεθοδικότητα τις επόμενες κινήσεις του αντιπάλου και να προετοιμάζεσαι γι' αυτές. Επίσης είναι καθαρά θέμα γνώσης και ικανότητας. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, ο λόγος δεν μπορεί να είναι ότι "του άνοιξε του άλλου". Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αυτοκριτική και να δεις πού έκανες το λάθος, ώστε να βελτιωθείς. Επίσης, σε μαθαίνει να είσαι υπομονετικός, να μάθεις να χάνεις με αξιοπρέπεια γιατί ο άλλος ήταν καλύτερος. Για όλους αυτούς τους λόγους, νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει όφελος από την ενασχόληση με το ποκερ. Οταν μαθεις σκακι θα αλλαξεις αποψη. Σε αυτα που ειπα που μιλησα υποτιμητικα για το σκακι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ahigh_forvalue Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Το ποκερ(σε διαφορες παραλλαγες) ειναι παιχνιδι πρωτιστως στρατηγικης/τακτικης,ψυχολογιας και σε μικρο βαθμο τυχης (στην ουσια, καλυτερα θα ταν να λεγες παιχνιδι πιθανοτητων αντι για παιχνιδι τυχης). Σημαντικη ατακα: "Η τυχη δεν ειναι τυχαια"epi και επισης "οσο πιο σκληρα δουλευω τοσο πιο τυχερος γινομαι" οποιο θεμα ανοιγει με το ποκερ αναλωνεται καθε φορα στο αν το ποκερ ειναι τυχη ή δεν ειναι.. αυτο που με εντυπωσιαζει καθε φορα σε αυτα τα θεματα ειναι πως οι περισσοτεροι θα μπουνε και θα γραψουνε οτι αυτοι φανταζοντε οτι ισχυει λες και μιλαμε για κατι υποκοιμενικο,λες και μιλαμε για το αν μας αρεσε μια ταινια,και θα το παρουσιασουν σαν να ειναι η πραγματικοτητα ενω δεν εχουν ιδεα,καμια επιστημονικη προσεγγυση.. στο ποκερ οσο μεγαλωνει το δειγμα τοσο μεγαλωνει και η πιθανοτητα ο κερδοφορος παιχτης να ειναι κερδισμενος..για να το κανω και λιανα αν κατσουμε και παιξουμε ενα βραδυ σενα σπιτι 5 ατομα δεν θα κερδισει ο καλυτερος αλλα ο πιο τυχερος αυτο το βραδυ αν επαναλαμβανουμε αυτο για 1000 βραδια τοτε σιγουρα θα κερδιζει ο καλυτερος στο τελος.. αλλο ενα παραδειγμα,αν ριξουμε ενα νομισμα ολοι ξερουμε οτι εχει 50% να ερθει κορονα και 50%γραμματα,αν σου πω τωρα οτι εχω ενα ελατωματικο νομισμα που εχει 55% να ερθει κορονα και 45% να ερθει γραμματα τοτε αν το ριξω μια φορα εξαρταται πολυ απο την τυχη αν θα κερδισω ακομα και κορονα να πω..αν ομως πουμε οτι θα το ριξουμε 10.000 φορες και θα κερδισει αυτο που θα ερθει περισσοτερες φορες τοτε αν επιλεξω κορονα θα κερδισω σιγουρα.. αυτο ισχυει και με το ποκερ οι καλοι παιχτες εχουν ενα μικρο προβαδισμα εναντια στους αντιπαλους,που δεν φαινεται σε μικρο δειγμα αλλα σε μεγαλο φαινεται..και θα ειναι σιγουρα κερδισμενοι.. τωρα σε σχεση με το αρχικο ερωτημα,το ποκερ ειναι πιο δυσκολο απο ψυχωλογικης πλευρας επειδη εχει μεγαλη διακυμανση και εχει να κανει με χρηματα σε αντιθεση με το σκακι..το οτι εμπλεκει το χρημα ομως ειναι και πλεονεκτημα επειδη μπορεις να βγαζεις και το χαρτζιλικη σου μεχρι μισθο και ακομα περισσοτερα.. στο σκακι παιζεις τις καταστασεις(ετσι νομιζω δεν ξερω απο σκακι πολλα)αλλα στο ποκερ παιζεις τον αντιπαλο.. στο ποκερ κανεις δεν νοιαζεται αν κερδιζεις επειδη απλα δεν το ξερει κανεις,εχεις μονο την προσωπικη ικανοποιηση και λεφτα που κερδισες,στο σκακι η νικη συνδιασεται με μια σχετικη δοξα.. και τα δυο παιχνιδια θελουν στρατηγικη,γνωση και εξυπναδα, σεμενα ταιριαζει πιο πολυ το ποκερ..σου προτεινω στην αρχη να ριξεις μια ματια και στα δυο και να δεις πιο ειναι κοντα σεσενα.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Το Texas Holdem λογω του οτι ειναι ενα μετριοτατο παιχνιδι(που απλως εχει γινει μοδα) εχει σε αρκετα μεγαλο βαθμο μεσα του τον παραγοντα τυχη. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μικροτερης σημασιας βεβαια απο τον παραγοντα ικανοτητα. Αλλά χρησιμοποιησα τις λεξεις "σε αρκετα μεγαλο βαθμο" εννοωντας σε σχεση με τις αλλες παραλλαγες της Ποκας(Ποκερ) που ο ρολος της τυχης μικραινει ακομα πιο πολυ. Στο Texas Holdem δεν εχεις και τοσα περιθωρια ελιγμου, ωστε να δειξεις τις ικανοτητες σου, οσο σε αλλες παραλλαγες της Ποκας. Πολυ ενδιαφέρον, ποια παραλλαγή σ'αρεσει εσένα περισσοτερο; Μονο holdem ξερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amakatzis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά για τις απόψεις.. Πάντως έτσι που κοίταξα για βιβλία για πόκερ..έπαθα πλάκα με πόσα διαφορετικά βιβλία ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δεν ειναι τυχη αυτο που λες. Δεν υπαρχει καθολου τυχη στο Σκακι! Δηλαδή τη στιγμή που παίζεις μία κίνηση είσαι βέβαιος ποιά θα είναι η κατάληξη του παιχνιδιού απο εκεί και μετά? Εγώ πάντως όχι, αν δεν είναι τύχη αυτό ποιός ο κατάλληλος όρος? Ευχαριστώ παιδιά για τις απόψεις.. Πάντως έτσι που κοίταξα για βιβλία για πόκερ..έπαθα πλάκα με πόσα διαφορετικά βιβλία ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.. και με το σκάκι θα σου κάνει εντύπωση αν κοιτάξεις για βιβλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις