Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...εχω το εξης προβλημα...το σπιτι που μενω ειναι 2οροφο τα υπνοδωματια πανω και σαλονι κουζινα κλπ κατω..το ρουτερ ειναι τοποθετημενο  στο δωματιο μου στον πανω οροφο με αποτελεσμα ο κατω οροφος να μην εχει καθολου καλο σημα...δυστηχως οι μπριζες δεν ειχαν προβλεψη γιια ethernet και το να περναω  καλωδια ειναι λιγακι δυσκολο...ελεγα να παω στην λυση του powerline αλλα αφου το εψαξα λιγο ειδα οτι γινεται να συνδεθουν 2 ρουτερ με lan οπου το 2ο δεν θαα χρειαζεται να συνδεθει σε μπριζα τηλεφωνου...

ερωτηση 1)πως γινεται αυτο?

ερωτηση 2) το dd-wrt  τι ειναι ακριβως?

δεδομενα:εχω 2  ρουτερ το βασικο που ειναι το linksys Wag2000G και το 2ο το siemens adsl SL2-141..

Δημοσ.

καλησπέρα. Το powerline είναι μια συσκευή στην οποία συνδέσεις το καλώδιο του ethernet πάνω της και μετά το βάζεις στην μπρίζα.

Αυτό μεταφέρει το internet μέσω των καλωδίων του ρεύματος και μετά στο χώρο που θες internet βάζει άλλη μια συσκευή (το κουτί έχει δύο συσκευές μέσα) powerline και το συνδέεις με καλώδιο ethernet με την συσκευή που θες να έχει internet πχ laptop.

Τώρα αν σε ενδιαφέρει το ασύρματο μπορείς να πάρεις ένα access point το οποίο το βάζεις στην μέση περίπου και παίρνει το υπάρχων σήμα wifi και το ενισχύει.

Αν έχει τριφασικό ρεύμα το powerline είναι δύσκολο να παίξει.

• Like 1
Δημοσ.

a.ta devolo λενε οτι παιζουν και σε τριφασικο οπως και σε διαφορετικο πινακα.

β.ναι μπορεις πχ το siemens να το κανεις access point και να το ριξεις με ethernet πανω στο linksys και να δωσεις ασυρματο σε αλλο οροφο.οι οδηγιες ειναι οι εξης.

αν κρατησεις το Linksys wag200 σαν ρουτερ τοτε στο sl2 αλλαζεις την Lan ip απο 192.168.1.1 σε 192.168.1.254.μετα κλεινεις τον dhcp και εισαι ετοιμος.αν βαλεις τα ρουτερ αναποδα δηλαδη το siemens για ιντερνετ και το Linksys για ap τοτε πολυ απλα οτι εγραψα τα κανεις στο Linksys.

στο ασυρματο μπορεις να βαλεις ιδιο ονομα αμα θες ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλα διαφορετικο καναλι.πχ στο Linksys channel 1 και στο sl2 καναλι 6.καλο ειναι να εχουν 5 καναλια διαφορα.απο 1 εως 11 .δεν βαζεις 12 δεν βαζεις 13.σε αυτο που θα κανει το access point εννοειται οτι δεν βαζεις τηλεφωνικο καλωδιο ουτε θελει στοιχεια μεσα ουτε κατι αλλο.μονο αλλαγη Lan ip και Κλεισιμο dhcp.μετα ειναι σαν να μην υπαρχει.δηλαδη ουτε Port forward θα κανεις ουτε τιποτα.θα ειναι transparent οπως λεμε.στο Linksys βαλε το τελευταιο firmware.dd-wrt ειναι custom made firmwares για διαφορα ρουτερ.το Linksys wag200 δεν εχει dd-wrt εχει μονο openwag firmware.

Δημοσ.

a.ta devolo λενε οτι παιζουν και σε τριφασικο οπως και σε διαφορετικο πινακα.

β.ναι μπορεις πχ το siemens να το κανεις access point και να το ριξεις με ethernet πανω στο linksys και να δωσεις ασυρματο σε αλλο οροφο.οι οδηγιες ειναι οι εξης.

αν κρατησεις το Linksys wag200 σαν ρουτερ τοτε στο sl2 αλλαζεις την Lan ip απο 192.168.1.1 σε 192.168.1.254.μετα κλεινεις τον dhcp και εισαι ετοιμος.αν βαλεις τα ρουτερ αναποδα δηλαδη το siemens για ιντερνετ και το Linksys για ap τοτε πολυ απλα οτι εγραψα τα κανεις στο Linksys.

στο ασυρματο μπορεις να βαλεις ιδιο ονομα αμα θες ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλα διαφορετικο καναλι.πχ στο Linksys channel 1 και στο sl2 καναλι 6.καλο ειναι να εχουν 5 καναλια διαφορα.απο 1 εως 11 .δεν βαζεις 12 δεν βαζεις 13.σε αυτο που θα κανει το access point εννοειται οτι δεν βαζεις τηλεφωνικο καλωδιο ουτε θελει στοιχεια μεσα ουτε κατι αλλο.μονο αλλαγη Lan ip και Κλεισιμο dhcp.μετα ειναι σαν να μην υπαρχει.δηλαδη ουτε Port forward θα κανεις ουτε τιποτα.θα ειναι transparent οπως λεμε.στο Linksys βαλε το τελευταιο firmware.dd-wrt ειναι custom made firmwares για διαφορα ρουτερ.το Linksys wag200 δεν εχει dd-wrt εχει μονο openwag firmware.

το καναλι απο που το αλλαζω????γιατι μπαινω στις ρυθμισεις των ρουτερ αλλα δεν βρισκω σε κανενα που μπορω να επιλεξω καναλι...

Δημοσ.

το καναλι απο που το αλλαζω????γιατι μπαινω στις ρυθμισεις των ρουτερ αλλα δεν βρισκω σε κανενα που μπορω να επιλεξω καναλι...

στην καρτελλα συνηθως που αλλαζεις κωδικους για το wireless δινεις ονοματα κτλ πρεπει να λεει και για το channel.επιλογες απο 1 εως 11 η 1 εως 13.εσυ δεν βαζεις ποτε 12 ποτε 13.

Δημοσ.

για σας παιδια,,,εχω το εξης προβλημα...εχω ενα ρουτερ στο πανω οροφο στο σπιτι το οποιο δεν δινει καλο σιμα στον κατω οροφο...εχω ενα δευτερο ρουτερ το οποιο θελω να το βαλω κατω και να εχω σημα και κατω..ομως πως μπορω να το κανω αυτο να τα σιντεσω χωρις καλοδιο...και τα δυο ειναι Thomson tg585 v7...

Δημοσ.

Με wds αλλα..... αστα να πανε

Αν μπορεις συνδεσε τα με καλωδιο απο κανα παραθυρο. Δε θα παιξεις καλα με wds

Δημοσ.

υπαρχει καποιος αλλος τροπος πιο εθκολος?

και πωσ μπορω να αλλαξω το ip του ρουτερ? για να τα σιντεσω με wds?

το πρωτο ρουτερ ειναι με κοδικο WEP και θελω να τα σιντεσω μαζι...ευχαριστωωωω πολυυυυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

* Εχεις ένα Modem/Router με wifi
* Σημειώνεις IP/Channel/Encryption type/Password
* Παίρνεις ένα router με Wifi Client bridge mode

* Αμα εχεις 2ο modem apo παλιο provider δεν κανει για wireless bridge μονο wired
* Βάζεις IP στο καινούργιο router στο ίδιο subnet με την ip που σημείωσες πιο πάνω

* Κανεις Enable το WiFi αμα ειναι κλειστο.

* Βάζεις το Router σε Client Bridge Mode
* Κανεις site survey από το router για να βρείς το modem
* Βάζεις το καινούργιο Router στο ίδιο κανάλι ( το είχες σημείωση πιο πριν )
* Βάζεις ίδιο encryption type και password ( το είχες σημείωση πιο πριν )
* Κλείνης το DHCP server στο καινούργιο Router άμα είναι ανοιχτός.

* Κανεις test αμα βλεπεις και τα 2 WebInterface του Modem και του Router.

* Κοιτας αμα περνεις DHCP απο το 1o Μodem

Και λογικά άμα τα εxεις κάνει όλα σωστά και δεν ξέχασα κάτι εγώ θα είσαι OK

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν στο ειπα πιο πριν ?

Επεξ/σία από Plymouth Fury
Δημοσ.

για σας παιδια,,,εχω το εξης προβλημα...εχω ενα ρουτερ στο πανω οροφο στο σπιτι το οποιο δεν δινει καλο σιμα στον κατω οροφο...εχω ενα δευτερο ρουτερ το οποιο θελω να το βαλω κατω και να εχω σημα και κατω..ομως πως μπορω να το κανω αυτο να τα σιντεσω χωρις καλοδιο...και τα δυο ειναι Thomson tg585 v7...

Αν εχεις το ίδιο ρολόι ρεύματος στους δυο ορόφους, η απάντηση εχει δωθεί νωρίτερα (διάβασε καθόλου το θεμα ή απλά έβαλες την ερώτηση; ). Το ένα router στον ενα όροφο συνδεμένο σε τηλεφωνική γραμμή και μετά με ένα ζευγάρι powerlines δίνεις internet σε μια πρίζα στον αλλο όροφο, όπου θα συνδέσεις το δευτερο router με καλώδιο ethernet (το κάνεις access point). Μετα θα μπορεις απο το δευτερο router να δώσεις internet σε αλλες συσκευές (ενσύρματα με καλώδιο ethernet ή ασύρματα)

Να προσθέσω οτι το 585v7 παίζει κανονικά σαν access point. Το εχω δοκιμάσει προσωπικά σε δυο περιπτώσεις.

Με wds αλλα..... αστα να πανε

Το wds (ή αλλιως wps) πρέπει να το βγάλουμε απο τη ζωή μας και να απενεργοποιηθεί από κάθε ρουτερ. Είναι τρυπάρα ασφαλείας η ύπαρξη του, ισοδύναμη με το κλείδωμα wep. Μπορεί να υπάρχουν κάποια πολύ καινουργια router που εχουν κλείσει την τρύπα, αλλά η πλειοψηφία των router ειναι ακομα ευάλωτοι.

το πρωτο ρουτερ ειναι με κοδικο WEP και θελω να τα σιντεσω μαζι...ευχαριστωωωω πολυυυυ

KANENA ρουτερ σου δεν πρέπει να εχει wep (ή wps). Ειδικά για το wep δεν πρέπει με τίποτα, εκτός αν θες οι γείτονες σου να παίρνουν internet χωρίς να σε ρωτάνε.

Δημοσ.
Το wds (ή αλλιως wps) πρέπει να το βγάλουμε απο τη ζωή μας και να απενεργοποιηθεί από κάθε ρουτερ. Είναι τρυπάρα ασφαλείας η ύπαρξη του, ισοδύναμη με το κλείδωμα wep. Μπορεί να υπάρχουν κάποια πολύ καινουργια router που εχουν κλείσει την τρύπα, αλλά η πλειοψηφία των router ειναι ακομα ευάλωτοι.

Άλλο WDS και άλλο WPS.

Αυτό που αναφέρεις ισχύει για το WPS.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...