Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 7 μήνες μετά...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σάββατο επικοινώνησα με τη Document στη Γλυφάδα και ανέφερα το πρόβλημα σχετικά με την οθόνη του iMac. Πάρα πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί μου είπαν αμέσως ότι δικαιούμαι να έρθουν να το πάρουν και να το φέρουν, κάτι που η Systemgraph δεν μου το είπε ποτέ. Τους είπα επίσης και για τις λίγο τσιμπημένες θερμοκρασίες και με ενημέρωσαν πως έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που θα μπει στο Service θα γίνει καθαρισμός. Το είχα επιβεβαιώσει με γνωστό μου ο οποίος δούλευε σε Service αντίστοιχου καταστήματος πριν μιλήσω μαζί τους.

Δευτέρα με πήραν τηλέφωνο το πρωί και ήρθε ο ίδιος ο τεχνικός να το παραλάβει. Τετάρτη μεσημέρι (σήμερα δηλαδή) μου το έφεραν, αφού δύο ώρες πριν με πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός να με ενημερώσει για τις ενέργειες που έκανε, τις οποίες φυσικά μου τις έφερε και σε χαρτί.

Εκτός λοιπόν από την οθόνη, το πρώτο πρόβλημα ήταν η σκόνη που είχε συσσωρευτεί στο εσωτερικό του υπολογιστή. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι είχαν βουλώσει τα πάντα και πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του συστήματος ψύξης του σκληρού δίσκου. Μάλιστα το παλιό μου το έβαλε σε ένα σακουλάκι για να δω την κατάσταση. Με λίγα λόγια και οι δύο συμφωνήσαμε, πως η οθόνη ήταν τελικά δευτερεύοντος σημασίας.

Θερμοκρασίες πριν και μετά:

Η θερμοκρασία του χώρου μετρήθηκε με θερμόμετρο και όχι με το ambient που λέει το Mac, το οποίο για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δείχνει ότι να' ναι.

Πριν (πάνω εικόνα) με θερμοκρασία χώρου 23C και μετά με θερμοκρασία χώρου (25C).

post-115429-0-52428400-1400079163_thumb.jpg

Το σύστημα ψύξης του σκληρού δίσκου:

post-115429-0-61139200-1400079350_thumb.jpg

Βάζω και την οθόνη για το τυπικό της υπόθεσης.

Της έκανα έλεγχο για προβληματικά pixels ή backlight bleeding με ειδικό πρόγραμμα και η συμπεριφορά της είναι ακριβώς ίδια με τις παλιάς. Απλά τώρα δεν έχει της μαύρες σκιές. Προς το παρόν και ελπίζω και προς το μέλλον.

post-115429-0-52578500-1400079420_thumb.jpg

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ίδια ιστορία με την δικιά μου και εκατοντάδες άλλες. Το πρόβλημα είναι κατασκευαστικό. Τα ανεμιστηράκια τραβάνε την σκόνη απ' την μακρόστενη χαραμάδα. Δυστυχώς θα ξαναγίνει έτσι αλλά πιθανόν να στην καθαρίσουν και εκτός εγγύησης. Είναι μειονέκτημα που το έχει παραδεχθεί η Apple. Δεν ξέρω αν ισχύει για τους καινούργιους. Πάντως το πρώτο 9μηνο του "iMac 2013" στο γραφείο δεν έχει δείξει σημάδια. Του σπιτιού, έναν χρόνο μετά τον καθαρισμό άρχισε να ξαναμαζεύει σκόνη.

Όντως οι άνθρωποι στην Document είναι ευγενέστατοι.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς για την οθόνη;
Γίνεται αλλαγή οθόνης, δεν καθαρίζουν κάτι.

Αν εννοείς τα ανεμιστηράκια, καθαρίζουν ότι μπορούν και ότι δεν γίνεται απλά τα αλλάζουν.

Δημοσ.

Μιλάω για τους εκτός εγγύησης. Στους εντός όντως αλλάζουν οθόνη, όπως έκαναν και στον δικό μου.

Δημοσ.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν κάθεται ο τεχνικός να ανοίξει και να καθαρίσει την οθόνη, πόσο μάλλον όταν είσαι εκτός εγγύησης. Ειδικότερα αν μιλάμει χωρίς κώστος για τον πελάτη. Σίγουρα κάποιοι ιδιώτες το κάνουν.

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα την κάνω την ερώτηση (και στην Document και στην iSystem)  όταν (ξανα)γίνει έντονο το πρόβλημα. Μπορεί να μου κάνουν τη χάρη.  :) 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντός εγγύησης στον δικό μου iMac έκαναν αντικατάσταση οθόνης μέσα σε 3 εργάσιμες. Όταν βγήκε εκτός εγγύησης, τον άνοιξα και τον καθάρισα μόνη μου. Αποτέλεσμα: Panel ΔΕΝ είχε αλλαχθεί, είχε καθαριστεί απλά. Ειδικά αν κρίνω απο τις αλουμινοταινίες, τσαπατσουλοδουλειά.

Έχε στο νου σου πως πραγματικά δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ το άνοιγμά του για τακτικό καθάρισμα. Η μόνη απώλεια που είχα την πρώτη φορά ήταν που μισοέκοψα μια καλωδιοταινία, την οποία την αντικατέστησα την επόμενη φορά που τον άνοιξα.

Δημοσ.

Αν είναι σκόνη και όχι χαλασμένο Panel είναι θετικό.

Έβγαλες την οθόνη και άλλαξες το diffuser;

Οι σκιές που βλέπω στις φωτογραφίες σου είναι απο σκόνη, όπως και στον δικό μου. Πίστεψέ με, τα δικά μου σημάδια ήταν πολυ πιο έντονα. 

Δεν ήταν χαλασμένο το πάνελ, είχε φτάσει σε αυτό το σημείο απο υγρασία, κάπνισμα, σκόνη και κακού συστήματος της Apple για διανομή του αέρα.

Όταν κατάφερα (την πρώτη φορά, μετά απο 5+ ώρες, δεν το είχα ξανακάνει μέχρι τότε, μόνο μέχρι το προστατευτικό τζάμι έφτανα παλιότερα) να τον ανοίξω χρησιμοποίησα μεθόδους καθαρισμού που βρήκα δεξιά κι αριστερά στο ίντερνετ. Απαλό καθάρισμα με αντιστατικό πανάκι και κινήσεις προς τα έξω (το εσωτερικό του πάνελ έχει μικροσκοπικές κυψέλες), ειδικό καθαριστικό, πάλι ΠΟΛΥ προσεκτικά με τις προηγούμενες οδηγίες. Κλείνω λοιπόν τον iMac, σίγουρη πως τον έχω κάνει γυαλί, τον βάζω στην πρίζα, τον ανοίγω, μουτζούρες και λάσπη.

Τον ανοίγω ξανά την επόμενη μέρα, πιάνω το άζαξ με χαρτί κουζίνας εκνευρισμένη (μου είχε ήδη φάει απο τον χρόνο μου σχεδόν δυο μέρες) και τον καθαρίζω.

Ούτε σημάδι απο τον Νοέμβρη.

Βέβαια, καθώς τον έκλεισα, άδειασα γύρω του και τα 15 μέτρα αλουμινοταινίας που είχα αγοράσει.

Δημοσ.

Εμένα πάντως σε iMac που είχε παρέλθει η  εγγύηση μου άλλαξαν εντελώς δωρεάν την οθόνη επειδή είχε αυτές τις σκιές. Πολύ γρήγοροι και εξυπηρετικοί.

Δημοσ.

Εμένα πάντως σε iMac που είχε παρέλθει η  εγγύηση μου άλλαξαν εντελώς δωρεάν την οθόνη επειδή είχε αυτές τις σκιές. Πολύ γρήγοροι και εξυπηρετικοί.

Στην άλλαξαν ή στην καθάρισαν? Γιατί από τη σκόνη δημιουργούνται αυτές οι σκιές

Δημοσ.

Στην άλλαξαν ή στην καθάρισαν? Γιατί από τη σκόνη δημιουργούνται αυτές οι σκιές

Ο τεχνικός μου είπε ότι είναι καμένα πίξελ και παρόλο που το μηχάνημα ήταν εκτός εγγύησης επειδή ήταν μικρότερο της 3ετίας (εμένα ήταν 3 χρόνια παρά 2-3 μήνες) έκανε αίτημα για δωρεάν αντικατάσταση της οθόνης πράγμα και το οποίο έγινε. Παρήγγειλε το ανταλλακτικό και σε 3 μέρες έγινε η αλλαγή. Δεν πλήρωσα απολύτως τίποτα. Σκιές πλέον πουθενά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει τόση σημασία αν αλλάζουν οθόνη ή αν επισκευάζουν την ίδια. Σημασία έχει ότι και εκτός εγγύησης το έφτιαξαν.
Τώρα αν λένε ότι την αλλάζουν και δεν το κάνουν είναι ένα θέμα από θέμα εμπιστοσύνης. Θα μπορούσαν να λένε ότι την επισκευάζουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...