Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν iMac 27", μοντέλο mid 2011. Η εγγύηση του λήγει στις 26 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Apple, μιας και έχω προμηθευτεί με το Apple Care. Οι θαμπάδες της οθόνης όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι τραγικές, αλλά υπάρχουν. Από όσο γνωρίζω ακόμα και αν κάνω την αλλαγή μετά από κάποιο διάστημα θα εμφανιστούν και στη νέα οθόνη.

Σκέφτομαι να το πάω για service ώστε να γίνει αντικατάσταση της οθόνης με νέα, αλλά από την άλλη φοβάμαι μην μπλέξω κατσαβιδιάζοντας μου το μηχάνημα αν και ξέρω ότι πρόκειται για μία επισκευή ρουτίνας. Το πιο κοντινό service είναι αυτό της Systemgraph ή αλλιώς iSystem.

Πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο ή να το αφήσω ως έχει; Από την άλλη επειδή έχω ακόμα έναν χρόνο γεμάτο μπορώ να το πάω ξανά για αλλαγή αν εμφανιστεί. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως το πρόβλημα την επόμενη φορά είναι πιο έντονο από τώρα.

post-115429-0-51503500-1380809160_thumb.jpg

post-115429-0-13428200-1380809184_thumb.jpg

post-115429-0-99172500-1380809203_thumb.jpg

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπική μου γνώμη είναι να το πας. Αγοράζεις ένα προιόν και περιμένεις να είναι αυτό που ήθελες πριν το αγοράσεις για όλο το διάστημα της εγγύησης. Αν σου φέρνουν συνέχεια ελαττωματική οθόνη να τους τη πηγαίνεις πίσω απαιτώντας άλλη. Η μόνη συμβουλή, εφόσον φοβάσαι το κατσαβίδιασμα, είναι να κρατήσεις αντίγραφα για ότι πάρε δώσε κάνεις για να είσαι καλυμμένος. Αν φοβάσαι ακόμη περισσότερο μπορείς να βάλεις ένα μικρόφωνο να γράφει κάθε φορά που πηγαίνεις στο service...  

Δημοσ.

Προσωπική μου γνώμη είναι να το πας. Αγοράζεις ένα προιόν και περιμένεις να είναι αυτό που ήθελες πριν το αγοράσεις για όλο το διάστημα της εγγύησης. Αν σου φέρνουν συνέχεια ελαττωματική οθόνη να τους τη πηγαίνεις πίσω απαιτώντας άλλη. Η μόνη συμβουλή, εφόσον φοβάσαι το κατσαβίδιασμα, είναι να κρατήσεις αντίγραφα για ότι πάρε δώσε κάνεις για να είσαι καλυμμένος. Αν φοβάσαι ακόμη περισσότερο μπορείς να βάλεις ένα μικρόφωνο να γράφει κάθε φορά που πηγαίνεις στο service...  

Παρανομο

• Like 1
Δημοσ.

Παρανομο

Αλήθεια? Γιατί? ενημέρωσε τους τότε πρώτα ότι τους ηχογραφείς. Το κάνει νόμιμο αυτό?  Τέσπα αυτά είναι ακραία μέτρα αλλά αν σου τύχει καμιά στραβή την πάτησες.

Εγώ, θυμάμαι είχα πάει το iphone στη vodafone και μου λέει ο υπάλληλος: "Εντάξει θα το στείλουμε και περίμενε τηλέφωνο." και του λέω "ναι ωραία μου τα λες αλλά ένα χαρτί δε μου έδωσες οτι πήρες το iphone μου, και οτι το μόνο χαλασμένο είναι η δόνηση." και μου λέει "Α ναι σωστά να σου δώσω". Δεν είχα προβλήματα όλα κύλησαν ομαλά, αλλά με τις ιστορίες που ακούς επηρεάζεσαι όπως και να χει..

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται οτι το πας για service.

Εχεις πληρωσει πανακριβα ενα μηχανημα, δεν ειναι δυνατον να το ανεχεσαι με χαλασμενη οθονη.

Δημοσ.

Αλήθεια? Γιατί? ενημέρωσε τους τότε πρώτα ότι τους ηχογραφείς. Το κάνει νόμιμο αυτό?  Τέσπα αυτά είναι ακραία μέτρα αλλά αν σου τύχει καμιά στραβή την πάτησες.

Εγώ, θυμάμαι είχα πάει το iphone στη vodafone και μου λέει ο υπάλληλος: "Εντάξει θα το στείλουμε και περίμενε τηλέφωνο." και του λέω "ναι ωραία μου τα λες αλλά ένα χαρτί δε μου έδωσες οτι πήρες το iphone μου, και οτι το μόνο χαλασμένο είναι η δόνηση." και μου λέει "Α ναι σωστά να σου δώσω". Δεν είχα προβλήματα όλα κύλησαν ομαλά, αλλά με τις ιστορίες που ακούς επηρεάζεσαι όπως και να χει..

Δυστυχως αν κανεις οντως κατι τετοιο κατηγορεισαι για παραβαση ιδιωτικου απορρητου!! @@@@@@@@@@

Δημοσ.

Heatspreader, είναι γνωστό θέμα αυτό σε όλα τα iMacs 2009-2011.

Γίνεται λόγω λάθος σχεδιασμού του τροφοδοτικού που εισρέει η σκόνη και ¨κάθεται" ουσιαστικά ανάμεσα στην οθόνη. Ακόμη και το μπροστά γυαλί ανάμεσα στην οθόνη δεν εφάπτεται ποτέ τελεια αφου συνεχίζει να μπαίνει σκόνη έστω και σε μικρή ποσότητα. 

Ο επίσημος τρόπος της Apple είναι απλά αντικατάσταση Panel και όχι καθαρισμός του, πράγμα ασύμφορο ειδικά όταν είσαι εκτός εγγύησης.  Εφόσον είσαι εντός δε θα χεις θέμα :)

Στον δικό μου δε το έχει εμφανίσει ακόμη, αλλά ξέρω ετσι κι αλλιως πως να το φτιάξω σε αυτή την περίπτωση μιας και το χω ξανακανει σε μοντέλα 2009-2010 αλλωνών. Τσέκαρε πριν το στείλεις στο Service μήπως έχει κάτσει απλά πίσω απ το γυαλί σκόνη,και όχι στην οθόνη, γιατι αν ειναι έτσι θα ταλαιπωρηθείς τζάμπα..(συνέβη σε φίλο καλό οπότε ηταν τυχερός που δεν έμεινε χωρίς μηχανημα για μερικές μέρες)

το τσεκάρεις βγάζοντας απλά το γυαλί με δύο ισχυρές βεντούζες και καθαρίζοντας το όπως φαίνεται στο πρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=ONCdGHe0Uxs

Και κάτι τελευταίο, σε περίπτωση που χρειαστεί το Service: Υποχρεούνται πλέον να έρθουν αυτοί να το πάρουν το μηχάνημα απ την έδρα σου και να στο επιστρεψουν ξανά χωρίς κανένα κόστος. Ισχύει μονο σε iMac/Mac Pro τα τελευταία 2 χρόνια περίπου. Αν είχες Macbook Pro θα σου ελεγαν φερτε το εσεις οποτε μπορείτε. 

Δημοσ.

Επειδή όταν μου είχε εμφανιστεί το θέμα πάλι κάποιοι έλεγαν ότι το έφτιαχναν μόνοι τους, προφανώς δεν εννοείς ότι καθάρισες το τζάμι. Αυτό που έκανες ήταν να καθαρίσεις το diffuser, σωστά; 

Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα καθάρισα ενός φίλου ένα iMac 27" late 2009 που είχε το 1/3 της οθόνης σχεδόν σκιές. Όχι το τζαμί, το πίσω μέρος του panel και το diffuser. Αντικατέστησα και την ασημοταινία που έκοψα με καινούρια και είναι μια χαρά! Συνολικός χρόνος περίπου 2 ώρες.

Δημοσ.

Τι να σου πω εγώ το έκανα για τη πλάκα μου, αλλά φαντάζομαι κάποιος που θα το χρέωνε θα ζητάτε τουλάχιστον 100 ευρώ (δεν έχω ιδέα πόσο παει οπότε μπορεί να λέω βλακείες), πάντως ειναι σίγουρα πιο φτηνό από κανά 1000 που θα ζητήσει η αντιπροσωπεία για αλλαγή panel.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις εγγύηση το πας σε κάποιον που ξέρει ή το προσπαθείς μόνος σου αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς.

Στη δική μου περίπτωση υπάρχει εγγύηση.

Δημοσ.

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς τα αυτονώητα και ζεις τοσο καιρό με σκιες ενώ εχεις σκάσει κανά 2.000 στο μηχάνημα σου.

το πας σε σερβις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...