Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, έχω στο pc μου 2 σκληρούς, έναν ssd και έναν μεγάλο 2ΤΒ, και τα windows είναι στον ssd.

Την πρώτη φορά που εγκατέστησα τα windows είχα πει να μου τα ρυθμίσουν έτσι ώστε όλο το user να αποθηκεύεται αυτόματα στον μεγάλο δίσκο...Π.χ Όταν έμπαινα στον φάκελο του χρήστη στην επιφάνεια εργασίας και πήγαινα στις εικόνες και έβαζα 200 εικόνες στο φάκελο 'Οι εικόνες μου΄ έπιαναν μνήμη στον μεγάλο δίσκο και όχι στον ssd

Π.χ ότι αρχεία είχα στην επιφάνεια εργασίας αυτόματα αποθηκευόταν στον μεγάλο δίσκο

Πλέον μετά το format δεν ξέρει κανείς να μου το ρυθμίσει πάλι

(δεν μπορώ να πάω στον ίδιο γιατί έχω αλλάξει πόλη)

Ξέρει κάποιος να μου πει πως να το ρυθμίσω?

ευχαριστώ:)

Δημοσ.

δεν ξέρω καλά αγγλικά και δεν είμαι τόσο σχετικός...σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου αλλά θέλω κάτι πιο κατατοπιστικό

Δημοσ.

κανε ενα κοπο να τα διαβασεις ειναι πολυ χρησιμα αυτα που σου εστειλε , υπαρχει και η μεταφραση συν οτι ειναι καλο να ασχολουμαστε ετσι μαθαινουμε ..

τωρα .. σημαντικοτερο απ τις φωτο σου ειναι να αποθηκευεις τα παντα που κατεβαζεις πχ απο mozzila utorrent κτλ απ ευθειας στον  μηχανικο χωρις να περνανε καθολου απ τον ssd!

το ιδιο και για τα αρχεια temp και tmp ! 

αλλαξε τους διαδρομη ως εξης .. φτιαξε εναν φακελο στον μηχανικο (ονομασε τον temp) μετα  πηγαινε 
Control Panel->System->Advanced->Enviroment Variables και:
Πατα  EDIT αφού επιλέξεις το TEMP και βάλε την διεύθυνση: x:\TEMP (όπου x=γραμμα μονάδας δίσκου που φτιάξαμε τον φάκελο προηγουμένως. και όπου TEMP το όνομα φακέλου που δώσαμε
κανε το ιδιο  επιλέγοντας το TMP,
επανεκκίνηση και ολα κομπλε ..

edit : επειδη μπορει να τα εχεις στα ελληνικα

κοντρολ πανελ - συστημα και ασφαλεια - συστημα - ρυθμισεις για προχωρημενους - μεταβλητες περιβαλοντος

Δημοσ.

κανε ενα κοπο να τα διαβασεις ειναι πολυ χρησιμα αυτα που σου εστειλε , υπαρχει και η μεταφραση συν οτι ειναι καλο να ασχολουμαστε ετσι μαθαινουμε ..

τωρα .. σημαντικοτερο απ τις φωτο σου ειναι να αποθηκευεις τα παντα που κατεβαζεις πχ απο mozzila utorrent κτλ απ ευθειας στον  μηχανικο χωρις να περνανε καθολου απ τον ssd!

το ιδιο και για τα αρχεια temp και tmp ! 

αλλαξε τους διαδρομη ως εξης .. φτιαξε εναν φακελο στον μηχανικο (ονομασε τον temp) μετα  πηγαινε 

Control Panel->System->Advanced->Enviroment Variables και:

Πατα  EDIT αφού επιλέξεις το TEMP και βάλε την διεύθυνση: x:\TEMP (όπου x=γραμμα μονάδας δίσκου που φτιάξαμε τον φάκελο προηγουμένως. και όπου TEMP το όνομα φακέλου που δώσαμε

κανε το ιδιο  επιλέγοντας το TMP,

επανεκκίνηση και ολα κομπλε ..

κοντρολ πανελ - συστημα και ασφαλεια - συστημα - ρυθμισεις για προχωρημενους - μεταβλητες περιβαλοντος

Τα κοίταξα αυτά που μου έστειλε αλλά με δυσκόλεψαν πολύ:/

Στον μηχανικό δίσκο έχω ήδη αρκετά αρχεία, θα πρέπει να τα βγάλω πριν κάνω αυτό που μου είπες?

Όταν μου το είχαν φτιάξει, όλο το user ήταν περασμένο στον μεγάλο δίσκο με αυτόματη αποθήκευση των πάντων σε αυτόν

Υπάρχουν πιο αναλυτικά βήματα?

Δημοσ.

;P lol

στα αγγλικά το λέμε πίνακας ελέγχου...

• Like 1
Δημοσ.

τιποτα δε πρεπει να βγαλεις !

ακου .. απο οπου κατεβαζεις τα αρχεια πανε σε καποιο φακελο ! πηγαινε στις ρυθμισεις πχ του mozzila και εκει που λεει αποθηκευση δωστου ενα φακελο που θα εχεις φτιαξει στον μηχανικο ! κανε το ιδιο και απο οπου κατεβαζεις τορεντ !

για τα αρχεια τεμπ ειναι πολυ ευκολο αν το διαβασεις αυτο που σου εστειλα με προσοχη ..

Δημοσ.

Αυτό θα γίνει στις μεταβλητές χρήστη η μεταβλητές συστήματος?

Στην τιμή μεταβλητής θα γράψω Ε:\Temp και Ε:\Tmp ???

σορ αλλά δεν είμαι σχετικός και φοβάμαι μην κάνω κανα λάθος

Δημοσ.

δεν με απασχολούν τόσο τα download αυτό μπορώ να το ρυθμίσω...εμένα με νοιάζει να μπαίνω στο εικονίδιο του χρήστη που είναι στην επιφάνεια εργασίας και ότι ρίχνω εκεί μέσα π.χ(εικόνες, βίντεο, έγγραφα) να πιάνουν χώρο στον μεγάλο δίσκο

Δημοσ.

Αυτό θα γίνει στις μεταβλητές χρήστη η μεταβλητές συστήματος?

Στην τιμή μεταβλητής θα γράψω Ε:\Temp και Ε:\Tmp ???

σορ αλλά δεν είμαι σχετικός και φοβάμαι μην κάνω κανα λάθος

και στα δυο  ! μια χαρα το πας .. κοιτα το ''Ε'' να αντιστοιχει στο γραμμα του μηχανικου σου δισκου  ..

δεν με απασχολούν τόσο τα download αυτό μπορώ να το ρυθμίσω...εμένα με νοιάζει να μπαίνω στο εικονίδιο του χρήστη που είναι στην επιφάνεια εργασίας και ότι ρίχνω εκεί μέσα π.χ(εικόνες, βίντεο, έγγραφα) να πιάνουν χώρο στον μεγάλο δίσκο

κοιτα υπαρχει κ ο πολυ πολυ ευκολος τροπος για καποιον που δυσκολευεται τοσο πολυ !

πηγαινε στον μηχανικο φτιαξε εναν φακελο και ονομασε τον οπως θελεις ! μετα φτιαξε μια συντομευση , ριχτην στην επιφανεια εργασιας και οτι πετας εκει μεσα θα πηγαινει στον μεγαλο τον μηχανικο ! βαλτου και μια ωραια εικονιτσα και εισαι κομπλε ! 

καλο ??

γιατι να παιδευεσαι ?? :-D

Δημοσ.

Άρα 

Στη μεταβλητή χρήστη user όπου στο TEMP  γράφει [%USERPROFILE%\AppData\Local\Temp]

γράφω  Ε:\Temp και στο TMP γράφω Ε:\Tmp 

και στις μεταβλητές συστήματος τα ίδια?

Δημοσ.

δεν ξέρω καλά αγγλικά και δεν είμαι τόσο σχετικός...σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου αλλά θέλω κάτι πιο κατατοπιστικό

Λοιπόν όρισε να φαίνονται τα κρυφά αρχεία

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/show-hidden-files#show-hidden-files=windows-vista

Πάνε στον φάκελο c:\χρήστες\ΌνμαΠουΈβαλες

Βρες τον φάκελο που σε ενδιαφέρει(πρέπει να το κάνεις για κάθε έναν φάκελο ξεχωριστά) και κάνε δεξί κλικ πάνω του και πάνε ιδιότητες,πάτα στην καρτέλα θέση πάτα το μετακίνηση και διάλεξε που θες να είναι αυτός ο φάκελος από εδώ και πέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...