Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πρόκεται να κατοχυρώσω για πρώτη φόρα κάποια ονόματα χώρου και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την διαδικασία. Απο ελληνικές εταιρείες έψαξα στο papaki οπου πιο παλια ειχα ενα ονομα χωρου - απο μια προσφορα που χαριζε ενα domain - το οποιο εληξε χωρις να το ανανεωσω.
Απο ξενες, βλεπω τωρα τις τιμες στο godaddy αρκετα δελεαστικες αλλα καπου κολλαω.
Υπαρχει καποιο σημειο/σημεια που θα πρεπει να προσεξω στη διαδικασια της εκχωρησης ;
Βλεπω για παραδειγμα στο godaddy οτι εχει μια υπηρεσια privacy protection και privacy and business protection.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως ειναι αυτες οι υπηρεσιες και αν υπαρχει σοβαρος λογος να βαλω την πρωτη σε μια απλη σελιδα ;
Ακομα, υπαρχει καποιο προβλημα αν η εταιρια στην οποια θα γινει η κατοχυρωση ειναι σε αλλη χωρα - ηπειρο;
Τελος, ετσι οπως το σκεφτομαι με την στατικη ip που υπαρχει, αν προβω σε αγορα απο το godaddy θα παω καπου στο control panel του λογαριασμου μου για να προσθεσω στον name server την στατικη ip που θελω να δειχνει το ονομα που εχω αγορασει απο αυτους;
Για χωρο δεν ενδιαφερομαι καθως υπαρχει η στατικη ip πανω οποτε προς το παρων ειμαι οκ.
Γενικα περα απο τις αποριες μου, θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες, εμπειριες και προτασεις σας πανω στο θεμα μου.
Ευχαριστω.

Δημοσ.

1) Privacy αγοράζεις όταν θέλεις να μην φαίνονται τα στοιχεία (που θα χρειαστεί να συμπληρώσεις) όταν κάνεις την εκχώρηση του ονόματος. Δες εδώ: https://www.domainsbyproxy.com/popup/whoisexample.aspx?ci=5165

Τα στοιχεία αυτά είναι ονοματεπώνυμο,διεύθυνση,τηλέφωνο κτλ. και υπάρχουν sites (whois) που εμφανίζουν αυτά τα στοιχεία (εκτός αν αγοράσεις το πακέτο privacy) αν κάποιος στην αναζήτηση γράψει το όνομα του domain σου.

2) Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα που η εταιρία βρίσκεται εκτός Ελλάδος

Για το θέμα με την στατική ip δεν γνωρίζω ας σου απαντήσει κάποιο άλλο μέλος καλύτερα.

Δημοσ.

Τελος, ετσι οπως το σκεφτομαι με την στατικη ip που υπαρχει, αν προβω σε αγορα απο το godaddy θα παω καπου στο control panel του λογαριασμου μου για να προσθεσω στον name server την στατικη ip που θελω να δειχνει το ονομα που εχω αγορασει απο αυτους;

Θα δηλώσεις πχ στο godaddy την στατική ip και θα είσαι οκ.

σε μερικα δε γινεται να ειναι private οπως .net

Γίνεται να έχεις.. Έβαλα και στο δικό μου site που είναι σε .net

Δημοσ.

Μαλιστα, δηλαδη οπως το βλεπω το privacy protection ειναι αναγκαιο κακο ε;
Το τελευταιο που θελω ειναι τα προσωπικα στοιχεια να διαβαζονται απο bots και spiders και απο τις καθε whois σελιδες.
Ευχαριστω για τις απαντησεις και τους τρεις σας! :)

Δημοσ.

Γνωρίζει κανεις αν μπορω να προσθεσω λογαριασμους e-mail αργοτερα αφου αγορασω το ονομα ή πρεπει να επιλεξω και αυτο το πακετο στο καλαθι μαζι με το ονομα χωρου ;

Δημοσ.

Οχι εννοω αν μπορω να αγορασω σημερα ενα ονομα χωρου - χωρις hosting - και αν σε 1-2 μηνες δω πως χρειαζομαι και e-mail να προσθεσω, στο ηδη αγορασμενο ονομα, ενα απο τα πακετα που εχει το λινκ.
Τελος, στη διευθυνση και σε ολα αυτα που πρεπει να συμπληρωσω για την αγορα του ονοματος, βαζω τα πραγματικα στοιχεια μου, αλλα επειδη θα πληρωσω με paypal, βαζω την διευθυνση πχ του πατρικου μου που εχω στο paypal;

Δημοσ.

Ναι προφανώς και γίνεται αυτό. Για τα στοιχεία δε νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο (δηλαδή δεν θα σου βγάλει σφάλμα), αλλά καλύτερα να βάλεις την δική σου διεύθυνση μιας και εσύ θα είσαι αυτός που θα πληρώσει.

Δημοσ.

Μαλιστα, σε ευχαριστω για τον χρονο και το ενδιαφερον σου να με διαφωτισεις. BTW εξαιρετικο portfolio, thumbs up!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...