Προς το περιεχόμενο

Επιλογη λειτουργικου κατα την εκκινηση

spyros__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια. Μολις εσβησα τα vista και εγκατεστησα τα 7, αλλα πλεον δε μου δινεται η επιλογη να επιλεξω λειτουργικο (ubuntu) κατα την εκκινηση, ενω εχω επιλεξει τη διαρκεια προβολης λιστας λειτουργικων απο τον πινακξα ελεγχου... Καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πρέπει να φτιάξεις τον bootloader του grub απο το linux για να μπορείς να επιλέγεις 1 απο τα 2 λειτουργικά http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html , τώρα επειδή έβαλε παλι τα windows μαλλον πρέπει να τον ξαναρυθμίσεις να ειναι στο ΜΤΒ του δίσκου και να σου δίνει την επιλογή.

Εγώ οποτε ειχα βάλει και τα 2 λειτουργικά έβαζα τα windows πρώτα μετα το linux και το ρύθμιζε κατα την εγκατάσταση στο linux

Φτιάχνεις ένα bootable cd ή usb με ubuntu και bootareis από αυτό.

Μην το εγκαταστήσεις πάτα απλά try ubuntu... Μόλις μπεις ανοίγεις τερματικό και δίνεις:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update

πατάς enter και περιμένεις.. Μόλις το κάνει δώσε αυτό:

sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

πάτα enter και μόλις τελειώσει άνοιξε το πρόγραμμα γράφοντας στο τερματικό 'boot-repair'.

Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα θα επιλέξεις αυτό που λέει: recommended repair....

Μετά στο Main option τικάρεις το Reinstall grub και unhide boot menu.

Στο grub location βάζεις τον δίσκο που έχεις τα λειτουργικά σου (συνήθως sda1).

Στο grub options δεν τικάρεις τίποτα.

Στο mbr options στο restore the mbr of: βάλε sda (mrb) και στο Partition booted βάλε τον δίσκο που έχεις τα λειτουργικά (συνήθως sda1).

Τέλος στο other options τα τικάρεις όλα και πατάς apply!

Μόλις το κάνεις όλα τα εγκατεστημένα λειτουργικά θα εμφανιστούν μόλις ανοίξεις το pc σου :D

Ελπίζω να πάνε όλα καλά :)

Σε windows μετά από vista μπορείς να το κάνεις και μέσου του bcd store των windows μέσα από κονσόλα ή για ποιο εύκολα υπάρχει και το πρόγραμμα easyBCD η ελεύθερη έκδοση είναι μια χαρά για αυτήν την δουλειά.

@ takken με αυτόν τον τρόπο δεν θα της γράψει της αλλαγές στο grub του usb(ιού) ;;;

@TheELF όχι, οι αλλαγές θα αποθηκευτούν στον δίσκο αφού θα διαλέξει τον sda1 :) Αν διαλέξει το φλασάκι τότε και μόνο τότε να αποθηκευτούν εκεί αλλιώς δεν έχει πρόβλημα.

Την παραπάνω τακτική ακολούθησα και εγώ με το δικό μου pc. Γρήγορη, εύκολη αποτελεσματική :)

Και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα bootable cd ή usb με ubuntu :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...