Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την ομήγυρη.

Λοιπόν αποφάσισα να πω κι εδώ την ιστορία μου, καθώς δεκάδες συνεργεία Η/Υ, φίλοι με εμπειρία, αλλά και ερασιτέχνες δοκίμασαν τα πάντα για να φτιάξουν το pc, αλλά φεύ......

Λοιπόν, η ιστορία έχει ώς εξής:

Κατέχω τα τελευταία 7 χρόνια το pc της υπογραφής μου, φορτωμένο με windows 7 sp1 64bit.
Εδώ και 4,5 έτη όταν παίζω κάποιο game ή βλέπω hd βίντεο ή ακόμη κι όταν κάνω κάποια βαριούτσικη δουλειά στο photshop, το pc κλείνει.

Ούτε μπλε οθόνες, ούτε restart, ούτε κολλήματα. Κλείνει και γειά σας...Κλείνει ανεβάζοντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 115 βαθμούς κελσίου.

Θα σας πω τι έχω δοκιμάσει αυτά τα χρόνια:

φορματ και επανεγκατάσταση windows, τα xp, τα 7αρια, είτε 32bit είτε 64bit.

αλλαγή τροφοδοτικού

εγκατάσταση UPS

αλλαγή κάρτας γραφικών

λειτουργία μόνο με τον 1 σκληρό (και τον δεύτερο)

αφαίρεση όλων των συνδεδεμένων συσκευων, και δοκιμή ένα-ένα,

αλλαγή μνημών

αλλαγή θερμαντικής στον επεξεργαστή,

προσθήκη άλλων 3ών χώρια από τα στοκ ανεμηστηρακίων,  μάλιστα κατόπιν υπόδυξεως τεχνικού, ένα με ειδική μεταλική κατασκευή πάνω από ένα τσιπάκι της μητρικής, επειδή έλεγε αυτό έφταιγε για τη θερμοκρασία,

αναβάθμιση του BIOS

underclock του επεξεργαστή και της GPU

σχεδόν καθημερινό καθάρισμα και φύσημα του εσωτερικού του κουτιού.....

αλλά

δυστυχώς

ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΏΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

όποιος μάγκας ή μαγκίτισα το βρεί, τι να πω....θα έχει τουλάχιστον από εμένα τον απόλυτο σεβασμό στο θέμα computing.....καλή μας τύχη..........

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχεις εξαντλησει και πολλα απ'αυτα που θα μπορουσες να κανεις...!

το να κλεινει λογω μηχανισμου αμυνας απο υπερθερμανση το σκεφτηκες?

ισως ειναι ελλατωματικη η μητρικη και ανεβαζει τραγικες θερμοκρασιες..

μπορεις να τρεξεις ενα HWMonitor να δουμε αν οι αυξημενες θερμοκρασιες

ειναι μονο στον επεξεργαστη ή αν η αυξημενη θερμοκρασια επικρατει σε ολο το συστημα?

αν ειναι μονο ο επεξεραστης ζεστος, τοτε κατα πασα πιθανοτητα = αλλαγη επεξεργαστη

αν ειναι παντου ζεστος = αλλαγη μητρικης(?)

Δημοσ.

Αφού ανεβάζει θερμοκρασία κλείνει, ποιο είναι το μυστήριο;

Είτε όταν έγινε αλλαγή παστας στον επεξεργαστή δεν έγινε σωστά, η δεν πατάει καλά η ψύκτρα

Επίσης αν κρίνω από ένα παλιό επεξεργαστή φίλου που έχω στο νου μου, παίζει αν έμεινε καιρό να δουλεύει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, να μην πέφτει μετά με τίποτα ο,τι κι αν κάνεις

Στη θέση σου θα δοκίμαζα ξανά το θέμα της παστας, με σωστό καθάρισμα και άπλωμα από την αρχή

Αν δε πέφτει με τίποτα έτσι, τότε μάλλον καιρός είναι πλέον να σκεφτείς την αντικατάσταση, έτσι κι αλλιώς τα λεφτά του τα έβγαλε

Δημοσ.

ισως απλα μια αλλαγη ψυκτρας στον επεξεργαστη? :)

Και αυτό βέβαια, αλλά φοβάμαι μήπως έχει χαλάσει και πετάξει τα λεφτά του αν δε γίνει τίποτα
Δημοσ.

Βεβαίως κύριε Σαϊνόμπι

Ορίστε το HWMonitor που ζητήσατε:

%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%

ισως απλα μια αλλαγη ψυκτρας στον επεξεργαστη? :)

Συγγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω. Ναι το έκανα κι αυτό :ph34r:

Αφού ανεβάζει θερμοκρασία κλείνει, ποιο είναι το μυστήριο;

Είτε όταν έγινε αλλαγή παστας στον επεξεργαστή δεν έγινε σωστά, η δεν πατάει καλά η ψύκτρα

Επίσης αν κρίνω από ένα παλιό επεξεργαστή φίλου που έχω στο νου μου, παίζει αν έμεινε καιρό να δουλεύει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, να μην πέφτει μετά με τίποτα ο,τι κι αν κάνεις

Στη θέση σου θα δοκίμαζα ξανά το θέμα της παστας, με σωστό καθάρισμα και άπλωμα από την αρχή

Αν δε πέφτει με τίποτα έτσι, τότε μάλλον καιρός είναι πλέον να σκεφτείς την αντικατάσταση, έτσι κι αλλιώς τα λεφτά του τα έβγαλε

Θα μπορούσε, αλλά η αλλαγή πάστας και η επανατοποθέτηση έγινε σε κατάστημα Η/Υ, οπότε μάλλον το αποκλείω..

Δημοσ.

Εχεις σκεφτεί οτι μπορεί να έχει χαλάσει καποιος αισθητήρας της μητρικής και μόλις παει να μπει σε Load τον κλεινει βλέπωντας υπερθέμανση ? 

Δημοσ.

Και στο κατάστημα είσαι σίγουρος ότι ξέρουν να βάζουν πάστα;

Άμα βγάλεις της ψύκτρα και τραβήξεις μια φωτο δίνω τουλάχιστον 50% πιθανότητα να δούμε κάτι άσχημο..

Δημοσ.

Πιστεύω πως το πρόβλημα έγκειται στον επεξεργαστή το ίδιο.

Λογικά, θα έχει χαλάσει (ή θα τον αγόρασες) με χαλασμένο τον αισθητήρα θερμοκρασίας της CPU.

Όταν λοιπόν τρέχεις ένα βαρύ παιχνίδι, η τιμή της θερμοκρασίας ανεβαίνει (λανθασμένα λόγω του αισθητήρα) πολύ πιο πάνω από τη μέγιστη θερμοκρασία Tjmax με αποτέλεσμα ο Athlon σου να δίνει εντολή στη μητρική να κάνει shut-down (μέσω εντολής από το bios) για να μην καεί ο επεξεργαστής.

Άλλαξε επεξεργαστή και θα είσαι μια χαρά, έστω και μετά από ...7 χρόνια :)

Δημοσ.

Και στο κατάστημα είσαι σίγουρος ότι ξέρουν να βάζουν πάστα;

Άμα βγάλεις της ψύκτρα και τραβήξεις μια φωτο δίνω τουλάχιστον 50% πιθανότητα να δούμε κάτι άσχημο..

Το είδα, όμως. Ήμουν δίπλα να μαθαίνω!

Πιστεύω πως το πρόβλημα έγκειται στον επεξεργαστή το ίδιο.

Λογικά, θα έχει χαλάσει (ή θα τον αγόρασες) με χαλασμένο τον αισθητήρα θερμοκρασίας της CPU.

Όταν λοιπόν τρέχεις ένα βαρύ παιχνίδι, η τιμή της θερμοκρασίας ανεβαίνει (λανθασμένα λόγω του αισθητήρα) πολύ πιο πάνω από τη μέγιστη θερμοκρασία Tjmax με αποτέλεσμα ο Athlon σου να δίνει εντολή στη μητρική να κάνει shut-down (μέσω εντολής από το bios) για να μην καεί ο επεξεργαστής.

Άλλαξε επεξεργαστή και θα είσαι μια χαρά, έστω και μετά από ...7 χρόνια :)

Μακάρι! Γιατί όμως να μην συμβαίνει το ίδιο με τη μητρική;

Εχεις σκεφτεί οτι μπορεί να έχει χαλάσει καποιος αισθητήρας της μητρικής και μόλις παει να μπει σε Load τον κλεινει βλέπωντας υπερθέμανση ? 

Ακριβώς, αυτό ρωτάω τον φιλο cortaN@...

Μητρική ή επεξεργαστής;

Δημοσ.

Mητρική απο μένα σπάνια χαλάνε οι cpu. Αλλα για να μάθεις πρέπει να κάνεις δοκιμές με άλλο cpu και άλλη μητρικη.

• Like 1
Δημοσ.

επισης εχω διαβασει για τις msi οτι εχουν ενα θεματακι με τους sensorες.αυτοι τις am2 γενιας.και φυσικα ανεξαρτητος πλατφορμας , πρωτα κοιτας mobo και μετα cpu.τα cpu σπανια εμφανιζουν θεματα σε σχεση με μητρικες..ειδικα 7 χρονων και βαλε.. :)

το καλυτερο ειναι που ειπαν τα παιδια, δοκιμασε με αλλη μητρικη αλλα και με αλλο cpu.

και κατι τελευταιο.μεσα δειχνουν ολα καλα?πυκνωτες κλπ?βλεπεις κατι περιεργο?

7χρονια pc ειναι μεγαλο θεμα :)

Δημοσ.

επισης εχω διαβασει για τις msi οτι εχουν ενα θεματακι με τους sensorες.αυτοι τις am2 γενιας.και φυσικα ανεξαρτητος πλατφορμας , πρωτα κοιτας mobo και μετα cpu.τα cpu σπανια εμφανιζουν θεματα σε σχεση με μητρικες..ειδικα 7 χρονων και βαλε.. :)

το καλυτερο ειναι που ειπαν τα παιδια, δοκιμασε με αλλη μητρικη αλλα και με αλλο cpu.

και κατι τελευταιο.μεσα δειχνουν ολα καλα?πυκνωτες κλπ?βλεπεις κατι περιεργο?

7χρονια pc ειναι μεγαλο θεμα :)

Το γράφουνε πολλοί για τις msi. Έχεις δίκιο σ αυτό.

Δεν ξέρω να κοιτάω για σκασμένους πυκνωτές..Πως θα το κάνω αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...