Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

xmmm

Η 760 νομίζω δεν είναι ισάξια αλλά πιο δυνατή.

Και με τις τιμές που βλέπεις θα χρειαστεί να βάζει λεφτά …

Ακριβως ειναι καλυτερη,και στην 7870 θα βαλει το χερι στην τσεπη για χειροτερη καρτα οταν με 20ευρο παραπανω παει στην 760.Ουτως ή αλλως ακομα και αν του την εδιναν χωρις επιπλεον λεφτα παλι δεν αξιζει γιατι ειναι χειροτερη την 760 και καλυτερα αξιζει να δωσει λιγα παραπανω γιαυτην.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εχω παράπονο με το κατάστημα εχω αγοράσει και αλλα πράγματα απο εκει οπως και εχω στείλει παρα πολους φίλους να αγοράσουν απο εκει πράγματα , δεν ειχα ποτε καποιο πρόβλημα με καποιο προιόν οποτε δεν ειχε χρειαστεί να μπω στην διαδικασία με ολα αυτα αλλα τωρα που χρειάστηκε .....

Και θέλω να πω τους το ανέφερα κιολας οτι προς τιμήν του (ναι ειναι πολυ περίεργο / σπάνιο) το πλαίσιο σε παρόμοια κατάσταση με την gtx 295 μου ειχε δώσει ολο το πιστωτικό της μετα απο 2 χρόνια που έβγαλε πρόβλημα.

Και τους λεω αρα αν μου την αλλάζατε με καινούργια 570 παλι ουστιαστικά ηταν η ίδια κάρτα και οσο την ειχα αγοράσει 367 euro.

Οτι εχει πέσει η αξία της το γνωρίζω και ουτε ζητάω 367 euro προς θεού (αν δικαιούμαι ολο το ποσον δεν γνωρίζω) αλλα το πιστωτικό μου φαίνεται παρα πολύ μικρο , περίμενα κατι στα 270 euro

βρε spank , sorry που θα γίνω πρήξας, αλλά η octabit λέει 220 το οποίο προφανώς είναι τα λεφτά που δίνει εκείνη να παρείς κάρτα, τόσο δέχεται σαν δικό της κόστος και ας πούμε οκ..

το msystems που θα σου πουλήσει κάρτα στα 220 , θα την έχει πάρει στα 220 από την octabit; 

σόρρυ κιόλας , αλλά μου φαίνεται μαλακία να πρέπει να βγάλει επιπλέον κέρδος από σένα το msystems 

να σου δώσει μια κάρτα που αγόρασαν αυτοί σε αυτό το ποσό από την octabit να δούμε τι καλύτερο μπορείς να πάρεις 

δε γίνεται να σου βγάζει πιστωτικά η octabit με τιμές octabit και να πρέπει να τα πάρεις από το msystems με τιμές msystems

εκτός αν κάτι καταλαβαίνω λάθος, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ τίμιος ο χειρισμός τους 

θεωρώ ότι την 760 (που είναι το πιο λογικό μοντέλο να σου κάνουν αντικατάσταση)  πρέπει να την πάρεις τσάμπα, όχι να τους δώσεις άλλο ένα 40+ αρικο για να έχουν και κέρδος από πάνω στη πλάτη σου για δεύτερη φορά!!!

Δημοσ.

Εχει μεγαλη σημασια το συγκεκριμενο συμβαν γιατι ως τωρα ειχαμε μονο θεματα με Πλαισιο και Eshop σε τετοια θεματα.Αν αρχισουν και τα πιο σοβαρα/ακριβα καταστηματα οπως το mysystems να συμπεριφερονται ετσι τοτε θα πρεπει να υπαρξει και αναλογη ενημερωση στο Insomnia τουλαχιστον στο θεμα αγορας καρτα γραφικων απο το καταστημα αυτο.Και  με ενδιαφερει αμεσα το ολο θεμα μιας και εγω εχω αγορασει απο εκει την προσφατη καρτα και δεν μπορω να πω οτι χερομαι με αυτα που διαβαζω.

• Like 3
Δημοσ.

για μενα κινησου οπως ειπες.

ηχογραφισε αν ειναι την κληση να σου λενε παπαριες περι 10% 20% 30% και δωσ'το στην Asus. την πρωτη φορα που θα συμφωνησουν οτι ισχυει το 10 20 30, οκ πες μετα μπορειτε να μου πειτε ακομη μια φορα αυτο για το 10 20 30 ωστε να το καταγραψω?  (γιατι νομιζω ειναι παρανομο να χρησιμοποιησεις κατι που χεις καταγραψει αν ο αλλος δεν εχει συμφωνησει στην καταγραφη).

παντως αηδια λιγο να χρειαζεται να "πεσεις" τοσο ωστε να κανεις ιστοριες μαγκάιβερ για να παρεις αυτος που σου αντιστοιχει. 

δεν ξερω.. μπερδεμα φουλ.. im just spitballing ideas.

Δημοσ.

Για καρτα γραφικων που κανονικα κοστιζει 195 ευρο οχι δεν αξιζει.Αν οντως φτασει στο σημειο να αγορασει απο εκει θα παει στην 760.

Για ερωτηση παντως πανω σε αυτο το θεμα αν γνωριζει κανεις.Αν ειχε αγορασει ο SPANK πχ την καρτα απο Amazon και ή αυτο το συμβαν,τι αντιμετωπιση θα ειχε(πιστωτικο ή αλλαγη καρτας εννοω)?Αν γνωριζει κανεις...

Απο οσο ξερω στο αμαζον, τον πρωτο χρονο αναλαμβανουν αυτοι τις εγγυήσεις, κτλπα και μετα τον ενα χρονο στην στενλουν στην αντιστοιχη εταιρια της καρτας σου οπου εκει ή σου στενλουν την ιδια αμα την εχουν ακομα ή μια αλλη αντιστοιχων επιδόσεων. Στην περιπτωση του φιλου μου με την 7950,του ειπα οτι πλεων η καρτα ειναι ελαττωματική, και μου ειπαν επειδη δεν εχουν πια την ιδια καρτα γραφικων sapphire 7950boost DualX, θα μου εκαναν refund οσο την αγορασα δλδ 272€ + τα μεταφορικα που χρειαστηκα για να την στειλω πισω σε αυτους. Νταξει δεν παιζει να δουμε κατι τετοιο στην Ελλαδα, και δεν μπορουμε να συγκρινουμε τον κολοσσο αυτον με κατι αντίστοιχο εδω..

• Like 1
Δημοσ.

βρε spank , sorry που θα γίνω πρήξας, αλλά η octabit λέει 220 το οποίο προφανώς είναι τα λεφτά που δίνει εκείνη να παρείς κάρτα, τόσο δέχεται σαν δικό της κόστος και ας πούμε οκ..

το msystems που θα σου πουλήσει κάρτα στα 220 , θα την έχει πάρει στα 220 από την octabit; 

σόρρυ κιόλας , αλλά μου φαίνεται μαλακία να πρέπει να βγάλει επιπλέον κέρδος από σένα το msystems 

να σου δώσει μια κάρτα που αγόρασαν αυτοί σε αυτό το ποσό από την octabit να δούμε τι καλύτερο μπορείς να πάρεις 

δε γίνεται να σου βγάζει πιστωτικά η octabit με τιμές octabit και να πρέπει να τα πάρεις από το msystems με τιμές msystems

εκτός αν κάτι καταλαβαίνω λάθος, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ τίμιος ο χειρισμός τους 

θεωρώ ότι την 760 (που είναι το πιο λογικό μοντέλο να σου κάνουν αντικατάσταση)  πρέπει να την πάρεις τσάμπα, όχι να τους δώσεις άλλο ένα 40+ αρικο για να έχουν και κέρδος από πάνω στη πλάτη σου για δεύτερη φορά!!!

Αφου με βαση τις τιμες τους(Mysystems) ρε Qsis ουτε την κατωτερη 660ti δεν μπορουν να του δωσουν...Αρα ουσιαστικα τον αναγκαζουν να πληρωσει επιπλεον λεφτα για την 760,ή αλλιως αν δεν θελει να πληρωσει επιπλεον λεφτα να αγορασει την απλη 660 που κοστιζει 188ευρο αρα και παλι θα βγει χαμενος κατα 32ευρο....

Απο οσο ξερω στο αμαζον, τον πρωτο χρονο αναλαμβανουν αυτοι τις εγγυήσεις, κτλπα και μετα τον ενα χρονο στην στενλουν στην αντιστοιχη εταιρια της καρτας σου οπου εκει ή σου στενλουν την ιδια αμα την εχουν ακομα ή μια αλλη αντιστοιχων επιδόσεων. Στην περιπτωση του φιλου μου με την 7950,του ειπα οτι πλεων η καρτα ειναι ελαττωματική, και μου ειπαν επειδη δεν εχουν πια την ιδια καρτα γραφικων sapphire 7950boost DualX, θα μου εκαναν refund οσο την αγορασα δλδ 272€ + τα μεταφορικα που χρειαστηκα για να την στειλω πισω σε αυτους. Νταξει δεν παιζει να δουμε κατι τετοιο στην Ελλαδα, και δεν μπορουμε να συγκρινουμε τον κολοσσο αυτον με κατι αντίστοιχο εδω..

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Prospector8,σιγουρα θα το λαβω σοβαρα υποψη στην επομενη αγορα καρτας γραφικων.

Δημοσ.

@fulgore 

την τιμή της πίστωσης την έβγαλε η octabit ναι ή ου; 

εγώ κατάλαβα ότι την έβγαλε η octabit, το msystems δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.. 

η octabit πουλάει την 760 ας πούμε στο msystems τα 268 που κοστίζει στο site του καταστήματος ή πιο χαμηλά; 

προφανώς και πιο χαμηλά, γιατί αλλιώς το μαγαζί δεν έχει κέρδος (το πόσο πιο χαμηλά δε ξέρουμε βέβαια)

αν ο spank θελήσει αυτή τη κάρτα, θα πρέπει να φτάσει τα 268 σύμφωνα με το μαγαζί ναι ή ού; ναι είναι η απάντηση

και ρωτάω εγώ: γιατί να πιστωθεί με τιμές octabit που είναι χοντρέμπορος και να πρέπει να πάρει κάτι με τιμή msystems που είναι έμπορος λιανικής; 

αυτό είναι ή δεν είναι παράλογο; 

θα βγάλει ή δε θα βγάλει επιπλέον κέρδος το κατάστημα καλύπτοντας την εγγύηση; 

ας μου πει κάποιος αν κάνω κάπου λάθος

η πιο φθηνή τιμή στο skroutz της 760 της gigabyte είναι 20 ευρώ κάτω , ακόμα και στα 250 λοιπόν το vision έχει κέρδος , άρα το msystems έχει ακόμα μεγαλύτερο και προφανώς το θέλει όλο, ενώ από την octabit που θα δώσει τη πίστωση τη κάρτα θα τη πάρει σίγουρα φθηνότερα

ο spank πρέπει να πληρώσει και το κέρδος του μαγαζιού στη κάλυψη της εγγύησης; προβλέπεται κάτι τέτοιο; είναι ορθό και λογικό κάτι τέτοιο; 

εγώ εκεί σκάλωσα, επειδή η "ευθύνη" για τη πίστωση και το "φταίξιμο" έπεσε στην octabit και δε την ανέλαβε το ίδιο το μαγαζί

μόνο που οι τιμές τoυ χοντρέμπορου είναι σαφώς πιο χαμηλές, δε γίνεται να λες στον άλλο πάρε κάτι με τις τιμές λιανικής του μαγαζιού μου 

εκτός αν δουλεύουν με κέρδος 3-5 ευρώ τη κάρτα που είναι ανάξιο αναφοράς, όμως δε νομίζω ότι είναι τόσο 

όπως επίσης δεν είναι και λίγο να δώσει ο spank 30-40-50 ευρώ παραπάνω για να καλύφθεί ΣΩΣΤΑ από την εγγύηση που δικαιούται 

Δημοσ.

Λοιπον παιδιά για να κλείσει αυτη η υπόθεση και επειδή δεν θέλω να θίξω ανθρώπους / εταιρίες που δεν φταίνε άδικα , μετα και απο επικοινωνία με τον billst21 που ξέρει τα παιδιά προσωπικά και αφου συζητήσαμε διεξοδικά το ολο θέμα τελικά όντως φταίει η πολιτική που εχει η Octabit οσο αφορά τα προιόντα της και της συμφωνίες που εχει συνάψει δεν ειναι δηλαδή στην διακριτική ευχέρια του Msystems να μου ανεβάσει το πιστωτικό οποτε ουσιαστικά αυτη εχει ολη την ευθύνη, δηλαδή σε αλλες περιπτώσει με αλλους προμηθευτές θαρρώ οτι αν ηταν στην δικιά της αρμοδιότητα θα μπορούσε να κανει κατι καλύτερο, οποτε εν κατακλείδι η ολη υπεύθυνη ειναι η Octabit και μονο αυτη.

Και με τα παιδιά μου μίλαγα στο service και παντα ευγενικός και ήρεμος προσπαθούσα να καταλάβω ποιος ειναι βασικός υπεύθυνος και μονο για να ξέρουμε τι γίνεται , ο υπεύθυνος λοιπον ειναι η octabit. Όσο για το 10 20 30 % που αναφέρθηκε η συμφωνία μεταξύ asus και octabit η δεν ξέρω αν ειναι της asus ειναι στον πρώτο χρόνο εγγύησης ολο το πιστωτικό , στον 2ο 30 % και στον 3ο 50 % , για όνομα του θεού δηλαδή τι συμφωνίες πολιτικές ειναι αυτες , octabit :mad:

Το Msystems επιμένω και ποτε δεν ανέφερα ουτε κατα την διάρκεια αυτου του ατυχές γεγονότος οτι ειναι κακο κατάστημα και για αυτο μου φάνηκε και περίεργο αλλα τελικά μάθαμε τον πραγματικό υπεύθυνο και τις πολικές που ορισμένες εταιρίες ακολουθούν σε θέματα εγγυήσεων αλλαγών

Όσο αφορά την κάρτα θα βάλω μερικά χρήματα ακομα και λεω να πάρω την 760 μαλλον της gigabyte που βλέπω εχει καλύτερους χρονισμούς σε σχέση με την Asus

Ευχαριστώ παιδιά ολους για την βοήθεια και νομίζω οτι το παρόν νήμα σε μερικά σημεία αποτελέι καλο μπούσουλα τι να περιμένουμε / τι υσχίει / τι γίνεται με ορισμένους προμηθευτές

Edit : Επίσης μολις με πήραν απο msystems και προς τιμην τους μου ειπαν να μου κόψουν απο την 760 να την παρω πιο φθηνά αλλα εφόσον δεν υπάρχει υπαιτιότητα του καταστήματος αλλα του προμηθευτή θα την αγοράσω στην τιμή που εχει.

• Like 1
Δημοσ.

Αρα, αν καταλαβα καλα, ουτε το eshop θα μας φταιει ουτε πλαισιο σε παρομοιεις καταστασεις, σωστα? Anyway, ντουυ στην Οctabit λοιπον.

Ναι για την gigabyte να πας, θεωρω ολοκληρωμένο πακετο καρτας, δλδ τελειες θερμοκρασιες, ακουγεται ελαχιστα σε full load, 3χρονια εγγύηση και αριστες επιδοσεις σε στοκ λογο του μπολικου oc που εχει γινει απο την εταιρια ;)

Δημοσ.

Κοιτα επειδη δεν πρεπει να ξεχναμε οτι μενουμε στην Ελλαδα, θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Εχεις ασφαλεια στο αυτοκινητο σου που στο συμβολαιο εχει γραμμενη πραγματικη αξια 15χιλιαδες ευρω. Ωραια? Εχεις το οχημα 10 χρονια και "σπαει ο διαολος ποδι του" και σου στουκαρουν ολο το μπροστινο μερος. Στελνεις στην ασφαλιστικη τιμολογιο για ανταλλακτικα 5χιλιαδων ευρω. Αυτοι ξερεις τι θα σου πουν? Σου αγοραζουμε το αυτοκινητο με 4χιλιαρικα και ειμαστε και οι 2 καλυμενοι. Δεν υπαρχει ουτε μια στο μυριο περιπτωση να δεχτουν να πιστωσουν την πραγματικη αξια, ουτε να δεχτουν να πληρωσουν ανταλλακτικα 5χιλιαδων οταν το αμαξι εχει αξια τωρινη 2-3 χιλιαρικα το πολυ. "Το γραφει το συμβολαιο", "ναι εχετε δικιο", "αλλα εδω ειναι Ελλαδα και δεν μας αφορα, θες 4 χιλιαρικα για το αμαξι να τελειωνουμε?".

Δυστυχως ετσι παει, εκτος και αν σου τρεχουν και το τραβιξεις στην δικαστικη οδο, που εκει θα δικαιωθεις αλλα θα πληρωσεις και καμποσα για την διαδικασια.

Ξεχναμε τον ορο "πραγματικη αξια" σε περιπτωσεις rma στην ελλαδα, δυστυχως.

Οταν τα ειχα γραψει αυτα στην πρωτη σελιδα τρεξατε καποιοι να με φατε ετσι?

"Το οτι ειμαστε Ελλαδα αποτελει φτηνη δικαιολογια" ειχε ακουστει..

Κι ομως αποδεικνυεται τρανταχτα για αλλη μια φορα το μεγαλειο του Ελλαδισταν.

Που σεβονται τοσο πολυ το καταναλωτικο κοινο ωστε να σε φτανουν στο σημειο,

ειτε να δεχτεις τις μπαρουφες που σου κατεβαζουν απο σεναρια για νεους νομους και συμφωνιες μεταξυ εταιριων, και να συμβιβαστεις με το οποιο "νταλαβερι" γουσταρουν αυτοι για να μην "μπουν μεσα". Ειτε να σε κανουν να σκασεις ενα σωρο λεφτα σε δικηγορο για να τους τρεξεις με βαση "τα χαρτια και τους νομους".

Σου τρεχουν οι τσεπες? Γ*μησε τους κυριε δικαστα και κλεισε τους και τα σπιτια κι ας ειναι και κολοσσοι. Δεν σου τρεχουν απ'τα

παντζακια? Τοτε "σκ*σε και κολυμπα" που λενε στο χωριο μου και συμβιβασου με τα νταβατζιλικια τους.

Ετσι ειναι στο Ελλαντα, κι οποιοι θελετε να πιστευετε το αντιθετο καλο θα ειναι εν ετη 2013 να αφυπνιστειτε λιγο γιατι ειναι κριμα.

Δεν φταιει ο Ελληνας που τον εχουν κανει να "σκυβει το κεφαλι".. Δεν φταιει που "δεν εχει" για να τα κυνηγησει τα δικαιωματα του..

Φταιει ομως ο Ελληνας που φτασαμε εδω και σε αυτη την κατασταση.

Με συγχωρειτε που το τραβηξα τοσο πολυ το post μου, αλλα τρελαινομαι οταν καποιος "αρπαζεται" επειδη αναφερουμε τα δεδομενα γι αυτο το κρατος.

Καλη η διαδικτυακη επαναστη. Καλοι διαδικτυακοι επαναστατες ειμαστε και εμεις, αλλα δεν αλλαζει ουτε προκειται να αλλαξει κατι ετσι.. Με τα forum και τα "facebook" κανενα κρατος δεν αλλαξε..

ΥΓ. Αλλο Ελληνας, και αλλο Νεοελληνας

ΥΓ. Συγνωμη για το μεγαλο post, να 'στε καλα..

• Like 1
Δημοσ.

Αρα, αν καταλαβα καλα, ουτε το eshop θα μας φταιει ουτε πλαισιο σε παρομοιεις καταστασεις, σωστα? Anyway, ντουυ στην Οctabit λοιπον.

Ναι για την gigabyte να πας, θεωρω ολοκληρωμένο πακετο καρτας, δλδ τελειες θερμοκρασιες, ακουγεται ελαχιστα σε full load, 3χρονια εγγύηση και αριστες επιδοσεις σε στοκ λογο του μπολικου oc που εχει γινει απο την εταιρια ;)

Μαλλον ναι σε αρκετές περιπτώσεις οι προμηθευτές και οι πολιτικές που ακολουθούν κρίνουν πολλα πράγματα

• Like 1
Δημοσ.

Edit : Επίσης μολις με πήραν απο msystems και προς τιμην τους μου ειπαν να μου κόψουν απο την 760 να την παρω πιο φθηνά αλλα εφόσον δεν υπάρχει υπαιτιότητα του καταστήματος αλλα του προμηθευτή θα την αγοράσω στην τιμή που εχει.

spank αν διάβασες τα παραπάνω post μου η έκπτωση -μάλλον- κομμάτι από τα εκ νέου κέρδη τους είναι και πολύ καλώς στην κάνουν και πολύ κακώς δεν τη παίρνεις 

οκ καταλαβαίνω ότι δε θες να τσακωθείς μαζί τους αφού τα βρήκατε.. έχω βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση (με αντιπρόσωπο αυτοκινήτων) όπου μαζεύτηκα αφού λογικεύτηκαν και αφού βέβαια τους είχα κράξει πρώτα στο ιντερνετ και τα διάβαζαν, όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα και δυστυχώς για μένα το φταίξιμο δεν είναι 100% της octabit χωρίς να θέλω φυσικά να πω ότι και αυτοί δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για την ταλαιπωρία σου 

στη τελική εσύ με το μαγαζί είχες πάρε δώσε, ας έκοβαν το λαιμό τους από την αρχή να σε εξυπηρετήσουν σωστά

δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει ο τελικός καταναλωτής να ασχολείται με τον αντιπρόσωπο και να τον ενδιαφέρει τι κάνει αυτός 

Δημοσ.

spank αν διάβασες τα παραπάνω post μου η έκπτωση μάλλον κομμάτι από τα εκ νέου κέρδη τους είναι και πολύ καλώς στην κάνουν και πολύ κακώς δεν τη παίρνεις 

οκ καταλαβαίνω ότι δε θες να τσακωθείς μαζί τους αφού τα βρήκατε..

Εφόσον τα βρήκαμε και διαπιστώθηκε οτι δεν εχουν άμεσα ευθύνη για το όριο του πιστωτικού δεν θεωρώ οτι αμα γλιτώσω 20 euro θα γίνει κατι, δεν θέλω ουτε να επαινέσω το συγκεκριμένο κατάστημα ( αλλωστε δεν ειμαι ο μόνος που θα το κρίνει) να του δώσω δίκιο η άδικο για ολα το ίδιο θα έκανα, αλλα εφόσον η ευθύνη ειναι αλλου (προμηθευτές) δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω και συγνώμη αν τα έβαλα / έβαζα με λάθος ατομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...