Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά...πήρα πριν κάνα 2 μηνώ το Sony Xperia Z από το skroutz (birdphone

) μετά από περίπου 2 εβδομάδες ( που ήμουνα διακοπές και το κινητό το είχα όλη μέρα σχεδόν μέσα στο νερό) είχε ένα θέμα στην κάμερα..είχε κάτι σαν καμένα pixel. (καμιά σχέση με το νερό) το έστειλα στην 

ARVATO TELESERVICE...μετά από έναν μίνα μου το στέλνουν πίσω (στης 14 προ χθες)

έτοιμο (υποτίθεται).

πάω να το δοκιμάσω πάλι σε νερό ( θάλασσα) και σε 20 δευτερόλεπτα είχε πάρει νερό μέσα.....)

όταν ήμουνα διακοπές το έβαζα και σε πισινά και στην θάλασσα για πανό από 10 λεπτά

και δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα.

και χτες το έβαλα για 20 δευτερόλεπτα και πήρε νερό ? δεν γίνονται αυτά....

και σήμερα το έστειλα πάλι στην ARVATO  για να το δουν....

τους ζήτησα αντικατάσταση  συσκευής...άλλα φοβάμαι ότι δεν θα γίνει επειδή

θα πούνε ότι είναι από την θάλασσα το νερό...και θα ήθελα να μου πείτε τι μπορώ να κάνω..

ευχαριστώ

και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μαλλον χαλασαν την στεγανοποιηση του.μα ποσο χαλια μπορει να ειναι αυτη η εταιρεια?ολο παραπονα ακους.αντε να αποδειξεις τωρα οτι δεν φταις εσυ που μπηκε μεσα νερο.καλη υπομονη.παντως  με βαση αυτα που εχω διαβασει βλεπω να τα ριχνουν σε σενα οτι φταις εσυ.

• Like 1
Δημοσ.

με τοσα παραπονα ακομα δεν καταλαβαινω πως δεν τους εχει ερθει καμια καταγγελια.Δυστηχως θα ναι ετσι πως το πε  ο παραπανoς.θα στο παιξουν κινεζοι και θα πουν πως εσυ το χαλασες.βεβαια βλακεια οταν το κινητο ειναι φτιαγμενο και για νερο. 

• Like 1
Δημοσ.

και καποιος αλλος στο εξωτερικο νομιζω ειπε οτι το εβαλε στο νερο και πηρε νερα και του λενε εσυ εκανες κατι λαθος δεν φταιει το κινητο.δεν βγαζεις ευκολα ακρη.αλλο τοσο με την arvato.το after sales sucks.και για την arvato τις μισες φορες θα βλεπεις να λενε οτι φταιει ο καταναλωτης.οτι το ανοιξε κτλ κτλ

βεβαια το κακο για τον φιλο μας ειναι οτι σιγουρα αυτοι του χαλασαν την μονωση αλλα το κακο ειναι οτι το εβαλε σε θαλασσινο νερο.η sony λεει μονο σε νερο πισινας οσο θυμαμαι .και δυστυχως το νερο αφηνει ιχνη.απλα η διαφορα του θαλασσινου νερου ειναι οτι λογω του αλατιου διαβρωνει πιο ευκολα καποια πραγματα και το βασικοτερο οτι μετα θελει πλυσιμο με γλυκο νερο για να φυγει το αλατι.

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά το κινητό οπός είπα και πιο πανο το έβαζα για 2 εβδομάδες ( ήμουνα διακοπές) μέσα σε θάλασσα για πάνω από 15 λεπτά και μετά ΠΆΝΤΑ το έπλενα με εμφιαλωμένο καινούριο...και πότε δεν είχε πρόβλημα...ε με το που το πήρα από την arvato  μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το κινητό τα έπεξε.

τα αυτοκόλλητα που έχει στις θήρες από άσπρα είχαν γίνει κόκκινα...που σημαίνει ότι πήρε νερό από παντού.....( δεν νομίζω να είναι καπιος τόσο ηλίθιος π να το άφησε με όλες της θήρες ανοιχτό....
δεν γίνετε να πω ότι το νερό έχει απλά πολλά άλατα ( βλακια εε ?)

Δημοσ.

φοβερά πράματα, κινητό στο νερό;;;;; πλύσιμο με εμφιαλωμένο;;;; πέρα από την πλάκα φίλος έχεις μπλέξει με δαύτους, υπήρχαν και παλαιότερα αναφορές για αυτό το μαγαζί εδώ μέσα. πες τους ότι δεν το έβαλες σε θαλασσινό νερό εσύ για αρχή. πάντως πλέον όταν αγοράζουμε νέα συσκευή θα πρέπει να γνωρίζουμε με ποια εταιρεία συνεργάζονται για service, για να μην χαλάμε την υγεία μας γιατί τα πράματα έσφιξαν, να δίνουμε 400-500εουρω για τηλέφωνο με εγγύηση και στην πρώτη στραβή να μην στην αναγνωρίζουν θέλοντας να σε γδάρουν δεν είναι και ότι καλύτερο. Καλή τύχη και κράτα μας ενήμερους

• Like 3
Δημοσ.

παιδιά το κινητό οπός είπα και πιο πανο το έβαζα για 2 εβδομάδες ( ήμουνα διακοπές) μέσα σε θάλασσα για πάνω από 15 λεπτά και μετά ΠΆΝΤΑ το έπλενα με εμφιαλωμένο καινούριο...και πότε δεν είχε πρόβλημα...ε με το που το πήρα από την arvato  μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το κινητό τα έπεξε.

τα αυτοκόλλητα που έχει στις θήρες από άσπρα είχαν γίνει κόκκινα...που σημαίνει ότι πήρε νερό από παντού.....( δεν νομίζω να είναι καπιος τόσο ηλίθιος π να το άφησε με όλες της θήρες ανοιχτό....

δεν γίνετε να πω ότι το νερό έχει απλά πολλά άλατα ( βλακια εε ?)

α.φαινεται το θαλασσινο νερο.εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο το τρεχουμενο.επισης δεν χρειαζεται να το πλυνεις με εμφιαλωμενο.και της βρισης ειναι μια χαρα για να τα ξεπλενεις.

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτήσω....άμα δεν μου κάνουν αντικατάσταση συσκευής

μετά τι πρέπει να κάνω ? μήνυση ι καταγγελία ? και που πρέπει να απευθυνθώ ? 

Δημοσ.

Μαλλον δεν πρεπει να ξαναβαλεις το κινητο σου στο νερο :P .Ακομα και αν ηξερα οτι ηταν αμφιβιο παλι δεν θα το βουτουσα

• Like 4
Δημοσ.

α.αν βρουν θαλασσινο νερο σιγουρα δεν ειναι υποχρεωμενοι να στην αλλαξουν.επισης μυνηση θα σου βγει πιο πολλα λεφτα απο το κινητο.μονο σε κανα συνηγορο του καταναλωτη θα μπορουσες να απευθυνθεις με το προσχημα οτι απο την στιγμη που το πηγα για service που χαλασαν την αδιαβροχοποιηση του κινητου.αλλα και παλι αν πουν αυτοι οτι βρηκαν θαλασσινο νερο παλι δεν θα βγει ακρη.

• Like 1
Δημοσ.

α.αν βρουν θαλασσινο νερο σιγουρα δεν ειναι υποχρεωμενοι να στην αλλαξουν.επισης μυνηση θα σου βγει πιο πολλα λεφτα απο το κινητο.μονο σε κανα συνηγορο του καταναλωτη θα μπορουσες να απευθυνθεις με το προσχημα οτι απο την στιγμη που το πηγα για service που χαλασαν την αδιαβροχοποιηση του κινητου.αλλα και παλι αν πουν αυτοι οτι βρηκαν θαλασσινο νερο παλι δεν θα βγει ακρη.

Πώς το ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το αλλάξουν?

Το κινητό διαφημίζεται ως αμφίβιο. Αυτό που ξέρω είναι πως η Sony δίνει όριο κάλυψης μέχρι ένα συγκεκριμένο βάθος, το οποίο δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο είναι.

Γίνεται διαχωρισμός μεταξύ γλυκού και αλμυρού νερού?

Δεν το ξέρω, ρωτάω.

Από εκεί και πέρα στο φίλο νηματοθέτη, έχω να πω πως αν έχει μια οικονομική επιφάνεια να απευθυνθεί σε ένα δικηγόρο και να ξεκινήσει με μια αγωγή.

Η arvato το έχει ξεφτιλίσει το θέμα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

• Like 2
Δημοσ.

μα ρε παιδιά εγώ το κινητό το πείρα με την προϋπόθεση να τραβάω φωτογραφίες ΜΈΣΑ στο νερό (IPX7. Προστασία από τις συνέπειες της βύθισης σε νερό) το Ζ έχει IPX7) οπότε είναι για βύθισης σε νερό...) το θέμα είναι το χάλασαν την αδιαβροχοποιηση

οπός είπε και ο goofy...εγώ με αυτό το κριτήριο δεν μπορώ να βγω απο πανο ?

Οι διαβαθμίσεις IP της συσκευής σας είναι IPX5, IPX7 και IP5X. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή σας
διαθέτει προστασία από τη σκόνη και τις συνέπειες της βύθισής της στο νερό και της ροής νερού
χαμηλής πίεσης. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε ακραίες καιρικές συνθήκες, π.χ.
όταν χιονίζει ή βρέχει ή όταν τα επίπεδα της υγρασίας είναι υψηλά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε
τη συσκευή σε περιβάλλον όπου υπάρχει σκόνη ή άμμος, αλλά και όταν τα δάχτυλά σας είναι βρεγμένα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον πίνακα.

να και το link με το userguide

ΣΕΛΙΔΑ 139
Δημοσ.

Πώς το ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το αλλάξουν?

Το κινητό διαφημίζεται ως αμφίβιο. Αυτό που ξέρω είναι πως η Sony δίνει όριο κάλυψης μέχρι ένα συγκεκριμένο βάθος, το οποίο δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο είναι.

Δεν το ξέρω, ρωτάω.

Από εκεί και πέρα στο φίλο νηματοθέτη, έχω να πω πως αν έχει μια οικονομική επιφάνεια να απευθυνθεί σε ένα δικηγόρο και να ξεκινήσει με μια αγωγή.

Η arvato το έχει ξεφτιλίσει το θέμα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

νομιζω οτι ειχα διαβασει και μου ειχε κανει εντυπωση οτι το νερο δεν πρεπει να ειναι αλμυρο.και νομιζω το ειχα διαβασει για το xperia z το ultra η δεν θυμαμαι ποιο ειναι αυτο που αντεχε και πιο κατω απο ενα μετρο.αλλα καπου ελεγε οτι ειναι αν θυμαμαι καλα δεν δινω ορκο για γλυκο νερο.αν πραγματι ισχυει αυτο και βρουν θαλασσινο νερο δεν θα του το αλλαξουν.στην arvato θα πρεπε να πεσει ομαδικο κραξιμο.το οριο ειναι 30 λεπτα για ενα μετρο

Test duration: 30 minutes

Immersion at depth of at least 1 m measured at bottom of device, and at least 15 cm measured at top of device

και ναι διαβασα και στο sony forum και γραφουν αυτο.The standards for water resistance only apply to fresh water, we wouldn't suggest you immerse your phone in sea-water.

μα ρε παιδιά εγώ το κινητό το πείρα με την προϋπόθεση να τραβάω φωτογραφίες ΜΈΣΑ στο νερό (IPX7. Προστασία από τις συνέπειες της βύθισης σε νερό) το Ζ έχει IPX7) οπότε είναι για βύθισης σε νερό...) το θέμα είναι το χάλασαν την αδιαβροχοποιηση

οπός είπε και ο goofy...εγώ με αυτό το κριτήριο δεν μπορώ να βγω απο πανο ?

Οι διαβαθμίσεις IP της συσκευής σας είναι IPX5, IPX7 και IP5X. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή σας
διαθέτει προστασία από τη σκόνη και τις συνέπειες της βύθισής της στο νερό και της ροής νερού
χαμηλής πίεσης. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε ακραίες καιρικές συνθήκες, π.χ.
όταν χιονίζει ή βρέχει ή όταν τα επίπεδα της υγρασίας είναι υψηλά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε
τη συσκευή σε περιβάλλον όπου υπάρχει σκόνη ή άμμος, αλλά και όταν τα δάχτυλά σας είναι βρεγμένα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον πίνακα.

να και το link με το userguide

ΣΕΛΙΔΑ 139

ναι κανονικα μπορεις να βγεις .αλλα και ο αλλος μπορει να σου πει οτι η αδιαβροχοποιηση χαλασε επειδη εσυ το εβαλες στο θαλασσινο νερο.εσυ τι θα του πεις?οτι τοσο καιρο το εβαζα και δεν επαθε κατι?η θα τους πεις οτι εγω το ξεπλενα.

Δεν το ξέρω, ρωτάω.

αν και το εγραψα πιο πανω η διαφορα δεν ειναι τοσο στην πυκνοτητα του νερου αλλα στο οτι το αλατι διαβρωνει.οποτε μπορει να χαλασει τα υλικα της μονωσης τα οποια δεν εχουν φτιαχτει για να αντεχουν το αλατι.ο μονος τροπος για να μην υπαρξει μεγαλη διαβρωση να το πω ετσι στην μονωση ειναι αν καποιος το βαλει σε θαλασινο νερο να το ξεπλυνει μετα με γλυκο νερο ωστε να φυγει το αλατι.αν το αλατι ξεραθει πανω στην συσκευη και δεν το εχεις ξεπλυνει αρχιζει και χαλαει πραγματα.

Δημοσ.

απλα το κακο ειναι οτι δεν διευκρινιζεται καθαρα πανω στην συσκευασια οτι No salt water.

επισης και το νερο της πισινας πολλες φορες ειναι αναμειξη γλυκου νερου με salt water συν οτι ειναι πιτα σε χημικα τα οποια επισης μπορουν να διαβρωσουν τα λαστιχα κτλ.οποτε  παλι ειναι καλο να το ξεπλενουμε και παλι με νερο βρυσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...