Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγγενείς ναι εχω, στο ίδιο μέρος που πηγαίνω και μάλιστα αρκετούς -το μικρασιατικο τμημα της οικογενειας που ουδε ποτε ηρθε Ελλαδα- φίλους όχι.

Καλό αυτό θα είναι ένα στήριγμα ψυχολογικό κυριώς γιατί όπως και να το κάνεις μια νοσταλγία ένα home sick θα σε πιάσει κάποια στιγμή φίλους κάνεις τη πρώτη βδομάδα αν θες όπως και να χει καλή επιτυχία και πάλι στο εγχειρημά σου !

Εγω εχω συγγενης σε Αμερικη, Γερμανια και Αγγλια αλλα ο μονος που νοιαστηκε καπως ειναι ο ξαδερφος ολοι οι αλλοι στα αρχιδια τους!

Αν δεν έχεις money σε ξεχνάν όλοι έτσι είναι η θλιβερή πραγματικότητα..

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επισης πολυς κοσμος εφυγε και ξαναγυρισε με την σταμπα του αποτυχημενου. Ας μην γενικευουμε,

η μεταναστευση σιγουρα ειναι διεξοδος αλλα ειναι κατι δυσκολο και θελει κοτσια να την παλεψεις και

να μεινεις εξω.

Το οποίο ανέφερα ήδη στο μήνυμα 20......

Αμφιβάλλω ωστόσο αν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία αυτη τη στιγμή απο το να είσαι στην παραγωγική ηλικία των 25-30 και να σε ταΐζουν οι δικοί σου ή να χεις ξεσκίστει στις σπουδές και να αμοιβεσαι με 400€ επειδη "έτσι είναι η κατάσταση"

Προσωπικά προτιμώ να φάω τα μούτρα μου έξω....και οι σφαλιάρες μέρος της ζωής είναι, απο το να κάθομαι εδω και να μου τα τρώνε άλλοι.

• Like 3
Δημοσ.

Είμαι της άποψης πως πρέπει να δοκιμάζεις πράγματα ..και γενικά καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει παρά που δεν έχεις κάνει! (γιατί δεν ξέρεις πως θα κατέληγαν και κάθεσαι και λες αν είχα φύγει τότε κτλ κτλ)

Δημοσ.

Αμφιβάλλω ωστόσο αν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία αυτη τη στιγμή απο το να είσαι στην παραγωγική ηλικία των 25-30 και να σε ταΐζουν οι δικοί σου ή να χεις ξεσκίστει στις σπουδές και να αμοιβεσαι με 400€ επειδη "έτσι είναι η κατάσταση"

Προσωπικά προτιμώ να φάω τα μούτρα μου έξω....και οι σφαλιάρες μέρος της ζωής είναι, απο το να κάθομαι εδω και να μου τα τρώνε άλλοι.

Καμια αντιρρηση αλλα ξερεις το εξωτερικο εχει γινει λιγο της μοδας, εκει που αραζουνε αρκετοι γνωστοο υμων στην καφετερια και βριζουν την κακουργα κοινωνια για την αδικια συζητανε οτι πανε πολλοι στο εξωτερικο, αυτοι θα ηταν περιζητητοι στο εξωτερικο, εχουν κατι θειαδες στη Γερμανια οποτε οποτε θελουν πανε κτλ κτλ. Ελπιζω να με καταλαβαινεις οτι και σε αυτο το θεμα ορισμενοι Ελληναρες ειναι απαλευτοι..

• Like 2
Δημοσ.

Και τι να κανεις ρε φιλε αμα εισαι ανεργος και ζεις με δανεικα τα 400 ειναι μια αρχη.

Εγω εχω συγγενης σε Αμερικη, Γερμανια και Αγγλια αλλα ο μονος που νοιαστηκε καπως ειναι ο ξαδερφος ολοι οι αλλοι στα αρχιδια τους!

Είναι μια αρχή για την νέα μορφή δουλείας......Για μένα αυτό είναι. Καλύτερα επαιτης σε φανάρι.

Δεν αντιλεγω ότι κάποιοι έχουν ανάγκη τα 400€. Μερικοί όμως θα δέχονταν να δουλέψουν και για λιγότερα.

Μισό σου ετοιμάζω το buttsex story των 300€, από Σεπτέμβρη σερβίρεται!!!!!!

Με τους συγγενείς είχες επαφές ή τους θυμηθηκες και εσυ ξαφνικά τώρα;

Καλό αυτό θα είναι ένα στήριγμα ψυχολογικό κυριώς γιατί όπως και να το κάνεις μια νοσταλγία ένα home sick θα σε πιάσει κάποια στιγμή φίλους κάνεις τη πρώτη βδομάδα αν θες όπως και να χει καλή επιτυχία και πάλι στο εγχειρημά

Σίγουρα είναι ένα τεράστιο plus......η οικογένεια δεδομένα θα μου λείψει, τους φίλους και τώρα μέσω Skype τους βλέπω (καθότι η πλειοψηφία είναι εκτός) να μου λείψει κάτι άλλο, αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Δεν αντιλεγω ότι κάποιοι έχουν ανάγκη τα 400€. Μερικοί όμως θα δέχονταν να δουλέψουν και για λιγότερα.

Μισό σου ετοιμάζω το buttsex story των 300€, από Σεπτέμβρη σερβίρεται!!!!!!

Μα ηδη αν βγεις στην γυρα και πεις παιδια προσφερω δουλεια 8ωρο με μαυρα ανασφαλιστα 300 το μηνα απο τους τοσους

ανεργους θα βρεις 5-6 με μεγαλη αναγκη που θα ερθουν να δουλεψουν. Με 30% ανεργια και εναν τερραστιο ανεπισημο

τομεα στην οικονομια η εννοια του κατωτατου μισθου ειναι αστειο και καθονται και μαλωνουν τα ορνια μην τον ριξουν!

Μα στην πραξη η ιδια η οικονομια και τα οικονομικα μεγεθη τον κατωτατο μισθο τον ξεπερασαν...

Δημοσ.

Μα ηδη αν βγεις στην γυρα και πεις παιδια προσφερω δουλεια 8ωρο με μαυρα ανασφαλιστα 300 το μηνα απο τους τοσους

ανεργους θα βρεις 5-6 με μεγαλη αναγκη που θα ερθουν να δουλεψουν. Με 30% ανεργια και εναν τερραστιο ανεπισημο

τομεα στην οικονομια η εννοια του κατωτατου μισθου ειναι αστειο και καθονται και μαλωνουν τα ορνια μην τον ριξουν!

Μα στην πραξη η ιδια η οικονομια και τα οικονομικα μεγεθη τον κατωτατο μισθο τον ξεπερασαν...

Προσωπικά συνάντησα και το "σας δίνουμε την ευκαιρία να δουλέψετε, για 6 μήνες σε μια πολυεθνική εταιρία και μούμπλε μούμπλε μούμπλε για να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας"

Ναι χωρίς ούτε καν ένα ευρω :lol:

Και ξέρω και άτομο που πήρε μια απο αυτές τις δουλειές. Έχει φουσκώσει τις κάρτες του για τα πήγαινε-έλα (στην άλλη άκρη της πόλης η δουλειά), τον εξαντλούν εργασιακά, δεν του παίρνουν ξέρω γω ούτε έναν καφέ, χάλια ψυχολογικά. Και όλο αυτο με την υπόσχεση πως θα τον πάρουν ΑΦΟΥ τελειώσει και το στρατιωτικό του. Ο συγκεκριμένος έχει και απογευματινή δουλειά απο την οποία πληρώνεται αραιά και που. Αριστούχος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, δουλευταράς αλλά.....αλλά βάλτε ότι θέλετε εσείς.

- Ρε man απαίτησε έστω τα μεταφορικά σου, έναν καφε και μια τυρόπιτα......

- ε θα με διώξουν αν πω κάτι τέτοιο.

- εχω και γω αλυσίδες ρε, αν τις έχεις τόσο ανάγκη έλα σπίτι μου να σε δέσω

Αληθινός διάλογος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα ακόμα και αν βρεις κάτι όλοι θέλουν προϋπηρεσία, που να την βρω γμτ αν δεν μου δώσει κάποιος την ευκαιρία να εργαστω και μέσω του προγράμματος που έχω επιλέγει σε επιχείρηση που με έστειλαν για πωλητή προϋπηρεσία ζήτησαν ούτε μέσω των προγραμμάτων για νεοεισερχομενους δεν μπορείς να βρεις. Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με ένα ξενοδοχείο που με έστειλαν.

Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Σε Γερμανία από ότι είδα έχει δουλειές αρκετές(έως άφθονες για ιατρικά/παραϊατρικά επαγγέλματα).

Εάν έχει κάποιος πτυχίο και ξέρει την γλώσσα βρίσκει δουλειά.

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεσαι κανέναν,ούτε ξαδέλφια,ούτε θειάδες ούτε μπατζανάκιδες.

Εφόσον είσαι ΕΕ απαιτούνται ελάχιστα πράγματα που πρέπει να κάνεις αφού μεταναστεύσεις.

Καλύτερα πιστεύω να προσπαθήσεις,παρά να κάτσεις και να λες:Δεν έχω κανέναν στην χψ χώρα,άρα δεν πάω να προσπαθήσω.

Η μόνη δυσκολία που βρήκα εγώ(και όσοι ξέρω)είναι το γ@#@νο το σπίτι.Εκεί είναι σκούρα τα πράγματα εις τας Ευρώπας.

Δημοσ.

Chill Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις(UK πας?).Ευρώπη πάντως είναι δύσκολα αν και σιγά σιγά ανακάμπτουν κάποιες χώρες.Κοίταζα την ανεργία από περιέργεια στο UK.12% .Όμως και εκεί είναι πλέον στην μόδα το part time . http://www.bbc.co.uk/news/business-20691842

Γνωστοί στην Αυστραλία μου λένε ότι η κυβέρνηση σιγά σιγά προσπαθεί να μειώσει τις εισροές εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες.Γενικότερα, η κατάσταση πλέον είναι δύσκολη.Πρέπει να το διπλοσκεφτεί κάποιος πριν φύγει εκτός και αν έχει γνωστούς ή καλά χαρτιά και προυπηρεσία στην πλάτη του.

Να τι γίνεται στην Ευρώπη....http://www.dailymail.co.uk/news/article-2360067/Desperate-migration-Europes-unemployed-jobless-masses-head-north-Britain-Germany-search-work.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει λύση για την ανεργία και δεν χρειάζεται να φεύγουμε όλοι στο εξωτερικό, μπορούμε να το παλέψουμε εδώ στην Ελλάδα αρκεί να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, για παράδειγμα δείτε τι έκανε ο κύριος Κολλιόπουλος με την speiron.

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...