Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτηκες να κάνεις κάτι για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου; 

Κοιτάω να μαθαίνω διάφορα IT skills, τώρα από Σεπτέμβρη λέω να κοιτάξω κανα σεμινάριο αλλά δεν τα πολύ εμπιστεύομαι.

Το να μενεις στασιμος στον τομεα που σπουδασες ειναι ενα μεγαλο φαουλ..

Χωρις να εχεις δουλεια, τα παρατας/ξεχνας αυτα που εμαθες απο σχολη/δουλεια.

Η ορεξη παει περιπατο. Ψυχολογια μηδεν, εχεις και κανεναν αχωνευτω να σου κανει τα @@ τουμπανο. Και δεν ψαχνεις για δουλεια, αν ημουν στην ηλικια σου θα εβρισκα. Ενω αν τον πεις τιποτα για κανενα γιο του/κορη. Εμενα σπιουδασε το ταδε δεν γινεται να παει στο χωραφι πχ για τσαπισμα.

Εγω με ενα φιλο μου μιλαμε οσο μπορουμε για αυτα πανω σε κουβεντα για να μην τα ξεχασουμε και μπαινω και σε sites οπως πχ μηχανικος αλλα κακα τα ψεματα αμα δεν δουλευεις τα ξεχνας.

Εγω πλεον κοιταω τα παντα δεν με προσβαλει καμια δουλεια αρκει να μπορω να την κανω και να ειμαι σωστος σε αυτη.

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

panos0100 τώρα τον Αύγουστο βγαίνουν ειδικότητες για δημόσια ΙΕΚ δες μήπως σε ενδιαφέρει κάτι και δήλωσε υπάρχουν δίδακτρα αλλά πολύ λιγότερα σε σχέση με τα ιδιωτικά που τα σκας κανονικά!! Επίσης τώρα σχετικά με τη δουλειά δύσκολα θα βρεθεί κάτι όπως είπε και ο Liverpool89 ο χειμώνας θα γονατίσει πολλά νοικοκυριά και θα βιώσουμε/δούμε προτώφανεις καταστάσεις κρίμα η λύση που προτείνεται να είναι η μετανάστευση και ο ξεριζωμός.Κάτι πάει να γίνει με κάτι κουτσοπρογράμματα (βλέπε επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας,voucher κτλ) αλλά δεν είναι αρκετά κατά τη γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.

Αν δεχτείς να εργαστείς για 400 παρα κάτι, 400 και κάτι, πιθανόν να βρεις. Ανοίγουν και 50k θέσεις soon σε ΟΤΑ(; )....με αυτά τα χρήματα.

Για περισσότερα χρειάζεσαι ή γνωστό ή να σαι γαμαουα που αν είσαι αναρωτιέμαι τι σκατά κάνεις εδω :) ;

Για έξω, θες χαρτί για το ξεκίνημα. Προσωπικά σε 2 μήνες ευελπιστω να μαι εκτός (εκτος και αν στραβώσει γιατι ποτε δεν ξέρεις οπότε σε αυτη τη περιπτωση I'd rather shoot myself). Με πολυ ευνοϊκους υπολογισμούς θέλω κοντά στο 2,5k απλα για να φύγω αν βρω σπίτι με έπιπλα (και εχοντας βρει δουλεια). Αρκετα παραπάνω σε αντίθετη περιπτωση. Θα πέσει δάνειο για την φυγή φυσικα και εξόφληση σε.....δόσεις.

Δημοσ.

Μακάρι να τα καταφέρεις chill και να σου ρθουν όλα όπως τα υπολογίζεις και καλύτερα.

Εγώ δεν κατάλαβα στο τέλος τι θα γίνει θα φύγει εκούσια/ακούσια όλος ο εν ενεργεία πληθυσμός και τι θα απομείνει στην Ελλάδα οεο ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ:)

Οι μόνοι που δεν κοιτάζουν να φύγουν τουλαχιστον στον δικό μου κύκλο είναι όσοι είτε έχουν δουλειά σταθερή είτε δεν μπορούν(στα 40 με οικογένεια και μονη γλώσσα τα ελληνικά - χωρίς εκπαίδευση) είτε έχουν περιουσία.

Ανυπαντροι με πτυχία....δεν γνωρίζω κανέναν που να μην κοιτά να φύγει. Αν μπορείς να φύγεις ή αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις εκτός ΓΙΑΤΙ να μείνεις; Φυσικά και η αποτυχία καραδοκει και έξω απλα Ελλάδα πια ούτε να αποτύχεις δεν μπορείς :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά υπάρχουν τάσης φυγής όπως τότε το 1960 όλα έγιναν μάλλον για να βγουν φθηνά ελληνικά εργατικά χέρια στην Ευρώπη.

Ούτε όνειρα ούτε φιλοδοξίες ούτε τίποτα δεν μας έχουν αφήσει.. απελπισία θυμός και αγανάκτηση αλλά όλα αυτά στα λόγια για να γίνουν αυτά πράξη θα περάσει λίγος καιρός ακόμα μέχρι να λυγίσει όλη η μικρομεσαία τάξη.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεχτείς να εργαστείς για 400 παρα κάτι, 400 και κάτι, πιθανόν να βρεις. Ανοίγουν και 50k θέσεις soon σε ΟΤΑ(; )....με αυτά τα χρήματα.

Για περισσότερα χρειάζεσαι ή γνωστό ή να σαι γαμαουα που αν είσαι αναρωτιέμαι τι σκατά κάνεις εδω :) ;

Για έξω, θες χαρτί για το ξεκίνημα. Προσωπικά σε 2 μήνες ευελπιστω να μαι εκτός (εκτος και αν στραβώσει γιατι ποτε δεν ξέρεις οπότε σε αυτη τη περιπτωση I'd rather shoot myself). Με πολυ ευνοϊκους υπολογισμούς θέλω κοντά στο 2,5k απλα για να φύγω αν βρω σπίτι με έπιπλα (και εχοντας βρει δουλεια). Αρκετα παραπάνω σε αντίθετη περιπτωση. Θα πέσει δάνειο για την φυγή φυσικα και εξόφληση σε.....δόσεις.

Ε ναι για 400 για μενα ειναι μια χαρα και αυτα αμα βρω βεβαια κατι καλυτερο μακαρι.

Ελπιζω να πας εξω ρε φιλε αλλα και εξω δυσκολα ειναι, ο ξαδερφος μου ελεγε οτι για να σε παρουν πρεπει η να εχεις τελειο CV ή να εισαι παιδι θαυμα.

Μην ξεχναμε δεν ειμαστε μονο εμεις υπαρχουν ακομα ιταλοι, ισπανοι, πορτογαλοι και πολλοι αλλοι.

Δημοσ.

Αγγελίες εργασίας που συναντάς στην Ελλάδα :

pr -> η απόλυτη εκμετάλευση+ξεμένεις από φίλους

σερβιτόρα/μπαργούμαν->αφορά εμφανήσιμα κορίτσια κάτω των 25

τηλεφωνήτρια->κορίτσια/γυναίκες με προυπήρεσια 2 ετών + ξένες γλώσσες

υπάλληλος γραφείου->ή αλλιώς τα κάνω όλα και συμφέρω απαιτούμενα προσόντα φωτεινός παντογνώστης κάτω των 30 με κάρτα ανεργίας προυπηρεσία 3 χρόνια 1-2 ξένες γλώσσες και με εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία για τους άνδρες

web designer/developer/προγραμματιστής->ότι γλώσσα υπάρχει προυπηρεσία ένα κάρο προγράμματα και φυσικά όλα στην εντέλεια

Βοηθός μάγειρα->δουλειές του ποδαριού με μπινελίκια και άγχος για ένα κομμάτι ψωμί

Τόσες επίλογες που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις !!

• Like 7
Δημοσ.

Ούτε όνειρα ούτε φιλοδοξίες ούτε τίποτα δεν μας έχουν αφήσει.. απελπισία θυμός και αγανάκτηση

Αυτό.

Το μόνο που θέλω είναι να ΦΥΓΩ.

Η δουλεια που βρήκα δεν είναι με ιδιαιτερα πολλα λεφτα. Δεν με νοιάζει στο ελάχιστο. Μου αρκεί που δεν θα μαι εδω.

Δημοσ.

Ε ναι για 400 για μενα ειναι μια χαρα και αυτα αμα βρω βεβαια κατι καλυτερο μακαρι.

Ελπιζω να πας εξω ρε φιλε αλλα και εξω δυσκολα ειναι, ο ξαδερφος μου ελεγε οτι για να σε παρουν πρεπει η να εχεις τελειο CV ή να εισαι παιδι θαυμα.

Μην ξεχναμε δεν ειμαστε μονο εμεις υπαρχουν ακομα ιταλοι, ισπανοι, πορτογαλοι και πολλοι αλλοι.

Για 400€ προσωπικά δεν πάω σε κανέναν πουστη για δουλεια. Δεν ντρέπονται ρε να προσφέρουν δουλειές με 400€;

Εχω πολλα παραδείγματα απο τον περίγυρο μου, που σε διαψεύδουν. Γείτονας μου έφυγε με χαρτί λυκείου για Καναδά μαζι με τον αρχιτεκτονα αδερφο του, κολλητός κλαρκατζης φεύγει το επόμενο διαστημα για Αυστραλία. Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις υπήρχαν συγγενείς στις χώρες αυτές.

Δημοσ.

Για 400€ προσωπικά δεν πάω σε κανέναν πουστη για δουλεια. Δεν ντρέπονται ρε να προσφέρουν δουλειές με 400€;

Ποντάρουν στην ανάγκη αν δεν έχεις να φας τι κάνεις ; Σου λέει δεν θες εσύ κοίτα πόσοι διαθέσιμοι υπάρχουν γιατί εσύ λες όχι δεν δέχομαι να με εκμεταλευτείς ο άλλος που έχει φτάσει στο αμήν και έχει οικογένεια τι να κάνει ;

Δημοσ.

Σκεφτειτε το εξης:

Εστω οτι μια επιχειρηση παρ`ελπιδα αποφασισει να προσλαβει 1-2-3 ατομα. Στανταρ θα εχει ηδη απολυσει καποιο προσωπικο το οποιο θα δουλευε εκει για καποιο καιρο οποτε σε μια τετοια δεξαμενη εργατικου δυναμικου θα απευθυνθει εκ νεου.

Μονη ελπιδα ειναι καποια νεα μαγαζια που ανοιγουν αλλα και παλι μονο με μεσον.

Οσο για τα voucher παραμυθιασμα ειναι, ουτε καποιες ιδιαιτερες γνωσεις αποκτας ουτε καποια εργασιακη εμπειρια της προκοπης στις πιο πολλες περιπτωσεις. Θυμιζει τα τριχιλιαρα που μοιραζε ο Καραμανλης στις πυρκαγες του 2007. Το μονο καλο ειναι οτι μπαινει ενα φραγκο στην τσεπη και στην αγορα, οταν με το καλο μπει...

Εχω πολλα παραδείγματα απο τον περίγυρο μου, που σε διαψεύδουν. Γείτονας μου έφυγε με χαρτί λυκείου για Καναδά μαζι με τον αρχιτεκτονα αδερφο του, κολλητός κλαρκατζης φεύγει το επόμενο διαστημα για Αυστραλία. Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις υπήρχαν συγγενείς στις χώρες αυτές.

Επισης πολυς κοσμος εφυγε και ξαναγυρισε με την σταμπα του αποτυχημενου. Ας μην γενικευουμε,

η μεταναστευση σιγουρα ειναι διεξοδος αλλα ειναι κατι δυσκολο και θελει κοτσια να την παλεψεις και

να μεινεις εξω.

• Like 2
Δημοσ.

Η απόφαση ήρθε μετά από σκέψη και συζήτηση με γονείς/φίλους ; Εκεί που θα πας έχεις γνωστούς/φίλους ;

Προσωπική απόφαση καθαρά. Οι δικοί μου έχουν τις αντιρρήσεις που έχει κάθε γονιός, ωστόσο πλέον βλέπουν κ εκείνοι πως είναι η μόνη λύση για μένα.

Συγγενείς ναι εχω, στο ίδιο μέρος που πηγαίνω και μάλιστα αρκετούς -το μικρασιατικο τμημα της οικογενειας που ουδε ποτε ηρθε Ελλαδα- φίλους όχι.

Δημοσ.

Και τι να κανεις ρε φιλε αμα εισαι ανεργος και ζεις με δανεικα τα 400 ειναι μια αρχη.

Εγω εχω συγγενης σε Αμερικη, Γερμανια και Αγγλια αλλα ο μονος που νοιαστηκε καπως ειναι ο ξαδερφος ολοι οι αλλοι στα αρχιδια τους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...