CROM271 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Η ''χαρτομανια'' εγινε για ενα πραγμα στην Ελλαδα. Για να διοριστεις στο δημοσιο. Αν πας σε ενα εργοδοτη στον ιδιωτικο τομεα το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξει ειναι η χαρτουρα που εχεις μαζεψει. Δεν μιλαμε φυσικα για καποιες ελαχιστες εξειδικευμενες θεσεις ή εργασιες που ισως αποτελεσει προσον το μεταπτυχιακο κλπ αλλα για την πλειοψηφια.
LongTom Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Φιλε μου δεν ειναι προσωπικη εμπειρια, ειναι εμπειριες απο πολυ κοσμο με τον οποιο συναναστρεφομαι. Ενταξει σε αυτο διαφωνουμε, η συντριπτικη πλειοψηφια των εργοδοτων ιδιαιτρα στην Ελλαδα εκτιμουνε ιδιαιτερως την προυπηρεσια. Και βαση εμπειριων δικων μου και αλλως ανθρωπων που ξερω η προυπηρεσια τρωει στις περισσοτερες φορες τα πτυχια. Ε,αυτό γράφω και εγώ. Προσωπικές εμπειρίες,καμία έρευνα,καμία προνόηση για πράγματα που δεν έχετε συναντήσει. Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω τίποτα,γυρίζουμε στα ίδια και τα ίδια.
John323 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Προσωπικές εμπειρίες,καμία έρευνα,καμία προνόηση για πράγματα που δεν έχετε συναντήσει. Η πιατσα καλως η κακως δεν εχει επιστημονες εχει σε ενα μεγαλο βαθμο πιθηκους. Το αφεντικο λοιπον που ειναι πολυ πιθανοννα ανηκει σε αυτη την κατηγορια νοιαζετει για ενα πραγμα. Ο εργαζομενος που θα παρει να χρειαστει τον λιγοτερο δυνατον χρονο προσαρμογης και ιδανικα να μην χρειαστει και καθολου. Επιπροσθετα να εχει την εμπειρια η οποια θα του δοσει την δυνατοτητανα βγαζει οσο το δυνατον περισσοτερη δουλεια. Τα ανωθεν ισχυουν ειτε ο εργαζομενος που θελει ενα αφεντικο ειναι σερβιτορος, ειτε κρεπατζης ειτε γραμματεας η μηχανικος. Εσυ και ολοι οι αλλοι φιλοι τι πιστευετε, η εμπειρια η το μεταπτυχιακο θα βοηθησουνε περισσοτερο τον εργαζομενο να ανταποκριθει σε οσα θελει το αφεντικο? Και επειδη το αφεντικο ειναι πιθανον να`ναι μπαμπουινος αλλα σιγουρα ξερει τι παιζει στην πιατσα, ποιον λες θα παρει...?
Mirlogria Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Για το bolded, η απάντηση είναι ναι και υπάρχουν ένα κάρο εταιρίες που η θέση πήγε σε outsiders και έμειναν οι μέσα ξεκρέμαστοι. Αλλά έστω ότι δεν πάει έτσι. Πάνω στη θεωρία σου, αν έρθει του χρόνου ένας μεταπτυχιακός για πρακτική και τον κρατήσουν και είστε ας πούμε ίδιο επίπεδο μετά από 10 χρόνια, νομίζεις ότι θα του φας τη θέση με 6μήνες/1 χρόνο παραπάνω προϋπηρεσία? Τώρα μόλις κατάλαβα για τι "θέσεις" μιλάς...κάτι σε στυλ Γόντικα στην Καβάλα Oil ή Χριστοδούλου στα ΕΛ.ΠΕ. να υποθέσω; Αυτοί ρε φίλε είναι χωμένοι μέχρι τον αφαλό σ'όλα τα κιτάπια,οι ίδιες οι κυβερνήσεις πάνε και τους χώνουν εκεί να παίρνουν κάνα εκατομμύριο € μισθό το χρόνο για να βάζουν πέντε υπογραφές! Θα τους εμπόδιζε λες η μη κατοχή μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου; Πραγματικά νομίζεις ότι εγώ κι εσύ οι "κοινοί θνητοί" θα φτάσουμε ποτέ να είμαστε σαν αυτούς (πρόσεξε τη διαφορά,λέω "είμαστε");Στο εύχομαι,αλλά αυτοί από μικροί είναι μέσα στο χορό κι ανέκαθεν προορίζονταν για εκεί κι εμείς είναι αδύνατο να τους ανταγωνιστούμε ότι προσόντα κι αν διαθέτουμε... Πρώτα απ'όλα για να έρθει αυτός ο "extra" μηχανικός που λες πρέπει να ανοίξουν και οι δουλειές,κάτι που δε διαφαίνεται στον ορίζοντα...αλλά έστω ότι τον φέρνουν!Προφανώς κι εγώ με τη σειρά μου θα ανασκουμπωθώ και θα πράξω τα δέοντα...αν δεν το έχω ήδη κάνει από πριν!
REDODIN7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Τα πτυχια χρειάζονται όπως και η πείρα απλά εδω έχουν μπερδέψει πολλα πράγματα πχ εγω είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός τε η δουλειά μου δεν είναι να περνάω μπριζες άλλο αν πολύ το κάνουν η δουλειά μου είναι να κάνω μελετες, αν λοιπόν δεν εχω την γνωση πως θα κάνω ? Η ''χαρτομανια'' εγινε για ενα πραγμα στην Ελλαδα. Για να διοριστεις στο δημοσιο. Αν πας σε ενα εργοδοτη στον ιδιωτικο τομεα το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξει ειναι η χαρτουρα που εχεις μαζεψει. Δεν μιλαμε φυσικά για καποιες ελαχιστες εξειδικευμενες θεσεις ή εργασιες που ισως αποτελεσει προσον το μεταπτυχιακο κλπ αλλα για την πλειοψηφια. Διαφωνώ τι θα πει χαρτουρα, δηλαδή πάμε στο δόγμα ότι δηλώσεις είσαι ?
Praetorianos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Τώρα μόλις κατάλαβα για τι "θέσεις" μιλάς[...] Δεν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις προφανώς, είπα μέσο=υπερατού. Τέλος πάντων τουλάχιστον κάπου καταλήξαμε, διαφορετικές απόψεις παρουσιάσαμε ο LongTom έχει δίκιο, ανακυκλωνόμαστε.
LongTom Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Η πιατσα καλως η κακως δεν εχει επιστημονες εχει σε ενα μεγαλο βαθμο πιθηκους. Το αφεντικο λοιπον που ειναι πολυ πιθανοννα ανηκει σε αυτη την κατηγορια νοιαζετει για ενα πραγμα. Ο εργαζομενος που θα παρει να χρειαστει τον λιγοτερο δυνατον χρονο προσαρμογης και ιδανικα να μην χρειαστει και καθολου. Επιπροσθετα να εχει την εμπειρια η οποια θα του δοσει την δυνατοτητανα βγαζει οσο το δυνατον περισσοτερη δουλεια. Τα ανωθεν ισχυουν ειτε ο εργαζομενος που θελει ενα αφεντικο ειναι σερβιτορος, ειτε κρεπατζης ειτε γραμματεας η μηχανικος. Εσυ και ολοι οι αλλοι φιλοι τι πιστευετε, η εμπειρια η το μεταπτυχιακο θα βοηθησουνε περισσοτερο τον εργαζομενο να ανταποκριθει σε οσα θελει το αφεντικο? Και επειδη το αφεντικο ειναι πιθανον να`ναι μπαμπουινος αλλα σιγουρα ξερει τι παιζει στην πιατσα, ποιον λες θα παρει...? Επειδή δεν καταλαβαινόμαστε. Υπάρχουν επαγγέλματα που καλώς ή κακώς χρειάζεται να αποδείξεις ότι έχεις σπουδάσει κάτι παραπάνω. Εσύ εάν μπορείς να γίνεις π.χ. ερευνητής σε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης(π.χ. σε φαρμακευτική) μόνο με εμπειρία(άντε και ένα πτυχίο) ή να διδάξεις σε παιδιά δίχως πιστοποίηση τότε μπράβο. Δεν ξέρω πως θα το κάμεις,αλλά σίγουρα θα είναι θαύμα. Ο αφεντικός θα πάρει αυτόν που πρέπει για την δουλειά(ιδανικά). Εάν είναι αφεντικός στο ΙΤ τμήμα,θα πάρει κάποιον με έργο στον τομέα,εάν είναι αφεντικός σε κολέγιο με ειδικές απαιτήσεις,θα πάρει κάποιον με πιστοποίηση-μεταπτυχιακό. Δεν μετράμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος,τα πτυχία ή η εμπειρία. Λέμε ότι πρέπει να ξέρεις την περίπτωση που συζητάμε πριν απορρίψεις τις σπουδές ή την εμπειρία και ότι οι εμπειρίες του καθένα δεν ορίζουν το σύνολο των καταστάσεων. Τόσο απλό.
Mirlogria Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Π.χ. θα μπορούσα να πω το αντίθετο διότι η αδελφή μου δεν πήρε δουλειά,αν και είχε 9 χρόνια προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση και καλή εταιρία,σε ένα κολέγιο επειδή δεν είχε συγκεκριμένο μεταπτυχιακό/πιστοποίηση. Κι εσύ τώρα μιλάς για τον ένα και μοναδικό κλάδο που απαιτείται οπωσδήποτε μεταπτυχιακό/διδακτορικό,αυτό της εκπαίδευσης!Λογικό είναι να το κάνεις γαργάρα!
LongTom Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Κι εσύ τώρα μιλάς για τον ένα και μοναδικό κλάδο που απαιτείται μεταπτυχιακό/διδακτορικό,αυτό της εκπαίδευσης! Καλά,από όλο το κατεβατό έκανες ένα μεγάααααλο ζουμ και κράτησες μια πρόταση που άλλο νόημα έχει έτσι,άλλο έχει στο κείμενο μου. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Οι απαντήσεις υπάρχουν,ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. 2
John323 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Εσύ εάν μπορείς να γίνεις π.χ. ερευνητής σε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης(π.χ. σε φαρμακευτική) μόνο με εμπειρία(άντε και ένα πτυχίο) ή να διδάξεις σε παιδιά δίχως πιστοποίηση τότε μπράβο. Νομιζω μας δουλευεις ελαφρως! Ποσοι θα πανε να εργαστουνε στην ερευνα και στην αναπτυξη στην φαρμακοβιομηχανια στην Ελλαδα η σε οποιαδηποτε εταιρια? Μιλαμε πρακτικα για λιγες εκατονταδες θεσεις που ηδη ειναι καπαρωμενες και αντε να ανοιξουν 5-10 ακομη! Στον αντιποδα ας μιλησουμε για δουλειες στην εστιαση, σε λογιστικα γραφεια, στην εκπαιδευση, γραφεια μηχανικων-δικηγορων κτλ κτλ που η συντριπτικη πλειοψηφεια του εργατικου δυναμικου απασχολειται. Ε εκει η προυπηρεσια ειναι το πιο σημαντικο απο μεταπτυχιακα διδακτορικα κτλ κτλ! Κι εσύ τώρα μιλάς για τον ένα και μοναδικό κλάδο που απαιτείται οπωσδήποτε μεταπτυχιακό/διδακτορικό,αυτό της εκπαίδευσης!Λογικό είναι να το κάνεις γαργάρα! Γιατι οπωσδηποτε? Στο ιδιωτικο τομεα ιδιαιτερα δεν νομιζω να νοιαζονται και πολυ για κατι τετοιο. Και εν τελει ειναι πολυ απλο, ο καθενας μπορει να παρει μιε εφημεριδα να δεις τις αγγελιες και να δει ποσες δουλειες ζητανε μεταπτυχιακα και ποσες προυπηρεσια, στους τομεις φυσικα που το μεταπτυχιακο εχει ενα νοημα, οχι στην εστιαση... 1
Sellers Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Φίλε Mirlogria δουλεύεις στο δημόσιο? (Δεν το ρωτάω ούτε ειρωνικά, ούτε για να σε ''στριμώξω'' κι έτσι. Αν θες απαντάς βέβαια, αν το θεωρείς αδιακρισία, απλά προσπέρασε με) Το λέω αυτό, διότι το όλο σκεπτικό του Praetorianou σχετικά με τα μαστερ και τα phd οσον αφορά την θέση που θα πάρει κάποιος κοντρα στην προυηρεσία, το έχω ακούσει και απο 2 δικά μου άτομα να το συζητάν που ειναι μεσα στο δημόσιο.
John323 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Το λέω αυτό, διότι το όλο σκεπτικό του Praetorianou σχετικά με τα μαστερ και τα phd οσον αφορά την θέση που θα πάρει κάποιος κοντρα στην προυηρεσία, το έχω ακούσει και απο 2 δικά μου άτομα να το συζητάν που ειναι μεσα στο δημόσιο. Μαλλον το αναποδο ειναι! Ο φιλος εχει εμμονη με την προυπηρεσια γεγονος που δειχνει οτι εχει σχεση με το ελευθερο επαγγελμα. Θαρρω οτι στο δημοσιο ειναι πιο διαδεδομενη η πτυχιο-λαγνεια γιατι το πτυχιο δινει μοριακια και παλια εδινε καλες αυξησουλες, καλυτερη θεσουλα κτλ κτλ. Ας ητανε και το MSc η το PhD αδιαφορο η κακο... 2
REDODIN7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Νομιζω μας δουλευεις ελαφρως! Ποσοι θα πανε να εργαστουνε στην ερευνα και στην αναπτυξη στην φαρμακοβιομηχανια στην Ελλαδα η σε οποιαδηποτε εταιρια? Μιλαμε πρακτικα για λιγες εκατονταδες θεσεις που ηδη ειναι καπαρωμενες και αντε να ανοιξουν 5-10 ακομη! Στον αντιποδα ας μιλησουμε για δουλειες στην εστιαση, σε λογιστικα γραφεια, στην εκπαιδευση, γραφεια μηχανικων-δικηγορων κτλ κτλ που η συντριπτικη πλειοψηφεια του εργατικου δυναμικου απασχολειται. Ε εκει η προυπηρεσια ειναι το πιο σημαντικο απο μεταπτυχιακα διδακτορικα κτλ κτλ! Γιατι οπωσδηποτε? Στο ιδιωτικο τομεα ιδιαιτερα δεν νομιζω να νοιαζονται και πολυ για κατι τετοιο. Και εν τελει ειναι πολυ απλο, ο καθενας μπορει να παρει μιε εφημεριδα να δεις τις αγγελιες και να δει ποσες δουλειες ζητανε μεταπτυχιακα και ποσες προυπηρεσια, στους τομεις φυσικα που το μεταπτυχιακο εχει ενα νοημα, οχι στην εστιαση... Ε ναι αμα το θετεις ετσι εχεις δικιο αλλα ασχετα αν φτασαμε εδω που φτασαμε δεν νομιζω κανεις να σπουδασε πχ χημικος για να γυνει σερβιτορος ή λαντσερης, α επισης σε καποιους τομεις πχ τεχνολογια η πειρα στις πωλησεις σαφος μετραει αλλα αν ο πωλητης ειναι τουβλο και τον ρωτας για την GPU αν ειναι gddr3 ή ggdr5 και σου λεει δεν ξερω αλλα ειναι η καλυτερη αυτη να παρεις τοτε αμα εισαι νοημων ανθρωπος δεν ξαναπας σα αυτο το μαγαζι.
lxde Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Πολλοι επιχειρηματολογειτε με βαση την ελληνικη πραγματικοτητα και μονο και ξεχνατε οτι εχουμε παγκοσμιοποιηση και οτι κυριως λογω κρισης πολλοι Ελληνες εχουν φυγει ηδη εξω. Σημερα δεν γινεται να σχεδιαζεις το μελλον σου χωρις να λαμβανεις υποψιν τον παραγοντα Εξωτερικο, γιατι αυτη η κριση δεν ειναι κατι προσωρινο και δεν ξερεις πως θα ερθουν τα πραγματα. Εξω οχι μονο τα πτυχια αλλα και μια βεβαιωση παρακολουθησης ενος ολιγοημερου σεμιναριου λαμβανεται υποψιν. Εμενα η καρριερα μου σαν συμβουλου επιχειρησεων στη Γαλλια στηριχτηκε βασικα σε μια βεβαιωση ενος προγραμματος 14 ωρων. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα