*nenya* Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Προσωπικά, δεν έχω θέμα με την μονιμότητα, αρκεί να ξέρω ότι με το που φύγω από την μία δουλειά να έχω κάποια άλλη, σχετικά γρήγορα. Η Ελλάδα του 2013 δεν το προσφέρει αυτό. Αυτό με φοβίζει εμένα πιο πολύ. Πραγματικά, αυτό μου ακούγεται τόσο ουτοπικό και ιδανικό που δεν έχω ιδέα αν είναι εφικτό 100% σε κάποια χώρα. Αν την βρεις πάντως, πες μας κι εμάς χαχαχαχ! Χ-)
Defector Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Πραγματικά, αυτό μου ακούγεται τόσο ουτοπικό και ιδανικό που δεν έχω ιδέα αν είναι εφικτό 100% σε κάποια χώρα. Αν την βρεις πάντως, πες μας κι εμάς χαχαχαχ! Χ-) Ουτοπικό; Τέλος πάντων. Η γνώμη μου, ίσως, να μην συμπίπτει με αυτές κάποιων άλλων, αλλά το να μπορώ να βρω δουλειά σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα, (δεν είπα και 'αμέσως'), μόνο ουτοπικό δεν είναι.
*nenya* Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ανάλογα το πώς ορίζει ο καθένας το 'σχετικά γρήγορα' Πάντως καλή τύχη σε όλους/όλες που ψάχνουν δουλίτσα. Μην απελπίζεστε και έχετε τ'αυτιά σας και τα μάτια σας ανοιχτά!
Silverage Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Λοιπόν παιδιά το κόλπο για να βρειτε δουλειά ξέρετε ποιό είναι.Να μην έχετε προσώντα.Γνωστή της μητέρας μου 45+ χρονών έχει βρεί το τελευταίο χρόνο δουλειά σε εταιρεία για να καθαρίζει γραφεία, σε τυροπιτάδικο και τώρα καθαρίζει σκάλες.Εντάξει δεν είναι φοβερές δουλειές αλλα τις αλλάζει σαν τα πουκάμισα.Δεν γουστάρει τη μία βρίσκει άλλη.Το μυστικό....απολυτήριο δημοτικού και μηδενική προυπηρεσία.Πλέον πιστεύω πως οι εργοδότες σε τέτοιες δουλειές ψάχνουν ανειδίκευτα άτομα γιατί αν βλέπουν πτυχία φοβούνται οτι θα πληρώνουν παραπάνω. 1
filipN Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Πραγματικά, αυτό μου ακούγεται τόσο ουτοπικό και ιδανικό που δεν έχω ιδέα αν είναι εφικτό 100% σε κάποια χώρα. Αν την βρεις πάντως, πες μας κι εμάς χαχαχαχ! Χ-) Σε Ευρωπαϊκά κράτη, βρίσκεις γρήγορα εργασία. Μετά υπάρχει αξιοκρατία. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να σε μειώσουν, όπως συχνά γίνεται εδώ. Αν είσαι από τους καλύτερους στον τομέα σου και εργατικός, θα γίνεις ανάρπαστος. Σε ευρωπαϊκό κράτος που έζησα, πριν 10 χρόνια, αν έμενες άνεργος μετά το εξάμηνο υποχρεωτικό συμβόλαιο με τον εργοδότη, εισέπραττες αμέσως επίδομα 800 ευρώ, που μπορούσε να γίνει 1000-1200 αν αποδείκνυες ότι έχεις υψηλό νοίκι, παιδί κτλ. Μετά 20 μέρες αν έδινες παραίτηση! Αν δεν σε πείραζε να δουλεύεις 4ωρα, έβρισκες σχεδόν την ίδια μέρα. Πολλοί το προτιμούσαν, εύρισκαν 2 εργασίες με διαφορετικό ωράριο και μέρες εργασίας. Συνήθως το άθροισμα των μισθών ήταν υψηλότερο του ενός μισθού. Εκεί τις εργασίες συνήθως, όχι πάντα, τις βρίσκεις μέσω ιδιωτικού γραφείου εργασίας. Αν ξέρεις ότι δεν θα σου ανανεώσουν τη 6μηνη σύμβαση, τους ειδοποιείς και αρχίζουν το ψάξιμο ένα δυο μήνες πριν. Πρακτικά πολύ σπάνια χρειάζοταν να εισπράξεις το επίδομα του ταμείου. Το μόνο ''πρόβλημα'' είναι ότι πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα ή να έχεις διάθεση να την μάθεις γρήγορα. Βέβαια για στελέχη, σπάνιες ειδικότητες, και πολύ καλούς επιστήμονες τα Αγγλικά αρκούν. Επιστρέφουν πολλοί από το εξωτερικό, ως αποτυχημένοι, για δύο λόγους. Δεν μπορούν να συνηθίσουν τους ρυθμούς εργασίας, εκεί λούφα δεν υπάρχει! Δεν δείχνουν διάθεση να μάθουν την γλώσσα, ούτε και να ενσωματωθούν στην κοινωνία, κάτι που δεν αρέσει στους ντόπιους και γιατί να τους αρέσει. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2013 από filipN 5
Moderators stormrain Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δηλαδή εγώ και άλλοι 2 φίλοι μου πώς βρήκαμε δουλειά τώρα τελευταία χωρίς μέσον; Οι πόρτες ΔΕΝ έιναι ΠΑΝΤΑ κλειστές. Παίζουν ρόλο το ψάξιμο που θα κάνεις, το πώς θα το κάνεις, τα προσόντα σου, το πώς πλασάρεις τον εαυτό σου στην συνέντευξη αλλά και ο παράγοντας τύχη. Κι εγω οσες δουλειες βρηκα τις βρηκα χωρις μεσο. Αλλα ο παραγοντας τυχη παιζει υπερβολικα πολυ ρολο στην ευρεση, εχω διαπιστωσει πως σε οσες (και ειναι αρκετες σχετικα) συνεντευξεις εχω βρεθει (ειτε με προσληψη είτε χωρις) ηταν επειδη εστειλα το βιογραφικο μου τη στιγμη που βγηκε η αγγελια (σε φαση F5 ξερωγω). Αν μια θεση εχει δεχθει 100+ cv και εσυ εισαι η δευτερη που στελνει και εγω στην τελευταια 10δα (εχοντας ακριβως ιδια προσοντα), μαντεψε ποιον θα καλεσουν για συνεντευξη Παρεμπιπτοντως νομιζω πως στον ιδιωτικο τομεα ο μοναδικος ρολος που παιζει το μεσο ειναι για να διαβαστει το βιογραφικο καποιου ή εστω να φτασει σε συνεντευξη. Δε νομιζω πως καποια εταιρεια θα προσλαβει καποιον επειδη ξερει τον Χ αλλα δεν εχει καμια σχεση με τη δουλεια την οποια ζητα. Και αν τυχει και προσληφθει θα παρει συντομα ποδι και ειναι και λογικο, δε νομιζω κανεις απο μας να εδινε τα ωραια του χρηματα στον ξαδερφο του φιλου του για θεση γραφειου λ.χ ενω δεν ξερει να κανει copy/paste ενα αρχειο π.χ. 2
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Προσωπικα , τελειωσα τις σπουδες (Ηλεκτρονικος Μηχανικος ΤΕ) στο βασικο πτυχιο , πηρα και proficiency και πλεον (ο Θεος βοηθος) απο Σεπτεμβρη αρχιζω το μεταπτυχιακο. Επελεξα αυτον τον δρομο με την λογικη να κανω οσο το δυνατον ισχυροτερο το βιογραφικο και να ελπιζω σε κατι καλυτερο στην ενχωρια εργασια , αν δεν κατσει τοτε μαλλον θα κινηθω προς εξωτερικο (ισως Phd etc , ποιος ξερει τι?) Γενικα τα νερα ειναι θωλα. ΥΓ: Kαλο ειναι οποιοι κρινουν αλλους για το πως συμπεριφεροντε μεσα στην οικογενεια τους κατηγοροντας τους "ακαματους" νεους που τα ξυνουν ολη μερα κλπ κλπ να ειναι πιο προσεκτικοι στις εκφρασεις τους γιατι η γενια τους (40+ , εν γενη) εχει τρομερη ευθηνη για την καταντια αυτης της χωρας (μαθανε στο ευκολο χρημα , την φοροδιαφυγη, στον υπερδανεισμο , την "παγκαλιαδα" γενικοτερα και τωρα λενε και τα δικα τους συν της αλλης). Δεν θελω να το αναλυσω παραπανω ας βαλουν τον "μεζε" , που εχουν για μυαλο να στροφαρει λιγο , που και που. 1
REDODIN7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Προσωπικα , τελειωσα τις σπουδες (Ηλεκτρονικος Μηχανικος ΤΕ) στο βασικο πτυχιο , πηρα και proficiency και πλεον (ο Θεος βοηθος) απο Σεπτεμβρη αρχιζω το μεταπτυχιακο. Επελεξα αυτον τον δρομο με την λογικη να κανω οσο το δυνατον ισχυροτερο το βιογραφικο και να ελπιζω σε κατι καλυτερο στην ενχωρια εργασια , αν δεν κατσει τοτε μαλλον θα κινηθω προς εξωτερικο (ισως Phd etc , ποιος ξερει τι?) Γενικα τα νερα ειναι θωλα. Master πανε εξω μην το κανεις εδω !!! 2
Liverpool89 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Ναι αυτη η νοοτροπια του Ελληνα . Εγω εκανα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και ειμαι πολυ γαματος δεν μπορω να την καταλαβω.. Ψαξου εδω να κανεις μεταπτυχιακο σε εναν τομεα που θα σ'αρεσει, δεν θα εχουν τοσοι πολλοι τον ιδιο τιτλο αλλα θα ειναι συγχρονος/αναπτυσομενος. Πχ ηλεκτρολογος Μηχανικος. Μεταπτυχιακο στις ψηφιακεσ τηλεποικινωνιες κατι τετοιο, αλλα με συγχρονα μεσα κλπ...
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Master πανε εξω μην το κανεις εδω !!! Δεν υπαρχει το απαιτουμενο χρημα , εδω εχω βρει ενα αρκετα αξιολογο και δωρεαν (περιορισμενος αριθμος ατομων)
REDODIN7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Ναι αυτη η νοοτροπια του Ελληνα . Εγω εκανα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και ειμαι πολυ γαματος δεν μπορω να την καταλαβω.. Ψαξου εδω να κανεις μεταπτυχιακο σε εναν τομεα που θα σ'αρεσει, δεν θα εχουν τοσοι πολλοι τον ιδιο τιτλο αλλα θα ειναι συγχρονος/αναπτυσομενος. Πχ ηλεκτρολογος Μηχανικος. Μεταπτυχιακο στις ψηφιακεσ τηλεποικινωνιες κατι τετοιο, αλλα με συγχρονα μεσα κλπ... Δεν θεμα του μαμαω και δερνω ειναι θεμα οτι εξω πανω κατω τα ιδια λεφτα κανει και εχει πολλες πιθανοτητες να βρει δουλεια! Δεν υπαρχει το απαιτουμενο χρημα , εδω εχω βρει ενα αρκετα αξιολογο και δωρεαν (περιορισμενος αριθμος ατομων) Αν ειναι τσαμπα αλλαζει, μακαρι να σε παρουν 2
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Αν ειναι τσαμπα αλλαζει, μακαρι να σε παρουν Σε ευχαριστω πολυ φιλε. Οι πιθανοτητες μου ειναι καπως αυξημενες λογω βαθμων , οποτε ελπιζω...
viper2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Ναι αυτη η νοοτροπια του Ελληνα . Εγω εκανα μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και ειμαι πολυ γαματος δεν μπορω να την καταλαβω.. Ψαξου εδω να κανεις μεταπτυχιακο σε εναν τομεα που θα σ'αρεσει, δεν θα εχουν τοσοι πολλοι τον ιδιο τιτλο αλλα θα ειναι συγχρονος/αναπτυσομενος. Πχ ηλεκτρολογος Μηχανικος. Μεταπτυχιακο στις ψηφιακεσ τηλεποικινωνιες κατι τετοιο, αλλα με συγχρονα μεσα κλπ... Και σωστό και λάθος. Ενα μεταπτυχιακο σε μια άλλη χώρα ειναι πιο challenging. Επίσης, οι καθηγητές και ΔΕΠ εδώ ειναι πραγματικά τραγικοι και τα πανεπιστήμια ειναι χωρίς τις σωστές υποδομές. Ιστορίες, άπειρες.
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Και σωστό και λάθος. Ενα μεταπτυχιακο σε μια άλλη χώρα ειναι πιο challenging. Επίσης, οι καθηγητές και ΔΕΠ εδώ ειναι πραγματικά τραγικοι και τα πανεπιστήμια ειναι χωρίς τις σωστές υποδομές. Ιστορίες, άπειρες. Εχω μιλησει με καθηγητες και γενικα υπαρχει αυτο που λες. Αλλα υπαρχουν και μερικα αξιολογα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα