Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφορμή στάθηκε ένα status και μιας ωραία συζήτηση που θα ήθελα να γίνει και εδώ , να ακουστούν απόψεις και εμπειρίες. Πόσο εύκολο και ποιες είναι οι συνθήκες να βρει κάποιος δουλειά σήμερα στην Ελλάδα που το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 30% ;

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρτάται για το που θέλεις να δουλέψεις. Σε πολυεθνική ή σε συνοικιακό καφενέ; Σαφώς και δεν ακολουθείς την ίδια τακτική και στα δύο.

Δημοσ.

Κάτι ενδιάμεσο φυσικά καμία δουλειά δεν είναι "ανώτερη" από την άλλη αλλά για παράδειγμα σερβιτόρος/μπάρμαν μπορείς να είσαι μέχρι τα 35 σου οπότε δουλειά με την έννοια κάνω αυτό που σπούδασα/μου αρέσει/είμαι καλός και θα μου αποφέρει τα προς το ζην μέχρι τη συνταξιοδότηση (γέλαει ο κόσμος πλέον έτσι πως τα χουν κάνει!)

Δημοσ.

Κάτι ενδιάμεσο αφενός καμία δουλειά δεν είναι "ανώτερη" από την άλλη αλλά για παράδειγμα σερβιτόρος/μπάρμαν μπορείς να είσαι μέχρι τα 35 σου οπότε δουλειά με την έννοια κάνω αυτό που σπούδασα/μου αρέσει/είμαι καλός και θα μου αποφέρει τα προς το ζην μέχρι τη συνταξιοδότηση (γέλαει ο κόσμος πλέον έτσι πως τα χουν κάνει!)

Δεν είπα ότι η μία εργασία είναι ανώτερη από την άλλην. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν μπορείς με τον ίδιο τρόπο να βρεις μία δουλειά σε ένα καφέ και σε μία πολυεθνική. Στο καφέ για παράδειγμα βρίσκεις το αφεντικό και τον ρωτάς εάν έχει καμιά θέση για εσένα. Για τις πολυεθνικές όμως παίζουν στην μέση και γραφεία ευρέσεως εργασίας, παίζουν agents, παίζουν ισχυρά βιογραφικά κτλ.

Δημοσ.

Αν ψάχνεις για πωλητής ή σε καφετέρεια, θα βρεις σχετικά πιο εύκολα. Αν ψάχνεις για αυτό που σπούδασες, τότε αστα βράστα!

Δημοσ.

βρε παιδια με κανει εντυπωση κατι, οτι σε ολες τις αγγελιες βλεπω να ζητανε μονο γυναικες,  μηπως μας περνουνε τις δουλειες;

ακομα και σε καφενειο νεαρες γυναικες ζητουσαν ειχα δει μια αγγελια,  παντος για εμενα πιο πολυ θα μ αρεζε πωλητης να ειμαι, δεν ξερω τι χρειαζεται ακομα δεν δουλεψα, περιμενω να δω μηπως παω σε καμια σχολη να δω, εχω τελειωσει επαγκελματικο λυκειο πληροφορικη, αλλά ποτέ δεν μ αρεζε ο προγραμματισμος, παρολα αυτα το πηρα το πτυχιο μου οποτε μετα ασχοληθηκα με τα ηλεκτρονικα στον οαεδ τελειωσα και απο εκει, και τωρα σκεφτομαι να παω στα ΙΕΚ τα ειδιωτικα, ξερεται αν ειναι καλα;   μου ειπανε ειναι ενας χρονος λογω οτι τελειωσα λυκειο, την ειδικοτητα  αλλα καμια σχεση με προγραμματισμο η ειδικοτητα λεγεται  τεχνικος μηχανων γραφειου τι λετε; ειναι καλα;

Δημοσ.

Αν ψάχνεις για πωλητής ή σε καφετέρεια, θα βρεις σχετικά πιο εύκολα. Αν ψάχνεις για αυτό που σπούδασες, τότε αστα βράστα!

Ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ εχω στειλει βιογραφικα και εχω ρωτησει σε ολα τα μαγαζια οπως Cosmote, Vodafone, Wind, Cyta,, Multirama, Plasio, Germanos, Public etc και ενα χρονο τιποτα μονο το πλαισιο μου ειπε για δουλεια part time στην Μαγουλα Αττικης και οχι καθε μερα του ειπα ναι και ακομα περιμενω τηλεφωνο για interview....

Τωρα για το αλλο φιλος σε επαρχεια πανω απο 7 χρονια καφετζης και τωρα ανεργος γιατι εκλεισε το μαγαζι το αφεντικο, δεν εχει βρει τιποτα εκανε κατι μεροκαματα αλλου και ειναι απληρωτος του ειπα να ανοιξουμε μαζι το καφενειο γιατι ο ιδιοκτητης το δινει κομπλε και 15 μερες που πηγα τωρα το καλοκαιρι ολοι κτυπανε μυγες εκλεισαν ακομα 2 καφενια και αυτα που εχουν μεινει πανε για λουκετο.

Δημοσ.

Απ`οτι εχω δει στις μερες μας παιζει δυνατοτερα απο ποτε η γνωριμια ιδιως στις μικροτερες επιχειρησεις.

Τωρα αν μπεις στο τρυπακι μεγαλη εταιρια και βιογραφικα, συνεντευξεις κτλ κτλ βρασε ρυζι...

Αποψη μου ειναι οτι για να απασχολειται κανεις στις μερες μας πρεπει να ειναι κανεις ευελικτος δηλαδη

να δεχτει να κανει διαφορες δουλειες πολλες εκ των οποιων του ποδαριου, να δεχτει να δουλεψει με

μαυρα κτλ κτλ.

Δημοσ.

Αφορμή στάθηκε ένα status και μιας ωραία συζήτηση που θα ήθελα να γίνει και εδώ , να ακουστούν απόψεις και εμπειρίες. Πόσο εύκολο και ποιες είναι οι συνθήκες να βρει κάποιος δουλειά σήμερα στην Ελλάδα που το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 30% ;

Ειναι σχεδον αδύνατο. Πλεον ανακυκλώνονται οι υπάλληλοι με προυπηρεσία απο τη μια δουλεια στην αλλη. ΓΙα αυτούς που μεγάλωσαν κάπως τα πραγματα γίνονται εξαιρετικά δυσκολα, ειδικά αν οι γνώσεις τους δεν ειναι απολυτα συναφής αυτές που απαιτεί η θεση της νέας τους εργασίας. Τέλος, για του νέους που η ανεργία (η ανεπίσημη πρέπει να φτανει το 70%) τα πραγματα ειναι απιστευτα δύσκολα, δεν υπάρχουν θέσεις, δεν εχουν προυπηρεσία να ανταγωνιστούν καποιον πιο έμπειρο ενώ οι μισθοί είναι αποθαρρυντικοί. Αυτη η γενιά ειναι καμένη, μονη λύση η μετανάστευση ή αυτοαπασχόληση η οποία όμως μπορει να απαιτει κεφαλαιο, γνωσεις - προυπηρεσία που δεν υπάρχει και κυριως ένα Κρατος συνεργάτη και όχι εχθρό. 

• Like 6
Δημοσ.

. Αυτη η γενιά ειναι καμένη, μονη λύση η μετανάστευση ή αυτοαπασχόληση η οποία όμως μπορει να απαιτει κεφαλαιο, γνωσεις - προυπηρεσία που δεν υπάρχει και κυριως ένα Κρατος συνεργάτη και όχι εχθρό. 

Και παλι δυσκολα εχω δωσει βιογραφικο σε ξαδερφο για Αγγλια και δεν εχει τιποτα και αν το θαυμα γινει θα πρεπει να δανειστω απο γνωστους και φιλους για να παω γιατι δεν υπαρχει σαλιο αλλα και αυτοι που να τα βρουν ?

Για μενα η μονη λυση ειναι να με παρουν σε κανα 6μηνο ΣΟΧ μονο εκει ελπιζω 

Δημοσ.

Το να μενεις στασιμος στον τομεα που σπουδασες ειναι ενα μεγαλο φαουλ..

Χωρις να εχεις δουλεια, τα παρατας/ξεχνας αυτα που εμαθες απο σχολη/δουλεια.

Η ορεξη παει περιπατο. Ψυχολογια μηδεν, εχεις και κανεναν αχωνευτω να σου κανει τα @@ τουμπανο. Και δεν ψαχνεις για δουλεια, αν ημουν στην ηλικια σου θα εβρισκα. Ενω αν τον πεις τιποτα για κανενα γιο του/κορη. Εμενα σπιουδασε το ταδε δεν γινεται να παει στο χωραφι πχ για τσαπισμα.

Για το παραπανω τα ακουσε ενας θειος μου..

Υ.Γ:Για να εμπλουτισεις το βιογραφικο χρειαζονται λεφτα= δουλεια ή να χουν οι δικοι σου..

Πιστευω ο χειμωνας θα γονατισει και τους τελευταιους..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...