The__Blade Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά η σειρά 7000 της AMD είναι από τις μακροβιότερες στην ιστορία των GPU. Λίγο πριν τον ερχομό της επόμενης γενιάς και με πολλούς Insomniacs να διαθέτουν ήδη μια 7950, ένα review για τις επιδόσεις δύο 7950 σε Crossfire είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Bench System Όπως είναι φυσικό σε ένα Hardware Enthusiast Forum, όλο το σύστημα και οι κάρτες είναι overclocked. GPU: 2* 7950 Boost (Sapphire Dual-X) Overclocked @ 1125 Core /1575 Vram από default 925/1250 Undervolted @ 1.225 Vcore από default 1.25 under load & overclocked Επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα ρολόγια διότι αποτελούν έναν έυκολο στόχο για μια οποιαδήποτε 7950, και μέσα στα προβλεπόμενα όρια voltage tunning. Όπως όλες οι 7950 Boost οι συγκεκριμένες κάρτες εφόσον γίνουν o/c τρέχουν με default voltage 1.25 v, επειδή οι συγκεκριμένες δεν το χρειάζονται για 1125 core έχουν γίνει ελαφρά undervolt στο 1.225. Η μνήμη είναι στα κανονικά volt. Με default voltage το συγκεκριμένο σετάκι τρέχει 1150/1625. Επίσης υπάρχει μια GTS 450 σε Hybrid Physx config (α ρε Borderlands 2). Η κάρτα physx δεν χρησιμοποιείται σε κανένα bench, ούτε σε αυτά (π.χ. metro) που το επιτρέπουν. CPU: i7 2600k @ 4.6 Ghz RAM: 8 GB DDR3 2133 SOFTWARE: Windows 7 , Catalyst 13.8 Χρησιμοποιήθηκαν μια σειρά από αυτοματοποιημένα benches. Τα benches της Adrenaline έχουν τον κύριο λόγο μια και όχι μόνο δεν απαιτούν user interaction αλλά είναι έγκυρα και χρησιμοποιούνται σε reviews και διαγωνισμούς. Στα benches της Adrenaline δεν επικολούνται Gpu-z καθώς κάτω αριστερά αναφέρει τα ρολόγια των καρτών. Όπου δεν αναφέρεται ότι είναι standalone bench πρόκειται για κανονικό παιχνίδι. UNINGINE HEAVEN 4.0 SCORE: 72 ULTRA, TESS: EXTREME, 8XAA UNINGINE VALLEY 1.0 SCORE 81.2 EXTREME HD PRESET TOMB RAIDER SCORE ULTIMATE+FXAA=123.1 ULTIMATE+SMAA 2X=95.2 ULTIMATE+SMAA 4X=76.1 SLEEPING DOGS SCORE HIGH:129.3 ULTRA:98.8 BIOSHOCK INFINITE SCORE ULTRA:185.4 ULTRA+DDOF:146.33 HITMAN ABSOLUTION SCORE HIGH:82.4 ULTRA:63.2 SNIPER ELITE (standalone bench + adrenaline) SCORE HIGH:105.3 ULTRA:64.3 DIRT SHOWDOWN SCORE: 207.9 ULTRA & 8X AA GRID 2 SCORE: 137.44 HIGHEST & MSAA 8X METRO 2033 SCORE:78.33 VERY HIGH , MSAA 4X & DOF METRO LAST LIGHT SCORE ULTRA NO SSAA: 73 ULTRA & SSAA: 53,67 LOST PLANET 2 (standalone bench A) SCORE: 193 HIGHEST & MSAA 8X RESIDENT EVIL 6 (standalone bench) SCORE: 16631 HIGHSEST & FXAA3HQ SUMMARY Δύο χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορίας τους, οι κάρτες της σειράς HD 79xx δείχνουν να αντέχουν στο χρόνο. Ένα αποτέλεσμα που πιθανότατα πρέπει να αποδοθεί στις επιλογές αρχιτεκτονικής της AMD, με έμφαση στο υψηλό Vram Bandwith αλλά και την ποσότητα της μνήμης, καθώς και την συνεχή βελτίωση των Driver. Αυτά προς το παρόν, εφόσον υπάρχει χρόνος (λίγο δύσκολο) μπορεί να συμπληρώσω κάποια άλλα benches ή σχόλια. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2013 από The__Blade 18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μπράβο από εμένα, πολύ καλή δουλειά κι εσύ, όπως κι ο Prospector8. Αυτό που θα ήθελα να δω, είναι τι γίνεται σε μεγαλύτερη ανάλυση, όπως 1440/1600p, και όπου τα fps πλησιάζουν τα 30 γενικότερα, για να δω πώς συμπεριφέρεται το CrossFire στα χαμηλά fps με τους νέους οδηγούς. Γιατί κι εγώ πριν τη σκέτη 7950 είχα 6870 σε CrossFire και ενώ στο Tomb Raider είχα 40-45 fps, το smoothness με τη μία 7950 είναι ασύγκριτο, παρόλο που έχω τα ίδια fps πάνω-κάτω. Με τις 6870 ήταν σα να έπαιζες με 20 fps, παρόλο που έβλεπες 40+. Θέλω να πω ότι το microstuttering στα πολλά fps δε γίνεται τόσο αντιληπτό. Τουλάχιστον μέχρι τους 13.8. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μπράβο από εμένα, πολύ καλή δουλειά κι εσύ, όπως κι ο Prospector8. Αυτό που θα ήθελα να δω, είναι τι γίνεται σε μεγαλύτερη ανάλυση, όπως 1440/1600p, και όπου τα fps πλησιάζουν τα 30 γενικότερα, για να δω πώς συμπεριφέρεται το CrossFire στα χαμηλά fps με τους νέους οδηγούς. Γιατί κι εγώ πριν τη σκέτη 7950 είχα 6870 σε CrossFire και ενώ στο Tomb Raider είχα 40-45 fps, το smoothness με τη μία 7950 είναι ασύγκριτο, παρόλο που έχω τα ίδια fps πάνω-κάτω. Με τις 6870 ήταν σα να έπαιζες με 20 fps, παρόλο που έβλεπες 40+. Θέλω να πω ότι το microstuttering στα πολλά fps δε γίνεται τόσο αντιληπτό. Τουλάχιστον μέχρι τους 13.8. Με τους 13.8 το ms δεν γίνεται αντιληπτό πουθενά. Φυσικά σε crossfire που παίζουν στο όριο των 30-40 fps φυσικά με μία κάρτα θα είσαι και τώρα καλύτερα. Όμως μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι όταν είσαι πάνω από τα 60 fps (ή πολύ κοντά σε αυτά) το ms δεν ήταν ποτέ ορατό στις σειρές 6000 και 7000 . Με crossfire αυτού του επιπέδου πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να είσαι κάτω από τα 60 fps, σε 1080p. Και στα 60 fps και άνω δεν υπάρχει ορατό ms, με οποιονδήποτε driver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Γι' αυτό λέω ότι θα ήθελα να δω τι γίνεται σε μεγαλύτερες αναλύσεις ή/και με settings που θα ρίξουν τα fps γύρω στα 30, ώστε να δούμε τι παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Γι' αυτό λέω ότι θα ήθελα να δω τι γίνεται σε μεγαλύτερες αναλύσεις ή/και με settings που θα ρίξουν τα fps γύρω στα 30, ώστε να δούμε τι παίζει. Όταν φτάσεις κοντά στα 30 με Crossfire 7950 σίγουρα θα γίνει ορατό κάποιο ms, όμως οποιαδήποτε single Gpu στα ίδια settings θα είναι πλήρως unplayable (below 24 fps). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ναι, απλά επειδή λέτε ότι οι 13.8 εξαλείφουν τα σχετικά προβλήματα του CrossFire. Και δε λέω για 28 fps, αλλά για 33 ή 35 π.χ., που με μία κάρτα δε θα είχες πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Σε 58ΧΧcf παντως στα 1080 που έτσι και αλλιως καποια παιχνιδια παιζουν στα ορια 30-60 η βελτίωση οσο αφορα το stuttering ειναι φανταστικη με τους 13.8. Ειχα τρελο stuttering σε τρία παιχνιδια ..... far cry 3, Deus Ex, Crysis 3 και λιγοτερο σε καποια αλλα... σε όλα έχει σχεδον εξαλειφθεί.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μπράβο πολυ καλή δουλεία , τα bench απο adrenaline μόνο το sniper δεν χρειάζεται να έχεις το παιχνίδι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ωραία δουλειά φίλε μου... Παίρνω και μια χαρά, γιατί σε όσα από αυτά τα benches/tools έτρεξα χτες που πέρασα τους 13.8, είμαι ακριβώς στο 50% των frames σου με μία κάρτα@1150/1450, με πολύ πιο αδύναμο επεξεργαστή (όσο αυτό έχει σημασία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μπράβο πολυ καλή δουλεία , τα bench απο adrenaline μόνο το sniper δεν χρειάζεται να έχεις το παιχνίδι; ναι μόνο σε αυτό. Ωραία δουλειά φίλε μου... Παίρνω και μια χαρά, γιατί σε όσα από αυτά τα benches/tools έτρεξα χτες που πέρασα τους 13.8, είμαι ακριβώς στο 50% των frames σου με μία κάρτα@1150/1450, με πολύ πιο αδύναμο επεξεργαστή (όσο αυτό έχει σημασία). Παίζει και το cpu ρόλο, πιο πολύ στα games. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Ωραίος The__Blade. Το καλό είναι οτι υπάρχει μεγάλη βελτίωση και στις άλλες σειρές από οτι λένε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μπράβο σε εσένα φίλε μου μπράβο και στην amd που πραγματικά δούλεψε δημιουργικά και έλυσε το μόνο πρόβλημα που είχαν για μένα οι κάρτες τις, το stuttering στο cf. Βέβαια σε πολλαπλά monitor το πρόβλημα ήταν εντονότερο αλλά και εκεί τα πρώτα feedback είναι θετικά. Και το καλύτερο είναι ότι όλη αυτήν την δουλειά που έκανε με τους drivers δεν την κράτησε για να την δώσει ως exclusive με την καινούργια σειρά καρτών ( με ότι αυτό συνεπάγεται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
venumis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μπράβο @The_Blade πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι που ακούω παντελή έλλειψη ms στο c/f χάρης των νέων οδηγών! Από την 1η κυκλοφορία της7950 ή τιμή της έχει πέσει 100€ η θυμάμαι λάθος? Γύρω στα 380 δεν είχε όταν βγήκε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 $450 είχε, και κάποιες $500. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μπράβο @The_Blade πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι που ακούω παντελή έλλειψη ms στο c/f χάρης των νέων οδηγών! Από την 1η κυκλοφορία της7950 ή τιμή της έχει πέσει 100€ η θυμάμαι λάθος? Γύρω στα 380 δεν είχε όταν βγήκε? $450 είχε, και κάποιες $500. Στην αρχή είχε βγει στα 400 - 400 και κάτιο εξω, Ελλάδα βέβαια έπαιζε και 450 και 500. τώρα στο amazon με 500 παίρνεις 2. http://www.amazon.fr/Sapphire-HD7950-Graphique-Radeon-express/dp/B00BBKO65S/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1375615634&sr=8-4&keywords=7950 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα