Προς το περιεχόμενο

XCOM: Enemy Within

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε αντίστοιχα με το civilization το πήγαν. Ο αριθμός των αποστολών είναι ίδιος (άρα πιο αραιά) ή με την ίδια πυκνότητα (άρα παίζεις πιο πολύ σε κάθε "περίοδο" του παιχνιδιού)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 1 μήνα μετά...

Πήγα να το δοκιμάσω, αλλά είναι πολύ μανούρα το installation του και το παράτησα :P

Πρέπει να είναι πολύ καλο πάντως. Οι ίδιοι οι developers στην Firaxis το συνιστούν σαν ένα πολύ καλό expansion.

• Like 1

• 2 χρόνια αργότερα...
  • 7 χρόνια αργότερα...

Αφού δε μου άρεσε τελικά το Battletech, για λόγους που αφορούν ψυχολόγο μάλλον, γύρισα στα γνώριμα εδάφη του XCOM: Enemy Within. Δε θυμάμαι πολλά από το gameplay, στρατηγικές, setups κλπ, και για να πω την αλήθεια δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα καλός. Μαθαίνω σε ένα μη Ironman campaign και θα μπω σε νέο Ironman πιο μετά.

Η πρώτη αποστολή της EXALT στη Γαλλία, που σου πετάει ουρανοκατέβατους Thin Men, εξακολουθεί να είναι από τα πράγματα που σιχαίνομαι περισσότερο από όλα στο παιχνίδι. Μία με δύο σκάλες πιο δύσκολη από τις κανονικές αποστολές σε εκείνο το σημείο, οι Thin Men βαράνε critical για την πλάκα τους, και ό,τι cover και να έχεις απλά δε μετράει. Πραγματικά σε Ironman δεν ξέρω τι θα έκανα, έχω παίξει 10 φορές να τη βγάλω χωρίς απώλεια και τζίφος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tobajara είπε

Αφού δε μου άρεσε τελικά το Battletech, για λόγους που αφορούν ψυχολόγο μάλλον, γύρισα στα γνώριμα εδάφη του XCOM: Enemy Within. Δε θυμάμαι πολλά από το gameplay, στρατηγικές, setups κλπ, και για να πω την αλήθεια δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα καλός. Μαθαίνω σε ένα μη Ironman campaign και θα μπω σε νέο Ironman πιο μετά.

Η πρώτη αποστολή της EXALT στη Γαλλία, που σου πετάει ουρανοκατέβατους Thin Men, εξακολουθεί να είναι από τα πράγματα που σιχαίνομαι περισσότερο από όλα στο παιχνίδι. Μία με δύο σκάλες πιο δύσκολη από τις κανονικές αποστολές σε εκείνο το σημείο, οι Thin Men βαράνε critical για την πλάκα τους, και ό,τι cover και να έχεις απλά δε μετράει. Πραγματικά σε Ironman δεν ξέρω τι θα έκανα, έχω παίξει 10 φορές να τη βγάλω χωρίς απώλεια και τζίφος.

Στην αρχή που έχεις ένα σωρό rookies, frags are your friend.🤣 Με αυτές και ένα σωρό spam overwatch turns δε θα πρέπει να έχεις μεγάλο πρόβλημα. Επίσης προσοχή στο movement για να κάνεις activate τα pods 1-1 την φορά.

Το πρώτο game σε σχέση με το δεύτερο είναι αισθητά πιο εύκολο imo, γιατί δεν έχει τόσα πολλά missions με turns limit που μετά γίνεται ο χαμός και έχεις pod spamming. Οπότε play slow, και με καλές nades και flanks θα βγάλεις άκρη μέχρι να ανέβουν οι ρούκιδες. Τώρα και να πεθάνουν 1-2 στην αρχή δεν λέει κάτι. Προτιμώ να χάσω rookie από το να παίζω συνέχεια τους ίδιους γιατί φοβάμαι και μετά όταν ζορίσουν τα πράγματα να μην έχω καλό roster και potent squads. Ειδικά στο long war επιβάλλεται να παίρνεις rookies συνέχεια.

Αργότερα που θα μπορείς να διαλέξεις εσύ τι κλάσεις να εκπαιδεύσεις κάθε rookie μπορείς να κάνεις καλή διαλογή ανάλογα τα stats τους. Αν κάποιος έχει καλά stats από μαμά ακόμα και χαμηλό rank, βοηθά αρκετά.

Επεξ/σία από ilos

@ilos τα ξέρω αυτά και τα εφαρμόζω, αλλά η συγκεκριμένη αποστολή με Thin men στις ταράτσες και την τυχαία τοποθέτηση μου φαίνεται φτιαγμένη να παίζεται αφού την έχεις μάθει απ'έξω. Είναι συνολικά 13 εξωγήινοι, σχεδόν όλοι Thin Men με εξοργιστική ευστοχία, 5 όταν πηγαίνεις και 8 όταν επιστρέφεις. Δηλαδή έλεος.

Την ξαναπαίζω σε Ironman campaign, όπου έχω sniper με 90+ ευστοχία σε overwatch σε μια ταράτσα, Thin man ανεβαίνει τη σκάλα, ρίχνει μια ματιά και στη δεύτερη κίνησή του ξανακατεβαίνει, το overwatch δεν ενεργοποιείται γιατί έτσι, και στον επόμενο γύρο ανεβαίνει, το overwatch αστοχεί, μου ρίχνει flanked και με πετυχαίνει. Η sniper μένει με ένα HP, τον σκοτώνει και μάλλον το Squadsight της θα δουλέψει υπερωρίες.

Έχω χάσει έναν 80ρη Heavy γιατί έφαγε critical από Sectoid (έλεος), μια 70ρα rookie στην πρώτη της αποστολή που έφαγε επίσης critical σε cover από το λέιζερ ενός Seeker (πραγματικά έλεος) και μια 75ρα rookie επίσης στην πρώτη της αποστολή όπου έκανα βλακεία και της έριξε, ναι, critical, ένας Floater από flank. Το αποτέλεσμα είναι πως έχω μείνει με κάτι φρικτές μετριότητες γύρω στα 65 ή γύρω στα 55, που δεν αξίζουν τον κόπο. Δε με βλέπω να πηγαίνω πολύ μακριά. Το ζάρι είναι πολύ τιμιότερο και ισορροπημένο απ'όσο το θυμάμαι πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλά του να παίζεις Ironman χωρίς να θυμάσαι τις λεπτομέρειες. Λοιπόν...

Μετά από εκείνες τις 4 αρχικές απώλειες, ομολογώ ότι το campaign πήγε πολύ καλά. Μόνο μειονέκτημα το ότι έχω τρεις νεοσύλλεκτους με 55-60 αλλά καλό will, που θα προσπαθήσω να τους ανεβάσω. Πώς μπορεί όμως το παιχνίδι να σου σπάσει τα νεύρα...

Abduction mission που ουσιαστικά με αναγκάζει να διαλέξω ποια ήπειρο θα χάσω. Έχω Β. Αμερική με 1-3-3 και δύο δορυφόρους, Ν. Αμερική με 4ρια χωρίς δορυφόρους και Ασία, όπου έχω μεν το αρχηγείο μου και άρα το μπόνους της ηπείρου αλλά δε θέλω να χάσω και την Αυστραλία που είναι με 4. Αποφασίζω να πάω Β. Αμερική, περνάω την αποστολή χωρίς θέματα και βάζω να ανέβουν δυο δορυφόροι στη Ν. Αμερική, γιατί έχω όλες τις αυτοψίες από Sectoid μέχρι Cyberdisk. Περιμένω να βγει άλλος ένας δορυφόρος μέσα στο μήνα, που τον προορίζω για Αυστραλία. Έχω πορτοκαλί στη Γερμανία και στη Ρωσία, οπότε λέω "καλά είμαστε". Έχω χάσει μόνο την Αίγυπτο σε αυτό το σημείο.

Πριν ανέβει ο δορυφόρος στην Αργεντινή, βγάζει δεύτερο Abduction Mission που ανεβάζει την Αργεντινή και δε θυμάμαι τι άλλο, που δε με προβληματίζει. Περνάω επίσης άνετα την αποστολή, χωρίς να πάω στην Αργεντινή, και όταν ενεργοποιείται ο δορυφόρος βλέπω ότι την έχει ακόμα στο κόκκινο, γιατί μέτρησε τον επιπλέον πανικό (!!!). Βρίζω αλλά προχωράω. Βγάζει στο καπάκι Terror Mission στην Αφρική, που βοηθά πολύ καθώς το βγάζω με Good (σαν πολλές Chrysalids έβγαλε...), ανεβάζω δορυφόρο στην Αυστραλία, τη μοναδική κόκκινη και αφού περνάει λίγη ώρα βγάζει Exalt Mission...

...στη Γερμανία.

Τη μοναδική χώρα που έχω με κόκκινο και χωρίς δορυφόρο. Οι δορυφόροι που έχω παραγγείλει θα είναι έτοιμοι δυο μέρες πριν το τέλος του μήνα, οπότε δεν προλαβαίνουν να ανέβουν. Δε μπορώ καν να ακυρώσω το δορυφόρο της Αυστραλίας, που δεν έχει ανέβει ακόμα. Είχα χάσει την Αίγυπτο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, για μια μέρα στο timer του δορυφόρου. Αν είχα περιμένει δυο μέρες να τον στείλω δε θα είχα κανένα πρόβλημα, απλά θα έχανα χώρα σε ήπειρο που είχα ήδη bonus.

Αποτέλεσμα, εκεί που στις αρχές του μήνα είχα χάσει μια χώρα και ένα continent bonus, θα έχω χάσει δύο επιπλέον και τρία συνολικά continent bonuses έχοντας περάσει όλες τις αποστολές σχεδόν χωρίς τραυματισμό.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 1

4 ώρες πριν, Tobajara είπε

Τα καλά του να παίζεις Ironman χωρίς να θυμάσαι τις λεπτομέρειες. Λοιπόν...

Μετά από εκείνες τις 4 αρχικές απώλειες, ομολογώ ότι το campaign πήγε πολύ καλά. Μόνο μειονέκτημα το ότι έχω τρεις νεοσύλλεκτους με 55-60 αλλά καλό will, που θα προσπαθήσω να τους ανεβάσω. Πώς μπορεί όμως το παιχνίδι να σου σπάσει τα νεύρα...

Abduction mission που ουσιαστικά με αναγκάζει να διαλέξω ποια ήπειρο θα χάσω. Έχω Β. Αμερική με 1-3-3 και δύο δορυφόρους, Ν. Αμερική με 4ρια χωρίς δορυφόρους και Ασία, όπου έχω μεν το αρχηγείο μου και άρα το μπόνους της ηπείρου αλλά δε θέλω να χάσω και την Αυστραλία που είναι με 4. Αποφασίζω να πάω Β. Αμερική, περνάω την αποστολή χωρίς θέματα και βάζω να ανέβουν δυο δορυφόροι στη Ν. Αμερική, γιατί έχω όλες τις αυτοψίες από Sectoid μέχρι Cyberdisk. Περιμένω να βγει άλλος ένας δορυφόρος μέσα στο μήνα, που τον προορίζω για Αυστραλία. Έχω πορτοκαλί στη Γερμανία και στη Ρωσία, οπότε λέω "καλά είμαστε". Έχω χάσει μόνο την Αίγυπτο σε αυτό το σημείο.

Πριν ανέβει ο δορυφόρος στην Αργεντινή, βγάζει δεύτερο Abduction Mission που ανεβάζει την Αργεντινή και δε θυμάμαι τι άλλο, που δε με προβληματίζει. Περνάω επίσης άνετα την αποστολή, χωρίς να πάω στην Αργεντινή, και όταν ενεργοποιείται ο δορυφόρος βλέπω ότι την έχει ακόμα στο κόκκινο, γιατί μέτρησε τον επιπλέον πανικό (!!!). Βρίζω αλλά προχωράω. Βγάζει στο καπάκι Terror Mission στην Αφρική, που βοηθά πολύ καθώς το βγάζω με Good (σαν πολλές Chrysalids έβγαλε...), ανεβάζω δορυφόρο στην Αυστραλία, τη μοναδική κόκκινη και αφού περνάει λίγη ώρα βγάζει Exalt Mission...

...στη Γερμανία.

Τη μοναδική χώρα που έχω με κόκκινο και χωρίς δορυφόρο. Οι δορυφόροι που έχω παραγγείλει θα είναι έτοιμοι δυο μέρες πριν το τέλος του μήνα, οπότε δεν προλαβαίνουν να ανέβουν. Δε μπορώ καν να ακυρώσω το δορυφόρο της Αυστραλίας, που δεν έχει ανέβει ακόμα. Είχα χάσει την Αίγυπτο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, για μια μέρα στο timer του δορυφόρου. Αν είχα περιμένει δυο μέρες να τον στείλω δε θα είχα κανένα πρόβλημα, απλά θα έχανα χώρα σε ήπειρο που είχα ήδη bonus.

Αποτέλεσμα, εκεί που στις αρχές του μήνα είχα χάσει μια χώρα και ένα continent bonus, θα έχω χάσει δύο επιπλέον και τρία συνολικά continent bonuses έχοντας περάσει όλες τις αποστολές σχεδόν χωρίς τραυματισμό.

Αν έχουν καλό will, γίνονται ταμαμ psychics μετά. Επίσης κάτι σημαντικό που θυμήθηκα (ειδικά στο πρώτο game), είναι το target priority. Πχ στις πρώτες αποστολές θα ρίσκαρα rookies για να κάνω flank ένα sectoid, γιατί αν φας mind control μετά είναι πολύ πιο ζόρικα τα πράγματα ανάλογα και το τι έχει μείνει στο battlefield. Κάποιες classes με συγκεκριμένα skills /equipment πάντως ήταν op af στο πρώτο game (όπως οι snipers με το flying armor που με το death from above και squad sight καθαρίζουν τα πάντα σχεδόν ανεξαρτήτως Cover....

Όσο αναφορά τα terror/abduct/exalt missions εννοείται τα κάνεις όλα και δεν αφήνεις τίποτα (εκτός αν σκάσουν μαζί και δε προλαβαίνεις να πας οπότε gg). Τα black site locations θυμάμαι εκτός από exalt missions φανερώνονται και αν κάνεις skulljack αξιωματικό (ή ήταν στο δεύτερο game 🤣). Υποθέτω τώρα που είσαι πιο μετά και βγαίνουν αβέρτα mechs θα έχεις οπωσδήποτε καλό support hacker με skulljack (γιατί είναι μανίκι να γλιτώσεις injuries από το rocket spam αλλιώς).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, ilos said:

Αν έχουν καλό will, γίνονται ταμαμ psychics μετά. [...]

Τα black site locations θυμάμαι εκτός από exalt missions φανερώνονται και αν κάνεις skulljack αξιωματικό (ή ήταν στο δεύτερο game 🤣).

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν, είναι και οι τρεις 50ρηδες στο Will. Επίσης το κάτω είναι στο XCOM 2 :P

Τελικά γλίτωσα τη Γερμανία, γιατί αν καταστρέψεις τον πυρήνα πέφτει κατά 1 ο πανικός στη χώρα σε σχέση με πριν εμφανιστεί η EXALT. Πάλι καλά.

Παρατρίχα να χάσω μια πολύ πολύ καλή Assault από τη Γερμανία από υπερεκτίμηση. Προσγειώνεται μεγάλο διαστημόπλοιο (Abductor?), ανεβαίνω σε ένα λόφο, βλέπω 2 Sectoids, 1 (θεόχαζο πραγματικά) Mechtoid  και 2 Seekers που τα σκοτώνω with extreme prejudice and malicious intent ναούμ χάρη στη Heavy, σκάνε αμέσως μετά 2 Mutons και 1 Berserker που επίσης εξοντώνω, εμφανίζονται στην πόρτα άλλοι τρεις Mutons που πάπαλα, και έχω χαλάσει τρία Medikit charges στη Γερμανίδα γιατί την έχουν βάλει στο μάτι. Κάπου στο χαμό έχει φύγει ένας Muton και έχει κρυφτεί, βαριέμαι να τον ψάξω και μπαίνω μέσα.

Άδειο όλο εκτός από 2 Outsiders, οπότε ευκαιρία να τους πιάσω με το Ark. Για να διπλασιάσω τις πιθανότητες αποφασίζω να μη σκοτώσω πρώτα τον έναν, ρίχνει η Γερμανίδα με το Ark και τζίφος. Στον επόμενο γύρο τρώει critical και απλή βολή και σωριάζεται, stabilize, τρεις γύροι κλπ. Σιχτιρίζω, κάνω stun τον ένα και εκτελώ για αντίποινα τον άλλο, και αποφασίζω να βγω στα μπαλκόνια μήπως και βρω το Muton που δεν αφήνει την αποστολή να ολοκληρωθεί (...). Στον τελευταίο γύρο πριν πεθάνει η Γερμανίδα, ο sniper βγαίνει στην άκρη άκρη τελείως ακάλυπτος και τον βρίσκει κρυμμένο ακριβώς κάτω του (.......). Ο Muton τον πετυχαίνει, δεν είναι critical, του ρίχνει ο sniper με 90/70 ποσοστά, critical, όλα καλά. Να πάρει ο διάολος το Ark και τα ποσοστά του.

Επεξ/σία από Tobajara

Α ναι τώρα θυμήθηκα τα Arc. Δε τα χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ για αυτόν τον λόγο στην αρχή, μέχρι να πάρω το improved που είναι αισθητά καλύτερο. Πάντα καθάρισε ότι υπάρχει γύρω γύρω και μετά στο τέλος άσε το target με λίγα hp για την next turn. Αν του κάνεις κανένα accidental crit βέβαια gg που παίζεις σε ironman. 🤣 Επίσης να ξέρεις ότι το ποσοστό επιτυχίας μεταβάλλεται ριζικά με τα εναπομείναντα hp του στόχου. Θες δηλαδή να έχει max 1-2-3 hp remaining. Η μόνη χρησιμότητα για μένα στο arc είναι αν είσαι πολύ πίσω σε tech, οπότε μπορείς με αυτόν τον τρόπο να "κλέψεις" plasma rifle ή nade από Mutons. Κατά τα άλλα εντελώς άχρηστο είναι από την στιγμή που τους κάνεις cap όλους και έχεις ήδη όλο το tech tree later in the game. Μόνο για heal ίσως σε support για τα SHIVs (που ποτέ δε τα έπαιζα).

5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Το "νόμιμο" cheat στο συγκεκριμένο παιγνίδι, το χρησιμοποιείτε όσοι παίξατε πάνω από μία φορά?

Όχι, προφανώς δεν εννοώ f5-f9.

Δε θα πω ψέματα όταν κάποιο roll είναι εξώφθαλμα bullshit, πχ flank με shotgun και miss από τα 3 μέτρα θα κάνω savescum το turn από τα νεύρα μου και μόνο.🤣 Για αυτό απεχθάνομαι το ironman στα xcom, σε άλλα games δεν είναι τόσο τραγικό. Πχ το WH40Κ Chaos Gate μπορεί να είναι unbalanced af σε κάποια missions (πχ technophages πριν ξεκλειδώσεις το dreadnaught), αλλά δεν υπάρχουν misses τουλάχιστον. Μπορεί να φας injuries γιατί σε κάνανε overrun γιατί δεν είχες potent squad, αλλά ποτέ επειδή έκανες ένα εξωφρενικό miss.

5 λεπτά πριν, ilos είπε

Δε θα πω ψέματα όταν κάποιο roll είναι εξώφθαλμα bullshit, πχ flank με shotgun και miss από τα 3 μέτρα θα κάνω savescum το turn από τα νεύρα μου και μόνο.🤣 Για αυτό απεχθάνομαι το ironman στα xcom, σε άλλα games δεν είναι τόσο τραγικό. Πχ το WH40Κ Chaos Gate μπορεί να είναι unbalanced af σε κάποια missions (πχ technophages πριν ξεκλειδώσεις το dreadnaught), αλλά δεν υπάρχουν misses τουλάχιστον. Μπορεί να φας injuries γιατί σε κάνανε overrun γιατί δεν είχες potent squad, αλλά ποτέ επειδή έκανες ένα εξωφρενικό miss.

Κοίτα, είναι γνωστό τσι πάση ότι στα xcom καλύτερα να έχεις 40 παρά 99%.

Ειδικά η πρώτη αποστολή στο 1ο (από τα καινούργια, πάντα) είναι sick and twisted.

Δεν εννοώ αυτό, όμως, το διευκρίνησα. Υπάρχει συγκεκριμένο trigger στο παιγνίδι που αν το πάρεις πρέφα (και το εκμεταλλευθείς) κάνει τα επόμενα playthroughs αρκετά πιο διαχειρίσιμα.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...