Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ασυρματο router του ote (50αρα γραμμη) στο υπογειο, οπου εχει πανω και αλλα 2 pc. 

Απο εκει εχω τραβηξει ενα ethernet στον δευτερο οροφο και εχω αλλο ενα pc στον δευτερο οροφο. 

Τι να κανω για να εχω και wifi στον δευτερο οροφο?

Πηγα στο πλαισιο και μου δωσανε ενα ασυρματο ρουτερ και ειπανε να το συνδεσω. Το συνδεσα αλλα δεν εχω wifi. Κανω κατι λαθος ή το ασυρματο ρουτερ που μου δωσανε δεν ειναι η σωστη λυση και πρεπει να αγορασω αλλο εξαρτημα? (repeater access point etc)

Παρακαλω πολυ τα φωτα σας εχω πελαγωσει,

ευχαριστω

Δημοσ.

και τα 2 δεν μπορουν να δουλευουν ως ρουτερ, θα πρεπει το ενα να δηλωθεί ρουτερ και το αλλο access point

πως θα γινει αυτο? εχει ρυθμισεις μεσα ?

Δημοσ.

ναι στις ρυθμισεις του ρουτερ που αγορασες λογικά θα πρεπει να γραφει καπου για access point mode και φυστικά θα πρεπει να ενεργοποιήσεις και το wifi του.

Για ποιο ρουτερ μιλάμε;

Δημοσ.

χρειάζεσαι ένα τέτοιο

http://www.ebay.com/itm/300Mbps-Wireless-Wifi-Repeater-IEEE-802-11N-Network-Router-Range-Expander-300M-/220906706934?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item336f10d7f6

έχω πάρει 2 από τον συγκεκριμένο πωλητή, άψογα!

Παίρνεις καλώδιο ethernet από το βασικό σου ρούτερ, το πας στον άλλο όροφο και βρίσκεις μια βολική πρίζα, το πριζώνεις και συνδέεις το καλώδιο και μετά μπάινεις από τον ΗΥ σου και το σετάρεις ως Access Point - ήταν αρκετά εύκολο με τις οδηγίες του και δεν είμαι και κανένας ειδικός!

Αν δεν θες να περιμένεις να έρθει, έχει και στην Ελλάδα τέτοια γύρω στα 40 ευρώ όμως την τελευταία φορά που έψαξα, επίσης στο ebay κυκλοφορούν 2 εκδοχές, με ή χωρίς wps.

Δημοσ.

ναι στις ρυθμισεις του ρουτερ που αγορασες λογικά θα πρεπει να γραφει καπου για access point mode και φυστικά θα πρεπει να ενεργοποιήσεις και το wifi του.

Για ποιο ρουτερ μιλάμε;

το ρουτερ ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htm

χρειάζεσαι ένα τέτοιο

http://www.ebay.com/itm/300Mbps-Wireless-Wifi-Repeater-IEEE-802-11N-Network-Router-Range-Expander-300M-/220906706934?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item336f10d7f6

έχω πάρει 2 από τον συγκεκριμένο πωλητή, άψογα!

Παίρνεις καλώδιο ethernet από το βασικό σου ρούτερ, το πας στον άλλο όροφο και βρίσκεις μια βολική πρίζα, το πριζώνεις και συνδέεις το καλώδιο και μετά μπάινεις από τον ΗΥ σου και το σετάρεις ως Access Point - ήταν αρκετά εύκολο με τις οδηγίες του και δεν είμαι και κανένας ειδικός!

Αν δεν θες να περιμένεις να έρθει, έχει και στην Ελλάδα τέτοια γύρω στα 40 ευρώ όμως την τελευταία φορά που έψαξα, επίσης στο ebay κυκλοφορούν 2 εκδοχές, με ή χωρίς wps.

αυτο ειναι καλο αλλα δεν βγαζει εξοδο ethernet. Εγω θελω να εχω και ethernet και ασυρματο δυκτιο

Δημοσ.

λιγο που κοιταξα στο manual του δε βρήκα τελικά επιλογή για access point mode, οποτε το tp-link θα κανει το routing και το παλιο σου θα πρεπει να λειτουργεί ως μοντεμ μονο (bridge mode)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και τα 2 δεν μπορουν να δουλευουν ως ρουτερ, θα πρεπει το ενα να δηλωθεί ρουτερ και το αλλο access point

Προφανώς και μπορούν να υπάρχουν παραπάνω από ένας router σε ένα δίκτυο αλλα χρειάζεται μονο σε ειδικές περίπτωσεις εδώ τώρα στο συγκεκριμένο case δεν χρειάζεται δεύτερος router γιατί θα περιπλέξει τα πράγματα χωρίς λόγο όχι ότι δεν θα δουλέψει αλλα είναι καλύτερα και ποιο simple με Access Point.

Επεξ/σία από Universal Soldier
Δημοσ.

μια χαρα ειναι αυτο που πηρες αν και εκανες δουλεια και με λιγοτερα χρηματα. Πρεπει να κανεις disable dhcp server και να το συνδεσεις στις κιτρινες θυρες οχι στη μπλε.

Δημοσ.

μια χαρα το εχει αναλυτικα στη σελιδα του jkoukos. Απλα συνεδεσε το στην αρχη με ενα pc μονο για να βαλεις ip σωστη. Ελπιζω να πηρες την εκδοση 5 του router γιατι το πλαισιο ειχε μια παλαια που ειχε draft N υλοποιηση. Η εκδοση 5 ειναι αρκετα καλη.(για σπιτι και γραφειο ειναι οκ με καλη εμβελεια) Τις κεραιες μη τις βαλεις ολες στην ιδια διευθυνση.

Δημοσ.

υπαρχουν διαφοροι τροποι για να παιξει .ο πιο ευκολος ειναι ο εξης.

α.firmwre update στο tp link προληπτικα.

β,αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε το router το tp link σε 192.168.1.254 και κλειστου τον dhcp.

συνδεσε ενα καλωδιο απο το router η το switch πανω σε μια ethernet θυρα του tp link και οχι στην wan/internet.

αυτοματα εχεις παρακαμψει ολα τα routing feautures του ρουτερ.δενχρειαζεται να πειραξεις τιποτε αλλο περα απο dhcp/lan ip και το wireless.ολα τα αλλα δηλαδη τι Mode Θα παιξει κτλ ειναι ολα αχρηστα πλεον.την ιδια δουλεια θα μπορουσες να κανεις αν σου ειχε περισσεψει και ενα παλιο adsl router.

Δημοσ.

Τελικα παιδια βρηκα ακρη με το router που αγορασα.

Εκανα firmware update στο tp-link και συνδεσα το ethernet στην μπλε θυρα και οχι σε μια κιτρινη του δικτυου. Το dhcp ειναι enabled αλλα λειτουργουν ολα κανονικα. Και το ασυρματο και ολα, τελικα μαλλον γινονται ολα αυτοματα απο τα συγχρονα ρουτερς, αρκει να κανεις ενα update.

Pouline οντως εκανα ακριβως το ιδιο με ενα παλιο πεταμενο ασυρματο ρουτερ της cyta απο παλια μου συνδεση, και δουλεψε ρολοι. Εκει ομως εβαλα την ethernet σε μια απλη θυρα του δυκτιου

Ελπιζω να πηρες την εκδοση 5 του router γιατι το πλαισιο ειχε μια παλαια που ειχε draft N υλοποιηση. Η εκδοση 5 ειναι αρκετα καλη.(για σπιτι και γραφειο ειναι οκ με καλη εμβελεια) Τις κεραιες μη τις βαλεις ολες στην ιδια διευθυνση.

πηρα την εκδοση 5 τελικα το ειδα οταν εκανα update το λογισμικο του.

Τι εννωεις μη βαλω ολες τις κεραιας στην ιδια διευθυνση? 

Μηπως εννωεις να μην κοιτανε ολες στην ιδια κατευθυνση? Εχω βαλει την μια να κοιταει πανω, την αλλη δεξια την αλλη αριστερα

Σημα καμπανα

Δημοσ.

Εχει καλη εμβελεια . Αυτο εννοουσα να μην ειναι ολες παραλληλα. 

Αυτο που εχεις κανει με τη μπλε απλα εχεις κανει double nating.Κανενα προβλημα εκτος αν τρεχεις κανενα torrentιδιο η και καποιες αλλες εφαρμοφες αλλα και το οτι εχεις διαφορετικo range ip.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...