Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο οτι διάβασα τα windows 7 / 8 αμα το βάλεις σε AHCi mode θα το κάνουν αυτοματα το trim ενοω δεν χρειάζεται να κανεις κατι αλλο , εγω το εχω εξαρχής σε AHCI και ειναι enable to trim απλα οποτε δεν ήξερα τι γίνεται σε IDE επειδή το διάβασα στα παρακάτω άρθρα για αυτο το ανέφερα.

 

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2177623

http://www.tomshardware.co.uk/forum/276929-32-enable-trim

  • Super Moderators
Δημοσ.

αυτόματα ενεργοποιείται και με IDE Mode αν δεν κάνω λάθος...

 

btw αυτά είναι forum topics, όχι άρθρα :P

Δημοσ.

Anyway εντάξει topics :P μπορεί να γίνεται και με IDE mode αφου το λες δεν ξέρω.

Edit : Επειδή με έφαγε η περιέργεια ομως το γυρίζω σε IDE να δουμε :P

Edit 2 :Το γύρισα σε IDE και τοσο στο hdsential οσο και στο crystal disk info έφυγε η επιλογή που ελεγε οτι ειναι ενεργοποιημένο το trim

  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Μέσα στην βδομάδα θα πάρω τελικά ssd. Δεν τον πήρα τότε που άνοιξα το θέμα γιατί κάτι μου έτυχε και δεν μπόρεσα. Τα δεδομένα άλλαξαν και γι'αυτό θα σας ξανά χρειαστώ. Λοιπόν. Διαθέτω μέχρι 100 ευρώ για 120gb δίσκο. Αυτόν που έχω ψάξει και κατέληξα ότι είναι ο καλύτερος είναι o Link.png Site: samsung 840 evo . Πρέπει να είναι λίγο χειρότερος από τον pro και είναι tlc αντί για mlc αλλά λίγο που το έψαξα στην καθημερινή χρήση απ'ότι κατάλαβα δεν θα δω διαφορά. Επίσης το read και write δεν με ενδιαφέρει πολύ γιατί το λάπτοπ μου έχει intel hm55 μητρική οπότε είναι sata 2. Μόνο για μελλοντική χρήση δηλαδή άμα το βάλω πουθενά με sata 3. Στα συν του είναι ότι έχει και πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τα άλλα οπότε φαντάζομαι θα δω και διαφορά στην μπαταρία του λάπτοπ. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι είναι 120gb και όταν τον βάζεις πάνω έχει 111gb. Μετά με τα windows 8.1 θα πέσει άλλα 20-30gb οπότε πάει στα 80. Άμα βάλουμε και το 10-20% που πρέπει να έχει empty για να γίνεται σωστά το trim και να μην πέφτουν οι αποδόσεις του μου μένουν γύρω στα 50gb για μένα και δεν νομίζω ότι με ικανοποιούν. Ο 250gb μετά ξεφεύγει οπότε έψαξα και βρήκα τον Link.png Site: intel 335 που είναι λίγο παλιότερος οπότε και παλιότερης τεχνολογίας αλλά νομίζω θα κάνει εξίσου καλά την δουλειά του εφόσον θα χρησιμοποιώ sata 2 και τα 180gb νομίζω θα μου είναι τέλεια. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Ανάμεσα σε αυτούς τους 2 ποιον να διαλέξω και γιατί; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χθες αγόρασα τον Samsung 840 Evo. Επέλεξα στο BIOS πριν εγκαταστήσω τα Win7 AHCl αντί του IDE. O δίσκος συνδέεται μέσω SATA 2 διότι η μητρική είναι P45 (s775) .Μετά την εγκατάσταση των Win7 ακολούθησε αυτή του Magician software.Στη καρτέλα OS Optimization επέλεξα Maximum Reliability.

 

post-251746-0-82697500-1382182061_thumb.png

 

post-251746-0-80849300-1382182121_thumb.png

 

Εγκατέστησα σήμερα το Hard Disk Sentinel. Σε αυτό αναφέρεται ότι η επιλογή TRIM δεν είναι ενεργοποιημένη. 

 

post-251746-0-36582400-1382182325_thumb.png

 

Πώς την ενεργοποιώ ;

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσ.

εγω ηξερα πως γυρνωντας σε σε AHCI οπως σου ειπανε  κ παραπανω ενεργοποιειται αυτοματα η λειτουρργια !

κοιτα στις ρυθμισεις του προγραμματος του σαμ μηπως πρεπει νακανεις κατι ..

Δημοσ.
Παραθέτω απόσπασμα από το manual του Magician :

 

Over Provisioning

 

The Over Provisioning feature is used to resize drive partitions. SSDs perform better and last longer if they have free space to use as swap space. During idle time, swap space is used to perform routine SSD maintenance (TRIM and Garbage Collection) in the background, which allows the SSD Controller to prepare free blocks for future use. Since the SSD performs better when writing to free blocks, the result is a better user experience. The Over Provisioning feature helps to set aside free space by resizing the drive partitions.

 


Details about Over Provisioning:

 

The Over Provisioning space is displayed as unallocated space in the Windows Disk Management program. 

Samsung recommends allocating 7 - 10% of total SSD space for Over Provisioning.

 

 

Δηλαδή για να μπορεί να εκτελεί τις λειτουργίες TRIM και garbage collection πρέπει να δεσμευτεί το 10% (max) της συνολικής χωρητικότητας του δίσκου  :confused:  ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...