Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδία καλησπέρα τελικά μπήκα Fastpath στην Hol η πλάκα είναι οτι με ένα τηλεφώνημα μεσα σε 5 λεπτά μπίκα και Fastpath και 9 Snr με μιά επανεκκινηση του ρουτερ απλά στα στατιστικά τις γραμμής μου βλέπω το Current Rate υψηλότερο από το Max Rate

​                       down         up

Current Rate 16522       1019

Max Rate 16224            1052

Γιατι συμβαίνει αυτό ? επίσης με το τελευταίο Firmware που πέρασα στο archer d2 βγάζει λάθη η γραμμή μου αλλά απ όσο βλέπω στα Forums συμβένει σε όλους  (Τα λάθη βγαίνανε και σε 11 SNR interleave με το παλιό Firmware είχα 0-0 ) 

up      down

Errors (pkts) 8903     22  το Down μένει σταθερό το upstream συνέχεια ανεβένει. υπάρχει κάπιος τρόπος να δο αν αυτά τα λάθη με επηρεάζουν ?

down                 up

Current rate ​    16522              1019

Max Rate         16224              1052

SNR Marin          8.6                   10

Line Attenuation 22.3                16.1

ERRORS (pkts)   22                  8903 (πριν το Firmware update 0-0) 

βλεπεις μεγαλυτερο current απο max rate επειδη το margin απο 9 πηγε 8.6.τιποτα το παραξενο.
δεν υπαρχει adsl/vdsl γραμμη να μην εχει εστω και λιγα errors.το παραξενο θα ειναι να ανεβαζει errors κατα χιλιαδες και σε
συντομο χρονικο διαστημα.δεν νομιζω οτι ειναι θεμα  firmware.επισης ειναι λογικο με μικροτερο Margin 9 απο 11 και απο interleave σε fast
να εχεις παραπανω errors.
Δημοσ.

τι έγινε το αφήσαν ελεύθερο το fast path ?

παλια εδιναν 12 mbit max μe fast path νομιζω.

Μπορει δηλαδη να ειχες και παραπανω Margin απο 11.και τωρα ακουω για 9 σε fast και ο αλλος 6 σε vdsl (interleave)και κατι τετοια.Εγινε θαυμα?θα παιρνεις να ζητας 6 αρι interleave και θα στο βαζουν χωρις να σε ανακρινουν δυο ωρες και να σου λενε οτι θα εχεις αποσυνδεσεις κτλ.

μακαρι να δωσουν και 6αρι fast αν καποιος θελει οπως και να δωθει και fast σε vdsl εστω και με 8-9 Margin αντι για 6 που δινουν στο interleave.

απλά του είπα απο το τηλέφωνο άμμα με κλειδώνει στα 12 και μου λέει κάτσε να το βάλο τώρα να δούμε πόσο κλειδώνεις και κλείδωσα εκεί

μια χαρα.ελπιζω να μην ετυχε και να το κανουν ολοι το 9 fast και οχι να πεσες σε καποιον που δεν ηξερε οτι δεν το κανουν (9 με Fast)

παιδια στην hol μπορειτε να ζητησετε και μεγαλυτερο upload . εμενα με ειχανε βαλει γυρω στο 1.5 upload. 

το βαζουν σε annex m.

πρεπει να το υποστηριζει το ρουτερ.

εγω το ειχα κανει για λιγο αλλα επειδη με ενδιεφερε το Ping το γυρισα σε fastpath.

σε annex m συνηθως για μεγαλυτερη σταθεροτητα δινουν Interleave μονο οπως και η Forthnet.μεγιστο Upload 2 mbit αν και θεωρητικα το annex m υποστηριζει 3.το annex m σε isdn νομιζω λεγεται καπως διαφορετικα και οχι annex m.και επισης το annex b(isdn) παιζει με λιγοτερο upload απο το annex a λογω οτι η τηλεφωνια πιανει περισσοτερα tones λογω Isdn σε αντιθεση με το pstn.ναι πρεπει να το υποστηριζει το ρουτερ οπως ειπες και να ειναι επιλεγμενη η επιλογη για annex m.

Και ο οτε κανει κατι παραξενιες με το annex m.απο Default σε βαζει annex m αλλα με ενα Megabit upload με αποτελεσμα να χανεις στο download.το αλλαζεις σε annex a και συγχρονιζεις παραπανω.τα εχουμε γραψει εδω.

http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db/ 

Αυτο γινεται και αλλου οχι μονο στη HOL.. για το annex m μιλαω.

ο οτε δεν δινει οσο ξερω απλα σε βαζει σε annex m αλλα με 1 mbit upload.Post αποπανω.

η forthnet δινει αλλα στο δινει αμα εχεις static ip οσο ξερω οποτε πρεπει να πληρωσεις για static +8 ευρω και σου κανει δωρο το annex m>δηλαδη αντι να χρεωσουν το annex m σου χρεωνουν την static και παιρνεις δωρο.οποτε οποιος θελει annex m οσο ξερω γυρναει και σε static Υποχρεωτικα.εξαιρεση ειναι οσοι ειναι Professional που δικαιουνται annex m και χωρις static.

η on εδινε με χρεωση και αυτη.

Δημοσ.

Ευχαρηστώ παρα πολύ για την απάντηση Paulinos ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα το Router απο την πρότη στιγμη που το αγόρασα όταν κάνω το quick setup αλλά και όταν κάνω Reset μου εμφανιζει  αυτό :

2016-01-18 15:33:43 [6] PPP: ppp0 sent [PADI Host-Uniq(0x00000edb)]
2016-01-18 15:33:48 [6] PPP: ppp0 sent [PADI Host-Uniq(0x00000edb)]
2016-01-18 15:33:58 [6] PPP: ppp0 sent [PADI Host-Uniq(0x00000edb)]
2016-01-18 15:34:12 [3] PPP: ppp0 Timeout waiting for PADO packets 

και το Internet αργεί να συνδεθεί ή καμιά φόρα δεν έρχεται και καθόλου και πρέπει να κάνω Factory Reset. Απλά αυτό, άπαξ και έρθει είναι βράχος δεν τρώω αποσύνδεση ούτε για πλάκα.Τι πέζει να είναι αυτό διότι με φοβίζει μην έχει κάπιο ελλάτωμα το Router. Είναι το tp link archer D2

Δημοσ.

http://www.dslreports.com/forum/r26254843-Timeout-waiting-for-PADO-packet-in-router-s-log

δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα του ρουτερ.τυπικα αμα θες κανε firmware update αλλα δεν ξερω αν θα αλλαξει κατι.

διαβασε το θεμα λεει μερικα πραγματα αν και ειναι για αλλον παροχο.μηπως σου κανει αποσυνδεση και μετα δεν σε αφηνει να συνδεθεις για 2-3 λεπτα και μετα ξαναμπαινει αυτοματα?αυτο μπορει να τυχει καμια φορα μεχρι να γινει drop το Username απο τον παροχο.στην forthnet Πχ αν γινει αποσυνδεση πχ βγαλεις εσυ το τηλεφωνικο καλωδιο το Username μενει Online για 1-2 λεπτα οποτε εκεινη την στιγμη αν πας να συνδεθεις θα φας bad password .καποιος αλλος παροχος δεν ξερω αν κανει ignore ta request σου.

που ακριβως μπορει να οφειλεται δυσκολο στην πραξη αμα διαβασεις το θεμα ειναι οτι στελνεις request εσυ αλλα ο παροχος αγνοει τα request σου για να συνδεθεις και καποια στιγμη το ρουτερ βγαζει timeout οτι δηλαδη εστειλα αλλα δεν ελαβα τιποτα πισω.μετα απο λιγη ωρα λογικα θα ξαναπροσπαθει.αμα δεν ξαναπροσπαθει καθολου τοτε ειναι λογικο να μηνξανασυνδεθει και εκει ή θελει Manual connect απο σενα ή θελει Reboot το ρουτερ.

θα βρεις πολλα θεματα σε google για αυτο το μυνημα.αν δεν εμπαινες καθολου θα ελεγα καποιο αλλο θεμα πχ λαθος ρυθμισεις ή προβλημα του ρουτερ.

hard reset μην κανεις.ακομα και με reboot θα πρεπει να παιξει κανονικα μετα απο καποια λεπτακια στην χειροτερη.απλα δεν ξερω αν θα πρεπει να σταματησεις να στελνεις request.Με αλλο ρουτερ εχεις το ιδιο θεμα?

Δημοσ.

Paulinos ευχαριστώ για την απάντηση και για τον κόπο σου που έψαξες,με το παλιό Router δεν είχα ποτε τέτοιο πρόβλημα απλά έτρεχα το quick setup και συνδεόταν άμεσος,απλά αυτό που μου κάνει περιέργεια είναι οτι με το παλιό (tp link και αυτό) δεν έβαζα καν username και password η hol απ ότι μου έχει πει κανονικά δεν χρειάζεται username και password για να συνδεθείς και απλά το προσπερνουσα, τώρα με το d2 αν δεν βάλω τουλάχιστον username δεν μπορώ να προχωρήσω, μου είπανε όμως οτι υπάρχει κωδικός για αλλα router και βαζω αυτόν [email protected] και guest password.Παντός οπως και είπα αυτο το κάνει μονο μοα φορά και άπαξ και ερθει το internet δεν αποσυγχρονίζεται-αποσυνδεεται καθόλου firmware έχω ήδη το τελευταίο

Δημοσ.

Poulinos ξέρεις μήπως τι πάιζει με αυτά της φωτογραφίας; Αξίζει να αλλάξω κάτι ή να δοκιμάσω κάτι;

Οπως το καταλαβαινω εχουν περασει πολλα διαφορετικα firmware για το κομματι του συγχρονισμου.αυτο μπορει να εχει γινει για να αντιμετωπισουν πιθανες ασυμβατοτητες με καποια dslam>δεν ξερω αν γραφει παραπανω σχολια για το τι προσφερει το καθενα.αλλιως μπορεις να τα δοκιμασεις ολα να δεις σε ποιο συγχρονιζει περισσοτερο οπως και να ειναι σταθερο.και η Draytek το κανει που βγαζει διαφορετικο Modem code απλα δεν ειναι ολα μαζι και πρεπει καθε φορα να περνας διαφορετικο firmware.και σε cisco γινεται.

Paulinos ευχαριστώ για την απάντηση και για τον κόπο σου που έψαξες,με το παλιό Router δεν είχα ποτε τέτοιο πρόβλημα απλά έτρεχα το quick setup και συνδεόταν άμεσος,απλά αυτό που μου κάνει περιέργεια είναι οτι με το παλιό (tp link και αυτό) δεν έβαζα καν username και password η hol απ ότι μου έχει πει κανονικά δεν χρειάζεται username και password για να συνδεθείς και απλά το προσπερνουσα, τώρα με το d2 αν δεν βάλω τουλάχιστον username δεν μπορώ να προχωρήσω, μου είπανε όμως οτι υπάρχει κωδικός για αλλα router και βαζω αυτόν [email protected] και guest password.Παντός οπως και είπα αυτο το κάνει μονο μοα φορά και άπαξ και ερθει το internet δεν αποσυγχρονίζεται-αποσυνδεεται καθόλου firmware έχω ήδη το τελευταίο

η Hol τα ειπε λιγο λαθος.

α.δεν υπαρχει radius server στην Hol οποτε ειτε βαλεις guest ειτε βαλεις οτι θες θα μπει.πρεπει ομως να βαλεις κατι για να μπορεσει το ρουτερ να καταλαβει οτι πρεπει να κανει κληση Ppp για να μπει ιντερνετ.το παλιο σου ρουτερ μπορει να ειχε ηδη μεσα στοιχεια καποια απο Default οποτε να μην εβαζες κατι αλλο και να εμπαινε.σε αλλα ρουτερ ομως ειναι κενα αυτα οποτε πρεπει να βαλεις κατι.τα ρουτερ της Hol τυπικα παιρνουν/εχουν το guest αλλα στα after market πρεπει να το βαλεις εσυ.απλα θα σου πουν βαλε guest με σκοπο να μην σου πουν οτι ξερεις βαλε οτι θες.ακουγεται καπως.απο εκει και περα ναι μπορει να ειναι καποια ασυμβατοτητα που για καποιο λογο το ρουτερ στελνει request αλλα η αλλη πλευρα δεν το δεχεται ή δεν απανταει.δεν ειναι ευκολο να βγαλεις ακρη.θα πρεπε να γινουν traces Με Hol και δεν ξερω αν θα ασχοληθουν καν αφου καποια στιγμη μπαινει ιντερνετ.

btw, δε ξέρω αν το έγραψες έτσι από τη βιασύνη σου, αλλά είναι [email protected] και κωδικός guest

αυτο εγραψε .

[email protected] και guest password
Δημοσ.

Γεια σας παιδες οσοι με θυμαστε,ειχα τηλεφωνησει λιγο καιρο πριν στη hol και τους ειχα πει να μου αλλαξουνε τη συνδεση απο fastpath σε interleave και να μου κατεβαζανε το margin στο 6.Ρε παιδες τι να πω φταει ο καιρος που ειναι κρυος,φταινε τα καλωδια στο σπιτι,φταιει η γκαντεμια μου ,δεν ξερω ,αλλα απο τοτε που το αλλαξα το μονο που εχω πια ειναι συχνες αποσυνδεσεις απο το ιντερνετ και κατα το 75% της ωρας πολυ χαμηλες ταχυτητες.Μα σας λεω να μην μπορω να παιξω βιντεο στο youtube 480p!!Δεν ξερω αν τα νουμερα του ρουτερ μου αντικατοπτριζουνε την πραγματικη κατασταση ...

Να φανταστειτε ελεγα να κανω το speedtest απο ookla καθως θα εγραφα εδω περα το προβλημα μου,και τελειωσα το γραψιμο και αυτο ειναι ακομα στη μετρηση download και μου λεει connecting....

Δημοσ.

για καποιο λογο πιο πριν ειχες 1021 Upload και τωρα παλι βλεπω 650.κατι βρωμαει με το Upload.δοκιμασε ενα Reboot να δεις αν θα παει 1021.επισης αν δεν παει 1021 δοκιμασε να βγαλεις ολα τα σπλιττερ ολα τα τηλεφωνα ολα τα φιλτρα και να μεινει μονο το ιντερνετ.επισης μικρο τηλεφωνικο καλωδιο οχι κανα 10 μετρο.

αν εισαι wireless ειτε αλλαξε καναλι ειτε μπες με καλωδιο για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχουμε θεμα απο εκει καπου(wireless).

αλλιως βλεπω να μιλας μαζι τους να σου βαλουν 9 Margin interleave αντι για 6 interleave για μεγαλυτερη σταθεροτητα.δες αν το margin στο down κανει νερα και πηγαινει πανω κατω.τωρα το βλεπω στο 4,5 με σχεση το 6  οποτε μπορει αυτο να σου κανει το προβλημα.λογω χαμηλου Margin βγαινουν πολλα errors στην γραμμη και μετα  σουρνεσαι.

Ισως να πεφτει και πιο χαμηλα το Margin.αυτο μπορεις να το δεις και οταν πηγαινει αργα το ιντερνετ για να δεις αν το χαμηλο Margin συμβαδιζει με την χαμηλη ταχυτητα.αλλα στην γραμμη κατι παει παραξενα γιατι καιτο 4.5 ειναι χαμηλα στο downstream margin αλλα και η ταχυτητα στο Up την μια ειναι 1021 την αλλη στα 500-600.

Δημοσ.

Φίλε armin παλιότερα είχα πολύ σωστή γραμμή. Πλέον κ εγώ με το 6 margin έχω το ίδιο θέμα. Δε σηκώνει λάθη εκείνη την ώρα, ούτε πέφτει το margin απλά είναι πολύ κοντά στο 6. Και δεν κάνει τίποτα. Δε φορτώνει σελίδες αλλά ακόμα κ ενα απλό ping μερικές τη συγκεκριμένη στιγμή έχει packet loss. (Δεν φταίει το wireless κ με καλώδιο το κάνει).

Δηλαδή συγχρονίσω από 14 Mbits και πάνω σε ώρες μη αιχμής μετά έχω θέμα. Αν συγχρονίσω ώρες αιχμής στο 13Μbits είμαι οκ. Γιατί ύστερα ο θόρυβος στη γραμμή μειώνεται κ το margin ανεβαίνει. Οπότε πιστεύω ότι αν βάλεις το margin στο 9 θα είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Λοιπον παδια αυτο που εκανα ηταν απευθειας να βγαλω τα παντα εκτος απο modem και να κανω και ενα rebootακι στο ρουτερ.

Τι συμπερασμα υποιτιθεται πρεπει να βγαλω απο τα αποτελεσματα??ΟΚ ολα μια χαρα οταν βγαλω τα παντα εκτος του μοντεμ ,αλλα δεν μπορω να το εχω συνεχως ετσι.

Ααα παιδια επειδη η μητερα μου βαζει και βγαζει συχνα το σταθερο για ησυχια τα μεσημερια (το ασυρματο ειναι συνδεδεμενο με το μοντεμ με το σπλιτερ) ,και δεν εχει κανενα φιλτρακι επανω του,λετε να φταιει αυτο το βαζε- βγαζε στο σταθερο τηλεφωνο?

.............................................................

Παιδες μολις παρατηρησα οτι οταν επανασυνδεσα ΜΟΝΟ το σταθερο τηλεφωνο ,το οποιο οπως ειπα δεν το εχω με κανενα φιλτρακι,το upload speed κατεβηκε παλι στο 600,και το margin για το upstream κατεβηκε απο το 7.5 στο 7.0.

Αρα... λετε να ειμαι απλα βλακας και να φταιει για ολα το γεγονος οτι δεν εχω φιλτρακι στο τηλεφωνο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...