Προς το περιεχόμενο

Ευρωμπασκετ 2013


MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι παιχτες μας ακολουθουσαν τα συστηματα του Γιαννακη κι οταν ο αντιπαλος επαιρνε μεγαλη διαφορα σε ποντους,τοτε τα συστηματα πηγαιναν περιπατο, οι ποιοτικοι παιχτες που ειχαμε κ εχουμε επαιζαν ελευθερα κ καναμε τις ιστορικες αντατροπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν γεννηθεις στην Ελλαδα, ζεις στην Ελλαδα, μαθεις προφανως να μιλας "σουπερ" Ελληνικα, μαθητευσεις σε Ελληνικο σχολειο, μαθεις μπασκετ οπως και τα παντα στην Ελλαδα, οπως υποθετω οτι συμβαινει με τον Αντετοκουνμπο(ισως κανω λαθος σε καποια απο τις υποθεσεις μου), τοτε ποιο το προβλημα να συμμετεχεις στην εθνικη ομαδα της Ελλαδας?

Που θα επρεπε να συμμετεχει? Στης Νιγηριας?? Δεν μοιαζει και πολυ λογικο....

Μα εγώ είπα καλα έκαναν και του εδωσαν την υπηκοότητα. 3 φορές το είπα ήμαρτον!

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα.

 

Από Νιγηρίανο και νηγιαριανη δεν βγαίνει Έλληνας. Όπως και από Έλληνα και ελληνιδα δεν βγαίνει ισπανός (το αναφέρω αυτό γιατι θα με πουν ρατσιστή πάλι). Αυτο δεν είναι θέμα υπηκοότητας.

 

Έπειτα είναι επίσης αδιαμφηβητητο το γεγονός πως αν ο Αντεντουκομπο δεν επαιζε καλό μπάσκετ αλλά πουλούσε cd ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πάρει ελληνικη υπηκοότητα.

 

Ποσο πιο απλά να τα πω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....λογικά "διάστρεμμα 1ου βαθμού", το πιο "αθώο" δηλαδή. Το οποίο ναι μεν δεν σημαίνει κόψιμο ποδιού, αλλά ένα διάστρεμμα είναι πάντα ένα διάστρεμμα. Κι ένα διάστρεμμα χαλαρά θέλει πλήρη αποχή, άριστη θεραπεία και φουλ προσοχή για να συνέλθει, τουλάχιστον μιας βδομάδας. Και ναι μεν, ένας αθλητής αυτού του επιπέδου δεν είναι κοινός θνητός, και ναι δε, θα έχει θεραπεία ανάλογη του προαναφερθέντος επιπέδου, αλλά ταυτόχρονα είναι τέτοιο το στυλ του που βασίζεται κάργα στα ποδάρια του. Με άλλα λόγια, και να "λουφάξει 1-2 αγώνες" (πράγμα απαραίτητο), δε σημαίνει ότι θα επανέλθει στο 100% του. Και διακινδυνεύει πολύ και μια υποτροπή έτσι (ΧΑΛΑΡΑ όταν πρόκειται για αστράγαλο). Αν βάλεις και το "ψυχολογικό" στη μέση ("μη ξαναπάθω ζημιά"), χέσε μέσα...

 Οπως τα λες ειναι, αλλα 1ου βαθμου πλεον διαστρεμματα ειναι της πλακας και σε 2 μερουλες εισαι ετοιμος. Το θεμα ειναι οτι σε διαστρεμματα, μολις το παθεις τελος(εκτος απο τον Τζορνταν που εβγαινε για 4-5 λεπτα και μετα παντα ξαναεμπαινε και σε 5-6 πατηματα ηταν παλι ετοιμος!! Οποιος θυμαται μια πολυ χαρακτηριστικη περιπτωση, ηταν ο 5ος τελικος(με το σκορ στο 2-2) το 1992 οπου κυριαρχουσε ο Τζορνταν κ εκανε ο,τι ηθελε υπερ των Πορτλαντ Τρειλ Μπλειζερς αλλα η διαφορα ηταν κοντα και κανει μια πανεμορφη προσπαθεια βαζει καλαθι αλλα προσγειωνεται στο ποδι του διαιτητη και του γυρναει ασχημα. Ουτε να πατησει δεν μπορουσε και βγηκε φυσικα. Εκει οι Μπουλς παγωσαν γιατι εαν χανανε θα πηγαινε η σειρα στο 3-2 υπερ των Μπλειζερς και θα ηταν δυσκολα τα πραγματα για τιτλο. Ομως μετα απο λιγα λεπτα μπηκε ο Τζορνταν στην αρχη κουτσαινοντας. Σιγα σιγα ομως με 10-15 πατηματα καλυτερεψε, και στην 2η επιθεση απο τοτε που μπηκε, του κανουν πασα αλλευ-ουπ οπου πηδαει πιο ψηλα απο τον Ντρεξλερ και καρφωνει!!)! Δεν πρεπει να παιξεις λεπτο γιατι επιβαρυνεται ΕΚΘΕΤΙΚΑ η ζημια. Και ομως τον ξαναεβαλε! Αυτο ηταν πολυ κακο. Και ελπιζω να μην κοστισει.

 

 

Το γαμοκάναλο δεν έχει αγώνες σήμερα;

 

Εμ.... :( ΕΡΤ και παλι ΕΡΤ!!!!

 

Μα εγώ είπα καλα έκαναν και του εδωσαν την υπηκοότητα. 3 φορές το είπα ήμαρτον!

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα.

 

Από Νιγηρίανο και νηγιαριανη δεν βγαίνει Έλληνας. Όπως και από Έλληνα και ελληνιδα δεν βγαίνει ισπανός (το αναφέρω αυτό γιατι θα με πουν ρατσιστή πάλι). Αυτο δεν είναι θέμα υπηκοότητας.

Εσυ το πας σε θεμα "καθαροτητας" DNA(οχι με την ρατσιστικη εννοια(μην εκραγεις τζαμπα!) αλλα με την βιολογικη εννοια των χαρακτηριστικων ενος κοινου Ελληνα, με κυριο βεβαια την ελαχιστη μελανινη στο δερμα σε σχεση με εναν Νιγηριανο) αλλα εγω διαφωνω αφου δεν με νοιαζει το DNΑ και τα αορατα χαρακτηριστικα του(εφοσον δεν ειναι ορατα σε τομεις της προσωπικοτητας του-επειδη δεν εχει βρεθει ως τωρα γονιδιο(ή τμημα του DNA σωστοτερα) υπευθυνο για αυτο--παρα μονο περιβαλλοντικοι παραγοντες(ανατροφη)) παρα μονο με νοιαζουν τα ορατα χαρακτηριστικα του ΑΤΟΜΟΥ ως προσωπικοτητα δηλαδη η συμπεριφορα του και οι παραστασεις που εχει καθε ανθρωπος.

 

Και η συμπεριφορα του φανταζομαι ειναι μια χαρα(γιατι οχι αλλωστε?) εχει ακρως Ελληνικες παραστασεις και μιλαει μια χαρα Ελληνικα(σε σχεση με τον τυπικο/μεσο Ελληνα που μιλαει επισης μια χαρα Ελληνικα) οποτε δεν βρισκω λογο να μην θεωρηθει Ελληνας ενα τετοιο ατομο μονο και μονο επειδη οι γονεις του εχουν Νιγηριανο DNA.

Γιατι οχι λοιπον? Λογω χρωματος πχ? Λογω καποιου αλλου ιδιαιτερου χαρακτηριστικου του DNA? Τι?

 

 

 

Έπειτα είναι επίσης αδιαμφηβητητο το γεγονός πως αν ο Αντεντουκομπο δεν επαιζε καλό μπάσκετ αλλά πουλούσε cd ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πάρει ελληνικη υπηκοότητα.

Μα αυτη ειναι η γνωστη υποκρισια του συστηματος. Εννοειται αυτο που λες! (απο την αλλη υποθετω πως ουτε ενας απο τους χιλιαδες(?) "μαυρους" που πουλανε CD δεν πληρουν αυτα που πληρει ο Αντετοκουνμπο(να γεννηθηκε εδω, να ζει εδω, να πηγε σχολειο εδω, να μιλαει μια χαρα Ελληνικα))

Και γιατι πρεπει ομως να πληρωσει η Ελληνικη ομαδα μπασκετ την υποκρισια του συστηματος? Τον κανεις Ελληνα, τονιζεις ταυτοχρονα την υποκρισια του συστηματος και προσπαθεις να κανεις Ελληνες και ολους τους αλλους με τις ιδιες προδιαγραφες, που δεν παιζουν μπασκετ ή καποιο αλλο αθλημα τοσο καλα οσο ο Αντετοκουνμπο.

Επεξ/σία από PostHelper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πρώτο έτσι όπως το λες το εννοω. Καθαρά φυλετικά δεν είναι είναι Έλληνας. Ελληνικα μπορεί να μιλαει καλύτερα από τον Μπραμο π.χ. αλλά ο μπραμος είναι Έλληνας ενώ αυτος οχι.

 

Τώρα όσον αφορά την υπόθεση πως κανένας άλλος νιγηριανος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του αντετουκομπο προφανως δεν ισχύει. Ειναι παρα πολλοί που τις πληρούν. Μόνο τους αλβανούς σκέψου.

 

Τώρα αν ολοι αυτοί πρέπει να πάρουν υπηκοότητα η άποψη μου ειναι πως τα κριτηρια πρεπει να ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυστηρά. Σε ορισμένες περιπτώσεις είμαι βέβαια υπέρ να κάμπτονται κάποιες προϋποθέσεις αν υπερέχει το εθνικο καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πρώτο έτσι όπως το λες το εννοω. Καθαρά φυλετικά δεν είναι είναι Έλληνας. Ελληνικα μπορεί να μιλαει καλύτερα από τον Μπραμο π.χ. αλλά ο μπραμος είναι Έλληνας ενώ αυτος οχι.

Γιατι?

Ετσι και αλλιως καθε ορισμος ειναι αυθαιρετος, αλλα ο ορισμος σου με βαση το οτι πρεπει και οι 2 γονεις να ειναι Ελληνες(ή πχ Νορβηγοι, κλπ) για να ειναι το παιδι Ελληνας(ή Νορβηγος, κλπ) ειναι αρκετα εθνικιστικος και ρατσιστικος. Εξηγουμαι:

Επειδη αν εχουμε τα εξης 2 ατομα: ατομο-Α και ατομο-Β με τα εξης χαρακτηριστικα:

 

Ατομο-Α:

Γεννηθηκε στην Ελλαδα, ζει στην Ελλαδα εδω και 18 χρονια, πηγε στο Ελληνικο σχολειο και το τελειωσε, μιλαει απταιστα Ελληνικα(προφανως), εχει γονεις και τους 2 να ειναι Ελληνες.

Ατομο-Β:

Γεννηθηκε στην Ελλαδα, ζει στην Ελλαδα εδω και 18 χρονια, πηγε στο Ελληνικο σχολειο και το τελειωσε, μιλαει απταιστα Ελληνικα(προφανως), εχει γονεις και τους 2 να ειναι Νιγηριανοι.

 

Απανταμε λοιπον στις εξης ερωτησεις:

 

○ Ποια η διαφορα στην συμπεριφορα των 2 ατομων?

• Καμια που να μην εγκειται σε περιβαλλοντικους παραγοντες μονο, που ετσι και αλλιως ειναι τυχαιοι αρα ασχετοι με την διακριση που προσπαθουμε να κανουμε. Οποτε η απαντηση ειναι οτι σε μεσους ορους η συμπεριφορα του ατομου-Α και του Β ειναι ΙΔΙΑ!***

 

○ Ποια η διαφορα στην προσωπικοτητα των 2 ατομων?

• Παρομοια με πριν ΚΑΜΙΑ! ΙΔΙΑ προσωπικοτητα εχουν.***

 

○ Ποια η ουσιαστικη διαφορα της προσωπικοτητας, της νοοτροπιας, του ψυχισμου, ως προς την Ελλαδα των 2 αυτων ατομων?

• ΚΑΜΙΑ!***

 

Ερχεσαι λοιπον εσυ και λες οτι ναι αλλα εχουν διαφορες. Τις DNAακες(γονιδιακες).

Ερχομαι λοιπον εγω και λεω και ποιες ειναι αυτες?

Απανταω ο ιδιος και λεω το σκουρο/μαυρο δερμα. Το ατομο-Α εχει ασπρο δερμα, ενω το ατομο-Β μαυρο. Εαν εχεις να προσθεσεις και αλλες διαφορές προσθεσε τις και να τις συζητησουμε.

 

Και ρωταω: Σε τι διαφοροποιει η διαφορα του σκουρου απο του ασπρου δερματος, το ατομου-Α απο το ατομο-Β ετσι ωστε, και συμφωνα με την εισηγηση σου, το ατομο-Α να ειναι αλληνας ενω το ατομο-Β(και εφοσον προηγηθηκαν και κατανοηθηκαν οι απαντησεις των προηγουμενων ερωτησεων) οχι?

Οποιαδηποτε απαντηση(δικαιολογηση δηλαδη) ειναι εξ ορισμου ρατσιστικη.

 

 

 

 

***Η μονη περιπτωση που μπορει καποιος να επικαλεστει ως πιθανη υπαρξη διαφορας, ειναι οτι οι Νιγηριανοι γονεις ισως επηρεασουν διαφορετικα το παιδι(απο οτι οι Ελληνες γονεις) ως προς την αποκτηση Ελληνικης εθνικης συνειδησης και αυτο(το παιδι) δεν αποκτησει Ελληνικο εθνικο φρονημα πχ. Ειναι μια βασιμη ανησυχια, αλλα και παλι υποθετικος ειναι ο φοβος περι αυτου, και εκτος αυτου τη στιγμη που πηγαινει σε Ελληνικο σχολειο, μιλαει συνεχως ελληνικα και συναναστρεφεται κυριως με Ελληνες, και κανει αυτα που κανουν ολοι οι Ελληνες, νομιζω ο φοβος δεν ειναι και τοσο δικαιολογημενος.

 

Και εκτος αυτου το Ελληνικο εθνικο φρονημα(ο,τι και αν ειναι αυτο) ειναι μια ανοησια πλεον, στο 2013 που ζουμε, για τον απλουστατο λογο οτι μονο μια πολυ μικρη μεριδα Ελληνων το κατεχει και οι περισσοτεροι κατεχουν την τεχνη του like, του tweet, του check in και της πληρους κατοχης του προσωπικου φρονηματος του εξαιρετικου χειρισμου του smartphone τους καθως και της επιγλωττιδας τους για τον χειρισμο των υγρων που περνουν δια μεσου του καλαμακιου τους την ωρα που αναπαυονται στις καρεκλες της αγαπημενης τους καφετεριας.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο Ισπανός είναι και ο Ιμπάκα ρε παιδιά. Όσο Σουηδός είναι ο Τεϊλορ, όσο... Μακεδόνας είναι και ο Μακάλεμπ. Απλά τα πράγματα, οι εθνικές έχουν γίνει μπίζνες πλέον. Επίσης, για ποιές εθνικότητες μιλάμε; Όλα έχουν γίνει ίσωμα πλέον.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσύ τους γνωρίζεις τους νόμους περί υπηκοότητας;

 

Αν ναι θα μπορούσες να μου πεις για ποιο λόγο πήρε υπηκοότητα ο αντετουκομπο και όχι ο νιγηριανος με τις ιδιες προϋποθέσεις που πουλάει cd;

 

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Τώρα αν θές να τρως τον παπα πρόβλημα σου...

 

Οχι, εγω δεν λεω οτι τους γνωριζω, λεω απλα οτι αφου το κρατος του εδωσε την υπηκοοτητα σημαινει οτι πληρουσε τις νομιμες προυποθεσεις. Αν τωρα εσυ εχεις στοιχεια οτι δεν τις πληρουσε καλο ειναι να μας τα πεις.

Καλα, γιατι πρεπει σωνει και καλά ο Μανικετοκουμπο να ειναι στην ιδια κατηγορια "με το νιγηριανο που πουλαει cd"? Μηπως σκεφτεσαι αυθαιρετα?

Μαλιστα θεωρεις οτι "τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα" κιολας... respect:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τελικη αφου ο Ανεντοκουμπο εχει κατι να προσφερει στη χωρα ευχαριστως να του δωθει η υπηκοοτητα. Δεν καταλαβα, μονοι οι Γερμανοι θα τσιμπανε τους χρησιμους (σε καθε τομεα) κι εμεις θα ρουφαμε ολη τη σαβουρα του πλανητη και θα το παιζουμε και ανθρωπιστες επειδη δωσανε υπηκοοτητα σε εναν χρησιμο και οχι στον συμπατριωτη του που πουλαει cd?

Μονο εμεις εχουμε αυτα τα κοληματα την ωρα που οι Σκοπιανοι δινουν υπηκοοτητα στον ΜακΑλεμπ, οι Ισπανοι στον Ιμπακα, οι Ρωσσοι στον Χολντεν, οι Γερμανοι τον Κειμαν, οι Εβραιοι τον Μπλου, οι Εγγλεζοι τον Ντενγκ, οι Βοσνιοι τον Ντομερκαντ και τον Ραιτ, οι Μαυροβουνιοι τον Κουκ και τον Ραις, οι Κροατες τον Ντραπερ, οι Γεωργιανοι τον Χικμαν, οι Πολωνοι τον Κελατι κλπ?

Που ο Ανετοκουμπο ειναι διαφορετικη περιπτωση φυσικα και δικαιολογει 100 φορες παραπανω την υπηκοοτητα που του δοθηκε σε σχεση με τους παραπανω. Κι εμεις σκαλωνουμε κιολας, την ιδια ωρα που ο ΜακΑλεμπ μας παστελωσε τις προαλλες με την εθνικη του (εμας και πολλους αλλους) και το αποδεχθηκαμε ως νορμαλ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, τώρα μας λες ότι πρέπει να μείνουμε στην ουσία, μόνο που εσύ είσαι ο πρώτος που ξέφυγε..

Δεν με νοιάζει αν μασάει τσίχλα στον εθνικό ύμνο (γιαυτό αν θες χαρακτήρισέ τον άθλιο ως άνθρωπο) πάντως σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο για να πεις έναν παίκτη άθλιο.

 

*Tip : Πληροφοριακά, Εθνικός ύμνος δεν είναι μόνο το τμήμα αυτό που ακούς πριν την έναρξη του αγώνα, που το γνωρίζουν ακόμα και αρκετοί που δεν είναι Έλληνες και η γνώση του δεν καθιστά κάποιον ως Έλληνα. Επομένως, πριν πεις εξυπνάδες για Κεδίκογλου και λοιπούς, διάβασε λίγο εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/Ύμνος_εις_την_Ελευθερίαν

 

Ωστε για σενα δεν εχει σημασια αν καποιος μασαει τσιχλα την ωρα του εθνικου υμνου ε... Μηπως δε θα σε πειραζε κι αν εφτυνε κατω? Αθλιος ειναι γιαυτο, και περαν της αγωνιστικης του ανικανοτητας αθλιο ειναι να βγαινει στη συνεντευξη τυπου και να μιλαει σε απταιστα αγγλικα, κανοντας μας ρεζιλι.

Φιλε εξυπναδες για πολιτικους ειπες εσυ, οταν με καλεσες να ασχοληθω με πολιτικους και οχι με τον συγκεκριμενο παιχτη(Παναθηναικος εισαι, ετσι?)

Δε καταλαβα για τι εβαλες το λινκ αυτο, να σου πω παντως οτι εθνικος υμνος ειναι μονο οι 2 πρωτες στροφες του  "Υμνου στην ελευθερια" του Σολωμου, δηλαδη ναι, το τμημα αυτο που ακουμε πριν την εναρξη του αγωνα. Φυσικα και η γνωση του δεν καθιστα καποιον αυτοματως και ελληνα.

 

ΥΓ. Συμφωνω απολυτα με τον Μidi απο πανω, εξαλλου οταν ολοι εχουν νατουραλιζε εμεις γιατι να παμε με το σταυρο στο χερι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρει κανείς που θα βρω στατιστικά για τους παίκτες με τους περισσότερους πόντους στο τουρνουά;

Στην επίσημη σελίδα έχω βρει ένα πίνακα που έχει μεν τους πόντους κάθε παίκτη αλλά η ταξινόμηση που έχει είναι average per game και δεν βολεύει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως στον χτεσινό αγώνα με την Ρωσία βελτιώθηκε λίγο η κατασταση με το αντ1.

Δηλαδή σε σχέση με τα καραγκιοζιλίκια με Σουηδία που βλέπαμε διαφημισεις και λίγο αγωνα ηταν καλύτερα.

Βασικα δεν παρατήρησα χτες να χάσω αγώνα λογω διαφημίσεων. Μπορεί να μου ξεφυγε βέβαια γιατί δεν ήμουν 100% προσηλωμενος

 

Να δουμε τι θα κανουν οταν μεταδωσουν αγωνα με τους σκοπιανους. Θα παραφρασουν κι αυτοι την ονομασια?

 

Και τι επρεπε να κανει στον εθνικο υμνο? Να ειναι ακινητος? Γιατι? Μπορει να σεβεται τους νεκρους που πολεμησαν...., και το εθνος και την Ελλαδα, κλπ, κλπ κ ολα αυτα που συμβολιζει ο εθνικος υμνος, χωρις να ειναι ακινητος.

 

Επισης τι επρεπε να κανει κατα την ωρα του εθνικου υμνου με την τσιχλα του? Να μην την μασαει? Γιατι? Μπορει να σεβεται τους νεκρους που πολεμησαν...., και το εθνος και την Ελλαδα, κλπ, κλπ κ ολα αυτα που συμβολιζει ο εθνικος υμνος, μασωντας ταυτοχρονα και την τσιχλα.

 

Ενταξει ρε φιλε, κι εσυ την ωρα του εθνικου υμνου να κλανεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωστε για σενα δεν εχει σημασια αν καποιος μασαει τσιχλα την ωρα του εθνικου υμνου ε... Μηπως δε θα σε πειραζε κι αν εφτυνε κατω? Αθλιος ειναι γιαυτο, και περαν της αγωνιστικης του ανικανοτητας αθλιο ειναι να βγαινει στη συνεντευξη τυπου και να μιλαει σε απταιστα αγγλικα, κανοντας μας ρεζιλι.

Φιλε εξυπναδες για πολιτικους ειπες εσυ, οταν με καλεσες να ασχοληθω με πολιτικους και οχι με τον συγκεκριμενο παιχτη(Παναθηναικος εισαι, ετσι?)

Δε καταλαβα για τι εβαλες το λινκ αυτο, να σου πω παντως οτι εθνικος υμνος ειναι μονο οι 2 πρωτες στροφες του  "Υμνου στην ελευθερια" του Σολωμου, δηλαδη ναι, το τμημα αυτο που ακουμε πριν την εναρξη του αγωνα. Φυσικα και η γνωση του δεν καθιστα καποιον αυτοματως και ελληνα.

 

ΥΓ. Συμφωνω απολυτα με τον Μidi απο πανω, εξαλλου οταν ολοι εχουν νατουραλιζε εμεις γιατι να παμε με το σταυρο στο χερι?

Σου είπα ότι δεν τον λες άθλιο ως αθλητή αλλά ως Έλληνα/χαρακτήρα. Το ότι μίλαγε αγγλικά στη συνέντευξη τύπου εκεί δεν με πειράζει (δεν μου αρέσει κιόλας), θα με πειράξει αν έρθει στην Ελλάδα και δώσει συνέντευξη στα αγγλικά.

 

Για τους πολιτικούς το είπα ρητορικά και δεν το κατάλαβες μάλλον (δεν σε κάλεσα να ασχοληθείς) γιαυτό και μου απάντησες για Κεδίκογλου κλπ. (Εννοούσα ότι έχουμε ανθρώπους που μας κυβερνούν, οι οποίοι δεν έχουν καλά καλά ελληνική παιδεία θα με νοιάξει για τον Μπράμο..?)

 

Για τον Εθνικό Ύμνο ισχύει ότι λέει στο wikipedia και δεν είναι μόνο οι δύο πρώτες στροφές...

 

 

Τέλος πάντων, το ίδιο πράγμα νομίζω ότι λέμε με διαφορετικά λόγια! (αν εξαιρέσεις τα περί Εθνικού Ύμνου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στον ημιτελικο τον πηγε εμπλοκη η Γαλλια επι 39 λεπτα, μεχρι που ο Παπαλουκας, ο Σπανουλης και κυριως ο Διαμαντιδης αποφασισαν οτι ειναι τα καλυτερα γκαρντ στην Ευρωπη και ηρθε η ωρα να το αποδειξουν.

Ρε συ Midi, μπες και δες λίγο τον ημιτελικό με τη Γαλλία. Από τη στιγμή που παίρνουν τη μεγάλη διαφορά οι Γάλλοι και ξεκινάει η "επική" αντεπίθεση, ο Διαμαντίδης δεν κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει ακουμπήσει μπάλα! Όλες τις επιθέσεις, αλλά όλες λέμε, τις έχει κάνει μόνος του ο Παπαλουκάς. Οι μόνοι πόντοι που έχουν βάλει άλλοι παίκτες είναι από πάσες του Παπαλουκά. Και στην τελευταία επίθεση παίρνει άλλος την μπάλα γιατί ο Παπαλουκάς έχει βγει με 5 φάουλ. Η μόνη συμμετοχή του ΔΔ στην ανατροπή είναι 2 φάουλ για να σταματήσει το χρόνο και του Σπανούλη ένα. Φυσικά ο ΔΔ βάζει το μεγάλο τρίποντο στο τέλος και θα τον ευχαριστούμε μια ζωή, αλλά όχι ότι γύρισε το ματς!

 

Όσο για τον Γιαννάκη, θα συμφωνήσω ότι συνολικά ως προπονητής δεν είναι τόσο σπουδαίος, αλλά για την εθνική ομάδα της Ελλάδας ήταν πολύ κατάλληλος. Δείτε τα αποτελέσματα της εθνικής επί εποχών Γιαννάκη, πριν και μετά (bold προπονητής ο Γιαννάκης):

 

1995: 4η

1996: 4η

1997: 4η

1998: 4η

1999: 16η

2000: δεν προκρίθηκε καν

2001: 9η

2002: δεν προκρίθηκε καν

2003: 5η

2004: 5η

2005: 1η

2006: 2η

2007: 4η

2008: 5η

2009: 3η

2010: 11η

2011: 6η

2012: δεν προκρίθηκε καν

 

Και δυο ημιτελικοί (1998, 2007) χάθηκαν μετά από διαιτητική σφαγή, άνετα θα μπορούσαμε να είμαστε σε τελικό. Ο Γιαννάκης είτε αρέσει είτε όχι, έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εθνικής και αξίζει λίγο σεβασμό. Για την εθνική Κίνας μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλος, αλλά ποτέ δεν έχει αποτύχει σε διοργάνωση. Τις 2 φορές που έμεινε εκτός ημιτελικού (σε 7 διοργανώσεις) ήταν επειδή έπεσε πάνω σε μια από τις -κατά τη γνώμη μου- πιο σπουδαίες ομάδες στην ιστορία του μπάσκετ, την Αργεντινή. Μακάρι με τον Τρινκιέρι να δούμε και ωραίο μπάσκετ και να έχουμε και περισσότερες επιτυχίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε συ Midi, μπες και δες λίγο τον ημιτελικό με τη Γαλλία. Από τη στιγμή που παίρνουν τη μεγάλη διαφορά οι Γάλλοι και ξεκινάει η "επική" αντεπίθεση, ο Διαμαντίδης δεν κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει ακουμπήσει μπάλα! Όλες τις επιθέσεις, αλλά όλες λέμε, τις έχει κάνει μόνος του ο Παπαλουκάς. Οι μόνοι πόντοι που έχουν βάλει άλλοι παίκτες είναι από πάσες του Παπαλουκά. Και στην τελευταία επίθεση παίρνει άλλος την μπάλα γιατί ο Παπαλουκάς έχει βγει με 5 φάουλ. Η μόνη συμμετοχή του ΔΔ στην ανατροπή είναι 2 φάουλ για να σταματήσει το χρόνο και του Σπανούλη ένα. Φυσικά ο ΔΔ βάζει το μεγάλο τρίποντο στο τέλος και θα τον ευχαριστούμε μια ζωή, αλλά όχι ότι γύρισε το ματς!

 

 

Nαι ισχυει ακριβως αυτο. Σε εκεινο το παιχνιδι στο τελος, στην ανατροπη, επιθετικα, ο Παπαλουκας ειναι μια ομαδα μονος του. Ο Διαμαντιδης απλως εβαλε Το σουτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...