Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρείαζομαι τη βοήθεια σας να καλύψω κάποια τεχνικά κενά που έχω.

Εισαγωγικά

Μετά από επισκευή σε  διαμέρισμα πολυκατοικίας, ο ηλεκτρολόγος μου προσδιόρισε την κεντρική γραμμή του ΟΤΕ η οποία ερχόταν από τον κοινόχρηστο χώρο (Ασανσέρ) έξω από το διαμέρισμα. 

Η γραμμή αυτή έτρεχε σε όλο το σπίτι από μπρίζα τηλεφώνου στην επόμενη.

Έκοψε το καλώδιο στο πρώτο κουτί διακλάδωσης μέσα στο σπίτι και το ένωσε με ένα καλώδιο UTP cat6 το οποίο κατέληξε στο χώρο του Rack.

Εκεί πλέον (στο Rack) βρίσκεται η κατάληξη αυτή (UTPμε τον τίτλο ΟΤΕ) η οποία θεωρηρικά πρέπει να κουβαλάει το σήμα του τηλεφώνου.

Στο Rack υπάρχει Patch Panel.

Η απορία

Θέλω να δώσω σε 3 θέσεις στο διαμέρισμα για τηλέφωνο και 1 θέση στο Modem. 

Οπότε θέλω να μικτονομήσω (συνδέσω παράλληλα ;; ;)  αυτό το "UTP - OTE" μαζί με άλλα 4 καλώδια UTP, τα οποία θα οδηγήσω μέσω του Patch Panel σε 3 θέσεις στο σπίτι ώστε έχω  τηλεφώνου και το τέταρτο κατ' ευθείαν πάνω στο Router.

Αγόρασα λοιπόν αυτή τη ρεγκλέτα (επισυναπτόμενο) της Central και το αντίστοιχο καρφωτικό KRONE.

Αυτό που βλέπω τώρα είναι 10 αριθημένα Ζεύγη από την (ας πούμε κάτω πλευρά) και 10 ζεύγη με μαύρες κουκίδες από την πάνω πλευρά. 

Και το ερώτημα είναι και τώρα τι ? 

Ευχαριστώ,

post-156441-0-81260800-1372944213_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν καταλαβα τιποτα

Το ενα utp που παει στην εισαγωγή του οτε θα χρησιμοποιηθεί μονο ενα ζευγαρι για να ανεβει επανω το τηλέφωνο.

Τα αλλα 3 utp που πανε και απο που έρχονται

Ανέβασε ενα σχεδιαγραμμα

Δημοσ.

Ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι να σπάσω το καλώδιο του ΟΤΕ σε 4.

Το ένα θα πάει στο Router οι άλλες 3 θα πάνε σε τηλέφωνα.

Θα μπορούσα να το κάνω και με ένα τέτοιο.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17836&cat=584&page=1

Αλλά θέλω να το κάνω πιο σοφιστικέ με οριολωρίδα.

Δημοσ.

Στο καλωδιο το οτε και 50 ζευγαρια να εχεις βαλει 1 θα χρησιμοποιησεις, παει αυτο

Τωρα οταν ανέβει το τηλεφωνικό σημα επανω στο διαμέρισμα, το ζευγαρι αυτο το παραλληλίζεις με ολες τις μπριζες που θα μπουν τηλεφωνα και ο ρουτερ.

Πας στις επι μέρους μπριζες βαζεις φιλτρο και συσκευή τηλεφώνου, και στην μια μπριζα απο αυτες κουμπώνεις τον ρουτερ.

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι πως γίνεται ο παραλληλισμός μέσω της οριολωρίδας.

Σε ποιες θέσεις της  οριολωρίδα καρφώνεται το ζευγάρι του ΟΤΕ;

Σε ποιες θέσεις της οριολωρίδας καρφώνονται οι γραμμές που έρχονται από τις τηλεφωνικές συσκευές ; 

Δημοσ.

καταλαβα τι θες να  κανεις αφου το εχω κανει και θα προσπαθησω να στο πω με απλο τροπο τι πρεπει να κανεις.

καταρχην δυστυχως για σενα η Krone δεν φτιαχτηκε για αυτο το σκοπο

κανονικα στην krone φερνεις την γραμμη του οτε στο πανω μερος πχ του νουμερο ενα και στο κατω μερος του νουμερο 1 βαζεις την γραμμη που θα συνεχισει.τωρα εσυ για να κανεις αυτο που θες θα κανεις το παρακατω.ελπιζω να πηρες καλο καρφωτικο το γιατι θα το δεις στην πορεια.

στην πανω πλευρα της ρεγκλετας στο νουμερο ενα θα βαλεις την γραμμη του οτε.στο πανω μερος της ρεγκλετας στο νουμερο δυο θα βαλεις το ενα δωματιο στο πανω μερος του τρια θα βαλεις το δευτερο δωματιο.γενικα ολα τα δωματια οπως και ο οτε θα πανε στο πανω μερος στην σειρα ολα.απο το 1 πχ μεχρι το 5.

τωρα το δυσκολο part.θα πρεπει να παρεις ενα καλωδιο ειτε ραζιμ ειτε Utp και στην κατω πλευρα να κανεις το εξης.αυτο που θα κανεις εδω παει το ελπιζω να πηρες καλο καρφωτικο και οχι το απλο θα ειναι το εξης.

μιλαμε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ

θα πρεπει το ενα καλωδιακι να το περασεις απο την αριστερη πλευρα του νουμερο 1 μετα θα παει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ  στην αριστερη πλευρα του νουμερο δυο μετα χωρις να το κοψεις στην αριστερη του τρια στην αριστερη του τεσσερα κτλ.

το δευτερο καλωδιο θα γινει ακριβως το ιδιο αλλα στην δεξια πλευρα απο καθε νουμερο.ετσι θα εχεις δυο καλωδιακια τα οποια θα πηγαινουν ζιγκ ζαγκ περνοντας απο ολα τα ορια στην κατω πλευρα.το απλο καρφωτικο αν θυμαμαι καλα οταν πιεζεις το καλωδιο μεσα στην κρονε στο κοβει κιολας και εσυ δεν το θες αυτο.σε μερικα αλλα καρφωτικα εχει κατι σαν κουμπακι που το γυρνας και δεν σου κοβει το καλωδιο απλα στο πιεζει μεσα.εσυ θες να το πιεσεις οχι να το κοψεις/

Δημοσ.

Poulinos είσαι ωραίος ! και πολύ κατατοπιστικός.

Δυστυχώς πήρα καρφωτικό της πλάκας το οποίο δεν απενεργοποιεί το ψαλιδάκι.

Θα ψάξω για κάποιο καλύτερο, έχεις να προτείνεις κάποιο που σίγουρα απενεργοποιεί το ψαλιδάκι.

Τώρα το ερώτημα βέβαια είναι να μπω σε αυτή τη διαδικασία ή να πάρω ένα http://www.emimikos....&cat=584&page=1

και να τελειώνω.

Θα τερματίσω τον ΟΤΕ σε μια θέση στο Patch και από μπροστά θα βάλω http://www.emimikos....&cat=584&page=1

για τρείς θέσεις στο Patch -με ενδιαμεσα φιλτράκια- που θα είναι τηλέφωνα και 1 στο Router.

Τι λες ?

Δημοσ.

Poulinos είσαι ωραίος ! και πολύ κατατοπιστικός.

Δυστυχώς πήρα καρφωτικό της πλάκας το οποίο δεν απενεργοποιεί το ψαλιδάκι.

Θα ψάξω για κάποιο καλύτερο, έχεις να προτείνεις κάποιο που σίγουρα απενεργοποιεί το ψαλιδάκι.

Τώρα το ερώτημα βέβαια είναι να μπω σε αυτή τη διαδικασία ή να πάρω ένα http://www.emimikos....&cat=584&page=1

και να τελειώνω.

Θα τερματίσω τον ΟΤΕ σε μια θέση στο Patch και από μπροστά θα βάλω http://www.emimikos....&cat=584&page=1

για τρείς θέσεις στο Patch -με ενδιαμεσα φιλτράκια- που θα είναι τηλέφωνα και 1 στο Router.

Τι λες ?

a. http://images.dipol.com.pl/pict/e7990+.jpg

θες κατι σαν αυτο.αν δεις στο πανω μερος εκει που τελειωνει το πλαστικο απο το κατω μερος εχει ενα σαν ελασμα το

οποιο απενεργοποιει το ψαλιδι.στο δικο σου δεν ξερω αν πανω στο πλαστικο εχει κανα κουμπακι που γυρναει.σαν κουμπακι σαν διακοπτης.

αν δνε εχει ο μονος τροπος θα ειναι να λυσεις το ψαλιδι μπροστα που δεν το εχω δοκιμασει.υπαρχει και αλλος manual τροπος αλλα ειναι δυσκολος.

μπορεις να παρεις και ενα σαν αυτο που βαζεις στο Link.το ιδιο πραγμα θα ειναι και πιο ευκολο κιολας.για να μην χρειαστει να βαλεις 3 φιλτρακια στα τηλεφωνα βαζε πανω στο patch panel ενα splitter .ενωσε το Line με το Patch panel.απο την εξοδο ρουτερ βαλε το καλωδιο που θα παει στον ρουτερ ενω στο Phone βαλε αυτο που μου εδωσες σστο Link οποτε να ειναι φιλτραρισμενα ολα μετα απο εκει

Δημοσ.

μιλαμε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ

θα πρεπει το ενα καλωδιακι να το περασεις απο την αριστερη πλευρα του νουμερο 1 μετα θα παει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ  στην αριστερη πλευρα του νουμερο δυο μετα χωρις να το κοψεις στην αριστερη του τρια στην αριστερη του τεσσερα κτλ.

το δευτερο καλωδιο θα γινει ακριβως το ιδιο αλλα στην δεξια πλευρα απο καθε νουμερο.ετσι θα εχεις δυο καλωδιακια τα οποια θα πηγαινουν ζιγκ ζαγκ περνοντας απο ολα τα ορια στην κατω πλευρα.το απλο καρφωτικο αν θυμαμαι καλα οταν πιεζεις το καλωδιο μεσα στην κρονε στο κοβει κιολας και εσυ δεν το θες αυτο.σε μερικα αλλα καρφωτικα εχει κατι σαν κουμπακι που το γυρνας και δεν σου κοβει το καλωδιο απλα στο πιεζει μεσα.εσυ θες να το πιεσεις οχι να το κοψεις/

Poulinos respect. εχω ρεκλεταρει παααααρα πολυ και σε δουλειες αλλα και το δυκτιο που εχω κανει στο σπιτι μου (3 οροφοι). Αυτο ομως ουτε το ειχα δει πουθενα εκει που δουλευα, αλλα δεν το ειχα σκεφτει κιολας. παντα οταν ηθελα να κανω κατι τετοιο "επαιζα" συνηθως με ροζετες.

Η λυση που εδωσες δεν ειναι οτι ειναι λειτουργικοτατη (αυτο το επιτυνχανεις και αλλιως τελος παντων). Το θεμα ειναι οτι ειναι το πιο νοικοκυρεμενο πραγμα που θα μπορουσε να κανει κανεις για να επιτυχει αυτο που θελει. μιας και εχει βαλει RACK, PatchP κλπ κλπ.

να εισαι καλα, μου εδωσες ιδεα και ορεξη να ασχοληθω παλι με το RACK μου.

για την ιστορια υπαρχει και αυτο το καρφωτικο που απλα καρφωνεις το καλωδιο και το καβεις (εαν θες) με το κοφτη, το οποιο ειναι η παρα πολυ φτηνο

http://www.e-anagnostou.gr/%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-&-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-&-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BD-p-4577.html?sess=f23494091cd1c55f7e66f8a2f54aaf88

Δημοσ.

αν εχεις μονο 2 ορια τοτε μπορει να τα πατσαρεις και τα 2 στην κατω πλευρα αντε και ενα τριτο στην αποπανω.αλλα ετσι σκιζεις την ρεγκλετα και αμα ειναι ραζιμ πολυκατοικιας κοκκινο μπλε τοτε θα την σακατεψεις την ρεγκλετα.οποτε αυτος ειναι ο μονος τροπος εκτος αν μετα παρεια ανταπτορα απο ενα σε 4 η σε 5 η σε οσα θες.το οποιο ναι μεν πρακτικο αλλα σε μια περιπτωση ουτε ειχα μαζι μου τετοιο ουτε μπορουσα να το βαλω αφου δεν το κοβω να χωρουσε εκει που ηθελα.
η λυση πραγματι δεν ειναι η πιο ευκολη αλλα ειναι και αυτο μια λυση και σιγουρα το προτιμω απο ροζετα και γενικως στριμμενα καλωδια.απλα ναι δεν ειναι οτι καλυτερο για τον απλο λογο οτι η krone δεν φτιαχτηκε για Multipatching αλλα για patching ενα προς ενα.και δεν εχει παρει
το ματι μου ρεγκλετα που να ειναι μεσα στην ρεγκλετα ενωμενα τα ορια για να κανεις αυτο που λεμε.αυτην την πατεντα μια φορα μου εχει τυχει να πρεπει να την χρησιμοποιησω σε σπιτι που διπλα στο κεντρικο πριζακι ειχε ρεγκλετα μεσα στον τοιχο.

αυτο το καρφωτικο δεν το εχω γιατι στην αρχη ειχα καρφωτικο kroner Που δεν απομονονε το ψαλιδι οσο θυμαμαι αλλα μετα εχω αυτο που το απομονονεις.αν και με το πρωτο υπαρχει τροπος για να κανεις δουλεια αλλα κανει το εγχειρημα λιγο πιο δυσκολο.πατας το ψαλιδι και ολη την μυτη μεσα πριν πας να patchareis και μετα απλα σπρωχνεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...