Τάκε Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα στικάκι 128GBθέλωντας να το χρησιμοποιήσω & για να βλέπω ταινίες στην TV μέσω USB θήρας που διαθέτει.Έτσι λοιπόν το έκανα διαμόρφωση(έχοντας windows 7)και το μετέτρεψα σε σύστημα αρχείων exFAT για να μπορώ να φορτώνω και ταινίες HD ή 3D που μπορεί να είναι και πάνω από 4GB που δεν επιτρέπει το σύστημα NTFS να μεταφέρεις.Από κεί και μετά δεν το έβλεπε καθόλου η τηλεόραση.Προσπαθώντας όμως να το ξανακάνω NTFS διαπίστωσα πως τα windows δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν.Τι λύση υπάρχει για την περίπτωση παιδιά;Βοηθήστε...
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool.shtml *Το NTFS δεν έχει περιορισμό μεγέθους αρχείων στα 4GB.
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Το NTFS υποστηρίζει αρχεία πάνω απο 4GB σε αντίθεση με το FAT/FAT32 που δεν τα υποστηρίζει. Δες τι format υποστηρίζει η τηλεόραση σου. Συνήθως υποστηρίζουν ntfs και fat32 αλλά επιβεβαίωσε το. Τέλος μέσα απο τα windows (ή με ειδικό software - βλ άδικος) κάνε ΠΛΗΡΕΣ format σε ntfs (ή fat αναλογα με το προηγούμενο). Οχι quick format. Από εκεί και πέρα, όταν γράφεις «διαπίστωσα πως τα windows δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν» τι ακριβώς εννοείς; Τι μήνυμα λάθους βγάζει; Που παρουσιάζεται η ανωμαλία; Αν δεν μπορείς να το περιγράψεις, ανεβασε εικόνα. Τέλος να ρωτήσω κάτι λίγο διαφορετικό. Το στικάκι το αγόρασες απο γνωστό μαγαζί στην φυσιολογική του τιμή ή από κάπου στο internet (π.χ. ebay) σε πολύ καλή τιμή;
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 @isay Προφανώς ο ts εννοεί πως τα windows δε του δίνουν την επιλογή να διαμορφώσει το στικάκι σε ntfs. Θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική αφαίρεσης του δίσκου ή να το κάνει με τρίτη εφαρμογή. Δε χρειάζεται όμως να κάνει πλήρη διαμόρφωση. Γρήγορη μια χαρά θα δουλέψει.
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Αφου το εχει κάνει format σε extFat, πως με γρήγορη διαμόρφωση σε οποιαδηποτε αλλη διαμορφωση; Αφου το εχει κάνει format σε extFat, πως με γρήγορη διαμόρφωση θα μπορεσει να το μετατρέψει σε οποιαδηποτε αλλη διαμορφωση; Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2013 από isay
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Αφου το εχει κάνει format σε extFat, πως με γρήγορη διαμόρφωση σε οποιαδηποτε αλλη διαμορφωση; Τι εννοείς; Απλά επιλέγει γρήγορη διαμόρφωση σε ntfs ή fat.
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Τώρα πρόσεξα οτι στο προηγούμενο μήνυμα είχα αττική σύνταξη! Η γρήγορη διαμόρφωση «σβήνει» το toc και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο ήδη υπαρχον format. Αν πχ εχεις ntfs, Μπορεις να κανεις γρηγορη σε ntfs αλλά αν θες να το μετατρέψεις σε fat, πρεπει να κάνεις πλήρη διαμόρφωση. O ts φόρματε το δισκάκι σε extFAT (μην το μπερδεύεις με το fat/fat32), άρα αν θέλει να το επαναφέρει σε ntfs/fat/fat32 πρέπει να κάνει πλήρη διαμόρφωση.
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δε πειράζει, κατάλαβα τι εννοούσες. Απλά δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις: Η γρήγορη διαμόρφωση «σβήνει» το toc και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο ήδη υπαρχον format. γι'αυτό μου φάνηκε περίεργο. Μπορείς να κάνεις γρήγορη διαμόρφωση από το ένα file system στο άλλο (δοκίμασε το). Η μόνη διαφορά που έχει με την πλήρη είναι πως η τελευταία γράφει "0" σε όλο το δίσκο για τον έλεγχο του. http://support.microsoft.com/kb/302686
achilles_g_ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Σε εμένα πάντως (και έσπασα το κεφάλι μου μέχρι να βρω τι φταίει) το media player δεν έβλεπε το usb flash γιατί ήταν bootable!
Τάκε Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και για τις απαντήσεις σας. Και ξεκινώντας να πω πως προσπάθησα να το ξανακάνω NTFS με το προγραμματάκι του "άδικος" και ούτε αυτό τα κατάφερε(failed to format the device το σφάλμα που μου βγαζει.).Η τηλεόραση βλέπει σίγουρα NTFS γιατί ένα άλλο στικάκι που έχω το βλέπει κανονικά με αυτό το σύστημα αρχείων.Όταν προσπάθησα να το επαναφέρω παλιότερα με τα windows(δηλαδή να το ξανακάνω NTFS)μου έβγαζε σαν σφάλμα πως "τα windows δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση".Σε μια ακόμα ερώτηση isay με ρωτάς από πού αγόρασα το στικάκι.Απ το e-bay το πήρα σε καλή τιμή όπως πολύ εύστοχα είπες(ελπίζω να μη τη πάτησα...). Μια σημείωση ακόμα.Με το προγραμματάκι του άδικος το μετέτρεψα σε FAT32 από exFAT το οποίο το βλέπει κανονικά η τηλεόραση.Το πρόβλημα είναι όμως πως εγώ το πήρα για να μπορώ να βλέπω ταινίες 3D που το μέγεθός τους ξεπερνάει τα 4GB.Το FAT32 δεν μου επιτρέπει να μεταφέρω αρχεία τόσο μεγάλα.Άρα δεν πρέπει να το κάνω NTFS τελικά;
achilles_g_ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δες αν είναι bootable, αν είναι ίσως φταίει αυτό, όπως σου είπα και παραπάνω.
isay Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Εξέτασε και την περιπτωση του Αχιλλέα. Και ξεκινώντας να πω πως προσπάθησα να το ξανακάνω NTFS με το προγραμματάκι του "άδικος" και ούτε αυτό τα κατάφερε(failed to format the device το σφάλμα που μου βγαζει.). ... Σε μια ακόμα ερώτηση isay με ρωτάς από πού αγόρασα το στικάκι.Απ το e-bay το πήρα σε καλή τιμή όπως πολύ εύστοχα είπες(ελπίζω να μη τη πάτησα...). Ποιο στικάκι πήρες, πότε το αγόρασες και πόσο πλήρωσες. Αν εχεις να δώσεις και το Link της πώλησης, ακόμα καλύτερα. Υπάρχει η πιθανότητα να εχεις πέσει θύμα (γνωστής) απάτης όπου πουλάνε μικρότερα στικ με πειραγμένο controller ώστε να φαίνεται παραπάνω. Η αλήθεια αποκαλύπτεται όταν προσπαθήσεις να κάνεις format το στικάκι. Δοκίμασε να το κάνει πλήρες format σε άλλο υπολογιστή. Αν και εκεί αποτύχει και ΔΕΝ εχεις πέσει θύμα απατης, τοτε το στικάκι εχει πρόβλημα και θέλει επιστροφή και αντικατάσταση. Μια σημείωση ακόμα.Με το προγραμματάκι του άδικος το μετέτρεψα σε FAT32 από exFAT το οποίο το βλέπει κανονικά η τηλεόραση.Το πρόβλημα είναι όμως πως εγώ το πήρα για να μπορώ να βλέπω ταινίες 3D που το μέγεθός τους ξεπερνάει τα 4GB.Το FAT32 δεν μου επιτρέπει να μεταφέρω αρχεία τόσο μεγάλα.Άρα δεν πρέπει να το κάνω NTFS τελικά; Με το ntfs θα λύσεις το πρόβλημα του περιορισμου αρχείων. Αν τελικά δεν μπορεσεις να το διαμορφώσεις σε ntfs τοτε μια αλλη (μπελαλίδικη) λύση ειναι να κοβεις τα αρχεία σε 2-3 κομμάτια και να τα βλέπεις ξεχωριστά.
άδικος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δοκίμασε να το γεμίσεις με αρχεία (πχ ταινίες) έτσι όπως είναι. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως έγινε επιτυχής εγγραφή και τα αρχεία υπάρχουν και διαβάζονται και πως καταλαμβάνουν το σύνολο του μεγέθους της συσκευής. Αν και εκεί αποτύχει και ΔΕΝ εχεις πέσει θύμα απατης, τοτε το στικάκι εχει πρόβλημα και θέλει επιστροφή και αντικατάσταση. Ε, και στις 2 περιπτώσεις σημαίνει προβληματικό φλασάκι http://fightflashfraud.wordpress.com/category/ebay-flash-drives/
Τάκε Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 http://viewitem.eim.ebay.gr/128gb-USB-Memory-Stick/171041237161/item?transId=1026539870007
άδικος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 http://fightflashfraud.wordpress.com/2008/11/24/h2testw-gold-standard-in-detecting-fake-capacity-flash/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα