Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκιναει ο υπολογιστης...

stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και καιρο (2 μηνες?) δεν ξεκιναει ο υπολογιστης μου (το συστημα της υπογραφης), αλλα δεν ειχα πολυ χρονο να το κοιταξω λογω στρατου. Τωρα εχω καποιες μερες αδεια και καποιο ελευθερο χρονο ωστε να προσπαθησω να βρω τι φταιει.

Αυτο που κανει ο υπολογιστης ειναι το εξης:

Τον παταω να ανοιξει, ξεκιναει, αναβουν ολα τα λαμπακια, ακουγονται οι μηχανικοι σκληροι (ενας 750 και ενας 250), λειτουργουν ολα τα ανεμιστηρακια (κουτιου, ψυκτρας και τις καρτας γραφικων) αλλα δεν κανει το μπιπ της εκκινησης απο το speaker της μητρικης και η οθονη μενει να λεει οτι δεν υπαρχει σημα (ουτε bios δειχνει, ουτε τιποτα).

Εχω προσπαθησει και με τις μνημες σε αλλες θεσεις (η καθε μια δηλαδη καθε φορα σε αλλη θεση με ολους τους δυνατους συνδιασμους αλλα και με καθε μνημη μονη της) αλλα παλι τιποτα.

Εχω προσπαθησει χωρις καρτα γραφικων (μπας και φταιει αυτη και ακουστει το μπιπ χωρις) και παλι τα ιδια. 

Παλαιοτερα μου ειχε κανει κατι παρομοιο και ηταν απο τις μνημες (τουλαχιστον αυτο καταλαβα, μιας και εφερε φιλος μου την δικια του καρτα γραφικων  τοτε και παλι δεν ξεκινησε και μολις αλλαξαμε θεση τις μνημες πηρε κανονικα). Πληροφοριακα, εκεινο τον καιρο ειχα μιλησει και με εναν ανθρωπο γνωστη των υπολογιστων και μου ειχε πει οτι μπορει να μην αναβε, λογω του οτι εχω σφιξει αρκετα τις βιδες της megahalems (μετα τη ψυκτρα ειναι οι μνημες πανω στη μητρικη σαν διαταξη) και οτι ισως στις μνημες να μην περναει σωστο ρευμα αλλα λιγοτερο και με ειχε παροτρινει στο να τις ξεβιδωσω κατα 2-3 βολτες (δεν το εχω κανει).

Κατι ακομα που ισως πρεπει να ενημερωσω, ειναι οτι το συστημα το ειχα αλλαξει σε AHCI για να εχει καλυτερες ταχυτητες ο samsung 830. Eχω προσπαθησει και με μονο ενα σκληρο αλλα παλι δεν εγινε κατι. Εκανα και cmos με το κουμπι αλλα και με τη μπαταρια βγαζοντας την τη μια για 1 λεπτο την αλλη για 5 λεπτα και την τριτη φορα για καμια 20αρια μερες :P αλλα καταλαβατε...τιποτα...

Τι μπορει να φταιει? Απο τους αριθμους - γραμματα που βγαζει το πανελακι της μητρικης μου και με βαση το manual της δεν βγαινει καποιο ασφαλες συμπερασμα, μιας και ολες οι ενδειξεις ειναι πολυ γενικες . Ενω τοτε που ειχα το θεμα που δεν επαιρνε μπρος απο τις μνημες, ελεγε c1 κλπ που c1 ηταν το πρωτο slot των μνημων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aστα...

Λες να ειναι τροφοδοτικο ε? Βασικα πιο πολυ πηγαινει το μυαλο μου σε καμια μητρικη (χωρις να ξερω τον λογο). Αλλο τροφοδοτικο δεν μπορω να βρω αυτες τις μερες. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το ελεγξω?

Δυστυχως εχει λυσιμο - δεσιμο που ηθελα να αποφυγω αλλα αν δεν υπαρξει αλλη λυση πρεπει να το κανω. Να ξεκινησω λοιπον απο εκει προτινεις ή απο κατι πιο lite και αυτο να το εχουμε στα υπ'οψην μας για μετα?

Αν σου βρίσκεται όργανο δεν είναι τπτ ιδιαίτερο να μετρήσεις τάσεις. Δε χρειάζεται καν να αφαιρέσεις το τροφοδοτικό.

Απλά βάλε τους ακροδέκτες σε ένα ελεύθερο 4pin molex αφού το ανάψεις.

Για την 3.3 αφαίρεσε το 24pin, ξεκούμπωσε και τα άλλα βύσματα, άναψε το πάλι και μέτρα την.

@άδικος

Θα το κανω και ετσι οπως λες. Εχει φιλος μου τετοιο οργανο, απλα το θεμα ειναι να δουμε ποτε θα μπορεσει να ερθει και να το φερει μαζι.

@petros

Ναι, πριν μου εκανε κανονικα. Αν εννοεις την μπαταρια που βγαζουμε για να κανουμε και το cmos, τοτε οχι, δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι αδεια, διοτι την αλλαξα προσφατα για σιγουρια μηπως και εφταιγε αυτο αλλα και παλι, δεν δικαιολογειται να μην ανοιγει ο υπολογιστης μιας και αμα ηταν αυτο θα ανοιγε φανταζομαι αλλα δεν θα εκανε το μπιπ, δεν θα κραταγε τις ρυθμισεις bios κλπ.

Σωστά τα λες.

αλλά beep θα έκανε  ^_^

Προσοχή πάντα με τα ρεύματα.

δε του λες να φέρει & ένα τροφοδοτικό...;  :whistle:

Η καρτα γραφικων, δεν ειναι τσεκαρισμενη (δεν την εχω βαλει δηλαδη σε καποιον αλλο υπολογιστη φιλου να δω κλπ) απλα το μονο που εχω κανει ειναι να ανοιξω τον υπολογιστη χωρις να ειναι πανω, μπας και ακουσω το μπιπ και βγαλω ενα συμπερασμα και βλεπω οτι το ανεμιστηρακι της δουλευει οταν τον ανοιγω.

Πληροφοριακα:

Τετοια εποχη (αν ειναι οκ το τροφοδοτικο και διαπιστωθει οτι το προβλημα ειναι στη μητρικη και χρειαστει να αλλαξω) θα βρω 1366 καινουρια σε λογικη τιμη ή θα συμφερει καλυτερα να αλλαξω μητρικη - επεξεργαστη? Ξερω το παω μπροστα το θεμα, απλα ετσι για να εχω μια ιδεα...

Σωστά τα λες.

αλλά beep θα έκανε  ^_^

A, θα εκανε ε....? Καταλαβα...

Εκτος και αν χαλασε το ηχειακι. Παιζει?

Θυμάσαι όταν στο πρωτοέκανε αυτό αν είχες κάνει κάτι τότε?

πχ να είχες βάλει άλλο δίσκο ή γενικά κάτι νέο στο pc ? ή κάνα update της mobo?

κάνε μια δοκιμή να αποσυνδέσεις τους δίσκους και να αφήσεις μόνο έναν μήπως και πιάσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...