Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα προσφατα εστησα εναν υπολογιστη με cpu a10 - 5800k , ram 8gb 1866mhz , 1 tb western digital , 350w τροφοδοτικο . Σαν λειτουργικο εχει τα windows 7 home , σπασμενα. Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης πηγαινει με ταχυτητες αφυσικες για αυτα που θα επρεπε να προσφερει . Κολλαει συνεχως , θελει resets , σε απλη αντιγραφη αρχειου 200mb τρωει τρελο κολλημα , μεχρι που πρεπει να κανω reset . Ειναι εβδομαδων.. Τι μπορει να φταει ; Λαθος καλωδιωση ή θεμα λειτουργικου ; Να αναφερω οτι εχει εγκατεστημενα απο τους drivers αρκετα "αχρηστα" προγραμματα , παρακολουθησης downloading - tune up utilities Κλπ κλπ .. Μπορειτε να μου δωσετε μια λυση ;

Δημοσιευσα και στο software αλλα δεν ξερω αν ειναι θεμα software ή hardware ...

Δημοσ.

Έκανες κάποια αλλαγή σε hardware-software και στο κάνει; Έχεις βάλει τους drivers για chipset/sata κλπ;

Απεγκατέστησε καλύτερα και τα προγράμματα που λες,καμμιά φορά κάνουν περισσότερο κακό από καλό ειδικά αν λειτουργούν μαζί και δεν είναι ρυθμισμένα σωστά.Κάνε και ένα memtest.

Δημοσ.

Ξεκίνα από καλώδιο sata και HDSentinel.

Τι εννοεις με καλωδιο sata ; Να το βαλω και να το ξαναβαλω ; Μηπως θελει καποια ρυθμιση απο bios ; Επισης το hdsentinel τι ακριβως ειναι ;

Έκανες κάποια αλλαγή σε hardware-software και στο κάνει; Έχεις βάλει τους drivers για chipset/sata κλπ;

Απεγκατέστησε καλύτερα και τα προγράμματα που λες,καμμιά φορά κάνουν περισσότερο κακό από καλό ειδικά αν λειτουργούν μαζί και δεν είναι ρυθμισμένα σωστά.Κάνε και ένα memtest.

Οχι καμια αλλαγη .. Ετσι δουλευει οπως στηθηκε .. Τους drivers που παρειχε η μητρικη εβαλα , τιποτα παραπανω . Δεν νομιζω ομως να δημιουργουν τα προγραμματα τοσο σοβαρη ζημια. Διαφωτισε με οταν λες memtest.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι ευθήνεται το τροφοδοτικό των 350, για αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει κάτι παραπάνω, πόσο % efficiency έχει; Χρησιμοποίεισαι και Driver Magician για να πάρεις τους πιο πρόσφατους driver και αν δεν έχεις λεφτά να το αγοράσεις πάρε σπασμένο και χρησιμοποίησε το μόνο μια φορά για να είσαι νόμιμος, ότι και καλά το πήρες για δοκιμή. Καλήτερα πάρε ένα τροφοδοτικό των 450-550 watt. Επίσης, στο αν ευθήνεται το τροφοδοτικό παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών.  Απέγκατέστησε και κανένα trial ή άχρηστο πρόγραμμα και βάλε CCleaner για να το "καθαρίσεις" λίγο. Επίσης, με το θέμα λειτουργικού παίζει να υπάρχει πρόβλημα, δοκίμασε τα παραπάνω και αν δεν λειτουργήσει, μιας και είναι ήδη σπασμένα και είναι χίλια κομματια λόγω σπασίματος, κάνε αναβάθμιση σε Windows 7 Ultimate, ενεργοποίησε τα και είσαι έτοιμος για τρελές ταχύτητες ;). Υπάρχει και ένα θέμα που δεν είμαι σίγουρος: δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι μπορεί να έχεις 64-bit λειτουργικό σε hardware που υποστηρίζει μόνο 32-bit (επαναλαμβάνω: δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει κάτι τέτοιο και τι bit είναι το δικό σου, εγώ απλά λέω ό,τι ξέρω).

Γράψε ό,τι σχετίζεται με τον υπολογιστή σου και μετά τα ξαναλέμε (κάρτα γραφικών, μητρική, όλααααααα..).

Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ!

Δημοσ.

στην εναρξη κανε αναζητηση γραφωντας msconfig. στην καρτελα που θα σου ανοιξει, πανε στο εκκινηση στοιχειων, να δουμε ποσα αχρηστα προγραμματα ξεκινουν μαζι με το λειτουργικο

.

ανεβασε και ενα screenshoot.

edit. ο σκληρος ποιος ακριβως ειναι;

Δημοσ.

Επισης το hdsentinel τι ακριβως ειναι ;

Προγραμμα για τον έλεγχο του σκληρού δίσκου.... πρώτα απολα πριν μπλεξεις με οτιδήποτε αλλο βαλε αυτο για να δουμε σε τι κατασταση ειναι ο σκληρος σου!

Δημοσ.

Μολις απεγκατεστησα καποια αχρηστα προγραμματα οπως tune up , norton , και διαφορα αλλα της asrock και μπορω να πω οτι φανηκε διαφορα .. Εγραψα μια ταινια σε στικακι και πηγε πολυ πιο γρηγορα .. Το τροφοδοτικο (corsair 350w) δεν παιζει ρολο γιατι ειναι υπεραρκετο για τα watt που καταναλωνει το συστημα αφου μαλιστα δεν υπαρχει καρτα γραφικων . Ο σκληρος ειναι western digital 1tb caviar blue . Κατι ακομη που θελω να αναφερω ειναι οι αρκετα υψηλες θερμοκρασιες . Ο επεξεργαστης δουλευει σε "νεκρη" κατασταση στους 50-60 βαθμους κελσιου συμφωνα με το hwmonitor. Στο black ops 2 εφτασε τους 80-90 -και παλι δεν παιζει ρολο το τροφοδοτικο αφου σηκωνει ανετα παιχνιδι σαν το call of duty- /  Να επισημανω πως ειναι με την στοκ ψυκτρα και ο χωρος γενικα εχει πολυ ζεστη ειδικα τωρα .. 

** Απο βδομαδα θα τον ελεγξω και θα του περασω τα αυθεντικα windows 8 που δικαιουμαστε δωρεαν ως φοιτητες που σε θεματα αντιγραφης - ταχυτητας εχουν πλεονεκτημα 

Δημοσ.

1. Η θερμοκρασίες είναι αρκετά ψηλές αν είναι σωστές. Αν έφτανε στους 90 βαθμούς θα έπρεπε να κλείσει ο υπολογιστής για να μην λιώσει ο επεξεργαστής.

2. Τα 7άρια είναι 32 ή 64bit; Με τόση μνήμη θα πρέπει να έχεις λογικά 64bit.

3. Το αν είναι σπασμένα (με τον loader του daz φαντάζομαι) δεν παίζει κανένα ρόλο.

4. Το tune up το έβαλες από την αρχή ή αργότερα; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είχα μια παρόμοια περίπτωση με υπολογιστή που ενώ πήγαινε νορμάλ, μόλις ο κάτοχος έβαλε ένα πρόγραμμα optimizer και το έκανε (και καλά) optimize, από εκείνη την στιγμή και μετά το σύτημα σερνόταν. Επίσης το tune up έχει πολύ αμφιλεγόμενες κριτικές και πολλοί το κατηγορούν ότι έχει συμπεριφορά trojan και η απεγκατάστασή του οδηγούσε σε format.

5. Drivers της ati έβαλες ή το άφησες να βρει μόνο του;

6. Σε ασφαλή λειτουργία πως συμπεριφέρεται;

Δημοσ.

1. Η θερμοκρασίες είναι αρκετά ψηλές αν είναι σωστές. Αν έφτανε στους 90 βαθμούς θα έπρεπε να κλείσει ο υπολογιστής για να μην λιώσει ο επεξεργαστής.

2. Τα 7άρια είναι 32 ή 64bit; Με τόση μνήμη θα πρέπει να έχεις λογικά 64bit.

3. Το αν είναι σπασμένα (με τον loader του daz φαντάζομαι) δεν παίζει κανένα ρόλο.

4. Το tune up το έβαλες από την αρχή ή αργότερα; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είχα μια παρόμοια περίπτωση με υπολογιστή που ενώ πήγαινε νορμάλ, μόλις ο κάτοχος έβαλε ένα πρόγραμμα optimizer και το έκανε (και καλά) optimize, από εκείνη την στιγμή και μετά το σύτημα σερνόταν. Επίσης το tune up έχει πολύ αμφιλεγόμενες κριτικές και πολλοί το κατηγορούν ότι έχει συμπεριφορά trojan και η απεγκατάστασή του οδηγούσε σε format.

5. Drivers της ati έβαλες ή το άφησες να βρει μόνο του;

6. Σε ασφαλή λειτουργία πως συμπεριφέρεται;

1) και ομως δεν κλεινει συνεχιζει κανονικοτατα ..

2)64 bit

4) μπηκε μονο του απο τους drivers της μητρικης, δεν εγινε ποτε optimize.

5)Drivers μπηκαν και παλι απο δισκακι μητρικης

6) δεν το εχω δοκιμασει και δεν γνωριζω τον τροπο.

*** Το κουτι εχει 3 ανεμιστηρες , ειναι το aerocool strike x one advance , και εχει εναν μπροστα που βαζει , εναν πισω που βγαζει και εναν πανω που βαζει . Εχει σοβαρο θεμα με τις θερμοκρασιες ; Να σημειωσω πως με το SYSTEMFAN η θερμοκρασια του ηταν 38 βαθμοι , ενω στο hwmonitor ηταν 50-60 ενω στο bios ειναι επισης 50-60. Τρομερη αποκλιση ... τι παιζει ; παντως ο υπολογιστης δεν εχει κλεισει ποτε απο θερμοκρασια . Τα κολληματα μπορει να οφειλονται εκει ; Ποια ειναι η λυση ;

Δημοσ.

Κοίτα, σκέφτηκα κάτι άλλο που ισχύει. Εγώ στον υπολογιστή μου τον σταθερο έιχα 2 σκληρούς δίσκους. Μέχρι πριν λίγο καιρό, όμως, άρχισε να κάνει το Windows να κολλάει (στο boot screen, γενικά, έκανε και περίεργα scans για indexes κατι(?)). Εν το μεταξύ ο σκληρός δεν ήταν ο κύριος, ήταν ο δευτερεύον και απλά υπολειτουργούσε (φαντάσου να ήταν ο κύριος σκληρός τι θα γινόταν). Επίσης, δημιουργούσε πολύ υψηλες θερμοκρασίες στον ίδιο τον σκληρό, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα εξαρτήματα, πάντως ο σκληρός ζεμάταγε. Γι'αυτό τον λόγο απεγκατέστησς κάμποσα προγράμματα και κοίτα μην λεχει πρόβλημα ο σκληρός. Όσο για το ότι "καίγεται" στους 90, εμένα όταν σταματάει το ανεμιστηράκι του netbook βάζω ένα βρεγμένο χαρτί, κοίτε να κάνεις και εσύ το ίδιο βάζωντας το πάνω στο κουτί, στο μέρος που ζεστένεταο περισσότερο (συνήθως είναι το τροφοδοτικό, αλλά λόγω το προβλήματος σου μπορεί να είναι κάποιο άλλο).

Εχει σοβαρο θεμα με τις θερμοκρασιες ; Να σημειωσω πως με το SYSTEMFAN η θερμοκρασια του ηταν 38 βαθμοι , ενω στο hwmonitor ηταν 50-60 ενω στο bios ειναι επισης 50-60. Τρομερη αποκλιση ... τι παιζει ; παντως ο υπολογιστης δεν εχει κλεισει ποτε απο θερμοκρασια . Τα κολληματα μπορει να οφειλονται εκει ;

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει συνήθως. Όσο πιο ζεστό είναι τόσο καλύτερη απόδοση έχει. Στον υπολογιστή (netbook) όταν παίζω παιχνίδι και είναι η ώρα που μόλις τον έχω ανοιξει, μου κολλάει, μετα που παιρνάει η ώρα και έχει ζεσταθεί, καθόλου

Δημοσ.

=

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει συνήθως. Όσο πιο ζεστό είναι τόσο καλύτερη απόδοση έχει. Στον υπολογιστή (netbook) όταν παίζω παιχνίδι και είναι η ώρα που μόλις τον έχω ανοιξει, μου κολλάει, μετα που παιρνάει η ώρα και έχει ζεσταθεί, καθόλου

Dafaq i just read ?

• Like 7
Δημοσ.

Κοίτα, σκέφτηκα κάτι άλλο που ισχύει. Εγώ στον υπολογιστή μου τον σταθερο έιχα 2 σκληρούς δίσκους. Μέχρι πριν λίγο καιρό, όμως, άρχισε να κάνει το Windows να κολλάει (στο boot screen, γενικά, έκανε και περίεργα scans για indexes κατι(?)). Εν το μεταξύ ο σκληρός δεν ήταν ο κύριος, ήταν ο δευτερεύον και απλά υπολειτουργούσε (φαντάσου να ήταν ο κύριος σκληρός τι θα γινόταν). Επίσης, δημιουργούσε πολύ υψηλες θερμοκρασίες στον ίδιο τον σκληρό, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα εξαρτήματα, πάντως ο σκληρός ζεμάταγε. Γι'αυτό τον λόγο απεγκατέστησς κάμποσα προγράμματα και κοίτα μην λεχει πρόβλημα ο σκληρός. Όσο για το ότι "καίγεται" στους 90, εμένα όταν σταματάει το ανεμιστηράκι του netbook βάζω ένα βρεγμένο χαρτί, κοίτε να κάνεις και εσύ το ίδιο βάζωντας το πάνω στο κουτί, στο μέρος που ζεστένεταο περισσότερο (συνήθως είναι το τροφοδοτικό, αλλά λόγω το προβλήματος σου μπορεί να είναι κάποιο άλλο).

Φιλε δε νομιζω τα πραγματα να ειναι οπως τα λες...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...