parsifal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα παληκάρια! Ο,τι ρωτάω στον τίτλο. Ψάχνω κάτι φθηνό, χωρίς super features κλπ γιατί μετά την αγορά θα το χρησιμοποιήσω κατευθείαν σε bridge mode. Για το background της ιστορίας και για όποιον δε βαριέται να διαβάζει μακρυνάρια, ανοίγετε το spoiler. Έκανα πριν λίγες μέρες φορητότητα από WIND σε HOL (τί το 'θελα ο μ....) και έχουν πέσει κατά ένα σημαντικό ποσοστό οι ταχύτητες συγχρονισμού downstream και upstream που έχω. Η εξασθένιση της γραμμής έχει παραμείνει σταθερή στα 36-37dB, δεν έχει αλλάξει κάτι εκεί. Στο περίπου έχω: Πριν (με WIND) -------------- Το SNR έπαιζε μεταξύ 6-7dB και είχα Downstream rate: ~10Mbps Upstream rate: ~1Mbps Τώρα (με HOL) ------------- Αρχικά, με είχαν στο default SNR των 11dB και είχα Downstream rate: ~6000Kbps Upstream rate: ~600Kbps Μετά από δύο τηλεφωνήματα που έκανε ο αδερφός μου στην τεχνική υποστήριξη της HOL, πρέπει λογικά να έριξαν εσκεμμένα το SNR στα 9dB και τώρα έχω Downstream rate: ~6776Kbps Upstream rate: ~725Kbps Errors ο βρόχος μου έχει αμελητέα, το επιβεβαίωσε και τεχνικός της HOL που ήρθε πριν λίγο και μέτρησε επάνω στο διαμέρισμα και κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Το έδωσε ως βλάβη και την δέχτηκαν (παρ' οτι όπως μου εκμυστηρεύθηκε, δεν το περίμενε λόγω των αμελητέων errors). Υποπτεύομαι πως έχω πέσει δυστυχώς στην περίπτωση μ$%κισμένου και εκλεκτικού hardware στην μεριά του DSLAM και ότι αν μείνω με το τωρινό modem μου, θα πρέπει να συμβιβαστώ με το μεγάλο hit που έφαγα στις ταχύτητες συγχρονισμού. Γι' αυτό ψάχνομαι για αγορά modem που να παίζει επιβεβαιωμένα ψηλά με τα DSLAM της HOL. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Για κατι φθηνό και παράλληλα αρκετά καλο για τα λεφτά του ειναι το Download: http://www.ebw.gr/el/product/7631/DrayTek-Router-Annex-A-Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem-ensyrmato-kai-asyrmato-router-firewall-VoIP-Gatewa">DrayTek Router Annex A Vigor 2700VG απλα το μονο που πρέπει να κανεις οταν το πάρεις ειναι να αλλάξεις το firmware που φοράει της Altec με το official της draytek, εχουμε οδηγίες και στο thread Site: http://www.insomnia.gr/topic/413712-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-vigor-2700vg-adsl2-2-modem/">εδώ . Τώρα συγκεκριμένα δεν ξέρω για την hol πως τα παει το συγκεκριμένο router καποια παιδιά που θα το έχουν απο εδω μαζι με hol θα μπορέσουν να σου πουν, παντως για το snr αν μπορούσαν να στο ρίξουν για δοκιμή τουλάχιστον στα 6 απο τα 9 πιστεύω θα τα έπιανες τα 10 η τουλάχιστον ποιο κοντα στα 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Το Vigor έχω επάνω! Και τώρα και πριν την φορητότητα από Wind.Θα δοκιμάσω κι ένα Netfaster που έχω στο εξοχικό, μου είπε ο τεχνικός της HOL ότι το μαύρο Netfaster συγκεκριμένα (όχι το πιο καινούργιο το λευκό με τα λουλουδάκια) έχει καλές πιθανότητες να κλειδώσει ψηλότερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Αν μπορέσεις να βρεις η εχεις κανενα Thomson δοκίμασε και αυτο , αλλα πιστεύω οτι αν σε πανε σε 6αρι profile και εναι σταθερή η σύνδεση (να αντέχει δηλαδή στο 6) θα συγχρονίσεις και παραπανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Είμαι σε 24άρι προφίλ. Εννοείς να μου μειώσουν περαιτέρω το SNR margin στα 6dB; Θα το ζητήσω, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος: Κάπου πήρε το μάτι μου ότι χαριστικά το πολύ να στο ρίξουν από 11 σε 9 (όπως έχουν κάνει ήδη σε εμένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Ναι αυτο ενοούσα να σου το ρίξουν το snr στο 6 εστω και δοκιμαστικά να δεις ποσο παραπανω μπορεί να παει, ζήτα το και βλέπεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Για κατι φθηνό και παράλληλα αρκετά καλο για τα λεφτά του ειναι το Download: http://www.ebw.gr/el/product/7631/DrayTek-Router-Annex-A-Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem-ensyrmato-kai-asyrmato-router-firewall-VoIP-Gatewa">DrayTek Router Annex A Vigor 2700VG απλα το μονο που πρέπει να κανεις οταν το πάρεις ειναι να αλλάξεις το firmware που φοράει της Altec με το official της draytek, εχουμε οδηγίες και στο thread Site: http://www.insomnia.gr/topic/413712-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-vigor-2700vg-adsl2-2-modem/">εδώ . Τώρα συγκεκριμένα δεν ξέρω για την hol πως τα παει το συγκεκριμένο router καποια παιδιά που θα το έχουν απο εδω μαζι με hol θα μπορέσουν να σου πουν, παντως για το snr αν μπορούσαν να στο ρίξουν για δοκιμή τουλάχιστον στα 6 απο τα 9 πιστεύω θα τα έπιανες τα 10 η τουλάχιστον ποιο κοντα στα 10 δεν προκειται να του βαλουν 6 snr.χαριστικα ειναι το 9 στην Hol.6 δεν προκειται.. επισης απο 9 ,margin σε 6 στην ταχυτητα που ειναι κανονικα το max θα ειναι να κερδισει κατι σε ενα megabit Οχι παραπανω. συνονοματε εχεις δοκιμασει αλλο ρουτερ πανω στην γραμμη?δεν σου δωσαν αυτοι ρουτερ οταν πηγες στην hol? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 pouline, μου έστειλαν ένα Alcatel Lucent CellPipe το οποίο έπαιξε χαμηλότερα κι απ' το Vigor μου όταν το κούμπωσα δοκιμαστικά πάνω στη γραμμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 δεν το κοβω να ξαναφτανεις αυτα που ειχες στην αρχη ακομα και με αλλο ρουτερ.μπορει να μην φταιει η hol και απλα κατι να γινεται στο ζευτικο καλωδιο μεσα στο κτιριο του οτε.η μπορει να υπαρχει και μικροτερο sync και πανω στο οριο της Hol αλλα μονο η hol μπορει να το δει αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Το Cellpipe πρέπει να είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί στην αγορά! Καλύτερα με το Vigor. Δυστυχώς parsifal ο μόνος τρόπος να δεις καλύτερες μέρες είναι να γίνει συνδυαστικό με τον οτε και ο τεχνικός του οτε να δεχτεί ότι έχεις χαμηλές ταχύτητες και να κάνει αλλαγή απερχόμενου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Το Cellpipe πρέπει να είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί στην αγορά! Καλύτερα με το Vigor. Δυστυχώς parsifal ο μόνος τρόπος να δεις καλύτερες μέρες είναι να γίνει συνδυαστικό με τον οτε και ο τεχνικός του οτε να δεχτεί ότι έχεις χαμηλές ταχύτητες και να κάνει αλλαγή απερχόμενου. η κεντρικου αλλα εξαρτατε τι attenuation εχει για το αν θα το δεχτει και ο οτε βλαβη.και επειδη πηρε τον ιδιο χαλκο με σχεση πριν μπορει να ειναι και αλλου το προβλημα.οριο παροχου η ζευτικο καλωδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paul 64 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 το ιδιο ακριβως επαθε και ο πατερας μου που πηγε απο cyta στη hol......το download επεσε περιπου στα μισα(!!) και το upload στα 600 οπως του φιλου(δηλωθηκε βλαβη και τωρα περιμενουμε)......δε μπορω να καταλαβω, δε μενεις στο ιδιο dslam αλλαζοντας παροχο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 το ιδιο ακριβως επαθε και ο πατερας μου που πηγε απο cyta στη hol......το download επεσε περιπου στα μισα(!!) και το upload στα 600 οπως του φιλου(δηλωθηκε βλαβη και τωρα περιμενουμε)......δε μπορω να καταλαβω, δε μενεις στο ιδιο dslam αλλαζοντας παροχο; λογω 11 margin θα πρεπε να χασει λιγο σε ταχυτητα αλλα οκ θα μπορουσες να παρει τηλ και να πει να το γυρισουν σε 9 margin για να κερδισει λιγο.κατα τα αλλα ναι τον ιδιο χαλκο παιρνεις και το dslam ειναι στην αλλη αιθουσα.ειναι αλλη μαρκα dslam αλλα στην ιδια αιθουσα.αλλα εκει μπορει να ειναι πολλα.μπορει ζευκτικο απο αιθουσα παροχων μεχρι Mirroring η απο mirroring μεχρι τον κατανεμητη του οτε πριν φυγει το καλωδιο εκτος.αυτα τα δυο οταν αλλαζεις παροχων αλλαζουν.τωρα να εισαι ατυχος να πετυχεις προβλημα εκει τι να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα