Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω τον ανιψιό μου που παίζει Aion/Mindcraft και έχει δυο μέρες που όταν παίζει ιδίως Aion μετά από λίγη ώρα απενεργοποιηαι η οθόνη σαν να έκλεισα το PC αλλά το κουτί λειτουργεί κανονικά. Πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή από το κουμπί και μετά να το ξανά ανάψω.

Μήπως έπαθε τίποτα η κάρτα γραφικών;

Ο υπολογιστής έχει αυτά τα χαρακτηριστικά:

DualCore E5300 @2.60Ghz

Ram 4gb

Vga Nvidia Gt220

Mobo:Pegatron Eureka 3 

post-76620-0-54396800-1371215498_thumb.jpg

post-76620-0-37490600-1371215503_thumb.jpg

Δημοσ.

κατεβασε το Hwmonitor και τσεκαρε θερμοκρασιες.

Υπαρχει  πιθανοτητα να υπερθερμενεται η καρτα και γι αυτο να σβηνει για προστασια!

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχας σε ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση σου.

Η τιιμές που βγαζει τωρα ειναι αυτες:

Δεν ξερω τα ορια πανω/κατω των θερόκρασιων που πρεπει να υπαρχουν γιατι εχω ακουσει οτι ανεβαζουν πολυ θερόκρασια.

post-76620-0-56683900-1371216460_thumb.jpg

Δημοσ.

Οπως βλεπεις κ εσυ η καρτα εφτασε μεχρι 79 βαθμους αρα 99% αυτο ειναι το προβλημα που υπαρχει.Ανεμιστηρακι εχει η καρτα;

επισης καλο θα ηταν να ανοιχτει ο πυργος και να καθαριστει η καρτα απο τυχον σκονες.

ενα δεν γινει κατι αλλο και η καρτα εχει ανεμιστηρακι κατεβασε το msi afterburner και βαλε χειροκινητα το ανεμιστηρακι στο τερμα και δες αν πεφτει η θερμοκρασια.

Εναλλακτικα χρειαζεται καποιον αλλο τροπο ψυξης η καρτα(πχ καποιο ανεμιστηρακι απο το κουτι να την χτυπαει)

τέλος ενδεχεται να εχει καει το ανεμιστηρακι της και γι αυτο να εχει τετοιες θερμοκρασιες.Σε αυτη την περιπτωση την πατε για αλλαγη αν ειναι εντος εγγυησης!

Δημοσ.

Aν έχεις w7, πληκρολόγησε στην έναρξη την λέξη "προβολη συμβάντων". Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνε κλικ στο βελάκι δίπλα στο "προσαρμοσμένες προβολές" και στην συνέχεια κλικ στο "συμβάντα διαχείρισης".  Δες στον πίνακα με τα σφάλματα (κυρίως αυτά με κόκκινο θαυμαστικό ή κόκκινο Χ), τι ακριβώς γράφει.

Δημοσ.

Οπως βλεπεις κ εσυ η καρτα εφτασε μεχρι 79 βαθμους αρα 99% αυτο ειναι το προβλημα που υπαρχει.Ανεμιστηρακι εχει η καρτα;

επισης καλο θα ηταν να ανοιχτει ο πυργος και να καθαριστει η καρτα απο τυχον σκονες.

ενα δεν γινει κατι αλλο και η καρτα εχει ανεμιστηρακι κατεβασε το msi afterburner και βαλε χειροκινητα το ανεμιστηρακι στο τερμα και δες αν πεφτει η θερμοκρασια.

Εναλλακτικα χρειαζεται καποιον αλλο τροπο ψυξης η καρτα(πχ καποιο ανεμιστηρακι απο το κουτι να την χτυπαει)

τέλος ενδεχεται να εχει καει το ανεμιστηρακι της και γι αυτο να εχει τετοιες θερμοκρασιες.Σε αυτη την περιπτωση την πατε για αλλαγη αν ειναι εντος εγγυησης!

Oι κάρτες GPU έχουν σε idle κάπου 50 degrees, 79 degrees δεν είναι τίποτα είναι normal Temp οι περισσότερες κάρτες έχουν core slow down κάπου στα 145 degrees.

post-203815-0-79009600-1371222670_thumb.png

post-203815-0-66186700-1371222925_thumb.png

Δημοσ.

Δεν είναι καλό η κάρτα να ξεπερνά πάνω από τους 80-90 βαθμούς...ειδικά σε normal mode χωρίς παιχνίδια...

Στους 100 προφανώς και θα κλείσει το σύστημα για να μην κάψει την κάρτα...

Δημοσ.

Oι κάρτες GPU έχουν σε idle κάπου 50 degrees, 79 degrees δεν είναι τίποτα είναι normal Temp οι περισσότερες κάρτες έχουν core slow down κάπου στα 145 degrees.

Δεν νομίζω εμένα σε idle έχει 38C.Στα 145 θα έχουν λιώσει και τα πλαστικά.

Δημοσ.

Aμα λέμε πως γίνετε core slowdown στα 145 degrees σημαίνει πως δεν κλεινει και ρίχνει τα clocks. Για κλείσει η να κολλήσει θέλει ακόμα πιο πάνω Temps.

Η GPU δεν είναι σαν τις CPU αντέχει θερμοκρασίες και γύρο στα 70 είναι normal άμα είναι under load.

Tα temps περιορίζονται σε ένα μικρό κομμάτι του πυρήνα που είναι κάτω από το Heatsink και δεν επηρεάζονται πλαστικά η αλλα μέρει

Aυτά που λέτε ισχύουν για τις CPU.

Δημοσ.

Εχω προβλημα με την θερμοκρασια οπως βλεπετε. Μετα το καθαρισα και παιζει ελαχιστους βαθόυς κατω.

Επιδη θελει να παιζει και αλλα πιο βαρια παιχνιδια,  τι καρτα προτεινετε για να ειναι συμβατη και μέ το συστημά. Ενω οχι για βαρια καρτα οπως 7790(+...), ειναι και τα οικονομικα, μην ξεχνιοάστε  :mellow:  :unsure:.

post-76620-0-77773500-1371226809_thumb.jpg

Δημοσ.

Συγγνώμη δηλαδη πρέπει να πάει 150 βαθμούς για να κλείσει;Αποκλείεται!Φίλε μου καθάρισε την καλά και αν μπορείς μάζεψε και καλώδια.

Δημοσ.

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2752/~/nvidia-gpu-maximum-operating-temperature-and-overheating

This maximum temperature varies by GPU, but is generally in the 105C

είσαι ακριβώς εδώ σε αυτή την κατηγορια.

Eμενα δεν έχει κλείσει ποτε γιατί έχει όριο πάνω από 145 degrees είναι ανάλογα με την gpu

Δοκίμασε να βάλεις fan στην GPU και καλύτερο airflow στο κουτί για να γλιτώσεις το κόστος μιας καινούργιας GPU

Δημοσ.

.Τα εβγαλα ολα εξω καθαρισα τις σκονες τα παντα. Το ειχε πολυ καιρο βρομικο. Και τωρα παιζει κανενα 20λεπτο και οι θερμοκρασιες ειναι στα 68-70. Μου λεει οτι παιζει καλυτερα.

Σας ευχαριστω ολους.

Sent from my Lumia 710

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...