dr lag Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Σκέφτομαι να αναβαθμίσω ένα παλιό σύστημα συγγενικού μου προσώπου που βασίζεται στον Q6600, με έναν από τους παραπάνω επεξεργαστές που έχω διαθέσιμους. Η χρήση του είναι κυρίως για Photoshop, HTML και δευτερευόντως για (βαριά) games. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για O/C. Τροφοδοτικό θα παραμείνει το Enermax 450W 82+, ενώ το σύστημα θα πλαισιωθεί με μια 6870 και έναν μικρό Agility 3. Το M/B για τον 750 είναι της Asus με USB3 αλλά όχι SATA3. Τετραπύρηνος λοιπόν ή ο δυο γενιές νεότερος διπύρηνος;
MoviemakerGr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 3220 / 3225 με κλειστά μάτια από εμένα.. μπορεί να είναι διπύρηνου αλλά δεν παίζονται. Αυτή είναι η συσχέτιση τους αλλά ως εμπειρία χρήσης δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=677
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 ειναι fail η αγορα διπυρηνου το 2013.. στη τελικη βαλε τον 750 και κλοκαρε τον θα εισαι και πιο γρηγορος ξεκαθαρα παντου πλεον και δε θα εχεις dual core.. ελεος με την intel τι τις βγαζει αυτες τις μπαρουφες ; 3220 / 3225 με κλειστά μάτια από εμένα.. μπορεί να είναι διπύρηνου αλλά δεν παίζονται. Αυτή είναι η συσχέτιση τους αλλά ως εμπειρία χρήσης δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=677 με κλειστα ματια οταν σε 20 απο τα 25 τεστ που παρεθεσες ο i3 τον ρουφαει; οι παλιοι i5-i7 λοιπον για να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα δεν ειναι ιδιαιτερα πιο αργοι απο τους νεοτερους οταν τρεχουν στα ιδια ρολογια αυτο που τους κανει να ξεχωριζουν ειναι οτι τρεχουν σε υψηλοτερα και ακομα και αν τους κανουμε ολους overclock οι νεοτεροι (απο sandy και μετα) μπορουν να πανε αρκετα πιο ψηλα και να ξεχωρισουν (και στοκ τρεχουν ηδη πιο ψηλα οπως ξερουμε) στη προκειμενη περιπτωση ομως να συγκρινουμε dual core με quad core, ειναι τραβηγμενο.. να ηταν κανας πολυ παλιος quad σαν το q6600 να το καταλαβω, αλλα με i5 εστω και πρωτης γενιας εστω και αν εχει χαμηλοτερα ρολογια δεν υπαρχει συγκριση επισης ο 750 κλοκαρεται και μαλιστα αρκετα και κερδιζει εμπρακτα αρκετα , ενω ο i3 αφου δεν ειναι Κ οχι 5
trek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Σε απόλυτες επιδόσεις ο i5 750 υπερτερεί, αλλά αυτό θα φανεί μόνο σε πολύ βαριές διεργασίες και multitasking . Σε καθημερινές δουλειές ο i3 ivy, με 700mhz πιο γρήγορο ρολόι και τουλάχιστον 35% πιο δυνατό πυρήνα, είναι πιο "σπιρτόζος". To θέμα overclock δεν το θίγω, γιατί 8 στα 10 pc που υπάρχουν, δουλεύουν στοκ και δεν ξέρω αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να ασχοληθεί καν με αυτό. Mια άλλη παράμετρος, είναι οτι ο i3 θα έχει πολύ πιο καινούργια μητρική (μια 1156 μητρική, θα τα έχει τα χρονάκια της και μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα) με δυνατότητα αναβάθμισης σε πολύ πιο καινούργιο επεξεργαστή (3570κ,3770κ κλπ) Τι να πώ ρε παιδιά?....και εγώ i3 θα διάλεγα, εκτός αν είχα σαν κύρια χρήση του pc, κάτι πολύ συγκεκριμένο (διεργασία, παιχνίδι) όπου οι 4 πυρήνες του i5 υπερτερούσαν πολύ έναντι των 2+ht του i3. 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ειναι αμαρτια [ ] να κρατας χαμηλα τον i5-750.Αυτες οι cpu ειναι -παντοτε!- για 3.6GHz - 4.0GHz Εκτος, και αν η Asus, δεν σου επιτρεπει να ανεβασεις τιποτε...γιατι διαφορετικα εως +50%, δεν το αφηνεις ανεκμεταλλευτο!
MoviemakerGr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 3220 / 3225 με κλειστά μάτια από εμένα.. μπορεί να είναι διπύρηνου αλλά δεν παίζονται. Αυτή είναι η συσχέτιση τους αλλά ως εμπειρία χρήσης δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=677 Ίσως δεν έγινε κατανοητό οτι τους είχα και τους 2,όταν έφτιαξα το επόμενο λοιπόν με το 3225 ήταν σαν να έχω αναβαθμίσει. Μιλάω λοιπόν από προσωπική εμπειρία σε κάθε περίπτωση ακόμα και στο osx που εκεί οι πυρήνες μετράνε διαφορετικά ο i3 έβγαλε καλύτερο σκορ.Εγω λοιπόν αφού παραθέτω πάλι την απάντηση μου για να γίνει κατανοητή επιμένω ότι αν είχαμε καταλάβει την αξία αυτών των επεξεργαστών οι πωλήσεις των i5 ivy θα ήταν πολύ μικρότερες. Τώρα με το o/c και το τράβηγμα από τα μαλλιά,θα του έλεγα και εγω να μείνει εκει που είναι.. αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση..
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 οποτε το μονο που τελικα ισχυει για την καλυτεροτητα του i3 ειναι η αισθηση που αφηνει..; ενταξει βρε παιδια, πειτε με παραξενο απλα εμενα δε μου αρκει οσο για το o/c δεκτοτατο να μην το θιγουμε αφου δε το θελουν αρκετοι , αλλα μην λετε και οτι ειναι τραβηγμα απο τα μαλλια.. 3.5+ χρονια εχω τον υπολογιστη μου ακριβως ετσι (και δε πεφτει και ποτε του η συχνοτητα , ολη μερα 3800) και δεν εχει κανει κιχ οποτε απο τη δικη μου λοιπον εμπειρια κι εγω δε μπορω να ακουω οτι ο i3 με χαμηλοτερα ρολογια (γιατι δε μπορει να ανεβασει και παραπανω) ειναι καλυτερος, γιατι πολυ απλα δεν ειναι πουθενα και για κανενα λογο. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Οσο κι αν θελω να υποστηριξω τους i3, σε Cinebench για παραδειγμα ακομη και ο 3220, δεν θα μπορουσε να ξεπερασει τον i5-750 @ στοκ ρολογια Καλως-κακως, ετσι ειναι..Στην επιλογη i3 => βασικα διαλεγεις socket με περισσοτερες option για cpu upgrade μετα.
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Στην επιλογη i3 => βασικα διαλεγεις socket με περισσοτερες option για cpu upgrade μετα. αυτο μαλιστα, απλα αν μπορει να γινει αμεσα η δουλεια και να μπει απο την αρχη ο 4πυρηνος ακομα καλυτερα αν δεν υπαρχουν τετοιες προοπτικες , καλυτερα 750
dr lag Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 ειναι fail η αγορα διπυρηνου το 2013.. στη τελικη βαλε τον 750 και κλοκαρε τον Δεν θέλω να διαφωνήσω με όσα λες, αλλά όπως έγραψα δεν υπάρχει ενδιαφέρον για O/C, ενώ τους επεξεργαστές τους έχω και κάθονται, δεν θα αγοραστούν. Χώρια που το τροφοδοτικό που αναφέρω πιστεύω πως είναι ήδη οριακό για τη σύνθεση, πόσο μάλλον να κλοκάρεις τον απ´ τη μάνα του ενεργοβόρο 750. Ίσως δεν έγινε κατανοητό οτι τους είχα και τους 2,όταν έφτιαξα το επόμενο λοιπόν με το 3225 ήταν σαν να έχω αναβαθμίσει. Μιλάω λοιπόν από προσωπική εμπειρία σε κάθε περίπτωση ακόμα και στο osx που εκεί οι πυρήνες μετράνε διαφορετικά ο i3 έβγαλε καλύτερο σκορ.Εγω λοιπόν αφού παραθέτω πάλι την απάντηση μου για να γίνει κατανοητή επιμένω ότι αν είχαμε καταλάβει την αξία αυτών των επεξεργαστών οι πωλήσεις των i5 ivy θα ήταν πολύ μικρότερες. Τώρα με το o/c και το τράβηγμα από τα μαλλιά,θα του έλεγα και εγω να μείνει εκει που είναι.. αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.. Το συγκριτικό του AnandTech το είχα διαβάσει κι εγώ πριν ποστάρω. Δεν βγάζει τίποτα τρομερές διαφορές, που να ξεπερνάει το 10% υπέρ του 750, χώρια που στο Photoshop (που μας ενδιαφέρει) δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον διπύρηνο. Η εμπειρία χρήσης είναι που με απασχολεί περισσότερο, που σε συνδυασμό με την καλύτερη θερμική και ενεργειακή συμπεριφορά του 1155, με κάνει να βλέπω προς τον 3220. Ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις. 2
MoviemakerGr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Εκεί καταλήγουμε ότι αυτό συνολικά είναι αναβάθμιση αν θέλεις να κάνεις (έστω κ μικρή) αναβάθμιση και σε σχέση με τις μνήμες με τις τεχνολογίες κ.τ.λ αλλιώς μένεις και εκεί που είσαι.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 πόσο μάλλον να κλοκάρεις τον απ´ τη μάνα του ενεργοβόρο 750. Εδω, θα διαφωνησω εγω Ποιος ενεργοβορος? Πανω-κατω, θα σου ζητουσε ~ οσα και οι Sandy i5.. [i5-760 @ 4GHz, δουλευαν με αστεια τροφοδοτικα]
TheELF Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Εδω, θα διαφωνησω εγω Ποιος ενεργοβορος? Πανω-κατω, θα σου ζητουσε ~ οσα και οι Sandy i5.. [i5-760 @ 4GHz, δουλευαν με αστεια τροφοδοτικα] http://ark.intel.com/compare/42915,65693 Max TDP 95 W 55 W Ε,όσο νάνε σχεδόν διπλή ενέργεια θέλει. Οσο κι αν θελω να υποστηριξω τους i3, σε Cinebench για παραδειγμα ακομη και ο 3220, δεν θα μπορουσε να ξεπερασει τον i5-750 @ στοκ ρολογια Καλως-κακως, ετσι ειναι.. Στην επιλογη i3 => βασικα διαλεγεις socket με περισσοτερες option για cpu upgrade μετα. Το Cinebench είναι πολύ συγκεκριμένο bench για πάρα πολύ συγκεκριμένη χρήση,μοίρασμα επεξεργασίας τεραστίων όγκων δεδομένων σε όλους τους πυρήνες,αν κάνεις όλη την ώρα video (ή όποιο άλλο)rendering,ναι θα δεις μεγάλη διαφορά,όλες οι καθημερινές δουλειές όμως και αυτά που λέει ότι ενδιαφέρουν δεν έχουν κανένα όφελος.
qsis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Η εμπειρία χρήσης είναι που με απασχολεί περισσότερο, που σε συνδυασμό με την καλύτερη θερμική και ενεργειακή συμπεριφορά του 1155, με κάνει να βλέπω προς τον 3220. χωρις να ξερω τιποτα για την θερμικη συμπεριφορα των επεξεργαστων σε 1155 στη πραξη (περα απο το γνωστο προβλημα με την κακης ποιοτητας παστα που εχει εσωτερικα ο επεξεργαστης ) , φανταζομαι οτι και τον i5 σε 1156 θα τον εχεις με στοκ ψυξη η οποια ηταν ακομα ενα φριχτο λαθος της αγαπημενης μας ιντελ.. αν ναι, τοτε ισως μπορεις να μιλας για χειροτερη θερμικη συμπεριφορα, διαφορετικα με μια νορμαλ ψυξη (που φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος να αγορασεις επειδη η στοκ ειναι ανεπαρκης ) οι επεξεργαστες αυτοι ειναι πολυ κρυοι http://ark.intel.com/compare/42915,65693Max TDP 95 W 55 W Ε,όσο νάνε σχεδόν διπλή ενέργεια θέλει. το max tdp ειναι η μεγιστη καταναλωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα