Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω το εξής πρόβλημα.

Έχω το ρουτερ στο δωματιο μου. Στο σαλόνι που βρίσκεται στον κάτω όροφο υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του ρούτερ. Σαν ένταση σήματος τα κουτάκια στο λαπτοπ ειναι φουλ, αλλα παρόλα αυτά πολλές φορές κολλάει, κάνει παράσιτα το skype κτλ.Δεν συμβαίνει συνεχώς, αλλα μερικές φορές "το πιάνει", μαλιστα το σήμα ειναι καλυτερο μονο αν το λαπτοπ βρίσκεται σε συγκεκριμενο σημειο και στραμμένο με συγκεκριμενο τροπο.

Με ethernet δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η εσωτερική σκάλα προς το σαλόνι ειναι ακριβώς πίσω απο τον τοίχο που βρίσκεται το ρουτερ, οπότε το σήμα περνάει μονο μεσα απο αυτον τον τοιχο(λογικα)

Στην εικόνα φαινονται οι ρυθμίσεις του wireless.

post-172621-0-49350000-1370794473_thumb.png

Δημοσ.

Ειναι πολύ λογικό να μην εχεις καλο wireless απο την στιγμή που το router ειναι μακριά και μαλιστα στον κατω όροφο.

Ειμαι σε μια παρόμοια κατάσταση με εσένα, εχω το router στο δωμάτιο μου επάνω και οταν πήγαινα στο κάτω σπίτι ειτε ειχα σε συγκεκριμένα σημεία ειτε καθόλου, πήρα ενα access point για το κατω σπίτι (σου ενισχύει το σήμα του wireless του router σου) και τώρα ειναι κομπλέ το σήμα και στο υπόλοιπο σπιτι.

Εγώ αγόρασα Link.png Site: http://www.msystems.gr/index.php?product=8763">αυτο (λογο και οτι το router μου ειναι draytek), αλλα μπορείς να βρεις ποιο φτηνά.

Δημοσ.

οι λύσης είναι πολλές:

* Παιζεις με τα κανάλια

* Αλλάζεις κεραία στο router άμα είναι αποσπώμενη.

* Βάλεις ένα καλο usb wifi στο laptop

* Βάζεις Repeaters στο σπίτι

* Παίρνεις Powerline και οπου πας μέσα στο σπίτι θα εχεις Ethernet από τις πριζες ρεύματος

Δημοσ.

@SPANK

βλέπω υπάρχουν και με 15€, απλα μου κανει εντύπωση γιατι ουσιαστικα 1 τοιχο περναει το σήμα για κατω, ενώ σε αλλα δωμάτια στον πάνω όροφο που περνάει παραπάνω τοιχους ειναι κομπλε.

@biomecanoid

Εχω παιξει λιγο με τα κανάλια, με την βοηθεια του inssider χωρις ουσιαστικη διαφορα. Κεραία το ρουτερ εχει ενσωματωμένη. Αν παρω usb wireless θα βοηθίσει αν το πρόβλημα ειναι οτι το ρουτερ δεν φτανει το λαπτοπ ; Επισης powerline δεν νομιζω οτι μπορω να βάλω γιατι εχω τριφασικο ρευμα.

Δημοσ.

Μπορειτε να μου εξηγίσετε το εξης:

Εκανα καποιες μετρήσεις σε διαφορα σημεια του σπιτιού με το inssider.

Ακριβώς πανω απο το ρουερ εχει σήμα -48(πρασινο), οποτε αυτο ειναι λογικα το μεγιστο.

Στο σημειο στο σαλόνι που περιγράφω στο 1ο ποστ εχει σήμα -58 (πράσινο ακομα)

Σε δωμάτιο στον ίδιο όροφο που βρίσκεται το ρουτερ, στο οποίο γενικά δεν υπάρχουν προβλήματα συνδεσης** εχει -70(κιντρινο)

**δοκιμασμενο με διαφορετικο λαπτοπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...