Προς το περιεχόμενο

IMF: We screwed up on Greek Bailout


Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φρεσκα φρεσκα νεα, γινεται ολιγον χαμος στο διαδικτυο.

 

Disclaimer:Δεν είναι συνέχεια του Οικονομικές Ειδήσεις, για την ακρίβεια δεν είμαι αισιοδοξος οτι θα περάσουν πανω απο 3 ποστ χωρίς με κάποιο τρόπο να αναφερθούν οι ΔΥ και η δεκαετία του 80 με τουσ πολιτικούς που ψηφιζαμε, γι αυτο προκειται για one off event που δεν θα το συνεχισω, αλλά επειδή η δικαίωση είναι γλυκιά:

 

(επειδή κάποιοι είχαν βγάλει ...Bloomberg και ...Financial Times αχρηστα, ελπίζω οι παρακατω πηγές να αρκούν. Αν όχι Τρεμη-Πρετεντρερης αύριο στις 8, για ...έγκαιρη και κυρίως έγκυρη ενημερωση)

 

Business Insider: IMF: We screwed up on the Greek Bailout.

 

http://au.businessinsider.com/imf-reviews-its-greek-bailout-policies-2013-6

 

BBC: IMF admits mistakes on Greek bailout

 

`It admitted that it bent its own rules on exceptional access for the programme to go ahead.But staff wanted to go ahead with exceptional access because of fears that any spillovers from Greece would threaten the rest of the eurozone and the global economy.

 

The IMF then amended the criterion to where debt was not sustainable with high probability, "a high risk of international spillover effects provided an alternative justification".

 

But it also said there were notable failures, chiefly market confidence was not restored, the banking system lost 30% of its deposits and the Greek economy experienced a much deeper-than-expected recession.

 

Greece's economic output (GDP) in 2012 was 17% lower than in 2009, compared with the IMF and EU's initial projection of a 5.5% decline. The original growth projections were not marked down until the fifth review in December 2011.

 

The unemployment rate in 2012 was 25%, compared with the original programme projection of 15%.

 

The IMF added that in future Fund staff should be more skeptical about official data.`

 

http://m.bbc.co.uk/news/business-22791248

 

TELEGRAPH: EU put eurozone safety before Greece during Bailout IMF report claims

 

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10101660/EU-put-eurozone-safety-before-Greece-during-bailout-IMF-report-claims.html

 

INDEPENDENT:IMF leaders admit they got sums wrong over Greece.

 

http://www.independent.co.uk/news/business/news/imf-leaders-admit-they-got-sums-wrong-over-greece-8646504.html

 

FT: IMF admits to errors in international bailout of Greece

 

http://www.ft.com/cms/s/0/6924ee76-cdfb-11e2-8313-00144feab7de.html

 

REUTERS:IMF admits it lowered its standards for Greek program

 

http://uk.reuters.com/article/2013/06/05/uk-imf-greece-idUKBRE9541EO20130605

 

GUARDIAN:IMF admits mistakes in handling Greek Austerity

 

http://www.guardian.co.uk/business/2013/jun/05/imf-admit-mistakes-greek-crisis-austerity

 

WASHINGTON POST:IMF Greek bailout was full of notable failures

 

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/06/05/imf-our-greek-bailout-was-full-of-notable-failures/

 

FORBES: We screwed up

 

http://www.forbes.com/sites/karlwhelan/2013/06/05/imf-on-greece-we-screwed-up-but-its-really-the-eurozones-fault/

 

Μπορω να συνεχίσω μέχρι αύριο με αλλες ...φυλλάδες του χώρου, Wall Street Journal, Times etc etc γινεται καταιγισμος στο διαδικτυο, αλλά τι να ξέρουν κι αυτοι οι καημενοι, αύριο ο κος Μαυρίδης με τον κο Στούπα θα δώσουν ρεσιτάλ σοβαρής ενημέρωσης παλι με μετρα που είναι απαραίτητα για να βγούμε απο το χρέος και να κλείσουμε τα ελλειματα μας.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και τωρα πρακτικα τι διαφορες θα εχουμε?

Δες την Ελλάδα ως Ιφιγένεια.....δεν υπάρχει γυρισμός. Το μόνο που προσδοκούμε είναι σε μια Κλυτεμνήστρα έτσι για το γαμώτο.

 

Ευτυχώς που το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, εμείς δεν είχαμε πάρει χαμπάρι....

 

Την δε λογική έκανα λάθος αλλά δεν ανατρέπω την κατάσταση και συνεχίζω το λάθος δεν την καταλαβαίνω.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καταλάβατε ποιό είναι το κύριο θέμα;

Ότι κακώς δόθηκε βοήθεια στην Ελλάδα, ότι παραπλανήθηκαν απ' τους Ευρωπαίους να στηριχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν πληρούσε τα κριτήρια (τα οποία τα άλλαξαν για να μπορέσει να υπάρξει συμμετοχή), ότι έπρεπε να μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε (ψοφήσουμε), ότι δεν μπορεί να δίδονται τόσα χρήματα σε μια πλούσια χώρα (σε σύγκριση με τον Νίγηρα, ναι είμαστε πλούσια χώρα και πολύ μάλιστα), ενώ τόσες και τόσες άλλες φτωχές χώρες ζητούν ενίσχυση και δεν την παίρνουν κλπ κλπ.

Αυτή είναι εξ' αρχής η άποψη των αναδυομένων χωρών στο ΔΝΤ (Βραζιλία, Ινδία, ακόμα και Ρωσία)!

Δηλαδή αυτές οι χώρες, που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας αγαπάνε και αποτελούσαν-αποτελούν μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης!

Άλλη υποκρισία: το ΔΝΤ συνεχώς βγάζει ανακοινώσεις ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο γενναίο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, αλλά μετά λέει ότι δεν πρέπει το κούρεμα αυτό να επηρεάσει το ίδιο, γιατί το απαγορεύει το καταστατικό του!

Κοινώς, μας δουλεύει κανονικά.

Το τι δε λέει ο αγγλικός τύπος, που ολημερίς και ολονυκτίς θάβει το ευρώ και παρακαλάει να διαλυθεί (City γαρ), μου είναι παγερά αδιάφορο.

Είναι σαν τις "αξιόπιστες" αναφορές για την χρήση χημικών όπλων στη Συρία! Μπούρδες εγκάθετες δηλαδή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω ειμαι πραγματικα περιεργος για το που θα καταληξει ολη αυτη η κατασταση και τι θα γινει με τα πετρελαια,φυσικα αερια κτλ., απο μια πλευρα εχει ενδιαφερον δηλαδη αλλα κατα τ'αλλα ειναι σαν να παρακολουθεις το θεατρο του παραλογου μονο που οι πρωταγωνιστες ειμαστε εμεις :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουφα οτι εγινε και με υπολοιπα σκανδαλα, αν και αυτο θα επρεπε να ηταν η τελικη σταγονα, τους λογους τους εγραψε κι ο chill. Επομενος πατος θα ειναι να στηθει η Λαγκαρντ και να μας μουτζωνει προσωπικα εναν εναν, κι ακομα και τοτε καποιοι θα υποστηριζουν λιτοτητα κι αγιος ο θεος.

 

Μια μικρη ανασκοπηση: Λεφτα υπαρχουν, εκλογες, ανακαλυπτονται κρυφα ελλειματα απο το πουθενα, λεφτα δεν υπαρχουν, ερχεται το IMF κι επιβαλλει οτι θελει. Στα μισα αποκαλυπτεται οτι τα ελλειματα ηταν φουσκωνενα επιτηδες απο την Στατιστικη αρχη (να θυμισω οι Ευρωπαιοι μας εδιναν συγχαρητηρια για την αξιοπιστια των πηγων μας τοτε, ελπιζω να μην χρειαζεται να δωσω λινκ απο ποστ εδω στο ινσομνια και ξεβρακωθουν ορισμενοι που υποστηριζαν αλλα) αλλιωσ το ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ να επεμβει. Ψιλα γραμματα για Mega και λοιπους μουσκαρους, σκασμος, λιτοτητα και κολυμπα. Μετα απο λιγο που εφαρμοστηκαν τα μετρα ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ παμε ακομα χειροτερα απο πριν. Το σχεδιο ετσι αλλιως δεν εβγαινε εξαρχησ, καποιοι παρλαπιπες λενε οτι 'δεν το εφαρμοσαμε καλα αυτο φταιει' Τοτε αρχισαν και καποιοι μιλανε για κουρεμα αλλα αργει ακομα γιατι οι γερμανικες τραπεζες εχουν ακομα ελληνικα ομολογα στα χαρτοφυλακια τους. Αρχιζουν λοιπον να τα ξεφορτωνονται σωρηδον ενω αγοραζονται και ασφαλιστρα χρεοκοπιας απο πολιτικους και γερμανικους οργανισμους.

 

Μολις τα ξεφορτωνονται ολα και αγοραζει η Κυπρος, σκαει το κουρεμα (τυχαια η συγκυρια) και τρωνε την παπαρα οι μικροομολογιουχοι, το ελληνικο τραπεζικο συστημα (και συντομα θα ετρωγε το μεγαλο αγγουρι και η Τσυπρος). Την ιδια στιγμη οι γερμανικες τραπεζες στα @@ τους, τα εχουν ξεφορτωθει ολα. Σκανε και τα ασφαλιστρα κινδυνου, πρωην Χαβαρντιανος με συγγενεις βαζει στην τσεπη εκατομμυρια, τσιμουδια απο Πρετεντεραιους, λιτοτητα, σκασε και κολυμπα. Την ιδια στιγμη η Γερμανια ειναι η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη με αναπτυξη και κερδη, η ανεργια της ΠΕΦΤΕΙ, ενω στο Νοτο ακομα τριβουμε.

 

Κι οταν γραφαμε εδω αυτα, μερικοι αχαρακτηριστοι πανασχετοι ειρωνευονταν κι απο πανω οτι οι Γερμανοι μας θελουν για τα Πλουτωνια μας κι οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου. Τωρα που το ιδιο το IMF εγραψε οτι οντως μας γαμησαν ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για να σωθει η Ευρωπη ελπιζω να ειναι το ιδιο λαλιστατοι με πριν.

 

Τωρα που βγηκε το IMF αυτοπροσωπως και ειπε οτι 'καλοι μαλακες ειστε' κανονικα μερικες μουτσουναρες θα επρεπε να εξαφανιστουν απο προσωπου γης η εστω να γραψουν 'ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ' στο site/εφημεριδα/καναλι τους, αλλα ειμαι σιγουρος οτι καπως θα τα μπαλωσουν.

 

@kostas_dr

Σορρυ αλλα νομιζω δεν καταλαβες τιποτα απο ολα αυτα που γραφει ο τυπος. Τωρα θα μας βγαλεις θυμα το ΔΝΤ σε λιγο. Κι εφοσον εχεις βγαλει και ολη την παγκοσμια ειδησεογραφια αχρηστη, μηπως θα μπορουσες να μου δωσεις τις δικες σου πηγες; Απο που ενημερωνεσαι εσυ ρε αδερφε να εχουμε ενα μετρο συγκρισης απεναντι στην ...αγγλικη Wall Street Journal και τους αναξιοπιστους FT?

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"`It admitted that it bent its own rules on exceptional access for the programme to go ahead.But staff wanted to go ahead with exceptional access because of fears that any spillovers from Greece would threaten the rest of the eurozone and the global economy."

 

Όσο δε για την "παγκόσμια" (αγγλική δηλαδή) δημοσιογραφία... B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο δε για την "παγκόσμια" (αγγλική δηλαδή) δημοσιογραφία... B)

Κι οταν γραφαμε εδω αυτα, μερικοι αχαρακτηριστοι πανασχετοι ειρωνευονταν κι απο πανω οτι οι Γερμανοι μας θελουν για τα Πλουτωνια μας κι οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου. Τωρα που το ιδιο το IMF εγραψε οτι οντως μας γαμησαν ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για να σωθει η Ευρωπη ελπιζω να ειναι το ιδιο λαλιστατοι με πριν.

Μην ανασυρω τωρα ποστ σου που παρεθετες αρθρα για την αξιοπιστια της Στατιστικης μας αρχης την ιδια στιγμη που σου εγραφα οτι υπαρχουν κατηγοριες για παραποιηση στοιχειων ε;

 

Δεν ειν'κακο να παραδεχομαστε τα λαθη μας, κακο ειναι να επιμενουμε. Μονο μια κατηγορια ανθρωπων επιμενει. Η αλλη δικαιολογειται και η καλυτερη παραδεχεται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θεωρείς δηλαδή ότι οι Άγγλοι (μαζί μ' ορισμένους κερδοσκόπους made in US) έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να διαλύσουν το ευρώ, γιατί η ύπαρξή του είναι εναντίον των συμφερόντων τους;

Εδώ και τόσα χρονια, προβλέπουν συνέχεια έξοδο της τάδε χώρας, μετά μιας άλλης, μιας άλλης ακόμα κλπ κλπ.

Προβλέπουν χρεωκοπία και παύση πληρωμών, διάλυση της Ευρωζώνης, έξοδο της Γερμανίας :-D :-D :-D και άλλα φαιδρά.

Επίσης, τονίζω ότι η όλη φασαρία (κατευθυνόμενη διαρροή δηλαδή) γίνεται γιατί κάποιοι (οι χώρες που προανέφερα) θεωρούν ότι ξεγελάστηκαν και κακώς βοήθησαν την Ελλάδα! Ήθελαν τον λεγόμενο "ξαφνικό θάνατο" ή θα ήταν απολύτως αδιάφοροι αν συνέβαινε αυτό το ακραίο για εμάς σενάριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κωστα, δεν υπαρχει ΜΜΕ που να ειναι εντελως αμεροληπτο η να μην εχει καποια συμφεροντα. Κανενα. Η διαφορα ειναι οτι αντιθετα με capital και μεγκα τις πηγες που παρεθεσα τις χρησιμοποιουν και τις διαβαζουν σημαντικοτατοι ανθρωποι που εχουν τη δυναμη να επηρεασουν καταστασεις.

 

Και κυριως ο μεσος Γερμανος που ξυπναει και κοιμαται με Σπιγκελ ειναι σημαντικο να διαβασει σε FT και BBC οτι τελικα δεν παμε κατα διαολου (μονο) γιατι τον παιζουμε πρωι βραδυ, αλλα γιατι εχουν καποιους μουλους στο νοτο να τραβανε ζορι την ιδια στιγμη που η χωρα τους βγαζει λεφτα και υπερηφανευεται χαμηλη ανεργια.

 

Κι ακομα και οι εγωριοι μουλοι, θα σταματησουν να αναμεταδιδουν μπουρδες (χαχαχα) με τοση ευκολια πλεον οταν γινεται τοσος χαμος πανευρωπαικα και παγκοσμια.

 

Και πιστεψε με αν το ΔΝΤ ηθελε ξαφνικο θανατο της Ελλαδας θα τον ειχε, δεν ξεγελαστηκε κανεις. Λες να μην το ηξεραν; Αφου εσυ ο ιδιος εγραψες οτι bented their rules. Απλα, οπως εγραψα παραπανω, η Γερμανια εβγαζε λεφτα, το ΔΝΤ εκανε οτι ηθελε, οι γερμανικες τραπεζες επρεπε πρωτα να ξεφπρτωθουν τα ομολογα οποτε δεν κουνηθηκε φυλλο.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, μ' αυτά που έγραψα εννοούσα τις χώρες που αποτελούν την μειοψηφία (να δούμε για πόσο ακόμα) στο Δ.Σ του ΔΝΤ.

Αυτές κατά κύριο λόγο κάνουν μια φασαρία. Οι Ευρωπαίοι εννοείται πως κάνουν τα κορόϊδα. Κορόϊδα είναι; :-)

Πολλά ελληνικά ομόλογα είχαν και Γαλλικές τράπεζες (Ελλάς-Γαλλία κλπ), οι οποίες το ίδιο γρήγορα τα ξεφορτώθηκαν.

Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω, ότι οι πρώτοι που σταμάτησαν να δέχονται εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ήταν οι "φίλοι" μας οι Ιταλοί! Γι' αυτό και όταν ακούω για συμμαχία του Νότου με πιάνουν τα γέλια. 

Ας μην κτίζουμε νέους μύθους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που είναι τώρα, παπιά, κόκκορες, Ναβουχοδονόσορες να μας πουν ότι αυτά έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς και καλώς μας τα επέβαλλαν...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καταλάβατε ποιό είναι το κύριο θέμα;

Ότι κακώς δόθηκε βοήθεια στην Ελλάδα, ότι παραπλανήθηκαν απ' τους Ευρωπαίους να στηριχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν πληρούσε τα κριτήρια (τα οποία τα άλλαξαν για να μπορέσει να υπάρξει συμμετοχή), ότι έπρεπε να μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε (ψοφήσουμε), ότι δεν μπορεί να δίδονται τόσα χρήματα σε μια πλούσια χώρα (σε σύγκριση με τον Νίγηρα, ναι είμαστε πλούσια χώρα και πολύ μάλιστα), ενώ τόσες και τόσες άλλες φτωχές χώρες ζητούν ενίσχυση και δεν την παίρνουν κλπ κλπ.

Αυτή είναι εξ' αρχής η άποψη των αναδυομένων χωρών στο ΔΝΤ (Βραζιλία, Ινδία, ακόμα και Ρωσία)!

Δηλαδή αυτές οι χώρες, που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας αγαπάνε και αποτελούσαν-αποτελούν μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης!

Άλλη υποκρισία: το ΔΝΤ συνεχώς βγάζει ανακοινώσεις ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο γενναίο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, αλλά μετά λέει ότι δεν πρέπει το κούρεμα αυτό να επηρεάσει το ίδιο, γιατί το απαγορεύει το καταστατικό του!

Κοινώς, μας δουλεύει κανονικά.

Το τι δε λέει ο αγγλικός τύπος, που ολημερίς και ολονυκτίς θάβει το ευρώ και παρακαλάει να διαλυθεί (City γαρ), μου είναι παγερά αδιάφορο.

Είναι σαν τις "αξιόπιστες" αναφορές για την χρήση χημικών όπλων στη Συρία! Μπούρδες εγκάθετες δηλαδή.

 

Όχι αγαπητέ kostas_dr, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

 

Η έκθεση του ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει ότι κακώς δόθηκε "βοήθεια" στην Ελλάδα, αν θεωρήσουμε ότι το Μνημόνιο ήταν βοήθεια. Αντίθετα καταλήγει ότι παρά τα όποια λάθη ήταν αναγκαίο: the report judges the program to have been a 

necessity  (Δες το executive summary στο πρωτότυπο http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2013/cr13156.pdf).
 
Ούτε λέει ότι παραπλανήθηκαν από τους Ευρωπαίους, αλλά ότι συναίνεσαν στη σκέτη λιτότητα - υποτίθεται - για να μη μεταδοθεί το ελληνικό πρόβλημα. Έδωσαν χρόνο δηλαδή στους Ευρωπαίους πιστωτές να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος.
 
Και προσθέτει ότι το κούρεμα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, πράγμα αδύνατο πολιτικά (κομματικά) σχεδόν για πάσα ευρωπαϊκή κυβέρνηση.[Εδώ προφανώς το ΔΝΤ δε λογίζει το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών από την Ελλάδα, θεωρώντας δεδομένο ότι θα κάνει ό,τι της πουν].
 
Τώρα όσον αφορά την άποψη ότι δεν μπορεί να δίνονται τόσα χρήματα σε μια πλούσια  χώρα δεν είναι άποψη του ΔΝΤ, δηλαδή της Ουάσιγκτον, αλλά όντως όπως λες ορισμένων BRICS. 

 

Αλλά κι αυτό το παρερμηνεύεις για να πεις ότι τελικώς δεν "μας αγαπάνε" αυτές οι χώρες. Δεν είναι θέμα αγάπης, είναι θέμα πολιτικής. Αυτές οι χώρες δεν έχουν κανένα λόγο να συμβάλλουν στα δανειοδοτικά πακέτα του ΔΝΤ για να μπαίνουν λεφτά στις τσέπες των ευρωπαϊκών τραπεζών και άλλων ιδιωτών επενδυτών. Είπαν λοιπόν στο ΔΝΤ αυτό που το ΔΝΤ αναγνωρίζει σήμερα ως λάθος! Ότι δηλαδή το πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό, ότι το κούρεμα ήταν πολύ μικρό, και ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του χρέους από το Μνημόνιο.

 

Πότε τα είπαν όλα αυτά; Τα είπαν τον Ιούλιο του 2011 διά στόματος των εκπροσώπων τους στο ΔΝΤ, μελών του εκτελεστικού συμβουλίου του:

 http://www.reuters.com/article/2011/07/28/businesspro-us-imf-emerging-markets-idUSTRE76R16K20110728

 

Όσον αφορά στο μελλοντικό κούρεμα που θεωρεί αναγκαίο, δεν κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που λέει 2 χρόνια τώρα, ότι επιφυλάσσεται γιατί "αγαπητοί Ευρωπαίοι σας κάναμε χάρη που μπήκαμε και σας ξελασπώνουμε". Τους λέει δηλ. ο Αμερικάνος, να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη γιατί αρκετά μαλακ*στηκαν. 

 

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα δούλεμα εδώ. Είναι η στυγνή, αβίαστη δήλωση "νίπτω τας χείρας μου" για ένα καταστροφικό πρόγραμμα εκ μέρους του ενός μέλους της τρόικα. Δεν τους νοιάζει αν κόσμος υπέφερε και υποφέρει από αυτό. Είναι άκρως ειλικρινείς σε αυτό.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ασχολουμαι και πολυ ειναι η αληθεια αλλα μου φαινεται οτι ασχολουμαστε, με περίσσιο ενθουσιασμό, για τον πολεμο που εχει ξεσπασει μεταξυ ΔΝΤ & EU...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...