snakes Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα στο αγαπητό forum,Με αφορμή την επίσκεψή μου στο praktiker, πήρα την απόφαση να κάνω και εγώ επιτέλους τη δική μου μόντα στο κουτάκι μου (θα το σφάξω.. ) Θέλω λοιπόν μια και είστε ειδήμων να μου πείτε τι ακριβώς θα χρειαστώ για να πραγματοποιήσω ένα σωστό και ποιοτικό κόψιμο για την εγκατάσταση plexiglass.Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι διαθέτω από ένα φίλο αυτή εδώ τη σέγα κοψίματος, πέρα όμως από τη σέγα, τη λίμα και το plexiglass τι άλλο χρειάζομαι; Τέλος, όπως καταλαβαίνετε είμαι πρωτάρης επομένως οποιεσδήποτε συμβουλές δεχτές (μην κάνουμε πατάτα και τρέχουμε, άσε που δεν έχει χρονιάσει ακόμα το case), βέβαια οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν σε ένα άλλο case που θα είναι για πέταμα, όμως ποτέ δεν ξέρεις..!! Θα χαρώ πολύ να ακούσω συμβουλές/ προτάσεις από άτομα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα.Ευχαριστώ προκαταβολικά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Πήρα το πμ οπότε ανταποκρίνομαι απο εδώ Πάρε λινκ με την διαδικασία http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/deikste-to-kouti-sas-2737-398.html#post1063144509 1) Χαρτοταινία μη τραυματίσεις τη βαφή 2) Καλή λάμα μετάλλου (HSS της bosch κάνουν καλή δουλειά 3) Δέκα μέτρα μία κόψε μη κάνεις πατάτα 4) Πλέξι 5) Αν θες u-channel είναι αυτό το λάστιχο τριγύρω 6) Βίδες για το πιάσιμο ή ταινία διπλής όψεως 7) Λίμα Το δύσκολο θα είναι να κρατήσεις τις ευθείες με τη σέγα. Εδώ ότι συμβουλή και να πάρεις δε θα σε πολυβοηθήσει. Πιάσε ένα κομμάτι απο άσχετο σίδερο/αλουμίνιο/πλέξι και πειραματίσου σε αυτό και μετά στο κουτί. Αν κολλήσεις κάπου σκούντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Τελικά για το κόψιμο θα Πήρα το πμ οπότε ανταποκρίνομαι απο εδώ Πάρε λινκ με την διαδικασίαhttp://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/deikste-to-kouti-sas-2737-398.html#post10631445091) Χαρτοταινία μη τραυματίσεις τη βαφή2) Καλή λάμα μετάλλου (HSS της bosch κάνουν καλή δουλειά3) Δέκα μέτρα μία κόψε μη κάνεις πατάτα4) Πλέξι5) Αν θες u-channel είναι αυτό το λάστιχο τριγύρω6) Βίδες για το πιάσιμο ή ταινία διπλής όψεως7) ΛίμαΤο δύσκολο θα είναι να κρατήσεις τις ευθείες με τη σέγα. Εδώ ότι συμβουλή και να πάρεις δε θα σε πολυβοηθήσει.Πιάσε ένα κομμάτι απο άσχετο σίδερο/αλουμίνιο/πλέξι και πειραματίσου σε αυτό και μετά στο κουτί.Αν κολλήσεις κάπου σκούντα Τελικά για το κόψιμο θα το πάω σε ένα τζαμα, όμως πες μου που θα βρω το u-channel λάστιχο και τι βίδες πρέπει να χρησιμοποιήσω; (πίσω από τις βίδες βάζω παξιμάδι ή δεν χρειάζεται Το plexi και την χαρτοταινία την πήραμε.. επομένως προχωράμε σιγά-σιγά..!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Αν είσαι Αθήνα πας απο Μπενο Xαλκοκονδύλη 54 - 2105232556 για το u-channel. Αν είσαι απο άλλη πόλη μάλλον θα πρέπει να σου πει κάποιος άλλος. Στις βίδες ανάλογα Αν εσένα σου αρέσουν μεγάλες τότε μεγάλες Αν τις θες φρεζάτες τότε φρεζάτες. Ο τρόπος στήριξης με βίδες ποικίλει. Μπορεί να κάνεις πάσο στη λαμαρίνα. Μπορείς να βάλεις πλαίσιο τριγύρο και να κάνεις σάντουιτς το πλέξι και γενικά εξαρτάται και το αν θες το πλέξι απο την έξω μεριά ή απο τη μέσα. Το παξιμάδι είναι και αυτός ένας τρόπος φυσικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δυστυχώς, δεν μένω Αθήνα αλλά αύριο θα περάσω από ένα μαγαζάκι που έχει σχεδόν τα πάντα να ρωτήσω.. (το u-channel παίζει να έχει και άλλη ονομασία Οι βίδες θέλω να είναι οπωσδήποτε μαύρες κάτι Site: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRULvAWGB88bUxRE4taX0lPGks7xRT7mM3_q7cF8JsJVB9u0EVE">τέτοιο θα δω εάν σταθούν χωρίς παξιμάδια σκέφτομαι να μην του βάλω μην το πολυπιέσω κιόλας, πόση περίπου διαδρομή να υπολογίσω για τις βίδες; Έχει μπει ήδη η χαρτοταινία και ξεκινάει η εγχείρηση!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Η διαδρομή της βίδας αν εννοείς το μήκος του πάσου της θα πρέπει να είναι ανάλογο του πάχους του πλέξι και της λαμαρίνας του κουτιού έτσι ώστε να πιάσει εκεί με σπείρωμα (άρα κολαούζο) Και επειδή δεν έχει και την πιο χοντρή λαμαρίνα το κουτί μην ανέβεις πάνω απο M3 βίδα. Το uchannel στα ελληνικα το ζητας ελαστικό προφίλ σχήματος U Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Το plexi που θα βάλω είναι 3mm, τώρα για την βίδα θα υπολογίσω στο περίπου το μέγεθος που θα χρειαστώ καθώς σκέφτομαι να περάσω από μέσα το plexi και να βάλω απ' έξω τις βίδες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Τότε δε θα πάρεις φρεζάτες βίδες m3x5 και αν βρεις χ4 ακόμα καλύτερα και είσαι κομπλέ edit: Αν βάλεις uchannel θες πιο μακριές ανάλογα το προφίλ που θα πάρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 καλώς και πόσες λες να του βάλω..? τρεις σε κάθε μεριά ή μήπως θεωρείται υπερβολή...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Περιμετρικά θα βάλεις ρε συ και ανάλογα το μήκος του πλέξι. Αν δεν ξέρω αποστάσεις πως να σου πετάξω ένα αριθμό βιδών; Προσεξε τουλάχιστον να βγάλεις συμμετρικές τις τρύπες και να μην είναι στο γάμο του καραγκιόζη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Περιμετρικά θα βάλεις ρε συ και ανάλογα το μήκος του πλέξι. Αν δεν ξέρω αποστάσεις πως να σου πετάξω ένα αριθμό βιδών; Προσεξε τουλάχιστον να βγάλεις συμμετρικές τις τρύπες και να μην είναι στο γάμο του καραγκιόζη Θα ανεβάσω φωτογραφίες για να το εκτιμήσεις.. Την τρύπα για να περνάει το 4πινο/8πινο μπορώ την κάνω και με το black and decker στην χαμηλή ταχύτητα.; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Αν έχεις ποτηροτρύπανο ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Τρυπάνι στο ξεκίνημα στην γωνία,και πήχη - οδηγό στο πλαϊνό της σεγας πιασμένο με νταβιδια ώστε να πας καρφί ίσια. Αν θέλεις να κάνεις καμπύλη στις γωνίες καλύτερα με ποτηροτρυπονο κανε 4 τρύπες (πρόσεχε τα σημάδια σου εδώ)στις γωνίες και μετά ένωσε της με ευθείες αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στην σεγα. Χρυσή συμβουλή της @karmen μετράς 10 κόβεις μια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Με τη σέγα δε παίζει να πάει σε απόλυτη ευθεία ακόμα και με πήχη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βάλει το σημάδι του και να κόβει απο τη μέσα μεριά και όχι επάνω στο σημάδι. Μετά να το φέρει με μία λίμα και υπομονή. edit: Το U-channel αν μπει βέβαια θα σώσει τα παραστρατήματα της σέγας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snakes Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Με τη σέγα δε παίζει να πάει σε απόλυτη ευθεία ακόμα και με πήχη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βάλει το σημάδι του και να κόβει απο τη μέσα μεριά και όχι επάνω στο σημάδι. Μετά να το φέρει με μία λίμα και υπομονή. edit: Το U-channel αν μπει βέβαια θα σώσει τα παραστρατήματα της σέγας Γι' αυτό θέλω να βάλω u-channel άντε να δούμε αν θα το βρούμε, την τρύπα δηλαδή για το 4πινο να την κάνω από μέσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα