Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσον αφορά τη RAM, θα έλεγα να την κάνεις 2χ8 για να έχεις δυνατότητα να πας σε 32gb στο μέλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες οπωσδήποτε ιντελ σε ενημερώνω ότι σε λίγες μέρες θα καταργηθεί το socket που κοιτάς και θα βγει το 1156. Αυτό σημαίνει καινούριες mobo και καινούριοι επεξεργαστές oi oποίες δεν θα υποστηρίζουν το παλιό socket. Οπότε σε πιθανη βλάβη του i7 ή της mobo ή και των δύο, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Οπότε ή περιμένεις και όταν λέω περιμένεις εννοώ μετά το καλοκαίρι γιατί οι mobos του νέου socket θα έχουν bugs και από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να γίνονται τα fixes ή πας σε amd. ( ή με αγνοείς και κάνεις ότι γουστάρεις, αφού εσύ πληρώνεις :P)

Ορίστε η δική μου πρόταση:

case:650D ή 600Τ (αξιόλογα κουτιά και τα δύο, πάρε όποιο σου αρέσει περισσ΄ότερο εμφανησιακά) 170€

cpu:AMD-FX-8350   190€

mobo:Gigabyte-GA-990XA-UD3 ( να ζητήσεις την rev 3.0) 100€

ram:G-Skill-ARES-F3-1600C9D-8GAB  60€

vga:Gigabyte-Radeon-HD7970-3GB-GHz-Edition-OC 416€ (gaming pc παίρνεις και δίνεις 1400 δεν θα πας σε 7950 :D)

psu:XFX-ProSeries-750W-XXX-Edition-Semi-Modular-Bronze  97€

hdd:Western-Digital-Caviar-Blue-1TB   63€ (περιττός ο caviar black με τον ssd)

ssd:Samsung-840-Series-250GB 160€ (δεν θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με τον pro, δεν αξίζει τα +60€)

cpu cooler:CoolerMaster-Hyper-212-EVO32€

opt/drive:Samsung-SH-224BB 15€

Σύνολο: Περίπου 1300€ χωρίς μεταφορικά

Απλά ΗΜΑΡΤOΝ !! μ'αρεσει που έχει και like από ψαγμενους χρήστες..

Το socket που θα βγει ειναι 1150

Τα μηχανήματα για όποιον δεν το ξέρει έχουν 3 χρόνια εγγύηση,αλλά κ μετά απο αυτά τα 3 χρόνια αν πάθεις ζημιά οι λύσεις είναι ίδιες για όλους.

Η πυθία στην χώρα μας ήξερα ότι ήταν μια. Υπάρχουν εταιρίες και bugs που κρατάνε χρόνια να μην πω δεκαετίες.

1300 ευρώ με μεταπώληση 600 την επόμενη μέρα και δεν πετάς χρήματα όταν με τα ίδια χρήματα έχεις i7 3770k ivy bridge,με ότι αυτό συνεπάγεται..

Λιγότερο από έναν χρόνο επεξεργαστές κ chipset τα βγάλαμε άχρηστα γιατί η Intel αποφάσισε να βγάλει άλλο socket λες και το προνόμιο να έχεις πολλαπλά socket είναι μιας μόνο εταιρίας..

Σε τιμές Skroutz χωράει κ ενας συμβατικός δίσκος που δεν έβαλα. Αν δεν ασχολείσαι με o/c τότε χωράνε πολλά ακόμα, και με H77 chipset μπορεις να πεσεις και στο 1000ρικο +-. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολύ διαβάσεις τόσο πιο σωστή επιλογή θα κάνεις..

post-227308-0-61329900-1369973749_thumb.jpeg

Από το ακριβό κατ'εμε msystems που ζήτησες όμως για δικούς σου λόγους και με τις λίγες επιλογές που παρέχει. Επίσης χωρίς την δυνατότητα o/c  που δεν σ'ενδιαφερει.Με ι5 που είναι 2 χαρές για τα παιχνίδια που θέλεις πέφτεις και άλλο στην τιμή.

post-227308-0-32700900-1369985909_thumb.jpeg

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Like 1
Δημοσ.

Κάποιος ξύπνησε στραβά πρωί πρωί ... :(

Ουφ έχει και ζέστη σήμερα..

Ωραία σχόλια κ επιχειρήματα.. αλλά άλλος πληρώνει..  σίγουρα πάντως όχι εγώ,οπότε ακόμα μια φορά άκυρο. 

Δημοσ.

Ενώ οι εμμονές με εταιρίες μιλώντας για "bugs δεκαετιών" είναι επιχείρημα.Κύκλος είναι όλα και ισχύουν και για εταιρίες χρηματιστηριακής αξίας εκατοντάδων δις όπως η intel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι από εμένα,είδες τιμές η σειρά 7xx της nVidia ? μια χαρά μου κάνει ο ανταγωνισμός. ;)

μα η σειρα 7 δεν εχει ανταγωνισμο.... γιαυτο η nv κανει οτι θελει και μην ακουσω οχι (οπως και η amd οταν εβγαλε την 7χχχ, και τουμπαλιν) 

εγω λυπαμαι εκεινα τα κοροιδα... αν ειναι λιγακι πιο δικαιες οι τιμες μαλλον ειναι εξ'αιτιας τους

sli-tri-sli titans.....  :eek:

Edit: Για να ειμαι κυριος οριστε οι ανταγωνιστικες τιμες:

Link.png Site: http://www.anandtech.com/show/6973/nvidia-geforce-gtx-780-review/16">780 review

80% πανω στην τιμη απο τον ανταγωνισμο για 30% το πολυ επιδοσεις

Επεξ/σία από Ashmadia
Δημοσ.

Ανταγωνισμό δεν εννοείς τις επιδόσεις και τα ίδια τα προιόντα από οτι κατάλαβα αλλά εννοείς το μερίδιο αγοράς ώπου και εξακολουθεί η nvidia να χει το πάνω χέρι παρά τις χειρότερες συνολικά προτάσεις σε κάρτες όταν τα βάλεις όλα στο τραπέζι.

Δημοσ.

Καλησπέρα , είπα να κάνω μια ανανέωση εδω καθως τελικα εκανα υπομονή όπως πρότειναν κάποια παιδια καθώς βγαίνανε οι haswell και βγηκαν εδω και 2 μέρες... το λοιπον... τωρα ειμαι ποιο μπερδεμένος απο πριν.

Εφαγα παρα πολλες ωρες Online κοιτοντας reviews και benchmarks και βρισκω τον εαυτο μου ποιο μπερδεμενο απο πριν...

Καθε τι που φτιαχνω στο τελος βρισκω κατι που μου φαίνεται ή περιττό η χαζή κίνηση. Διαβάζω και στα φορουμς... και εκει τελικα μπερδευομαι περισσοτερο.

Το λοιπον το budget μου μπορω να το ανεβάσω μεχρι και στα 1700 + -  50 οριακα. Ο σκοπός μου για να κάνουμε ενα refresh ειναι καθαρα και μονο gaming και πλοηγηση στο internet. Δεν κανω 3rd rendering / video editing κτλ. Χρησιμοποιω Photoshop αλλα τιποτα το ακραιο , απλες βλακειουλες σε φωτογραφιες κτλ.

Θελω να μπορέσει να με βγάλει το μηχάνημα αυτο 2-3 χρονια at least. Οπότε εαν δεν σας γίνομαι βαρετός και κουράστηκος πάμε πάλι απο την αρχη?

Δημοσ.

Καλησπέρα , είπα να κάνω μια ανανέωση εδω καθως τελικα εκανα υπομονή όπως πρότειναν κάποια παιδια καθώς βγαίνανε οι haswell και βγηκαν εδω και 2 μέρες... το λοιπον... τωρα ειμαι ποιο μπερδεμένος απο πριν.

Εφαγα παρα πολλες ωρες Online κοιτοντας reviews και benchmarks και βρισκω τον εαυτο μου ποιο μπερδεμενο απο πριν...

Καθε τι που φτιαχνω στο τελος βρισκω κατι που μου φαίνεται ή περιττό η χαζή κίνηση. Διαβάζω και στα φορουμς... και εκει τελικα μπερδευομαι περισσοτερο.

Το λοιπον το budget μου μπορω να το ανεβάσω μεχρι και στα 1700 + -  50 οριακα. Ο σκοπός μου για να κάνουμε ενα refresh ειναι καθαρα και μονο gaming και πλοηγηση στο internet. Δεν κανω 3rd rendering / video editing κτλ. εί Χρησιμοποιω Photoshop αλλα τιποτα το ακραιο , απλες βλακειουλες σε φωτογραφιες κτλ.

Θελω να μπορέσει να με βγάλει το μηχάνημα αυτο 2-3 χρονια at least. Οπότε εαν δεν σας γίνομαι βαρετός και κουράστηκος πάμε πάλι απο την αρχη?

Εξαιρετική η σύνθεση που σου έχει προταθεί ήδη:

case:650D ή 600Τ (αξιόλογα κουτιά και τα δύο, πάρε όποιο σου αρέσει περισσ΄ότερο εμφανησιακά) 170€

cpu:AMD-FX-8350   190€

mobo:Gigabyte-GA-990XA-UD3 ( να ζητήσεις την rev 3.0) 100€

ram:G-Skill-ARES-F3-1600C9D-8GAB  60€

vga:Gigabyte-Radeon-HD7970-3GB-GHz-Edition-OC 416€ (gaming pc παίρνεις και δίνεις 1400 δεν θα πας σε 7950 :D)

psu:XFX-ProSeries-750W-XXX-Edition-Semi-Modular-Bronze  97€

hdd:Western-Digital-Caviar-Blue-1TB   63€ (περιττός ο caviar black με τον ssd)

ssd:Samsung-840-Series-250GB 160€ (δεν θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με τον pro, δεν αξίζει τα +60€)

cpu cooler:CoolerMaster-Hyper-212-EVO32€

opt/drive:Samsung-SH-224BB 15€

Σύνολο: Περίπου 1300€ χωρίς μεταφορικά

Μπορείς να πας σε ανώτερη μητρική, στον WD Caviar Black και σε μία ανώτερη αεροψύκτρα γύρω στα 50€. Θα παίζεις τα πάντα στο τέρμα. Για 2-3 χρόνια θα είσαι ΟΚ.

Δηλαδή:

http://www.skroutz.gr/s/344346/Gigabyte-GA-990FXA-UD3.html

http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html

http://www.skroutz.gr/s/417116/CoolerMaster-Hyper-612S.html

http://www.skroutz.gr/s/443676/Scythe-Mugen-3-Rev-B-PCGH-Edition.html

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα οι hasswell βγήκανε αλλά οι μητρικές τους αναμένονται με bugs(usb 3.0 ktlp). To θέμα είναι αν μπορείς να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβριο για να βγούνε οι καινούριες revision των μητρικών όπου θα διορθωθούνε τα bugs και θα πέσουνε και λίγο οι τιμές 10-20€ όσο πέσουνε και επίσης θα έχει δοκιμαστεί εκτενώς το νέο Hardware και θα ξέρουμε τι ακριβώςπαίζει.

Τώρα αν δεν μπορείς να περιμένεις ή το ρισκάρεις ή πας στην προηγούμενη πρόταση με το προηγούμενο budget. Δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να πας σε πανάκριβο πύργο. Και με το προηγούμενο χρηματικό ποσό καλά είσαι και κρατάς τα χρήματα για να αλλάξεις τη κάρτα γραφικών σου σε 2-3 χρόνια πουλώντας τη παλιά.

Απλά για gaming με το καινούριο επεξεργαστή δεν θα έχεις ουσιαστικές διαφορές στην απόδοση. Είναι 90% θέμα gpu 10%cpu. :

Για μένα έξυπνη επιλογή είναι ή να κρατάς τα χρήματα και πουλώντας τη παλιά vga πας σε καινούρια κάθε 2-3 χρόνια συμπληρώνοντας τη διαφορά για να έχεις πάντα άριστες επιδόσεις στα new games ή αν δεν σε νοιάζει αυτό επένδυσε σε οθονάρα όπως http://www.skroutz.gr/s/2304051/Dell-UltraSharp-U2713HM.html :D ή σε κανά surround ηχοσύστημα ή διακοπές με το μωρό σε κανά νησί B)

Και ότι είπε από πάνω ο giokou :)

Δημοσ.

Δεν υπαρχει φοβος bottleneck του 8350 απο την 7970 ghz edition ?

Για cooling σκεφτομουν την Hydro 100i , οποτε και OC θα μπορω να κανω σχετικα ανετα.

Το αστειο ειναι πως περιμενα για τους haswell οπως ειχε πει ο φιλος passionate που εφτιαξε αυτη τη λιστα , οριστε λοιπον , να οι haswell :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...