Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!Επειδή τον τελευταίο καιρό με έτρωγε να κάνω μία αλλαγή εμφάνισης στον υπολογιστή, σκεφτόμουν να αλλάξω κουτί. Είχα δει διάφορα κουτιά που μου άρεσαν πολύ όπως το Corsair Obsidian, αλλά δεν έκανα το βήμα καθώς δεν με ενθουσίαζε τόσο, ώστε να δώσω το Silverstone TJ 07. Αν δεν αλλάξεις το εξωτερικό μέρος, πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνεις αναβάθμιση. Έψαχνα κουτί για ένα σύστημα ενός φίλου που πρόκειται να φτιάξω και αυτός διάλεξε το Corsair Graphite 600T White. Το είδα και με ενθουσίασε. Το βράδυ το σκεφτόμουν συνέχεια σε συνδυασμό με το πως θα μπορούσε να γίνει. Είχα στο μυαλό μου κάτι απλό, εύκολα προσβάσιμο σε αλλαγές Hardware και ταυτόχρονα φρέσκο. Έτσι δεν μπορούσα να κρατηθώ και παράγγειλα δύο κουτιά. Το καλύτερο θα ήταν να πάρω πρώτα για εκείνον για να δω αν μου αρέσει και στη συνέχεια να πάρω για μένα. Όπως και να έχει θα το δοκιμάσω. Μέχρι στιγμής ότι απόπειρες έχω κάνει και μάλιστα τολμηρές μου έχουν βγει πολύ καλές, όπως AMD CPU αντί Intel και SLI αντί για Single Card. Γνωρίζω ότι η Custom υδρόψυξη είναι ανώτερη μίας έτοιμης. Από την άλλη έχω βαρεθεί την πολυπλοκότητα και θέλω και σε αυτό το σημείο κάτι απλό και λυτό, ώστε να μπορώ να κάνω εύκολα αλλαγές. Στις κάρτες γραφικών δεν βάζω ξανά νερό, αφού σε περίπτωση βλάβης (όπως έγινε με την ATi 5870), η κατάσταση ήταν απελπιστική. Πόσο μάλλον με SLI. Σαν να σκάβεις το λάκκο σου... Κατά τη γνώμη μου πάντα. Όπως έχουμε πει, κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Διάβαζα και άκουγα για τις Corsair Hydro Series, πως έχουν προβλήματα με θορυβώδεις αντλίες σε κάποια κομμάτια. Από τότε έχει περάσει καιρός και είπα να δοκιμάσω την Corsair Η100i, ελπίζοντας να μην έχω προβλήματα. Όπως είναι φυσικό, το κουτί με όλη την Custon υδρόψυξη θα τα πουλήσω.Το κουτί είναι αυτό:http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_graphite_series_600t_white_review,1.html Η υδρόψυξη είναι αυτή:http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h100i_review,7.html Σκεφτόμουν να κάνω Push/pull διάταξη, αλλά για αρχή θέλω να το αφήσω όσο απλό γίνεται και στην πορεία βλέπουμε. Δεν νομίζω ότι με Push/pull θα έχω παραπάνω από 3-4C. Μέσα στην εβδομάδα λογικά, θα έχουν έρθει τα πράγματα. Για να δούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 push pull θα εισαι πολυ οριακα με την μητρικη που εχεις....αν οχι δεν θα το παιρνει.... http://www.overclock.net/t/1083046/pics-corsair-h100-in-600t#post_14449891 και το κυριως προβλημα θα ειναι το καλωδιο τροφοδοσιας για το 8πινο που αν ειναι θα χρειαστει να ζορισεις πολυ ετσι ωστε να μπεικαι ο ανεμιστηρας.... .... τωρα βεβαια θελει λιγο ψαξιμο για καποια μοντα φερνοντας το ψυγειο λιγο πιο μπροστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Βασικα δεν εινα ακριβως η ιδια μητρικη, αλλα ειναι πιθανο. Το θεμα ειναι να μοορει να κλεινει το καπακι στο πανω μερος του κουτιου με τους ανεμιστηρες. Αν δεν κλεινει ειναι προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Κλείνει, don't worry. Όσο για το push/pull πάρε μια ιδέα για το πως το είχε κάνει ο doc1355 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Έχω μιλήσει με τον φίλο. Μάλλον θα πάρει εκείνος το κουτί μου.Βλέπω πως δεν έχει βιδώσει σε τέσσερα σημεία τον κάθε ανεμιστήρα. Είναι κάτι που δεν θα ήθελα αυτό. Προτιμώ να βιδωθούν κανονικά οι ανεμιστήρες σε 4 σημεία ο κάθε ένας. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν τον έπαιρνε να τοποθετήσει το ψυγείο στη σωστή θέση λόγω μνημών ή μητρικής, οπότε το έφερε πιο εκεί. Ελπίζω να μην μου συμβεί αυτό. Πάντως, αν δεν μπορούν οι ανεμιστήρες να μπουν από μέσα επειδή θα βρίσκουν στη μητρική, σκέφτομαι να αγοράσω πιο λεπτούς, όπως αυτούς: http://coolbytes.gr/all-fans/6758-phobya-g-silent-18-700rpm-slim-white.html Είναι βέβαια πολύ χαμηλές στροφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Έψαχνα κουτί για ένα σύστημα ενός φίλου που πρόκειται να φτιάξω και αυτός διάλεξε το Corsair Graphite 600T White. Το είδα και με ενθουσίασε. Το βράδυ το σκεφτόμουν συνέχεια σε συνδυασμό με το πως θα μπορούσε να γίνει. sorry δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω το έθεσες πολύ ωραία .. στο θέμα μας είναι εξαιρετικό και πανέμορφο κουτί .. ήμουν μεταξύ αυτού και του 500 πήρα το 500άρι τελικά γιατι δεν προτιμώ της καμπύλες Το μεγάλο μπλόκ (Της Η100 ) θα μπεί εσωτερικά χωράει ; ή πίσω εξωτερικά; το έχεις ψάξει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Ποιο μπλοκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Ποιο μπλοκ; ελα ντε.. το ψυγείο .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Φίλε μου αυτό ψάχνω τώρα. Διαβάζω όλα τα Forums παγκοσμίως.Το ψυγείο θέλω να μπει στο πάνω μέρος και οι ανεμιστήρες από μέσα να τραβάνε προς τα έξω, όπως αναφέρει και η Corsair στο manual της εγκατάστασης. http://www.corsair.com/us/media/cms/manual/49-000175_rev_AB_H100i_QSG_web.pdf Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα χωράνε οι ανεμιστήρες και θα βρίσκουν στη μητρική. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει η Corsair είναι για γέλια, όπου σε αυτήν τη περίπτωση θα πρέπει να βρω λεπτούς 12άριδες ανεμιστήρες.Αν από την άλλη το εγκαταστήσω στο πάνω μέρος, θέλω να βιδώνουν κανονικά οι ανεμιστήρες στις ήδη υπάρχουν τρύπες και όχι λίγο πιο εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 για δές εδώ αν δεν το έχεις δεί.. με μια ματία που ρίχνω φαίνεται άνετο το θέμα .. βέβαια αυτός βάζει απο πάνω τους ανεμιστήρες.. http://www.corsair.com/blog/installing-the-hydro-series-h100-in-the-graphite-600t/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Ναι, μάλιστα. Οπότε ο φίλος μας ο Doc1355, αναγκάστηκε να μεταφέρει πιο εδώ τους πάνω ανεμιστήρες με αποτέλεσμα να μην βιδώσουν στις οπές της σίτας λόγω ότι έφερε το ψυγείο σε άλλη θέση για να χωράνε οι εσωτερικοί ανεμιστήρες και να μην χτυπάνε στις μνήμες. Αρχίζει και λύνεται το μυστήριο. http://www.overclock.net/t/831636/official-corsair-graphite-club/4360#post_15798177 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Το κουτί ήρθε προχθές. Η Corsair H100i είχε έρθει λίγες ημέρες πριν και επιτέλους χθες όλα μπήκαν στη θέση τους. Για το κουτί θα μιλήσω αργότερα. Προς το παρόν θέλω να δείξω και εγώ με τη σειρά μου πως αποδίδει σε έναν AMD FX 8150 με τάση 1.40V και συχνότητα 4.6GHz, σε όλα τα modes και με τους ανεμιστήρες σε διάταξη Push, αλλά και σε διάταξη Pull. Σε Push-Pull δεν μπορώ να μετρήσω αφενός επειδή δεν έχω 4 ίδια Fans, αφετέρου δεν γίνεται Push-Pull στο Corsair 600T. Οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια του AMD Overdrive λαμβάνοντας υπόψη την θερμοκρασία των πυρήνων. Για Stress χρησιμοποιήθηκε το Prime 95 x64 σε Blend και φυσικά stess σε όλους τους πυρήνες. Κάθε μέτρηση είχε διάρκεια με χρονόμετρο ακριβώς 5 λεπτά (+-8 δευτερόλεπτα). Ενδιάμεσα στις μετρήσεις υπήρχε χρόνος ξεκούρασης περίπου στο 1 λεπτό με τους ανεμιστήρες σε Maximum Speed. Δυστυχώς θερμοκρασία δωματίου, δεν μπόρεσα να μετρήσω, αλλά πρέπει να είναι περίπου στους 25-28C. Η ουσία είναι ότι ήταν σταθερή. Οι ανεμιστήρες του κουτιού (ένας μπροστινός 200άρης και ένας 120άρης σαν έξοδο στο πίσω μέρος) ήταν ρυθμισμένοι από τον ροοστάτη του κουτιού στο τέρμα. Maximum Speed Pull Push Performace Mode (και αυτό maximum Speed είναι στην ουσία) Pull Push Balanced Mode Pull Push Quite Mode Pull Δυστυχώς στο Quite Mode σε διάταξη Pull, η μέτρηση ήταν αδύνατη μιας και το TJ Max του AMD FX-8150, είναι στους 70C και το CPU έκανε Restart. Οπότε λαμβάνουμε θερμοκρασία 70C+++. Push Δυστυχώς και εδώ τα πράγματα δεν ήταν καλά. Ναι μεν πήρα την μέτρηση, αλλά ήμουν λίγο πριν το TJ MAX, οπότε η συχνότητα έπεφτε από τον πολλάπλασιαστή, μαζί με την τάση για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι σε διάταξη Push ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός. Ειδικά σε Maximum Speed, ο αέρας που χτυπάει πάνω στο ψυγείο, κροταλίζει τρομακτικά. Αντίθετα σε διάταξη Pull, ο θόρυβος είναι αισθητά πιο χαμηλός και πάνω απ' όλα δεν ακούγονται παράξενοι ήχοι από στροβιλισμούς. Θα φτιάξω μία δική μου καμπύλη στο Corsair Link 2 και θα δω πως θα πάει. Θα προτιμήσω την Pull διάταξη λόγω καλύτερου κατά τη γνώμη μου airflow. Νομίζω ότι το να υπάρχει μόνο ένα Exhaust Fan και μάλιστα 120άρι είναι λίγο, όταν βάζει ένα 200άρι και δύπ 120άρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Corsair-ίτιδα! Σήμερα θα στηθεί και δεύτερο 600T. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Ρε Νίκο δεν είχα δει το θέμα για να σου λύσω την απορία για το Push/Pull... Καλορίζικο και από εδώ φίλε,όσο για το δεύτερο 600t...να τα εκατοστήσετε βρε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Ειχα διαβασει οτι ειχες πει σε TOPICS και οτι εχουν πει και αλλοι. Διαβασα τοσο πριν ερθει που ηταν σαν να το ειχα. Εριξα λιγο ρολοι... Απο 4.6GHz 1.4V πηγα 4.2GHz με ταση 1.272V Τρομακτικες διαφορες στην θερμοκρασια. Σ' ευχαριστω Μανο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα