_giorgos_1999_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Είμαι καινούριος στον προγραμματισμό και θέλω να φτιαξω ενα 2d platform παιχνιδι που να το υπόστηριζει το tablet μου nexus 7 (tegra 3 cpu android 4.2.2) και κατα προτίμηση να είναι σε c++
nilosgr Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Για να φτιαξεις ενα παιχνιδι (της προκοπης) μονος σου, και δει αν ειναι το πρωτο σου, θες εκατονταδες ωρες... και θα το φτιαξεις για να το παιζεις μονο εσυ;;
cvb Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Χαίρετε. Θα πρέπει να κοιτάξεις να το προγραμματίσεις έτσι ώστε το παιχνίδι σου να είναι συμβατό με όλα τα μεγέθη και τις διατάξεις των οθονών. Αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες εξηγούνται αναλυτικά στην αγγλική γλώσσα στο ιστότοπο Andoid Developers ή σε κάποιο βιβλίο προγραμματισμού για Android. Υπάρχουν στην ελληνική αγορά 2 – 3 μεταφρασμένα βιβλία για προγραμματισμό για την πλατφόρμα Android. Σχετικά με την γλώσσα, αν επιμένεις να προγραμματίσεις σε C++, μπορείς να δεις κάποια frameworks που σου προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα ένα από αυτά είναι το Cocos-2d-x. Πάντως είναι καλύτερα να προγραμματίζεις στη φυσική γλώσσα του Android, την Java και στο φυσικό του API, διαφορετικά είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις άλλου είδους προβλήματα. Για παράδειγμα κάποια frameworks είναι καλά μόνο σε ένα τύπο εφαρμογής ενώ σε άλλους τύπους εφαρμογές μπορεί να υστερούν. Τέλος επειδή ο προγραμματισμός είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, σκέψη και κατανόηση, είναι δηλαδή κυρίως μια πνευματική δραστηριότητα, εκτός από αρκετή μελέτη απαιτεί και μια δυνατή σταθερότητα στην επιλογή αυτού που έχεις αποφασίσεις να δημιουργήσεις. Διάβασα παλαιότερα σε ένα blog μια μελέτη που με λίγα λόγια έλεγε ότι το συνολικό κόστος μια καλοδουλεμένης εφαρμογής είναι ισότιμο με την τιμή ενός τυπικού καινούργιου αυτοκινήτου. Με αυτό το σκεπτικό έχει δίκιο ο προηγούμενος χρήστης στην απάντηση του. Καλή συνέχεια.
_giorgos_1999_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 δεν θελω να ειναι πολυ μεγαλο το πολυ σαν το mario και οταν λες κοστος τι ενοεις ? δεν μπορω να το κανω δωρεαν? και δεν με ενδιαφέρει να το βαλω σε αλλες συσκευες προς το παρον το θελω μονο για το ταβλετ μου .please στειλε ενα λινκ για το τυτοριαλ στα αγγλικα που λες.
jimex Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Έχουμε 2013. Αν έχεις όρεξη να ξεκινήσεις με κάποια βασικά πράγματα στον προγραμματισμό και μετά από πολύ διάβασμα το 2018 να είσαι σε θέση να δημιουργήσεις κανά 2d παιχνιδάκι να ασχοληθεί κάποιος με το θέμα. Δεν είσαι εξάλλου ο μόνος. Άλλοι θέλουν να φτιάξουν το δικό τους αυτοκίνητο, άλλοι να βρουν τη νέα θεωρία της σχετικότητας, άλλοι να γίνουν αστροναύτες, άλλοι εκατομμυριούχοι με καμιά ντουζίνα βραζιλιάνες πάνω από την ξαπλώστρα. Γενικά δεν είναι κακό πράγμα τα όνειρα... 1
cvb Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Καλημέρα. Εννοούσα ότι το κόστος της συνολικής εργασίας και του κόπου και των διάφορων άλλων πόρων που δαπανάς για να κατασκευάσεις λογισμικό αντιστοιχεί σε βάθος χρόνου με ένα όχι μικρό χρηματικό ποσό.
te0ne Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εγω συμβουλευω να αναπτυξεις το παιχνιδι σε html5 που ειναι και πιο ευκολο.Μετα απλα περασετο σε apk μορφη.
ALLisCHAOS Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Εγώ πάλυ πιστεύω πως καταρχήν είσαι πιτσιρικάς? ε? 14-15? όπως είπε κ ο φίλος πιο πάνω τα όνειρα δεν είναι κακό πράγμα...όλοι σε αυτήν την ηλικία θέλαμε να βγάλουμε ένα παιχνίδι που θα γίνει το νέο Best Seller της αγοράς ... και όπως ξαναείπε ο φίλος κάθησε και ξεκίνα από τα βασικά για αρχή ...καλή επιτυχία...!!
jimex Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Το super Mario ποσο διαβασμα θέλει ? 2.5 κιλά καλά είναι... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα