Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια υπάρχει κανεις που να έχει στειλει βιογραφικο σε ιδιωτικη επιχειρηση στην Ελλαδα και να τον έχουν φωνάξει για συνέντευξη? χωρις να έχει καποιον γνωστο σε αυτη... οχι τιποτα αλλο γιατι νομιζω οτι μας δουλεύουνε ή μας τρολλαρουν στο θεμα εργασια επειδη απλα θέλουν να διαφημιστούν. Εχω αδικο?

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πρέπει να έχω περάσει πάνω απο 50 interviews τα τελευταία 3 χρόνια..και τελικά πριν κανα μήνα βρήκα δουλειά - χάρη σε γνωριμία φυσικά. Η προηγούμενή μου δουλειά ήταν επίσης χάρη σε γνωριμία. Επίσης έχω κανα 2 γνωστους που βρηκαν εργασία χάρη σε γνωριμία παρά τους δύσκολους καιρούς.

Η αναλογία χωρίς υπερβολή πρέπει να ήταν για μένα 5 interview για κάθε 1000 βιογραφικά (0.5%).

Σε αρκετές απο τις συνεντεύξεις που πήγα έμαθα ότι τελικά δεν προσέλαβαν κανέναν. Απλά περίμεναν κάποιο project π.χ. και ήθελαν να έχουν έτοιμο αυτόν που θα προσελάμβαναν. Η τελικά πάγωνε η πρόσληψη κτλ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν ανακοινώνεται κάποια θέση απλά κοιτάνε "τι κυκλοφορεί εκεί έξω", η απλά το HR προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Σε πολλές απο τις συνεντεύξεις ζητάγανε να ξέρεις "παπάδες" και φυσικά να πληρώνεσαι ψίχουλα. Γι'αυτό όπως έχω αναφέρει σε άλλα thread. Ένας νέος απόφοιτος είναι πρακτικά αδύνατον να βρεί κάτι χωρίς γνωριμία. Γιατί να προσλάβεις έναν νεο με 500, όταν μπορείς να έχεις developer με 3-4 χρόνια προϋπηρεσία με 600 ευρώ (σκεπτόμενος πάντα με την κοντόφθαλμη Ελληνική λογική);

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εχω αρχισει να το παιρνω πρέφα τι συμβαινει και εχω ρωτησει και αλλους για αυτο.

Αρα δεν αξιζει να την ψάξει καποιος στο έτσι την δουλειά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί να προσλάβεις έναν νεο με 500, όταν μπορείς να έχεις developer με 3-4 χρόνια προϋπηρεσία με 600 ευρώ (σκεπτόμενος πάντα με την κοντόφθαλμη Ελληνική λογική);

Sorry αλλα αυτο δεν ειναι κοντοφθαλμη λογικη, αλλα ΚΟΙΝΗ λογικη. Εσυ εχεις καποιο λογο να υποστηριξεις σε μια τετοια περιπτωση την προσληψη του νεου με τα 500?

Στα υπολοιπα που λες στο ποστ σου, συμφωνω.

Και επι του θεματος, εγω, στην Ελλαδα του σημερα και απο τα καμποσα βιογραφικα που εστειλα στο παρελθον θεωρω αρκετα ωχαδελφιστικη την αντιμετωπιση ενος ανεργου "ας στειλω email να πω οτι με ενδιαφερει η θεση και να στειλω το βιογραφικο". Οχι φιλε. Θα παρεις τηλεφωνο και θα ζητησεις εσυ το interview εαν θεωρεις οτι εχεις τα απαιτουμενα προσοντα για να καλυψεις τη θεση και εαν ΘΕΣ την θεση αυτη. Το "εστειλα mail και περιμενω απαντηση" μαζι με την στατιστικη καταμετρηση το ποσα email δεν απαντηθηκαν, εκτος του οτι με ξενιζει ως αντιμετωπιση απο ανθρωπους που υποτιθεται οτι ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ να βρουν δουλεια, ειναι φανερο εκ των προταιρων οτι εχει μηδαμινες πιθανοτητες επιτυχιας για πολλους λογους με τον πιο απλο: Το ιδιο κανουν μερικες χιλιαδες ακομη για καθε θεση, οποτε...

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.

Sorry αλλα αυτο δεν ειναι κοντοφθαλμη λογικη, αλλα ΚΟΙΝΗ λογικη. Εσυ εχεις καποιο λογο να υποστηριξεις σε μια τετοια περιπτωση την προσληψη του νεου με τα 500?

Δυστυχώς έτσι είναι και με αυτήν την λογική ένας νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας δεν θα βρει ποτέ δουλειά.

Γενικά το όλο θέμα είναι ξεφτίλα καθώς οι περισσότερες εταιρίες ζητάνε γη και ύδωρ έχοντας την δυνατότητα να διαλέξουν αυτόν με τα περισσότερα προσόντα/γνώσεις από τον κουβά με τους 1,5εκ ανέργους.

Δημοσ.

Γιατί ο developer με 3-4 χρόνια εμπειρία, ο οποίος κάποτε ενδεχομένως αμοιβόταν με 1000-1200, με το που τον προσλάβεις, θα αρχίσει την επόμενη μέρα να ξαναψάχνει για δουλειά. Τουλάχιστον να προσεγγίσει κάτι κοντά στη προηγούμενή του αμοιβή. Εκτός αν το αντικείμενο στο οποίο εργάζεται είναι super γαμάτο και θεωρεί ότι έχει να αποκομίσει γνώσεις πέρα απο τον μισθό του.

Ο νέος όμως έχει το κίνητρο και της απόκτησης εμπειρίας αλλά και του μισθού ο οποίος πιθανότατα είναι ο πρώτος του.

Βέβαια ο έμπειρος θεωρητικά θα σου αποδίδει απο το Day 1, πολυ αμφιβάλλω όμως ότι τα 600 είναι κίνητρο για να σου δώσει το 100% της απόδοσής του.

Γνώμη μου είναι βέβαια...μπορεί να κάνω και λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Παλι συμφωνω. Ομως σε μια εποχη που ολα τα καθοριζει η προσφορα-ζητηση, οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος του developer και μαλλον -εντος συνορων- θα δυσκολευτει πια να βρει αυτο που του αξιζει.

Το αν θα αποδιδει 100% η οχι λογω ελλειψης κινητρου, θα σου πω το εξης:

Τι ειναι πιο κοντοφθαλμο? Να τον προσλαβεις με 900 και να του τον αφησεις τον μισθο εκει για παντα με το επιχειρημα "εχεις καλο μισθο" ή να τον προσλαβεις με 600, στο 6μηνο να τον πας 700 στον χρονο 800 και στα 2-3 χρονια 1000? Στη δευτερη περιπτωση θεωρω οτι δινεις πολυ περισσοτερα κινητρα για καλυτερη αποδοση, αλλα και για να παραμεινει στην επιχειρηση.

Ασε δε που και τον νεο αν τον προσλαβεις με 500, σιγα σιγα και αποκτωντας πειρα στο αντικειμενο θα χανει το κινητρο του αν συνεχιζει να αμοιβεται με 500-600 και θα αρχισει να την ψαχνει για αλλου με το περασμα του χρονου.

Δημοσ.

Επειδη εχω αρχισει να το παιρνω πρέφα τι συμβαινει και εχω ρωτησει και αλλους για αυτο.

Αρα δεν αξιζει να την ψάξει καποιος στο έτσι την δουλειά.

Αξίζει να τη ψάξεις με ότι μέσο υπάρχει διαθέσιμο. Αλλά το να βασίζεσαι μόνο στο skywalker και το kariera, δεν θα το συνιστούσα.

Πρέπει να βρείς τρόπους να γνωρίσεις κόσμο ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει. Να πηγαίνεις ξέρω γω σε events σχετικά με αυτό που σε ενδιαφέρει. Ξέρω γω π.χ. Hackathons.

Να ενταχθείς σε κανα open source project...γενικότερα να κάνεις αισθητή την ύπαρξή σου και πάνω απ'όλα να μη χάσεις επαφή με το αντικείμενο.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Και εγώ μετά το Πασχα θα ξεκινήσω δουλεια , και έγινε μέσω γνωστής.

ΜΗΝ στελνετε βιογραφικά.Εβαλα μια αγγελιά για κάτι που έψαχνα και πήρα περι των 400 βιογραφικών , απο τα οποία τα 150-200 τα απέρριψα με την πρώτη ματιά γιατί δεν μου κάνανε κλίκ. Φαντάσου έναν που πήζει στην δουλειά.

Για μένα οι καλύτερες τακτικες είναι

1) Τηλέφωνο :" Γεια σας , με ποιον μπορώ να μιλήσω για να στείλω ενα βιογραφικό? Ευχαριστώ..Γεια σας , ποιο είναι το προσωπικό σας mail? Ok σας στέλνω....(οχι ακριβώς έτσι , αλλά το πιάσαμε)

2) Περνάς απο την εταιρία. Φτιάχνεις μια βάση με εταιρίες , καμια 20αρια, και τις πέρνεις σβάρνα. "Καλησπέρα σας, σε ποιον κύριο/κυρία μπορώ να αφήσω ένα βιογραφικό??"

3) Παρα πολύ τολμηρή . " Γεια σας , ήρθα να δουλεψω..δεν ζητάτε? Δεν πειράζει , εγώ ήρθα να δουλέψω...λεφτά? Δεν θέλω , εγώ ήρθα να δουλέψω , και σε κανα μηνα-δύο συζητάμε αν θα πάρω λεφτά/ με προσλάβετε

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χανεις τιποτα.Μετα πιασε οτι γνωστο εχεις (θελουν και βιογραφικα οι νεοελ εργοδοτομπουρτζοβλαχοι μη χε ) 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά η προσωπική προσέγγιση με το τηλέφωνο έχει φυσικά τη λογική της. Αλλά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων που ρωτάς "σε ποιόν να στείλω βιογραφικό" η "μπορώ να μιλήσω με τον υπεύθυνο για τη Χ" θέση θα φας Χ, η το τηλέφωνο του υπευθύνου θα μιλάει συνεχώς. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα σε εταιρείες χωρίς dedicated HR, να απαντάει κάποιος σε δεκάδες ή και εκατοντάδες τηλεφωνήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Και επι του θεματος, εγω, στην Ελλαδα του σημερα και απο τα καμποσα βιογραφικα που εστειλα στο παρελθον θεωρω αρκετα ωχαδελφιστικη την αντιμετωπιση ενος ανεργου "ας στειλω email να πω οτι με ενδιαφερει η θεση και να στειλω το βιογραφικο". Οχι φιλε. Θα παρεις τηλεφωνο και θα ζητησεις εσυ το interview εαν θεωρεις οτι εχεις τα απαιτουμενα προσοντα για να καλυψεις τη θεση και εαν ΘΕΣ την θεση αυτη. Το "εστειλα mail και περιμενω απαντηση" μαζι με την στατιστικη καταμετρηση το ποσα email δεν απαντηθηκαν, εκτος του οτι με ξενιζει ως αντιμετωπιση απο ανθρωπους που υποτιθεται οτι ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ να βρουν δουλεια, ειναι φανερο εκ των προταιρων οτι εχει μηδαμινες πιθανοτητες επιτυχιας για πολλους λογους με τον πιο απλο: Το ιδιο κανουν μερικες χιλιαδες ακομη για καθε θεση, οποτε...

Kατσε ενα λεπτο γιατι αυτο ειναι μομφη για μενα τωρα....  καταρχην τηλεφωνο δεν δινουν παρα ελαχιστες .... μονο στην χρυση ευκαιρια εχω δει τηλεφωνα και επισης εστω οτι παιρνεις τηλεφωνο και σου βγει μια η ενας και πεις θελω την ταδε θεση σου λεει στειλε βιογραφικο στην ταδε διευθυνση νομιζεις αυτο που λες δεν το εχω κανει? και μαλιστα επεμεινα και μου ειπε η κυρια που μου μιλουσε οτι δεν γινεται.... επρεπε να τσακωθω δηλαδη?

Καλά η προσωπική προσέγγιση με το τηλέφωνο έχει φυσικά τη λογική της. Αλλά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων που ρωτάς "σε ποιόν να στείλω βιογραφικό" η "μπορώ να μιλήσω με τον υπεύθυνο για τη Χ" θέση θα φας Χ, η το τηλέφωνο του υπευθύνου θα μιλάει συνεχώς. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα σε εταιρείες χωρίς dedicated HR, να απαντάει κάποιος σε δεκάδες ή και εκατοντάδες τηλεφωνήματα.

Καταλαβες? γιατι μου λεει εμενα οτι ειμαι ωχαδερφιστης.

Και εγώ μετά το Πασχα θα ξεκινήσω δουλεια , και έγινε μέσω γνωστής.

ΜΗΝ στελνετε βιογραφικά.Εβαλα μια αγγελιά για κάτι που έψαχνα και πήρα περι των 400 βιογραφικών , απο τα οποία τα 150-200 τα απέρριψα με την πρώτη ματιά γιατί δεν μου κάνανε κλίκ. Φαντάσου έναν που πήζει στην δουλειά.

Για μένα οι καλύτερες τακτικες είναι

1) Τηλέφωνο :" Γεια σας , με ποιον μπορώ να μιλήσω για να στείλω ενα βιογραφικό? Ευχαριστώ..Γεια σας , ποιο είναι το προσωπικό σας mail? Ok σας στέλνω....(οχι ακριβώς έτσι , αλλά το πιάσαμε)

2) Περνάς απο την εταιρία. Φτιάχνεις μια βάση με εταιρίες , καμια 20αρια, και τις πέρνεις σβάρνα. "Καλησπέρα σας, σε ποιον κύριο/κυρία μπορώ να αφήσω ένα βιογραφικό??"

3) Παρα πολύ τολμηρή . " Γεια σας , ήρθα να δουλεψω..δεν ζητάτε? Δεν πειράζει , εγώ ήρθα να δουλέψω...λεφτά? Δεν θέλω , εγώ ήρθα να δουλέψω , και σε κανα μηνα-δύο συζητάμε αν θα πάρω λεφτά/ με προσλάβετε

Το 2) μου φαινεται ωραιο...... οχι το 3) καλο ειναι να εισαι συγκροτημενος. Εκανες την κινηση που επρεπε μετα περιμενεις....

• Like 1
Δημοσ.

Πριν κανα μηνα ενα φιλαρακι εστειλε μεσω e-mail το βιογραφικο στα public επειδη ζηταγανε ατομα για ενα καινουργιο καταστημα. ΤΟν πηρανε τηλεφωνο εδωσε συνεντευξη και σημερα πηγε και υπεγραψε την συμβαση. Απο την τεταρτη αρχιζει εκπαιδευση στην Αθηνα. Και επισης  δεν ειχε κανεναν γνωστο στην εταιρεια.

Δημοσ.

Πριν κανα μηνα ενα φιλαρακι εστειλε μεσω e-mail το βιογραφικο στα public επειδη ζηταγανε ατομα επειδη φτιαχνουν καινουργιο καταστημα. ΤΟν πηρανε τηλεφωνο εδωσε συνεντευξη και σημερα πηγε και υπεγραψε την συμβαση. Απο την τεταρτη αρχιζει εκπαιδευση στην Αθηνα. Αρα μια χαρα τα βλεπουν.

Tην εκπαιδευση την πληρωνεται?

Δημοσ.

Ρε παιδια υπάρχει κανεις που να έχει στειλει βιογραφικο σε ιδιωτικη επιχειρηση στην Ελλαδα και να τον έχουν φωνάξει για συνέντευξη? χωρις να έχει καποιον γνωστο σε αυτη... οχι τιποτα αλλο γιατι νομιζω οτι μας δουλεύουνε ή μας τρολλαρουν στο θεμα εργασια επειδη απλα θέλουν να διαφημιστούν. Εχω αδικο?

Τι ακριβώς εννοείς ιδιωτική επιχείρηση; 

Εγώ σε όσες εταιρίες/επιχειρήσεις έχω στείλει βιογραφικό μέσα σε μία βδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο για συνέντευξη. Σε μικρό ποσοστό δεν με πήραν τηλέφωνο ή απαντήσει μέσω mail. 

Και στα 2/3 με πήραν κι όλας. Και μετά εγώ τους έλεγα ότι δεν είμαι πχ διαθέσιμη (γιατί είχα κλείσει αλλού ήδη) 

Και δεν γνώριζα ΚΑΝΕΝΑΝ! 

Έχε υπόψιν σου ότι κάθε μέρα λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά είτε ζητάνε είτε δεν ζητάνε άτομα!! και συνήθως λαμβάνουν υπόψιν πρώτα αυτά που έχουν πάρει χωρίς να ζητάνε άτομα! Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μου το είπαν στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις που έχω δουλέψει αυτό το πράγμα. ίσως λόγω προτεραιότητας ; δεν γνωρίζω καθόλου. 

Κι εγώ όταν χρειάστηκε να δω κάποια βιογραφικά, έβαλα πρώτα τα άτομα που ήρθαν από μόνα τους γιατί θεώρησα ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εφόσον πήραν σβάρνα τα μαγαζιά και ρωτούσαν. 

Σε τέτοιους καιρούς κι όλας, παίρνουν τα δεκαπλάσια βιογραφικά. Δεν θα τα ανοίξουν καν όλα. Κάνε υπομονή και στέλνε όσα μπορείς. Τσέκαρε και τη μορφή του βιογραφικού σου. Παίζει σημαντικό ρόλο! Πχ είχα δει βιογραφικό που έλεγε πάνω "βιογραφικό σημείωμα" ε, έλεος! λες και ο hr δεν ξέρει ότι του στέλνεις βιογραφικό και νόμιζε ότι ήταν μυθιστόρημα και του το διευκρινίζεις... 

Αν θες καμιά βοήθεια για το βιογραφικό, δεν έχω θέμα να σου πω πέντε πραγματάκια με μήνυμα. :) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...