alex_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Αγορασα ενα dell 3521 με την προσφορά της cosmodata και εχω ενα προβλημα που προσπαθω να λύσω εδώ και καποιες ωρες χωρίς να έχω καταφέρει τιποτα. Μαζί με τον υπολογιστή αγόρασα και ενα SSD με σκοπό να αντικαταστήσω τον δίσκο του latpop. Χρησιμοποίησα το backup and recovery tool της dell για να κανω full installation backup το οποίο εκανα και εγκατέστησα τον SSD (πολυ ευκολη εγκατάσταση). Το image απο το usb den περναει στον ssd γιατι λεει οτι χρειάζεται 1τβ δισκος (όσο ο original δισκος του μηχανηματος). Είπα να το δώσω άκυρο όλο το θεμα και να περάσω τα windows 7 που έχω σε ενα usb stick αλλα το stick δεν bootarei λόγω UEFI.. Προσπαθώ να βρώ μια λύση για να περάσω το λειτουργικό στον SSD και δεν βρίσκω τίποτα αξιοπιστο. Παρακαλώ τις προτάσεις σας... BTW ακόμα και προτάσεις για torrent δεχομαι (σε πμ ισως) αν χρειαστεί, και δεν κάνω κατι παράνομο καθώς έχω lisence των windows 8 στο bios, δεν φταίω εγώ αν MS και DELL παιζουν τα πουλιά τους και κανουν τοσο δύσκολη την απόκτηση ενώς installation disk. Το μηχάνημα έχει windows 8 pro ελληνικά και δεν ξέρω πως να αποκτήσω ενα installation iso.
TheELF Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Κάνε το image με κάποιο πρόγραμμα της προκοπής π.χ. το acronis true image Το επίσημο δισκάκι τον 8 αν το γράψεις σωστά έχει υποστήριξη για uefi και θα κάνει κανονικά εγκατάσταση. Αν θες διάβασε και εδώ μια αντίστοιχη περίπτωση. http://www.insomnia.gr/topic/482736-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-windows-8-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF/
alex_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 H λυση που προτείνεται με το clone disk χρησιμοποιόντας το acronis ακούγεται η τέλεια λύση, θέλω όμως ακομα μια συμβουλή.Το laptop δεν υποστηρίζει δύο σκληρούς. Γίνεται να συνδέσω τους δυο σκληρούς μου σε ενα 3o desktop computer , που έχει άλλο λειτουργικό και να κάνει clone τον ενα δίσκο στον άλλον? Η μηπως μπορώ να συνδέσω τον ένα δίσκο εκ των δυο δίσκων μεσω usb (καποιο external case) και να κανει clone disk στο usb.Μήπως υπάρχει καμιά άλλη λύση.
TheELF Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Το acronis μπορείς να το κάνεις iso (έχει επιλογή μέσα από το πρόγραμμα) αυτό μπορείς να το τρέξεις από cd ή ακόμα και από usb,κάνεις λοιπόν εκκίνηση με αυτό παίρνεις το Image από τον συμβατικό δίσκο αλλάζεις δίσκους και περνάς το Image στον ssd,αυτό αν υπάρχει εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Αλλιώς έτσι όπως είπες,θα δουλέψει.
antonl Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 H λυση που προτείνεται με το clone disk χρησιμοποιόντας το acronis ακούγεται η τέλεια λύση, θέλω όμως ακομα μια συμβουλή. Το laptop δεν υποστηρίζει δύο σκληρούς. Γίνεται να συνδέσω τους δυο σκληρούς μου σε ενα 3o desktop computer , που έχει άλλο λειτουργικό και να κάνει clone τον ενα δίσκο στον άλλον? Η μηπως μπορώ να συνδέσω τον ένα δίσκο εκ των δυο δίσκων μεσω usb (καποιο external case) και να κανει clone disk στο usb. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη λύση. Και τα δύο που λες γίνονται (και τα χω κάνει για ένα netbook).
alex_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Εγινε παίχτες , θα το δοκιμάσω αυριο, ευχαριστω
spirosd2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Έτσι και αλλιώς θα πάρεις που θα πάρεις case για να κάνεις τον εσωτερικό του λαπτοπ εξωτερικό για δεδομένα, 1tb είναι αυτό δεν θα το αφήσεις στην άκρη...
alex_000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 ναι ηταν στο σχεδιο να αγοράσω ενα τετοιο εξαρτημα για να κατεβάζω εκει ταινιες και να τις μεαφέρω ευκολα στο hd player, καθως χρειαζομουνα μεσο που τροφοδοτειται μόνο μεσω usb
PETROS13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 δεν ξέρω αν βοηθάει, από το site της Dell If the system is setup in UEFI mode, you need to manually add the option to boot from CD/DVD. However, if you wish to install Windows 7, you may simply change the Boot List Option to Legacy and you will get the desired options. You may follow the steps below : Power on the system Press F2 button on the Dell splash screen Highlight Boot Press Enter on Boot List option and change it to Legacy Change the 1st Boot Priority to CD/DVD drive. Press F10 button to save changes and exit and press Enter on Yes πηγή http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/f/3524/p/19500732/20342374.aspx
timos81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Ακούγεται ίσως χαζό αλλά αν μπορείς δοκίμασέ άλλο στικάκι. Σε μένα απο το transcend δεν γινόνταν απο goodram twister το διάβασε.
zacharis1955 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δεν είναι καθόλου χαζό, το έχω δεί αυτό σε δύο όμοια USB Flash Drive της Verbatim...
alex_000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Προσπαθω παλι τοση ωρα χωρίς αποτελεσμα, μιλάμε για ενα συνδιασμό πραγμάτων απο την κολαση. -To acronis true image δεν μπορει να κανει clone hard disks οταν τρεχει απο το λειτουργικό. -Το booable usb stick που εκανα με το acronis δεν bootaρει στο λαπτοπ λογω secure boot. Ακόμα και αν απενεργοποιησω το secure boot και βαλω legacy δεν μπουταρει - Το σκατοπισο του πατέρα μου εχει πανω windows xp και δεν αναγνωρίζει το gfs file system του σκληρου του dell ωστε να το δει το acronis και δεν κανει boot απο usb δεν υπαρχει καν επιλογη στο bios τι τραγικα πραματα ειναι αυτα για να μπει ενα ssd , πουτανα microsof αν ηθελα δικτατορία στο software και στο hardware θα έπαιρνα apple. Μας βλεπω ολους στο linux σε 5-10 χρονια 1
TheELF Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Το booable usb stick που εκανα με το acronis δεν bootaρει στο λαπτοπ λογω secure boot. Ακόμα και αν απενεργοποιησω το secure boot και βαλω legacy δεν μπουταρει Καταλαβαίνεις και ο ίδιος νομίζω ότι αυτό είναι οξύμωρο,από την στιγμή που απενεργοποιείς το secure boot υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα,πες μας λίγο τι κάνει μέχρι που φτάνει τι μήνυμα βγάζει.(λογικά δεν έκανες σωστά το usb) Αλλά αφού το απενεργοποιείς μπορείς να κάνεις και εγκατάσταση με όποιο λειτουργικό θέλεις. τι τραγικα πραματα ειναι αυτα για να μπει ενα ssd , πουτανα microsof αν ηθελα δικτατορία στο software και στο hardware θα έπαιρνα apple. Μας βλεπω ολους στο linux σε 5-10 χρονια Ναι, μιας και εκεί υπάρχει μια μακροχρόνια παράδοση με την ευκολία χρήσεις ,ε;;;
alex_000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Το ελυσα το προβλημα. Για το μέλλον παιδες να ξέρετε οτι αντί για το acronis παίζει το Paragon Hard Disk Manager. Αυτο το προγραμμα έχει μανίσια επιλογη "transfer operating system to ssd". Εκπληκτικό τα έκανε όλα αυτόματα χωρις reboot , χωρις bootarisma απο cd / usb, αλλά ξερα απο τα windows 8. Επίσης αναγνώρισε τα παντα μόνο του όλη η διαδικασία ηταν δύο ok. thanks παντως που με πηγατε προς την σωστη κατεύθυνση προς το backup specialized software. 1
FrankGambale Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Εγώ έκανα εξ'αρχής την όλη διαδικασία με το Migration Tool που ήταν στο CD της SAMSUNG μαζί με τον SSD και χρειάστηκαν μόνο δύο "ΟΚ". Τώρα αναμένω το 9.5mm caddy για να εναποθέσω τον 1ΤΒ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα