Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω ενα budget 300 ευρω και θελω ηχειακια για το pc.

μέχρι τώρα ειχα τα z5000 αλλα τα πουλάω και ηθελα καμμια συμβουλή αφου ειμαι άσχετος τελείως.

ειναι προτιμότερο να πάω στα z906 καινούρια ή να πάρω μεταχειρισμένο ενισχυτή τύπου http://www.denon-hifi.gr/gr/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HomeTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR1708     DENON AVR-1708 7.1 και για αρχή 2 ηχεία τύπου HXEIA YAMAHA NS-45E ??

(ή οποιοδηποτε μεταχειρισμενο ενισχυτη με hdmi kai optical τελοσπαντων με τιμη 200 ευρω)

οποιαδήποτε ηχεία ειναι συμβατα (και απο z5500 ξερω γω ?) με εναν ενισχυτή ?

και απλά συνδέω ενισχυτη με mobo μεσω optical και ολα οκ ?

δεν ειμαι απαιτητικος χρηστης απο την αποψη οτι θα καταλαβω οτι σε ενα σημειο ξεφυγε μια οκταβα. η χρηση ειναι για pc games, movies και music, για τα παντα δηλαδη ?

τι προτείνετε ?

δε σώζεται όλοκληρο το κέιμενο μου :(  δε ξέρω τι γίνεται..

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω ενα budget 300 ευρω και θελω ηχειακια για το pc.

μέχρι τώρα ειχα τα z5000 αλλα τα πουλάω και ηθελα καμμια συμβουλή αφου ειμαι άσχετος τελείως.

ειναι προτιμότερο να πάω στα z906 καινούρια ή να πάρω μεταχειρισμένο ενισχυτή τύπου http://www.denon-hif...oductId=AVR1708 DENON AVR-1708 7.1 και για αρχή 2 ηχεία τύπου HXEIA YAMAHA NS-45E ??

(ή οποιοδηποτε μεταχειρισμενο ενισχυτη με hdmi kai optical τελοσπαντων με τιμη 200 ευρω)

οποιαδήποτε ηχεία ειναι συμβατα (και απο z5500 ξερω γω ?) με εναν ενισχυτή ?

και απλά συνδέω ενισχυτη με mobo μεσω optical και ολα οκ ?

δεν ειμαι απαιτητικος χρηστης απο την αποψη οτι θα καταλαβω οτι σε ενα σημειο ξεφυγε μια οκταβα. η χρηση ειναι για pc games, movies και music, για τα παντα δηλαδη ?

τι προτείνετε ?

p.s. το ξαναέγραψα γιατι πριν δε μου το πήρε όλο..

βασικα για να πω την αλήθεια μάλλον σε αυτά θα πάω τελικά λόγω οικονομικών  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.501820

αλλά επειδή ενδιαφέρεται και φίλος για ιδια περίπτωση με μένα θα ήθελα να ξέρω τι απο τα 2 αξίζει η καλύτερη έτοιμη λύση απο logitech ή μεταχειρισμένο σύστημα με ενισχυτή ξεχωριστό κλπ.. ??

Δημοσ.

επίσης τέτοιου τύπου σύστημα  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.704123 πως το συνδέω σε pc ? αν η οθόνη ειναι με hdmi πάνω στην vga kai to 5.1 με optical πάνω στη mobo θα μου λειτουργεί ?

από απόδοση θα ειναι καλο ή θα έχει latency στα games ?

Δημοσ.

Η πρωτη λυση με καποιον AV ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεια ειναι και η καλύτερη. Ειναι σαφώς ακριβή ομως και δεν ξερω κατά ποσο αξιξει για χρηση σε PC. Τα 300€ δεν αρκουν ουτε για αστειο.

Το Home cinema στο τριτο ποστ σου συνδέεται με optical toslink. Latency οχι δεν θα εχεις. Για πιο λόγο να εχεις??

Μια καλη πρόταση πλήρης, που θεωρω , μακραν ανώτερη απο ηχεία για PC ειναι αυτη:

Pioneer VSX-322-K
Yamaha NS-P270

Θα σου βγει κοντα στα 360€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου !

μπορείς να μου πεις αν πάρω έτοιμο 5.1 3d blue ray  τύπου http://www.e-shop.gr/product?id=PER.704123 και συνδεθεί όπως ειπα παραπάνω δηλαδη αν βάλω μονο optical απο το 5.1 στη μητρική θα μου παίζει ?

και μου είπες ενισχυτης με ηχεια της επολογής μου όπως αυτα που πρότεινες ειναι η καλυτερη επιλογη (για τα χρήματα μεχρι 300 εννοουσα αν βρω μεταχειρισμενα οχι καινουρια)

μετα αν δε βρω τετοιο σύστημα θεωρείς καλύτερη επιλογη τα logitech z906 ή home cinema έτοιμο απο αυτα που πουλανε με blue ray τύπου  SAMSUNG HT-E4500 3D BLU-RAY 5.1.

α και κατι ακομα ο ενισχυτης που μου προτεινεις βλέπω έχει πισω 3 θέσεις για ηχεια ? δηλαδη δε παίρνει 5.1 ? μέχρι 3 συνδέονται πάνω του ?

επίσης το tv monitor που έχω έχει μονο ενα hdmi το οποίο πάει στην κάρτα γραφικών οπωςδηποτε αρα δε μένει άλλο hdmi  για αυτονομο ενισχυτη..

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το σύστημα που πρότεινες με ενισχυτη και ηχεια μπορεις να με βοηθήσεις για το πως θα συνδεθεί στο pc ?

αρκει να συνδέσω τον ενισχυτη μεσω optical στη μητρικη μου και θα ειναι οκ ? hdmi δε χρειαζεται σιγουρα να πάει στην οθονη ?

ποια ειναι η σωστη σύνδεση ?

1.απο τον ενισχυτη μεσω optical στη μητρικη  ή

2.απο τον εχνισχυτη 1 hdmi στη καρτα γραφικων και 1 hdmi  στην οθονη ?

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.

Λοιπόν το σύστημα που προτεινα ανωθεν θεωρώ κατ εμε οτι ειναι μακράν ανώτερο απο οποιοδήποτε ετοιμο all in one home cinema η καποιο σετ ηχειων για pc.

Τώρα συγκεκριμένα τα logitech z906 σαν ηχεια μεμονωμένα ισως να ειναι λιγο πιο εντυπωσιακά στο χαμηλό λόγω του μεγάλου sub που παρέχουν. Το αλλο σύστημα ομως με τον ενισχυτή ειναι πολύ πιο εξελίξιμο και σαφως σε συνδέσεις και επεκτασιμότητα υπερέχει μακράν. Να προσθέσω και την ποιότητα κατασκευής - αντοχή ενος αυτόνομου ενισχυτή AV σε σχέση με τον ενισχυτή των logitech z906.

Σαν σύνδεση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειτε την οπτική ινα (toslink) απο την κάρτα ήχου σου η εαν η καρτα γραφικών σου παρέχει έξοδο HDMI με πλήρες ήχο (HD DTS, HD Pro Logic) τότε είναι προτιμότερη καθως η οπτική ινα δεν τις παρέχει. Με HDMI η σύνδεση γίνεται ως εξης: Απο την κάρτα γραφικών στο HDMI IN του ενισχυτή και απο το HDMI OUT στην οθόνη.

Ο ενισχυτής αυτος παρέχει εξόδους 5 ηχείων και ενα pre out για ενεργο υπογουφερ.

Δες το back plate..

pioneer_vsx_322_k.png

Front 2 ηχεια R-L

Center 1 ηχείο

Surround 2 ηχεία R-L

Και sub out..

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

τελευταία ερώτηση γιατι σε έχω ζαλίσει. πώς ξέρω αν το hdmi της καρτας γραφικων μου έχει πλήρες ήχο (HD DTS, HD Pro Logic)

όπως λες ?

έχω την asus 7770 1 gb ddr5.

Δημοσ.

το συστημα που προτεινει ο φιλος απο πανω ειναι πολυ καλυτερο ποιοτικα και αργοτερα μπορεις να προχωρησεις σε αγορα καλυτερων ηχειων για δικαναλο ηχο και μια καλη καρτα ηχου

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

τελευταία ερώτηση γιατι σε έχω ζαλίσει. πώς ξέρω αν το hdmi της καρτας γραφικων μου έχει πλήρες ήχο (HD DTS, HD Pro Logic)

όπως λες ?

έχω την asus 7770 1 gb ddr5.

Οτι εχει να κανει με Pc hardware υπαρχουν και πιο ειδικοι σε αυτο. Εκαστος στο ειδος του. Εγω δεν την ξερω αυτην την καρτουλα. Δειτε στο manual της.

Δημοσ.

τον πήρα τον ενισχυτή σήμερα και τα yamaha NS-P276 από ένα παιδί εδω στο ινσομνια.

τα ηχεία έχουν το σηματακι για θετικο-αρνητικο πολο τα καλώδια όμως δεν έχουν και δυστυχως ειναι μαύρα και τα 2 ακροφυσια και δε ξερω ποιο να βάλω που..στα logitech ήχαν κοκκινο μαύρο και το ξεχώριζα..μήπως μπορει κανεις να βοηθησει ?

επίσης το ένα καλώδιο δεν υπάρχει για ενα front ηχείο αλλα έχω 3 για τα πίσω που ειναι πιο μακρυα σε μήκος..θα υπάρξει πρόβλημα να χρησιμοποιήσω ενα τέτοιο για το μπροστα ?

εξ[άλλου 5 θα χρησιμοποιησω οχι και τα 6..

Δημοσ.

για τους πόλους το βρήκα οκ, το καλωδιο με τις διακεκομένες γραμμές μου είπαν οτι ειναι ο θετικος.

τώρα το σύνδεσα με τρόπο όμως που λέω παραπάνω το ένα καλώδιο το μακρυ για το πίσω καλώδιο το σύνδεσα στο ενα μπροστινο που έχει πιο κοντο γιατι οπως είπα λείπει.

δυστυχως ο 'ηχος κόβεται, εκει που παίζει το κομμάτι κ'αθε λιγα δευτερόλεπτα κόβεται και ειναι άσχημο πολύ.

φταίει αυτο με το καλώδιο ή μήπως θέλει γενικά άλλα καλώδια καλύτερα ?

ή μήπως έχει να κάνει με κάποια επιλογή του ενισχυτη ? δεν 'αλλαξα κάτι γιατι δε καταλαβαίνω τίποτα.

με ;optical το έχωγια την ώρα πάντως μέχρι να βρω hdmi δεύτερο για να το δοκιμάσω έτσι..

τέλος να τονίσω οτι ο ιδιοκτήτης στην ηχοέκφραση που πήγα με λίγα λόγια το σύστημα το έβγαλε άχρηστο με αυτά που μου είπε.

είπε έπρεπε να δώσω τουλάχιστον 300 ευρω σε ενισχυτη για να έχει καποια αναβαθμησιμοτητα στο μέλλον γιατι σε καλύτερα ηχεία δε μπορώ να πάω- το πολύ των 300 ευρω ηχεια και αυτα μόνο 2 όχι παραπάνω, οτι ο ενισχυτής στηρίζει 5 επι 25 watt και τα yamaha τα ηχεία δεν ειναι και τίποτα σπουδαίο..βέβαια το budget μου αυτο ηταν για παραπ'ανω δεν έχω οποτε το πήρα..

Δημοσ.

Φίλε μου καλώδιο για τα ηχεία δεν θες κατι το ειδικό. Μπορείς να πας σε καποιο κατάστημα που που πουλά ηλεκτρολογικά υλικά και να πάρεις οσα μέτρα θες σε καλωδιο μεγαφωνικο 2Χ1,5mm.

Ο ενισχυτής αυτος είναι ενας πολύ απλός entry level 5,1. (170 ευρω εχει...) Δεν ειναι 25W στην έξοδο του ουτε για αστείο. Στην Ηχοεκφραση υπερβάλουν λιγάκι... Του δικαιολογώ ομως....Πωλητές ειναι.. Ισχυει οτι δεν ειναι και για πολλα οσον αφορά σε ηχεια, αλλα δεν ειναι και τοσο ψοφίμι όσο λένε.. Άλλωστε δεν το επιλέξαμε με σκοπό το hi-end άλλα σε σχέση με κάποιο all in one η κάποιο σετ ηχείων για pc.

Οι διακοπές που λες δεν ειναι καθόλου καλες,,Αυτο δείχνει οτι εχει μπει σε protection. Μήπως κάποιο καλώδιο βραχυκυκλώνει? Δες το ειναι πολύ σοβαρό και υπάρχει κίνδυνος να καψεις καμιά έξοδο.

Τα καλώδια πρεπει να μην εξεχουν τρίχες χαλκοί πισω στον ενισχυτή. Δες την πολικότητα κόκκινο με κόκκινο και μαύρο με μαύρο. Αν τα καλώδια ειναι κουκουρουκου, παρε καινούργια διατομής 2Χ1,5.

• Like 1
Δημοσ.

απο αύριο θα πάω να κοιτάξω για καλώδια.

η αλήθεια ειναι οτι έπρεπε να τα στρίψω τα καλώδια στις άκρες και νομίζω οτι κάποια ίσως να χάλαγαν, δεν ειναι και ότι καλύτερο έτσι όπως τα είδα οποτε θα πάρω άλλα..ελπίζω να μην ειναι πολυ ακριβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...