Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα air live κοιτα τα παρακατω και διαλεξε.mw που βγαζουν.αν θες n υποχρεωτικα η οχι.

β.να ειναι Poe.και τι modes εχει.και τιμη  βεβαια.

Και τα τρία βγάζουν τα ίδια mw για Ευρώπη, αλλα το N.power πρέπει να είναι το πιο ισχυρό απ όλα αν βάλεις Αμερική.

Και τα τρία είναι b/g/n . Καλό δεν είναι να υποστηρίζονται και τα 3 είδη?

Και τα τρια είναι POE.

Τα περισσότερα modes τα έχει το AP60, αλλα εγω θα χρειαστώ λογικά μόνο το AP mode έτσι δεν είναι?

kavoura kati mou λεει οτι τωρα αρχιζουν οι περιπετειες με την εγκασταση σου..ελπιζω να βγω ψευτης αλλα και παλι ειμαστε εδω να βοηθησουμε

Ωχ φίλε μου, μη μου λες τέτοια.... :)

Βασικά το όλο δίκτυο δεν είναι πολύ πολύπλοκο γιαυτό και ελπίζω να μην έχω θέματα...

Φαντάσου πως θα γίνει-απο ενα κεντρικό router φεύγουν 3 γραμμές για 3 AP.

Μια τέταρτη γραμμή φεύγει και πάει σε POE switch, το οποίο δίνει ρεύμα και δίκτυο σε άλλα 4 AP.

Επίσης απο αυτό το switch φεύγει και μια γραμμή για ενα εξωτερικό AP.

Δηλαδή απλά δίνω ενσύρματα παντού και τα AP το κάνουν ασύρματο, οπότε δεν έχω repeater κτλ που ίσως

να είχα προβλήματα...

Ας ελπίσω να πάνε όλα καλά.... :)

Δημοσ.

καλο ειναι να παιζει και bgn αλλα λιγο σε νοιαζει αφου δεν θα κανεις File sharing αλλα ιντερνετ.οποτε και το g οκ θα ειναι.
μονο το ap θα χρειαστεις οποτε ενα και το ιδιο εκτος αν μελλοντικα αποφασισεις να κανεις αλλαγες.

τωρα για το β κομματι δεν θα εχεις θεμα.δεν ειναι κατι παραξενο στην εγκατασταση.οσο παιζεις με καλωδιο μεταξυ ολων εισαι μια χαρα.στο λεω γιατι τα δυσκολα ειναι οταν εχεις Links κτλ.εχω στησει και Hot spot που ειχε κοντα στα 35 access points.
ολα με καλωδια βεβαια,δεν υπαρχει τιποτα με Link.βεβαια ενδιαμεσα υπαρχουν και οπτικες κτλ αλλα οκ.αν εξαιρεσουμε τις φυσιολογικες φθορες λογω οτι το Hot spot ειναι διπλα στην θαλασσα και εκτεθειμενο σε οσο να νε παραξενη ατμοσφαιρα δεν εχει παθει κατι αλλο.τωρα σε αλλα hot spot που ειναι Indoor use εκει το στηνεις μια και το ξεχνας κατα καποιο τροπο.uptime 300 -400 μερες σε access points.hp ηταν τα access points.η τιμη τους πολυ τσιμπημενη για αυτο δεν στα προτεινα.

Δημοσ.

Οπότε φίλε μου κατευθύνομαι για το airlive n.power, το οποίο είναι το πιο δυνατό απ όλα και δίνει μέχρι 30dbm αν δηλώσεις south america! Ο τύπος στη συγκεκριμένη σελίδα λεέι οτι φτάνει τα 2000mw με την κεραία του και 1000mw χωρίς την κεραία του!

http://www.technoyard.com/reviews/network-devices/342-airlive-npower-hi-power-wireless-bgn-poe-ap-router?showall=&start=3

Οπότε επειδή έχει δυνατότητα να ανέβει αρκετά η ένταση, θα παραγγείλω λιγότερα να δω τι χώρο καλύπτουν και βλέποντας και κάνοντας...

Δυστυχώς δεν έρχονται μαζί με με poe injector, οπότε θα αγοράσω και το sisco switch pου μου πρότεινες την προηγούμενη φορά....

Πάω να ψάξω να τα παραγγείλω και θα σας ενημερώσω....

Ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια! :)

Δημοσ.

Οπότε φίλε μου κατευθύνομαι για το airlive n.power, το οποίο είναι το πιο δυνατό απ όλα και δίνει μέχρι 30dbm αν δηλώσεις south america! Ο τύπος στη συγκεκριμένη σελίδα λεέι οτι φτάνει τα 2000mw με την κεραία του και 1000mw χωρίς την κεραία του!

http://www.technoyard.com/reviews/network-devices/342-airlive-npower-hi-power-wireless-bgn-poe-ap-router?showall=&start=3

Οπότε επειδή έχει δυνατότητα να ανέβει αρκετά η ένταση, θα παραγγείλω λιγότερα να δω τι χώρο καλύπτουν και βλέποντας και κάνοντας...

Δυστυχώς δεν έρχονται μαζί με με poe injector, οπότε θα αγοράσω και το sisco switch pου μου πρότεινες την προηγούμενη φορά....

Πάω να ψάξω να τα παραγγείλω και θα σας ενημερώσω....

Ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια!

απλα μην το βαλεις 2 watt.δεν εχει νοημα.γιατι εσυ θα στελνεις ταπα αλλα δεν θα μπορεις να λαβεις.απορω γιατι τα βγαζουν τοσο δυνατα.ειναι way too much.γενικα το καλο αποτελεσμα ειναι να υπαρχουν απλωμενα access points και οχι να προσπαθεις να καλυψεις το μεγιστο με παρα πολλα mw

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά προέκυψε ενα θέμα με το poe switch...

Δεν είχα ιδέα οτι υπάρχουν δυο τύποι Poe.

Ο IEEE 802.3af-2003 οπου δίνει ως 15,4 watt και ο IEEE 802.3at-2009 (ή POE plus +) που δίνει ως 25,5 watt.

Για το παράδειγμα το δικό μου θέλω να αγοράσω 4x airlive n.power το οποίο αναφέρει οτι έχει 12V passive POE port,

και 1x airlive n.top το οποίο αναφέρει οτι έχει 802.3af POE port.

Αυτά θα τα έβαζα πάνω στο switch sisco SF100D-16P το οποίο αναφέρει οτι δίνει 802.3af POE...

Για να είμαι σίγουρος οτι θα λειτουργήσουν όλα σωστά έστειλα mail στην τεχνική υποστήριξη της αirlive, με ερώτηση για τα 4 n.power και το 1 n.top ποιό poe switch πρέπει να χρησιμοποιήσω...Και ενα περίμενα να μου απαντήσουν ενα switch και για τα δυο AP, μου απάντησαν οτι χρειάζομαι δυο διαφορετικά switch....Α απάντησή τους-

Thanks for your E-mail.

N.power is a 12v~24v passive PoE product, N.top is a 802.3af PoE product, and there’s 2 solution for you:

1.    POE-FSH808PW x1 (Web smart, 8port, with 8 port passive 24v PoE)+ POE-FSH1608 x1 (unmanaged, 16port, with 8port 802.3af PoE)

POE-FSH808PW connect with 4x N.power, POE-FSH1608 connect with 1x N.top

2.    POE-48TU v2 x4 + POE-FSH1608 x1

Άρα το κάθε AP θέλει το δικό του ρεύμα /switch για να λειτουργήσει...

Άρα προφανώς το sisco δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω? Λίγο μπερδεμένα είναι τα πράγματα με τα poe....

Δημοσ.

οπως καταλαβες το ενα μοντελο ειναι 802 κτλ κτλ οποτε παιζει με το cisco που βγαζει περιπου 48 volt ενω το δευτερο παιζει με passive poe που ειναι λιγοτερα watt οποτε δεν θα μπορεσει να παιξει με αυτο το switch.για να μην παρεις δυο πρεπει να τα ταιριαξεις ολα τα access points που θα παρεις οποτε δες για αλλο μοντελο.υπαρχει και η λυση ενα απλο switch και μετα τα Poe ξεχωριστα αλλα θα γεμισεις μηχανηματα οποτε δεν νομιζω να θες να το κανεις αυτο.2 switch θα βγεις μεγαλυτερο κοστος .οποτε η δεν θα παρεις το cisco και θα παρεις ενα για Passive poe και θα παρεις αντι για 4 τεμαχια θα παρεις 5 .η θα παρεις το cisco και θα παρεις 5 απο αυτο το airlive που ηταν να παρεις 1.η κοιτας για αλλα μοντελα.

Δημοσ.

Δεν ήταν και τελείως απαραίτητο να έπαιρνες POE μπορούσες να άμα ήθελες να βάλεις passive POE

στis συσκευές που ήδη είχες.

http://www.insomnia.gr/topic/488557-how-to-ethernet-cable-poe-hack/

Πολυ ενδιαφερον φιλε μου αυτο που αναφερεις...

Η απορία μου είναι η εξής- Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μεταφέρεις την τάση μέσα απο 4 καλώδια του ethernet τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούνται για τα δεδομένα....Οπότε μπορείς να τροφοδοτήσεις ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει με

χαμηλής τάσης ρεύμα...Πχ ενα zyxel 6600HW που έχω, μπορώ να το δουλέψω έτσι...

Γιατί όμως μερικές συσκευές(;opvw px to http://www.airlive.com/product/N.Power ) αναφέρουν οτι έχουν passive POE port? Τί διαφορά έχουν αυτές απο ενα απλό access point που μπορεί να πάρει ρεύμα με τον τρόπο που αναφέρεις πιο πάνω?

οπως καταλαβες το ενα μοντελο ειναι 802 κτλ κτλ οποτε παιζει με το cisco που βγαζει περιπου 48 volt ενω το δευτερο παιζει με passive poe που ειναι λιγοτερα watt οποτε δεν θα μπορεσει να παιξει με αυτο το switch.για να μην παρεις δυο πρεπει να τα ταιριαξεις ολα τα access points που θα παρεις οποτε δες για αλλο μοντελο.υπαρχει και η λυση ενα απλο switch και μετα τα Poe ξεχωριστα αλλα θα γεμισεις μηχανηματα οποτε δεν νομιζω να θες να το κανεις αυτο.2 switch θα βγεις μεγαλυτερο κοστος .οποτε η δεν θα παρεις το cisco και θα παρεις ενα για Passive poe και θα παρεις αντι για 4 τεμαχια θα παρεις 5 .η θα παρεις το cisco και θα παρεις 5 απο αυτο το airlive που ηταν να παρεις 1.η κοιτας για αλλα μοντελα.

Έχω μπερδευτεί λίγο με τα poe passive και μή passive switch...

Ο τελικός μου σκοπός είναι να τροφοδοτήσει με το switch αυτά τα 5 APs που είναι indoor(ίσως και μερικά ακόμα) και επίσης να τροφοδοτήσω και το unifi outdoor καθώς και μια κάμερα mobotix M22M. Το unifi βλέπω λειτουργεί με το 802.3af. Η mobotix λειτουργεί με 30volt και δεν αναφέρει για 802, άρα είναι passive?

Πάντως μάλλον πρέπει να καταλήξω να πάρω switch για passive poe, γιατι δεν υπάρχει AP της airlive που να λειτουργεί με το πρότυπο 802...Εκτός απο το n.top το οποίο όμως δεν βγάζει ethernet θύρες...

Οπότε μπορώ να πάρω switch για όλα τα indoor AP και να αφήσω το unifi outdoor και τη mobotix με τα ήδη υπάρχοντα μετασχηματιστάκια(poe) που δίνει η εταιρία...Τί λέτε?

Δημοσ.

Η απορία μου είναι η εξής- Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μεταφέρεις την τάση μέσα απο 4 καλώδια του ethernet τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούνται για τα δεδομένα....Οπότε μπορείς να τροφοδοτήσεις ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει με

Γιατί όμως μερικές συσκευές(;opvw px to http://www.airlive.com/product/N.Power ) αναφέρουν οτι έχουν passive POE port? Τί διαφορά έχουν αυτές απο ενα απλό access point που μπορεί να πάρει ρεύμα με τον τρόπο που αναφέρεις πιο πάνω?

Ο τελικός μου σκοπός είναι να τροφοδοτήσει με το switch αυτά τα 5 APs που είναι indoor(ίσως και μερικά ακόμα) και επίσης να τροφοδοτήσω και το unifi outdoor καθώς και μια κάμερα mobotix M22M. Το unifi βλέπω λειτουργεί με το 802.3af. Η mobotix λειτουργεί με 30volt και δεν αναφέρει για 802, άρα είναι passive?

Πάντως μάλλον πρέπει να καταλήξω να πάρω switch για passive poe, γιατι δεν υπάρχει AP της airlive που να λειτουργεί με το πρότυπο 802...Εκτός απο το n.top το οποίο όμως δεν βγάζει ethernet θύρες...

Οπότε μπορώ να πάρω switch για όλα τα indoor AP και να αφήσω το unifi outdoor και τη mobotix με τα ήδη υπάρχοντα μετασχηματιστάκια(poe) που δίνει η εταιρία...Τί λέτε?

Aυτό που έκανα εγώ είναι απλός ένα HACK τίποτα άλλο δεν είναι κανένα προτυπο ούτε καμια επίσημη λύση.

Έτσι όμως μπορείς να τροφοδότησης για κάπου 30m μια συσκευή σου που δεν έχει από το εργοστάσιο POE. Passive Injectors υπάρχουν έτοιμα ναι ΑΛΛΑ τα βύσματα ρεύματος δεν ταιριάζουν σε όλες τις συσκευές και έτσι εγώ αναγκαστικά κάνω το δικό μου.

Στα κανονικά αληθινά POE απλός βάζεις το καλώδιο ethernet σε POE switch και δουλεύουν

Δημοσ.

ναι θα μπορεσεις να δωσεις και σε ενα zyxel ρευμα αρκει να μην ξεπερασειςκαποια συγκεκριμενα μετρα οπου το ρευμα θα εχει εξασθενισει και δεν θα παιζει η συσκευη.αν η συσκευη ειναι 802κτλ κτλ τοτε πας σε poe switch για αυτα αν δεν ειναι 802 κτλ τοτε θα πας σε switch passive η σε ξεχωριστο Poe για passive.απλα επειδη εσυ εχεις βαλει ενα απο καθε ειδος για αυτο σου προτειναν αυτην την λυση απο την airlive>δενξερω αν υπαρχει switch που να σου βγαζει και τα 2 .τα tp link δινουν μεσα passive poe οσο θυμαμαι.το Passive φαινεται απο την ταση οπως ειδες.τα Hp πχπου εχω χρησιμοποιησει εγω γραφουν πανω οτι ειναι 802 κτλ.οποτε αναλογα τι ειναι να παρεις θα κοιταξεις και το αντιστοιχο switch.το cisco που σου γραψα η να πω τα cisco που σου γραψα ειναι ολα 802.κτλ.

αυτο με το pseuto poe που γραφει ο biomecanoid το κανουν και σε καμερες πολλες φορες

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά....

Τελικα δε γίνεται να βάλω τα υπάρχοντα router μου με την πατέντα που είπε ο φίλος biomacanoid γιατι σε κάποια σημαεία η απόσταση του καλωδίου είναι πάνω απο 30 μέτρα και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά...

Κατάλαβα επίσης τη διαφορά που έχουν τα μηχανήματα με passive poe port σε σχέση με τα απλά μηχανήματα...Πχ στο n.power δίνεις ρεύμα και δεδομένα στο ethernet και αυτό καταλήγει απευθείας στο συγκεκριμένο port του n.power. Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να βγάλουμε απο το ethernet ξεχωριστό αρσενικό βύσμα ρεύματος για να μπει στο θηλυκό που είναι πάνω στο μηχάνημα....

Το θέμα είναι εαν με αυτό τον τρόπο πλέον μπορούμε να πάμε στα 100 μέτρα αντι για 30...

Πχ βρήκα αυτή τη συσκευή  http://beyond-wifi.com/poe/ που ουσιαστικά είναι ενα patch panel που έχουν βάλει και ρεύμα στις θύρες του και λέει οτι δουλεύει ως τα 100 μέτρα...

Αυτή η συσκευή είναι πολύ οικονομική(γύρω στα 30 ευρώ). Αντίθετα το passive switch που πρότεινε η airlive κάνει 170+!

Αξίζει κάτι τέτοιο ή θα έχω προβλήματα?

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά....

Τελικα δε γίνεται να βάλω τα υπάρχοντα router μου με την πατέντα που είπε ο φίλος biomacanoid γιατι σε κάποια σημαεία η απόσταση του καλωδίου είναι πάνω απο 30 μέτρα και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά...

Κατάλαβα επίσης τη διαφορά που έχουν τα μηχανήματα με passive poe port σε σχέση με τα απλά μηχανήματα...Πχ στο n.power δίνεις ρεύμα και δεδομένα στο ethernet και αυτό καταλήγει απευθείας στο συγκεκριμένο port του n.power. Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να βγάλουμε απο το ethernet ξεχωριστό αρσενικό βύσμα ρεύματος για να μπει στο θηλυκό που είναι πάνω στο μηχάνημα....

Το θέμα είναι εαν με αυτό τον τρόπο πλέον μπορούμε να πάμε στα 100 μέτρα αντι για 30...

Πχ βρήκα αυτή τη συσκευή  http://beyond-wifi.com/poe/ που ουσιαστικά είναι ενα patch panel που έχουν βάλει και ρεύμα στις θύρες του και λέει οτι δουλεύει ως τα 100 μέτρα...

Αυτή η συσκευή είναι πολύ οικονομική(γύρω στα 30 ευρώ). Αντίθετα το passive switch που πρότεινε η airlive κάνει 170+!

Αξίζει κάτι τέτοιο ή θα έχω προβλήματα?

δεν ξερω για το Passive αν φτανει μεχρι τα 100.θεωρητικα θα μπορουσε αν δινει παραπανω ampere απο αυτα που πρεπει με σκοπο να μην υπαρχει θεμα λογω απωλειων στα 100 μετρα Utp.σε 802.3af κτλ εχω δωσει παντως σε 100 μετρα αλλα εκει ειναι 48volt.το passive ειναι λιγοτερη ταση.το Poe Παιζει παντα με ethenet και ρευμα στο utp.αυτο που εδειξε ο biomecanoid ειναι απλα μια πατεντα για να μην παρεις passive poe.τα θεωρω τρελλα τα λεφτα του passive και δεν ξερω γιατι ζητανε τοσα.με 170 ευρω παιρνεις Poe switch τουλαχιστον 8port για 802.af κτλ.

απο το site Τις airlive

Passive POE has shorter cabling distance. For longer cable distance up to 100 meter, please choose AirLive's 48V 802.3af PoE products.

Δημοσ.

Απ ότι καταλαβαίνω είναι λίγο μπέρδεμα το passive poe και μπορεί να έχω πρόβλημα...

Οπότε θα ψάξω να βρω access points που να δουλεύουν με το 802.3 poe σύστημα...

Δυστυχώς απο airlive υπάρχει μόνο το n.top αλλα αυτό δεν δίνει extra ethernet θύρα που χρειάζομαι...

Έστειλα και mail στην εταιρία μήπως υπάρχει κάποιο τέτοιο μοντέλο και δεν το εχω βρεί...

Ψάχνοντας αρκετή ώρα στο ιnternet βρήκα πολύ λίγα μοντέλα με poe 802.3 και έξτρα ethernet θύρα και ήταν απλησίαστα(300 +...)!

Μήπως υπάρχει καμία πατέντα να βγάζω δεύτερη γραμμή απο τη μια που έχω, για να μην αναγκαστώ να τραβάω δεύτερο καλώδιο σε κάθε σπίτι?Φαντάζομαι switch χωρίς ρεύμα δε μπορεί να δουλέψει...Ή ίσως αν άνοιγα το καλώδιο και έπαιρνα τα καλώδια που περισεύουν?(Μάλλον δεν περισεύουν φαντάζομαι αφου θα έχω δεδομένα και poe μαζι...?)...

Πολύ μπέρδεμα, πίστευα οτι θα είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση....

Δημοσ.

Kavouras ακομα με αυτο παλευεις :P

Αστα να πανε φιλε....Κι ενω νομιζα οτι ειχα βγαλει ακρη, μια λεπτομερεια τα αλλαξε ολα και ψαχνω παλι απο την αρχη....

Ειδες αμα δεν ειναι η δουλεια σου ολο και κατι δεν θα υπολογισεις σωστα και το λαθος θα γινει...Φαντασου οτι ειμαι γιατρος στο επαγγελμα...Απλα ασχολουμαι απο παιδακι με υπολογιστες, δικτυα κτλ...Εχω στησει πολλες φορες σε φιλους ασυρματα links με nanostation κτλ, ασυρματες καμερες, δικτυα ενσυρματα κτλ κτλ, αλλα αυτη τη φορα εχει μπλεξει το θεμα και δεν ξερω αν θα βγαλω ακρη...Προς το παρον βολευονται οι πελατες του ξενοδοχειου με το unifi outdoor που εχω, αλλα δεν εχουν internet μεσα στα σπιτια και αναγκαζονται να βγαινουν στο μπαλκονι.....Για να δουμε τι θα γινει στο τελος... ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...