lexmark Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 + ότι με τα πολλά repeat αρχίζεις και χάνεις και bandwidth. Γενικά αν έχεις να περάσεις πολλά τότε όλα σε AP mode - ότι είπε ο poulinos. Αν μιλάμε για ένα (άντε δύο το max) τότε μπορείς να τα έχεις σε repeater mode - προτιμώ αν υπάρχει μόνο ένα και σε home καταστάσεις προσωπικά.
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 και επισης επειδη δεν ειναι Home use αλλα ειναι ενοικιαζομενα δωματια αρα απο εκει βγαζεις λεφτα φτιαξτο σωστα για να εχεις και κοσμο.διοτι αμα πεσει ενα Link και ο αλλος ερθει και δεν εχει ιντερνετ παιζει να φυγει.οποτε φτιαξτο σωστα ναπιανουν ολα τα δωματια σωστα και οσο γινεται με καλωδιο και τροφοδοσιες για μενα το καλυτερο ειναι Power over ethernet απο Poe switch.μπορει το συνολικο Project να βγει λιγο πιο ακριβα αλλα αξιζει.σε φτηνα access point θα προτιμουσα air live αν μπορεις να τα κανεις και λιγο παραπανω απο 100mw.Και παιζουν και Poe. 1
kavouras Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Φίλε poulinos ποιό poe switch προτείνεις? Η μόνη διαφορά με το poe switch σε σχέση με τα poe του κατασκευαστή είναι οτι πχ δεν έχεις πολλά καλώδια?Υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό?
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 α.γλυτωνεις καλωδια και τα εχεις ολα μαζεμενα αντιθετα με το να παιρνεις ενα poe για καθε συσκευη.επισης πολυ καλυτερα απο το να βαλεις κανονικο τροφοδοτικο που προυποθετει τροφοδοσια διπλα στο access point. se poe switch εχω χρησιμοποιησει διαφορ ακαι δεν ειχα θεμα με κανενα. εχω χρησιμοποιησει 3com που δεν υπαρχουν πλεον μετα linksys 8 port kai 24 port που επισης ειναι και managed το μονο μειον ειναι οτι εχουν φανακι και ειναι λιγο ακριβα λογω οτι ειναι managed που δεν θα το χρειαστεις λογικα. μετα cisco 4port 8 port unmanaged και 8 Port managed επισης δεν ειχα θεμα. http://www.cisco.com/en/US/products/ps9990/index.html http://www.cisco.com/en/US/products/ps9977/index.html http://www.cisco.com/en/US/products/ps10020/index.html και παει λεγοντας.γενικοτερα cisco/linksys Εχω παιξει τα μικρα τα cisco δεν εχουν fan επισης. σε κανονικα Poe injectors εχω παιξει σε 3com που πλεον δεν υφιστατε,σε hp και σε hyperlink(l-com)
kavouras Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σου φίλε... Θα κοιτάξω μήπως βρω κάποιο poe switch...
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 απειρα κυκλοφορουν.οτι και να παρεις αν ειναι καλη μαρκα δεν θα εχεις θεμα .και τα cisco ειναι με Lifetime warranty και οχι δεν ειναι ακριβα.δηλαδη 100+ εχουν που ειναι φυσιολογικη τιμη.δεν ειναι τιποτα του στυλ 500 ευρω επειδη ειναι cisco.ενα που εβαλα προχτες ενα 8 port ηταν και μινιατουρα.ωραια κατασκευη και μικρουλη compact.αν θες μοντελο να το δω γιατι δεν θυμαμαι απεξω.
kavouras Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Πολύ καλή τιμή..Και δεν το συζητάω για τη cisco...Όταν θυμηθείς το μοντέλο θα ήθελα να το τσεκάρω...
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 http://www.alphatelecom.ca/PoE_data_switches.htm http://www.ebw.gr/el/Product/72408/Net-10-100-Switch-Cisco-SMB-SF100D-8P-08P-EU-PoE εδω εισαι
kavouras Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μιά ερώτηση ακόμα... Το poe switch πχ που αναφέρεις πρέπει να βγάζει συγκεκριμένα volt στην κάθε θύρα... Άρα δεν κάνει για όλα τα access points, γιατι άλλα δουλεύουν σε 12 άλλα σε 24 volt κτλ... Ψάχνω και στα specs αλλα δε μπορώ να βγάλω άκρη... Απο οτι βλέπω το n.top θέλει 48 volt γιατι αναφέρει στο manual οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το airlive poe-48pb το οποίο δίνει 48 volt...Βέβαια αν βάλεις απευθείας μετασχηματιστή χωρίς poe, θέλει 5 volt..Μπέρδεμα... Τώρα για το cisco βρήκα το εξής στο site της cisco SF100D-08P: 4 PoE ports with 33.12W dedicated power budget SF100D-16P: 8 PoE ports with 64W dedicated power budget SG100D-08P: 4 PoE ports with 33.6W dedicated power budget Αυτό με μπερδεύει...Δίνει ανα θύρα 33,12 watt maximum ή συνολικά στις 4 θύρες? Όπως και νά χει λογικά δεν κάνει για το n.top αν όντως απαιτεί 48 volt....??
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 το Poe παιζει παντα με μια ταση οσο ξερω.48 volt σε 4 pin.με κανονικο μετασχηματιστη θα δεις αλλες τασεις.οποτε δεν εχεις θεμα.ναι αλλα volt στο Poe και αλλα ma και αλλα volt και ma στο μετασχηματικστη.στο sf100d εχω βαλει ηδη 4 κεραιες πανω και δεν εχω θεμα.δεν θυμαμαι ποσο τρωει η καθε μια Hp που εχω.ειναι συνολικα νομιζω.αυτο ομως ειναι σε watt οχι σε volt.ta volt ειναι 48 ετσι και αλλιως
kavouras Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Έχεις απόλυτο δίκιο...Απο τη βιασύνη μου μπέρδεψα τα volt με τα watt...! Άρα απλώς αναφέρει οτι συνολικά το switch μπορεί να δώσει σε poe μέχρι 33,12 watt ισχύς, σε όλα τα access points που θα συνδεθούν... Οπότε άνετα συνδέω 4 access points και το καθένα θα πάρει μέχρι 8,28 watt...Αν καταλαβαίνω καλά σχετίζεται η κατανάλωση του access point με την ισχύ που εκπέμπει? Δηλαδή πχ το airlive φτάνει μέχρι 27dbm δηλαδή περίπου 500mwatt, δηλαδή 0,5watt.Άντε και να έχουμε απώλειες επειδή ζεσταίνεται κτλ ούτε 1 watt σύνολο... Οπότε αν τα 48 volt είναι η τάση που θέλουν όλα τα access points δεν έχουμε πρόβλημα...
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Έχεις απόλυτο δίκιο...Απο τη βιασύνη μου μπέρδεψα τα volt με τα watt...! Άρα απλώς αναφέρει οτι συνολικά το switch μπορεί να δώσει σε poe μέχρι 33,12 watt ισχύς, σε όλα τα access points που θα συνδεθούν... Οπότε άνετα συνδέω 4 access points και το καθένα θα πάρει μέχρι 8,28 watt...Αν καταλαβαίνω καλά σχετίζεται η κατανάλωση του access point με την ισχύ που εκπέμπει? Δηλαδή πχ το airlive φτάνει μέχρι 27dbm δηλαδή περίπου 500mwatt, δηλαδή 0,5watt.Άντε και να έχουμε απώλειες επειδή ζεσταίνεται κτλ ούτε 1 watt σύνολο... Οπότε αν τα 48 volt είναι η τάση που θέλουν όλα τα access points δεν έχουμε πρόβλημα... λογικα η καταναλωση του access point σχετιζεται και με το Output power αλλα και αλλα πραγματα.παντως της Hp που βαζω εγω δεν εχω φτασει ποτε την εξοδο κανενος poe switch στα ορια.σε ενα linksys Που κοιτουσα δεν θυμαμαι τα νουμερα απεξω αλλα ημουν πολυ χαμηλα.και οπως ειπες και ενα watt output power να εχεις δεν θα ειχε θεμα.σε 3com poe injectors που ειναι λιγα ma φαντασου οτι εβαζα και πανω και ενισχυτη καιδεν ειχα θεμα.οποτε μην σε ανησυχει γενικα το αν θα αντεξει το Poe switch.το cisco αυτο που σου εγραψα αν ξεπερασεις την συνολικη ισχυ θα σου βγαλει ενδειξε poe max.στο Linksys που εχω δουλεψει που ειναι Managed βλεπεις απο μεσα ποσο σου τρωει.παντως με ενα access point ημουν κατω απο το μισο της καθε θυρας αμαθυμαμαι καλα.ναι ολα 48volt Παιζουν.θεωρητικα με Normal access points θα βαλεις πανω απο 6 πανω.εγω στο ενα της cisco εβαλα 4 πανω και ολα μια χαρα.σε 24 port linksys που ηταν νομιζω max 150 watt εβαλα πανω 15 access points και ουτε τα 60 δεν πρεπει να ειχα φτασει.
kavouras Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και τις πληροφορίες...Να είσαι καλά που μας βοηθάς να κάνουμε δουλειές που σίγουρα απο μόνοι μας δεν θα είχαμε καταφέρει.... Θα παραγγείλω τελικά 2 airlive n.top και το cisco SF100D-08P. Βέβαια αυτό το cisco παρότι έχει 8 θύρες, οι 4 είναι POE άρα μπορώ να βάλω μέχρι 4 access points...Ήδη έχω ενα unifi outdoor το τοποίο όμως έχει το δικό του μετασχηματιστή, οπότε και 4 airlive να βάλω(που είναι το max που μπορεί να χριεαστώ) θα έχω τα 4 airlive στο cisco και το unifi στο δικό του μετασχηματιστή... Παρεπιπτόντως επειδή δε βλέπω να βρίσκουν λύση για το πρόβλημα που βγάζουν τα unifi, μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο ανάλογο access point για outdoor?
poulinos Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και τις πληροφορίες...Να είσαι καλά που μας βοηθάς να κάνουμε δουλειές που σίγουρα απο μόνοι μας δεν θα είχαμε καταφέρει.... Θα παραγγείλω τελικά 2 airlive n.top και το cisco SF100D-08P. Βέβαια αυτό το cisco παρότι έχει 8 θύρες, οι 4 είναι POE άρα μπορώ να βάλω μέχρι 4 access points...Ήδη έχω ενα unifi outdoor το τοποίο όμως έχει το δικό του μετασχηματιστή, οπότε και 4 airlive να βάλω(που είναι το max που μπορεί να χριεαστώ) θα έχω τα 4 airlive στο cisco και το unifi στο δικό του μετασχηματιστή... Παρεπιπτόντως επειδή δε βλέπω να βρίσκουν λύση για το πρόβλημα που βγάζουν τα unifi, μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο ανάλογο access point για outdoor? υπαρχουν cisco Poe switch που εχουν 8 Port και ειναι τα 4 Poe px sd208p καπως ετσι και υπαρχει και αλλο μοντελο που εχει και τις 8 Poe.αλλα ειναι πιο ακριβα. πχ SF100D-16P: 8 PoE ports with 64W dedicated power budget και υπαρχει και αλλο που ειναι Managed. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23916&cat=13 Και παει λεγοντας. τωρα σε εξωτερικα access points υπαρχουν δυο λυσεις.εχω κανει και τις 2 κατα καιρους και εχουν παιξει και τα 2 μια χαρα. η μια λυση που ειχα δοκιμασει αλλα ειναι πανακριβα ηταν hp Που ηταν για Outdoor use αλλα μιλαμε για 400 ευρω + Οποτε δεν αξιζει και η δευτερη λυση ειναι ενα εσωτερικο access point σε στεγανο ηλεκτρολογικο κουτι.απλα παντα θα πρεπει να σκεφτεσαι καιτο θεμα θερμοκρασιας.αν το ρουτερ ζεστενεται απο μονο του πολυ τοτε μεσα στο κουτι θα σκασει αρκετα εκτος αν κανεις πατεντα στο κουτι εσυ.
kavouras Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Τελικά θα πάρω το SF100D-08P γιατι όντως τα υπόλοιπα ανεβαίνουν πολύ στην τιμή και μπορεί ποτέ να μη χρειαστώ πάνω απο 4 access points...Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω 3, τα 2 airlive και το unifi outdoor. Είναι καλύτερα να τα βάλω και τα 3 στο cisco ή να αφήσω το unifi στο τροφοδοτικό που έχει απο τη μάνα του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα