Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ένα search στο Γούγλη φαίνεται ότι πολλοί έχουν παραπλήσια θέματα με τις Asus P5Q, με διαφορετικές αιτιολογίες κάθε φορά.

Μιά καλή αρχή είναι να γίνουν default τα πάντα και να μήν υπάρχει κανένα overclock.

Μετά, ίσως να δοκίμαζες να δώσεις manual το voltage στις RAM σου να δείς μπάς και είναι αυτό. Εν συνεχεία δοκιμάζεις να δώσεις manually και τα timings.

Όσον αφορά το καθάρισμα, γενικά η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μία φιάλη αέρα υπό πίεση, να βγείτε στο μπαλκόνι και να φυσήξετε τα εξαρτήματα, χωρίς να τα αφαιρέσετε.

Η ηλεκτρική σκούπα απελευθερώνει στον αέρα φορτισμένα σωματίδια, με ότι συνεπάγεται αυτό για freak accidents.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με κομπρεσέρ αέρα πρέπει να φυσήξεις το dimm ,μπας και νιώσει

Καλό το μπιστολάκι αλλά δεν είναι μπούκλα ,αν είναι από βρωμιά θέλει πολύ πίεση.

Δες αν μπορείς να βρεις από κάποιον ,αλλιώς την μητρική παραμάσχαλα και στο βενζινάδικο.

Αν το δοκιμάσεις τελικα ,στην αρχή να πατήσεις το μπιστόλη λίγη ώρα προς το εδαφος για να φύγει πιθανή υγρασία που μπορεί να έχει και μετά να φυσήξεις την μητρική

Δημοσ.

To πιστολάκι άερα, τα blowers και οι ηλεκτρικές σκούπες παράγουν φορτισμένα σωματίδια, με ότι συνεπάγεται αυτό για την πιθανότητα δημιουργίας σπινθήρα από στατικό ηλεκτρισμό.

Επίσης ο πιεσμένος αέρας από κομπρέσσορα, αν δεν έχει αφυγραντήρα, περιέχει υγρασία, οπότε αν χρησιμοποιήσουμε τέτοιον αέρα, αφήνουμε κάνα τεταρτάκι τον υπολογιστή πρίν τον ανάψουμε. Και προσοχή με την πίεση, διότι αν είναι υψηλή, μπορεί να κάνει ζημιά σε εξαρτήματα.

Τώρα για το θέμα των slots, όπως είπα, αρκετός κόσμος φαίνεται να έχει παραπλήσια προβλήματα με τις ASUS P5Q και διαφορετικά πράγματα λειτουργήσαν σε διαφορετικά άτομα.

Ας ξεκινήσει η φίλη με ένα default settings στο BIOS, να τα ξεκλοκάρει όλα, και μετά βάζει manual το voltage των Ram, ίσως να δοκίμαζε και ένα σκαλί παραπάνω voltage και αν δεν δεί προκοπή εν συνεχεία να βάλει manually τα timings.

• Like 1
Δημοσ.

To πιστολάκι άερα, τα blowers και οι ηλεκτρικές σκούπες παράγουν φορτισμένα σωματίδια, με ότι συνεπάγεται αυτό για την πιθανότητα δημιουργίας σπινθήρα από στατικό ηλεκτρισμό.

Καλύτερα βενζινάδικο δηλαδή?

Δημοσ.

Καλύτερα φιάλη πιεσμένου αέρα, που είναι για αυτόν το σκοπό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_duster

41R-2pzqjyL._AA160_.jpg31-xHPfwZrL._AA160_.jpg41E-Fa3mz3L._AA160_.jpg

Ούτε φορτισμένα σωματίδια έχει, ούτε υγρασία, ούτε και υπερβολικά υψηλή πίεση για να σου σπάσει κάποιο εξάρτημα.

Φυσικά και το βενζινάδικο μπορεί να κάνει τη δουλειά, αλλά με προσοχή.

Δημοσ.

Ειρωνική ήταν η ερώτησή μου γιατι είμαι κατά του βενζινάδικου που είπε ο mike...

Αν θες να μαζεύεις τα κομματια απο κατω...np ;)

Αν και αυτά (οι φιαλες πεπιεσμένου αέρα) δεν βγάζουν πολύ αέρα...

Δηλαδή πιο καλά καθαρίζεις το pc με πινέλο και ενα πανακι παρα με αυτο πιστευω...

Τέσπα ξεφύγαμε :D

• Like 1
Δημοσ.

μα πώς να επιασε βρωμια ενα slot που τοσο καιρο ειναι σκεπασμενο;  

Τα πρωτα dimm slots εχουν ανεκαθεν θεμα με τη σκονη :P Εκει φυσαει ενα μικρο μερος απο σχεδον ολες αν οχι ολες τις ψυχτρες οποτε εχεις και σκονη εκει...

Δημοσ.

ναι βρε παιδι μου και τα δικα μου μαζευουν σκονη εκει γυρω, αλλα να μπει μεσα και να βρωμισει τις επαφες μου φαινεται απιθανο απο τη στιγμη που υπαρχει το dimm απο πανω 

μαλλον τα χει παιξει η μητρικη της..

Δημοσ.

Mην το γελάτε πάντως με το κομπρεσερ αέρα.

Εγώ δεν έχω ,αλλά όποτε θέλω να καθαρίσω κάτι (ειδικά με πολύ βρώμα) ,πάω σε ένα φίλο μου που έχει.

Εννοείτε πως ελέγχεις πρώτα την πίεση και μετά από την ανάλογη απόσταση το χρησιμοποιείς στην μητρική ή όπου αλλού θες.

Έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ,στο λιγότερο χρόνο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Ακόμα και ανεμηστηράκια από αρχαία pc έχω καθαρήσει (με μαγκωμένο φυσικά το ανεμηστηράκι) ,που είχαν ένα κιλό βρώμα πάνω ,και τα κάνει λες τα έχεις βγάλει από το κουτί σε χρόνο μηδέν.

Σίγουρα βέβαια ασφαλέστερη λύση είναι το σπρέυ ,αλλά αμά προσέχεις και με τον κομπρέσορα κάνεις θαύματα

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ξανά.. να βγάλω motherboard και να τη κάνω βόλτα;

Μου ακούγεται μια χαρά ιδέα με τα φυσάκια που παρέθεσε ο πάνθερ.. θα πρέπει να αγοράσω ένα τέτοιο και βλέπω..

Δημοσ.

Λοιπόν, πήγα σήμερα Πλαίσιο και αγόρασα το φυσ-φυσ. Με σωλήνα είναι όπως το πρώτο που παρέθεσε ο πάνθερ. Το άδειασα το μισό, δεν έγινε τίποτα. Δεν νομίζω να έχει να κάνει η σκόνη, μιας και το είχα κάνει και με καθαρή οδοντόβουρτσα και οινόπνευμα καθαρό. Δεν νομίζω να έχει να κάνει το dirt στην περίπτωση αυτή.. μακάρι να είχε.

Τώρα όσον αφορά τα timings, μπήκα και με το που πατάω το Manual αμέσως μου έχει αυτόματα τα νούμερα και των τεσσάρων RAM μου (5-5-5-15). Το bootαρα έτσι, τίποτα. Το bootαρα έτσι, και με defaults όλα τα άλλα, πάλι τίποτα.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να βάλω μέσα στο Bios; Γιατί το παραπάνω, δεν νομίζω να άλλαξε και τίποτα.
Το Bios Update που είπε παραπάνω ο konpat, έχει πιθανότητες; Αν ναι, το κάνω και αυτό - τι να πω.

Βοηθήστε ρε techs.. :(

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που σου μένει είναι bios update αντε και κανα cmos αν και δεν νομίζω να κάνει τίποτα εφόσον τα σλοτ δεν φαίνεται να λειτουργούν σωστα

Δημοσ.

Για κοιτα το voltage που θελουν οι μνημες. Μπορει το default να μη φτανει. Corsair ξερωγω θελανε 1.8ν αντι για 1.65 που ειχε default.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...