escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ρωτάω και για το μοντέλο και αν έχετε να προτείνετε κάτι καλό. Πρέπει να βάλω έναν μπροστά ή κάτω από την κάρτα γραφικών μου γιατί είναι silent και ψήνεται με πατέντα(αν έχει κάποιος καμια ιδέα να μου πει) και έναν ανεμιστήρα οπωσδήποτε πίσω για να βγάζει τον αέρα....βλέπεται είμαι άσχετος και το pc για 5 χρόνια δεν είχε παρα μόνο τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή. Μετράω το μήκος με μέτρο και μου φαίνεται γύρω στα 9cm....ξέρει κάποιος πως μπορώ να το εξακριβώσω σίγουρα γιατί θέλω να αγοράσω,αν μου πει και κανένας κανα μαγαζί να πάω να το πάρω κατευθείαν,κτλ....
karmen1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Το multirama case είναι; Αν ναι και αν θυμάμαι καλά πίσω παίρνει 92mm ανεμιστήρα. Αλλά ρε φιλαράκο η ψύκτρα σου είναι γεμάτη σκόνη. Ξεσκόνα την και λίγο. Το μήκος που μέτρησες είναι απο τρύπα σε τρύπα και όχι διαγώνια έτσι;
escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ναι το multirama ειναι...καθετα πισω γυρω στα 9...μπροστα καθετα μου φαινεται γυρω στα 12...ψυκτρα ποια λες?δεν νομιζω να εχω ψυκτρα...να σου πω...το παλικαρι που το είδε μου είπε να βαλω ανεμιστηρες επειδη δεν υπαρχει ροη αέρα στο κουτι....το chipset που ειναι κατω απο την καρτα γραφικων με παιχνιδια αρχιζει να βαραει 80-100 και η καρτα που ειναι απο πανω αρχιζει κ βραζει μετα απο καποιο σημειο στα 80-95 και γι αυτο μου ειπε να δοκιμασω να βαλω εναν ανεμιστηρα κατω απο την καρτα γραφικων και εναν πισω να βγαζει αερα?σαν ιδεα πως σου ακουγεται?και πως θα κουμπωσω των ανεμιστηρα(και τι μεγεθος να παρω) με πατεντα κατω απο την καρτα γραφικων?
maik42 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 την ψυκτρα του επεξεργαστη, θελει να πει ο ποιητης. 2
escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη λετε?τον εβγαλα και τον καθαρισα πριν 3 μερες ρε παιδια....και απο μεσα την μακα που χε πιασει και απεξω οσο μπορουσα....να παρω πινελο και να τον καθαρισω απεξω χωρις να τον ξεβιδωσω?
karmen1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Αν μάκα απο μέσα εννοείς την πάστα θα έπρεπε να την αντικαταστήσεις με νέα. Εκτός αν κάτι κατάλαβα λάθος ο ποιητής 2
escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 οχι την αντικατεστησα...ρε παιδια ξεσυνδεσα τον ανεμιστηρα απο το μεταλλικο που ειναι απο κατω το κυλινδρακι(δεν ξερω πως το λενε) και ειχε πολυ σκονη κ το καθαρισαμε(5 χρονια δεν ειχε καθαριστει τιποτα)...να παρω πινελακι και να το ξεσκονησω λετε οπως ειναι πανω ή πρεπει να ξαναβγει?για τα ανεμιστηρια και για την πατεντα τι λετε?οι αποψεις σας?
spirosd2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 με πίνελο τα πολυ χοντρά με κανένα blower αν έχεις όλο το υπόλοιπο κουτι, φραξε τους ανεμιστήρες με καμία οντογλυφιδα να μην γυρνάνε και δωστου να καταλάβει μέχρι να γίνει σαν καινούργιο, αν δεν βρεις blower με κανά πιστολακι μαλλιών στον κρύο αέρα.
escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 οκ ευχαριστώ αλλά για τα ανεμιστηράκια τι γίνετε?κ όσο με την πατέντα που θέλω να κάνω....στο κάτω μερος που είναι η κάρτα γραφικών υπάρχει ένα chipset,βράζει αυτό στα παιχνίδια και βράζει η κάρτα...πως να το αντιμετωπίσω αυτό?
karmen1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Λογικά αν δημιουργήσεις μία ροή αέρα μέσα στο κουτί θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Αν δεν ηρεμήσουν καλό είναι να αλλάξεις πάστα στα επίμαχα μέρη. Αν κατάλαβα καλά έχεις 92mm θέση για ανεμιστήρα οπότε δες αυτό εδώ σαν οικονομική λύση http://www.skroutz.gr/s/2274347/Arctic-F9-92mm.html http://www.skroutz.gr/s/2274344/Arctic-F9-PWM-92mm.html
escalator3 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Σε ευχαριστώ. Διευκρινήσεις που θα ήθελα. Ο ανεμιστήρας για μπροστά(φαίνεται η φωτισμένη υποδοχή στην φωτό) μετράω από βίδα σε βίδα κάθετα και νομίζω ότι είναι γύρω στα 12cm αλλά μπροστά υπάρχει η δυσκολία τοποθέτησης γιατί είναι τα καλώδια μπροστά που συνδέονται με το διακοπτάκι του power νομίζω.....anyway θα τα καταφέρουμε...απλά νομίζω ότι είναι μεγαλύτερο karmen. Η σωστή σκέψη αν έχω καταλάβει καλά είναι να τοποθετήσω έναν ανεμιστήρα μπροστά χαμηλά ώστε να μπαίνει αέρας και έναν στο πίσω μέρος ώστε να βγάζει. Υπενθυμίζω ότι το πρόβλημά μου είναι ότι η κάρτα γραφικών(silent,χωρίς ανεμιστηράκι, Geforce Nvidia 8600 GT 512RAM) ανάβει στα παιχνίδια καθώς και το chipset (Intel® ICH7) που είναι ακριβώς απο κάτω από την κάρτα και γίνεται κόλαση παρόλο που το κουτί το έχω ανοιχτό(motherboard http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-946gmx-s2/) . Η δεύτερη σκέψη που μου προτείνανε είναι να βάλω ένα ανεμιστηράκι με κάποιον τρόπο, πατέντα όπως κοιτάζω την κάρτα γραφικώ ακριβώς απο κάτω της για να ψύχεται και έναν ανεμιστήρα πίσω για να βγαίνει ο αέρας. Τι θεωρείτε σωστό? Τι θα πρέπει να κάνω? Τι με συμβουλεύεται? Karmen έχω αλλάξει πάστα στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή. Που αλλού θα πρέπει να αλλάξω?
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Αν μετράς από βίδα σε βίδα και βγάζεις ~12εκ., τότε μιλάμε για 12άρη.
karmen1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Τα 9 εκατοστά τα μέτρησες πίσω; Κάτι ανέφερες για 9 εκατοστά. Στα 9 εκατοστά πας για 92mm ανεμιστήρα στα 12 που αναφέρεις για 12άρη Για πάστα μίλησα στην κάρτα γραφικών και στο chipset της μητρικής όπως αναφέρεις. Αν και πρώτα θα έβλεπα πως αντιδράει όταν πλέον η ροή έχει φτιαχτεί (μεταξύ μας μετά απο 5 χρόνια όπως αναφέρεις στη κάρτα θα έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή πάστας αν όχι αλλαγές) Τέλος για να βάλεις ανεμιστήρα να κοιτάει προς την κάρτα γραφικών απο το πάτωμα απαιτεί τρύπα στο πάτωμα. Δε βλέπω άλλο τρόπο να ανασάνει το μηχάνημα απο εκεί. Μήπως λοιπόν να σκεφτόσουν την αλλαγή κουτιού καλύτερα; Δεν αξίζει να επενδύσεις πάνω σε αυτό. Ο 92άρης αν αλλάξεις κάποια στιγμή κουτί θα σου είναι άχρηστος. Ενώ ένα νέο κουτί θα σου μείνει και επένδυση για το μέλλον. Εσύ ξέρεις εσύ αποφασίζεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα