Caiden Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Καλησπερα εχω εναν γνωστο που εχει το παρακατω συστημα: MOBO: Jetway P4XFB CPU: Intel Pentium 4 2.4 GHz RAM: 256MB SDRAM PSU: Powerstar ATX-300 Μια παλια GPU και εναν 80αρι HDD IDE Θελει να μαθει τι μπορουμε να κανουμε με ενα budget 60-70 ευρω max ετσι ωστε το πισι να ειναι πιο γρηγορο. Η χρηση ειναι μονο σερφαρισμα στο ιντερνετ. Προσωπικα εγω σκεφτηκα να βαλει 2GB μνημη ετσι ωστε να του περασω τα win7 αφου τωρα φοραει τα XP για να δει καποια βελτιωση Εσεις γενικα τι προτεινεται να κανουμε σε αυτο το συστημα για να βελτιωσουμε την αποδοση εστω με αυτο το περιορισμενο budget;
TheELF Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 http://www.skroutz.gr/s/445521/Mushkin-2GB-2x1GB-DDR-PC2100-2-5-3-3-6-Essentials-995924.html Αν σκεφτείς ότι οι μνήμες θα βγουν 43€ ... ασύμφορο μου φαίνεται για τόσο παλιό μηχάνημα αλλά για σερφάρισμα σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση,αν με τα υπόλοιπα βρείτε και κάποιον σκληρό με λίγο νεότερη τεχνολογία οπότε και ταχύτητα θα είναι ακόμα καλύτερα,αν ο pentium είναι μονοπύρηνος όπως πιστεύω μην βάλεις τα 7 καλύτερα όπως είναι με τα XP. Αν σκεφτείς πάντως ότι με 100€ παίρνεις σετάκι s1155, μητρική cpu και 4gb που θα τρέχει απείρως καλύτερα δεν συμφέρει καθόλου να το αναβαθμίσεις «λίγο» ,και στο μέλλον παίρνεις και νέο δίσκο . 1
WalkerSW Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Τα 7αρια τα ξεχνάς , μενεις με ΧP Απο εκει και πέρα η ραμ θα δώσει μια μικρή ανάσα αλλα μην περιμενεις θαύματα ασε που για να βρεις sdram σε λογικες τιμες είναι λιγο δύσκολο. Ακομη και μονο για χρηση ιντερνετ το συστημα είναι πολυ παλιο. Πρεπει να σκέφτεται σιγα σιγα την πλήρη αλλαγή του με ένα 250αρακι 300αρακι κατι γίνεται! http://www.skroutz.gr/s/445521/Mushkin-2GB-2x1GB-DDR-PC2100-2-5-3-3-6-Essentials-995924.html Αν σκεφτείς ότι οι μνήμες θα βγουν 43€ ... ασύμφορο μου φαίνεται για τόσο παλιό μηχάνημα αλλά για σερφάρισμα σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση,αν με τα υπόλοιπα βρείτε και κάποιον σκληρό με λίγο νεότερη τεχνολογία οπότε και ταχύτητα θα είναι ακόμα καλύτερα,αν ο pentium είναι μονοπύρηνος όπως πιστεύω μην βάλεις τα 7 καλύτερα όπως είναι με τα XP. Αν σκεφτείς πάντως ότι με 100€ παίρνεις σετάκι s1155, μητρική cpu και 4gb που θα τρέχει απείρως καλύτερα δεν συμφέρει καθόλου να το αναβαθμίσεις «λίγο» ,και στο μέλλον παίρνεις και νέο δίσκο . Ο σκληρος είναι ide και αρχαίος ακομη και ανταπτορα να απρει θα είναι τόσο αργος που το συστημα θα σερνεται όπως σερνεται και το παλιο. Επισης το τροφοδοτικο δεν είναι για να μπει σε νεο συστημα. Οποτε στην καλυτερη να μπορει να κρατησει το κουτι, αν και αυτό αμφιβολο είναι! 1
TheELF Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Ναι σωστά θα πρέπει να πάρει και σκληρό μαζί,μητρικές με ide τέλος. Τώρα το τροφοδοτικό αν δουλεύει καλά δεν θα έχει πρόβλημα,δεν λέω,αν υπήρχαν τα λεφτά σίγουρα ένα τροφοδοτικό αξίζει να πάρει.
Caiden Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Οποτε λετε να μεινει οπως εχει και οσο αντεξει ετσι? Ξερω οτι με ενα 300αρι φτιαχνει παρα πολυ καλο συστημα με τον Α10 και ισως SSD αλλα αυτη την εποχη δυστυχως δεν παιζουν λεφτα.
TheELF Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Αν μπορέσεις να βρεις φτηνά καμιά μεταχειρισμένη μνήμη 1gb θα είναι αρκετά καλά,μέχρι να μαζέψει λεφτά.
Caiden Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Αν μπορέσεις να βρεις φτηνά καμιά μεταχειρισμένη μνήμη 1gb θα είναι αρκετά καλά,μέχρι να μαζέψει λεφτά. Ναι και εγω κατι τετοιο σκεφτομουνα. Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια
Millennium Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Χωρίς να γνωρίζω τον πωλητή, για δες αν του κάνουν http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/147356-1gb-512mb-ddr-400mhz/
Caiden Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Τελικα μετα απο μια συζητηση που ειχα μαζι του αποφασισαμε να παμε σε ενα "καινουργιο" συστημα. Οποτε κοιταμε αρχικα για μητρικη, επεξεργαστη και μνημες. Θα κρατησουμε τροφοδοτικο, HDD και κουτι για να μειωσουμε το κοστος. Χρηση ανεφερα πιο πανω οτι ειναι σερφαρισμα. Οποτε μπορεσετε μου λετε τις προτασεις σας<br><br> Sent from HTC Desire via Insomnia App Edit: Budget γυρω στο 100αρικο
WalkerSW Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Αχ το ειπα πιο πριν αλλα κανεις δεν μου έδωσε σημασεία. Δεν μπορειται να κρατήσεται ούτε σκληρό ούτε τροφοδοτικο. Οποτε με 100Ε ούτε κατα διάνυα!
Caiden Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Οντως εχεις δικιο το ειχες πει. Τοτε να δουμε το πιο οικονομικο συστημα που μπορουμε να φτιαξουμε Sent from HTC Desire via Insomnia App
Caiden Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Σε ευχαριστω Walker που ασχοληθηκες. Προς το παρων θα την βγαλει με ενα dimmακι RAM 1GB και για αργοτερα βλεπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα