Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους μετά απο αρκετό καιρό.

Ισως κάποιοι θυμουνται ενα topic που εκανα πριν αρκετους μηνες και μπερδευτηκαν αρκετοι με τα ζητουμενα μου. Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/457608-new-gaming-build-t600-h100-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82/">Εδω ειχα μπερδεψει μερικα απτα πιο παλια μελη της κοινοτητας. Λογω της διακοπης της εταιρικης συμφωνιας που υπηρχε με το πλαισιο, το μηχανημα που ηθελα να φτιαξω τοτε αναβληθηκε (ισως καλυτερα γιατι θα του εβαζα φρουφρου και αρωματα χωρις να αξιοποιηθουν ποτε).

Πιο συνετα πλεον θελω να φτιαξω ενα νεο μηχανημα πανω κατω στα 1000 ευρω. Να τονισω οτι συλλεγω τα κομματια που θελω και θα αγοραστουν ειτε ολα σιγα σιγα ειτε ολα μαζι σε κανα μηνα (αναλογως τους λογαριασμους).

Το μηχανημα προοριζεται κυριως για gaming.

Παιχνιδια που χρησιμοποιουνται σε καθημερινη βαση ειναι Lineage2 (Goddess Of Destruction), Dota2,

και σε μερες βαρεμαρας Assasin Creed 3, Pro.

Προγραμματα που χρησιμοποιω αρεα και που, Photoshop και Fraps (προγραμμα καταγραφης βιντεο εν ωρα παιχνιδιου).

Σας βαζω παρακατω καποιες ιδεες που ειχα για το μηχανημα μετα απο καποιο ψαξιμο και μου λετε γνωμες/αλλαγες/ιδεες.

Case: Corsair 600TM White

Mobo: Gigabyte Z77X-UD3H

CPU: Intel Core 3570k

SSD: Samsung 840 Pro 128gb

Ram: Corsair Vengeance 8gb 2x4096 DDR3 [link=http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28826&cat=4][/link]

Monitor: Dell2312HM ή την LG IPS 237L (στο θεμα εμφανισης η LG ειναι καλυτερη της Dell, αλλα δεν ξερω την διαφορα τους σε ποιοτητα)

VGA: 7870 Powercolor Myst Tahiti LE ή την Gtx 650Ti boost (οταν ερθει ελλαδα)

CPU Cooler: Corsair H100i

HDD: 1TB WD (δεν ξερω ποιον ομως)

PSU: Corsair (δεν ξερω ποιο ομως)

Πληκτρολογιο ποντικι υπαρχουν ηδη.

Προσπαθησα να το κανω καπως VFM το μηχανημα και να χει μια αλφα αντοχη για τα επομενα χρονια (το προηγουμενο κρατησε 5 χρονια μεχρι που τα κακαρωσε η καρτα γραφικων).

Υπερβολη ισως ειναι το Κουτι, αλλα ειναι θεμα γουστου καθαρα.

Ολα τα κομματια θελω να τα παραγγειλω απο καποια ελληνικη σελιδα, και αν γινεται ισως ολα απο την ιδια σελιδα (αν οχι ολα εστω τα περισσοτερα), και επισης να γινεται μεσω αντικαταβολης. Και να μην ειναι απο μια μονο σελιδα δεν ειναι τοσο δα τραγικο θεμα.

Συναρμολογηση μονος, με την βοηθεια γνωστου.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Επεξ/σία από Skr1ll3x
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου δεν θα αγοραστει αμεσα το συστημα σου ολο μαζι,και αφου θα αγορασεις σιγα σιγα ενα ενα τα πραγματα,αγορασε πρωτα μνημες ram απο τωρα (γιατι οσο περναει ο καιρος η τιμη θα ανεβει),παρε τωρα κουτι και δισκους και αφησε τελευταια μητρικη και επεξεργαστη.Περιμενε να βγουν οι νεοι της intel,να δουμε πως θα πανε σε επιδοσεις και ισως να αξιζει να πας στην καινουρια γενια επεξεργαστων.Αν για καποιο λογο δεν σε ικανοποιησουν οι νεοι επεξεργαστες τοτε ξαναπας στην αγορα ivy cpu και μαλιστα σε καλυτερη τιμουλα αφου οι τιμες θα εχουν πεσει..

Δημοσ.

VFM

Intel

Κλειδωστε το παρακαλω  :-D

Τωρα περα απο την πλακα,οταν μιλαμε για συστημα 1000+ ευρω βαλε μια 7950.

Και πολυ Corsair ρε φιλε.Δε χρειαζεται,ειδικα σε Ram-Psu.

Ram προτιμησε οχι μαρκα,αλλα τον υψηλοτερο χρονισμο στην καλυτερη τιμη.Παιζουν κατι Kingston στα 46-47Ε,ενω λογικα οι vengeance θα παιζουν στα 63Ε.

Psu προτιμησε ενα 650αρι Enermax. 

Δημοσ.

τροφοδοτικο καλητερα να παρει καμια καλη μαρκα

σε μνημες οτι νανε ολες το ιδιο ειναι

Δημοσ.

τροφοδοτικο καλητερα να παρει καμια καλη μαρκα

Δηλαδή η corsair δεν είναι καλή μάρκα στα Psu? :whistle:

• Like 3
Δημοσ.

Psu προτιμησε ενα 650αρι

το Enermax.  αν ειναι καλη μαρκα ας το παρει και corsair ειναι καλη μαρκα

τα adata εχω ενα τετιο ειναι καλη μαρκα (ρωταω δεν το προτινω)

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Καταρχήν η corsair δεν φτιάχνει psu. Τα psu της corsair κατασκευάζονται από τρεις διαφορετικές εταιρίες: Τα ψηφιακά AX από την flextronics, τα ΑΧ και μερικά TX από τη seasonic και τα υπόλοιπα από την Cwt.

Δεν γίνεται να παρουμε υπόψιν μας μόνο τον OEM κατασκευαστή, υπάρχουν επίσης οι παράμετροι της ισχύος και της τιμής.

Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω τον λόγο υπαρξης της H100 και μάλιστα εις βάρος της κάρτας γραφικών. Aντικαθιστώντας την Η100 με την γνωστή thermalright true spirit πχ. αμέσως-αμέσως μαζεύονται χρήματα για μετάβαση σε 7950.

Με τα (τζάμπα) λεφτά του 840 pro, μπορείς να πάρεις δίσκο διπλάσιας χωρητικότητα. Είτε τον "απλό" 840, είτε τον kingston v300. Θα προτιμούσα τον δεύτερο.

Μητρική?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά το πολύ καλύτερη μία μάρκα απο μία άλλη είναι κάτι πολύ σχετικό δε νομίζετε;

Για να πάρει κάποιος ένα 650άρι enermax σε σχέση με ένα άλλο 650άρι, πόσα παραπάνω πρέπει να δώσει;

Ασε που σήμερα διάβασα ότι το κορυφαίο Psu της αγοράς ακούει στο όνομα Corsair

http://www.thelab.gr/power-supplies-reviews/corsair-ax1200i-121496.html

όλα μα όλα είναι σχετικά και πάντα βασικός παράγοντας είναι και η τιμή. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπίσω την corsair ¨η την οπιοιαδήποτε Corsair.

Το παλικάρι θέλει συμβουλές για να έχει ένα σύστημα στο χιλιάρικο.

Αν αυτό το Psu χωράει μέσα χωρίς παραχωρήσεις ας το πάρει

http://www.skroutz.gr/s/2574475/Enermax-Triathlor-FC-650W.html

Αν και ο μικρός του αδερφός δε τα πήγε και τόσο καλά

http://www.techpowerup.com/reviews/Enermax/ETA550AWT-M/11.html

Αν θέλετε να μιλήσουμε για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες psu μπορούμε να ανοίξουμε θέμα.

Επεξ/σία από karmen1983
Δημοσ.

Ναι mobo ξεχασα να αναφερω (εκανα edit το πρωτο post).. Gigabyte Z77x-UD3H..

Το H100 το θελω για αθορυβα και κρυα πραγματα μεσα στο κουτι.. Και ισως στο μελλον αν πριζωθω, να κατσω να βρω πως να κανω "ελαφρυ" OC..

Σε 7950 δεν θελω να παω γιατι δεν με παιρνει οικονομικα για καρτα 300+ ευρω (το βρισκω και ασκοπο).. Ακομα και τα 200max που θελω να βαλω για VGA ασκοπα τα βρισκω, αλλα ειπα μηπως χρειαστει και κατεβασω και κανα τιτλο μελλοντικο.. Σκοπος μου ειναι να κοψω.. Οχι να πατησει ή και να περασει τα 1000 ευρω.. Αν μειωθει το κοστος σε καποια εναλλακτικα κομματια απο αυτα που εγραψα ακομα καλυτερα (εχουμε και εφορια να πληρωσουμε).

Τονισα με ποια game ασχολουμε σε καθημερινη βαση.. Δεν εχουν τα ultra εφε σαν games, αλλα γενικοτερα θελω να εχω μια VGA αξιοπρεπεη να μπορει να ανταποκριθει κ σε πιο ισχυρες απαιτησεις απο αυτα που ασχολουμε σε καθημερινη βαση..

Οσο για επεξεργαστη.. Ποτε αναμενονται?

Για PSU μην τσακωθειτε, Corsair ΗΧ 520 φοραει το μηχανημα που εχω τα τελευταια 5 χρονια, και ειναι αψογο.. + οτι εχει τραβηξει του κοσμου τα πεσιματα τασης και διακοπες, χωρις να ειμαι κατοχος UPS.. To σιγουρο που θελω ειναι να ειναι modular τα καλωδια, να αποφυγω ολο αυτο το ματσουκι απο καλωδια μαζεμενα..

Καρμεν εσυ δεν εχεις κανει ενα topic σε αλλο site σχετικα με τα sleeve καλωδιων? Κατι μου θυμιζει αυτο το name, αν κανω λαθος παρεληψε το.. (αν εχω δικιο απιστευτο topic, κατι που θα προτιμουσα να βρω ετοιμο παρα να βρω το κουραγιο να μπω στην διαδικασια που μπηκες :P , δεν εχω τετοια υπομονη)

Δημοσ.

o/c και αθόρυβα πράγματα μπορείς να έχεις και με άλλα coolers.

Για psu δε τσακώνομαι και γενικά δε το κάνω :P

Για το θέμα Sleeving ναι η αρχοντιά μου είναι η δημιουργός του θέματος

Δημοσ.

Αν βαλω και την H100 στο κομματι της υπερβολης μαζι με το Case ειμαι πολυ τραγικος?  :P  Ειναι τα 2 must που εχω για το μηχανημα που θελω, κ δν ξερω γιατι εχω φαει τετοιο κολλημα με την παθητικη υδροψυξη..

Στο θεμα SSD πιστευω ο 120αρης μου ειναι αρκετος για OS + 1 παιχνιδι + Photoshop.. Ολα τα υπολοιπα στον HDD.. Και για το θεμα PRO και απλου, διαβασα οτι ειναι στις κορυφες στην κατηγορια του, οπως ηταν και ο 830 περυσι.. Για τον απλο 840 βλεπω οτι αποτελει πολυ mainstream κομματι marketing κατι που δεν με εντυπωσιαζει και τοσο στο θεμα "βαθος χρονου/αποδοσης"

Οποιος μπορει να μου κανει συνθεση απο καποιο ελληνικο site καλο ας το κανει ελευθερα να ξερουμε που βαδιζουμε (στο θεμα χρηματων).. Περα απο e-shop δεν εχω παραγγειλει απο αλλου ποτε, και δεν ξερω ποια ειναι τα καλα ελληνικα "e-shop". Με βαση αυτη την προταση που ειπα, ή με καποιες εναλλακτικες αν ειμαι καπου "τραγικος"..

Δημοσ.

Kαρμεν απο οτι ξερω οι κορυφαιες μαρκες psu ειναι η Enermax και η Seasonic.Αν εχει αλλαξει κατι παω πασο.

Skrillex οταν μιλαμε για GAMING συστημα δε κανεις παραχωρησεις στην καρτα γραφικων,απλα παιρνεις την καλυτερη που μπορεις.Για αυτο σου λεω παρε την 7950,και περαν του οτι κανει γυρω στα 280,μπορεις να κοψεις λιγο απο το κουτι σου ή να πεσεις σε Η60 ή σε H80i.

Τα καλα e-shops ειναι Vision Studio(αν μενεις θεσ/νικη),mgManager,Digital Master

Δημοσ.

Κρητη μενω, αλλα δε νομιζω να ειναι τοσο τσιμπημενα τα μεταφορικα... (εκτος και αν δεν στελνουν στην υπολοιπη Ελλαδα)..

Και αν το θετεις ετσι τοτε εγω το χωριζω σε νορμαλ gaming και hardcore.. Και δεν ειμαι στην κατηγορια hardcore για να δωσω ~300 για VGA.. Τουλαχιστον οχι τωρα.. VFM προσπαθω να κανω με 2 υπερβολες (κουτι, υδροψυξη) και νομιζω οτι με μια Tahiti ειμαι υπερκαλυμενος για τις απαιτησεις που εχω.. Και να κοψω αυτα που λες.. παλι σε ~200 VGA θα κινηθω..

4870 vapor-x ειχα 4 χρονια (μεχρι που καηκε απο ταση) και με εβγαλε ασπροπροσωπο σε οτιδηποτε την δοκιμασα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...