pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Γεια σας παιδία, έχω ubuntu 12.04 και κάρτα γραφικών στο laptop μου GeForce gt 540M και θέλω να εγκαταστήσω τους drivers. Πηγαίνω λοιπόν στο επίσημο site της NVDIA και βρίσκω τους drivers για την κάρτα γραφικών μου και πατάω download. Μου κατεβάζει ένα αρχείο .run και το σώζω στην επιφάνεια εργασίας.Έπειτα, πάω στο σωστό dir μέσω terminal και πατάω chmod +x NVIDIA-Linux-x86_64-310.40.run sudo ./NVIDIA-Linux-x86_64-310.40.run Η εγκατάσταση όμως αποτυγχάνει και μου βγάζει τα εξής (goto συννημένα) Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Πας στο System Settings > Additional Drivers και απο κει ενεργοποιεις τον κλειστο driver για την καρτα σου. Απο περιεργεια. Γιατι πηγες στο site της nvidia και κατεβασες απο κει τον driver ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Πας στο System Settings > Additional Drivers και απο κει ενεργοποιεις τον κλειστο driver για την καρτα σου. Απο περιεργεια. Γιατι πηγες στο site της nvidia και κατεβασες απο κει τον driver ? Γεια σας παιδία, έχω ubuntu 12.04 και κάρτα γραφικών στο laptop μου GeForce gt 540M και θέλω να εγκαταστήσω τους drivers. Πηγαίνω λοιπόν στο επίσημο site της NVDIA και βρίσκω τους drivers για την κάρτα γραφικών μου και πατάω download. Μου κατεβάζει ένα αρχείο .run και το σώζω στην επιφάνεια εργασίας. Έπειτα, πάω στο σωστό dir μέσω terminal και πατάω chmod +x NVIDIA-Linux-x86_64-310.40.run sudo ./NVIDIA-Linux-x86_64-310.40.run Η εγκατάσταση όμως αποτυγχάνει και μου βγάζει τα εξής (goto συννημένα) Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ευχαριστώ. Παραβλεπω οτι πηγες να κατεβασεις λαθος οδηγους...παρολα αυτα κανε αυτο που ειπε ο φιλος τριτονας αν και για μενα καλυτερα μεινε με τον Xorg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 αν και για μενα καλυτερα μεινε με τον Xorg Ουτως η αλλως, με τον Xorg θα μεινει Εννοουσες, να μεινει με τον ανοιχτο driver προφανως. Οχι, κατ'εμε. Νvidia εχει, να βαλει τον σοβαρο κλειστο οδηγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ο λόγος που πήγα να κατεβάσω τους NVDIA drivers είναι ότι πιστεύω ότι το λαπτοπ δεν δουλεύει σωστά έτσι όπως είναι.Στα windows δουλεύει μια χαρά και μάλιστα αν δεν κάνω κάτι σοβαρό δεν χρησιμοποιεί καν την κάρτα γραφικών.Στα ubuntu με το που θα τα ανοίξω το laptop ζεστένεται. Αφήστε κ το ότι κολλάει πολύ. Χωρίς να το πειράξω είναι έτσι.Τι να κάνω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 στο linux δεν κατεβαζουμε χυμα και εγκαθιστουμε, οπως στα windows. υπαρχει Package Managment System. οποτε για να εγκαταστησεις τον driver της nvidia, θα το κανεις προβλεπομενα, οπως σου ειπα πιο πανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 στο linux δεν κατεβαζουμε χυμα και εγκαθιστουμε, οπως στα windows. υπαρχει Package Managment System. οποτε για να εγκαταστησεις τον driver της nvidia, θα το κανεις προβλεπομενα, οπως σου ειπα πιο πανω. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνω ? :'( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 η δευτερη επιλογη ειναι (Nvidia binary xorg driver, kernel module and VDPAU) πατας πανω της και μετα activate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 το πρώτο δεν θέλει diactivate ?Θα δουλεύει σωστά μετά από αυτό (όπως στα windows)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 υποθετω θα ενεργοποιησει αυτοματα τον κλειστο. δεν εχω ubuntu. κανε activate, περιμενε να κανει οτι ειναι να κανει και κανε reboot και δες τι και πως δουλευει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ρε αδελφε πατα στο 2ο και activate , μην το κουραζεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 το πάτησα και έγινε έτσι τώρα -.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 οπως βλεπεις στο πρωτο που ειναι επιλεγμενο αυτην την στιγμη λεει κατω οτι ειναι activated αλλα οχι σε χρηση, Υποθετω εκανες reboot. Ανοιξε και μια κονσολα και χτυπα ενα lsmod .Αν δεις αναφορες σε nvidia τοτε εισαι σε καλο δρομο. Αν δεν δεις πουθενα την λεξει nouveau παλι εισαι σε καλο δρομο. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση...δεν εισαι σε καλο δρομο ΥΓ: βασικα κανεις ενα lsmod |grep nouveau ....αν δεν σου βγαλει αποτελεσμα...δεν ξαναασχολησε με το θεμα nvidia driver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Γενικά για την εγκάτασταση προγραμμάτων στο Linux δες εδώ https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pbp Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 οπως βλεπεις στο πρωτο που ειναι επιλεγμενο αυτην την στιγμη λεει κατω οτι ειναι activated αλλα οχι σε χρηση, Υποθετω εκανες reboot. Ανοιξε και μια κονσολα και χτυπα ενα lsmod .Αν δεις αναφορες σε nvidia τοτε εισαι σε καλο δρομο. Αν δεν δεις πουθενα την λεξει nouveau παλι εισαι σε καλο δρομο. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση...δεν εισαι σε καλο δρομο ΥΓ: βασικα κανεις ενα lsmod |grep nouveau ....αν δεν σου βγαλει αποτελεσμα...δεν ξαναασχολησε με το θεμα nvidia driver Δεν γράφει τίποτα από τα 2 και οταν έκανα αυτή την εντολή διασωλίνοσης που λές πιο κάτω δεν έδειξε να κάνει κάτι. Ναι είχα κάνει reboot. Γενικά για την εγκάτασταση προγραμμάτων στο Linux δες εδώ https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD Ευχαριστώ για αυτό - Και ξαναλέω το pc δουλεύει χωρίς λόγο πολύ ψηλά ενώ στα windows καμία σχέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα