Προς το περιεχόμενο

Overclocking 7950 Vapor-x

lazaros2121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ δε χρησιμοποιώ τέτοια πράγματα

Περνάω τους οδηγούς πάνω από τους προηγούμενους χρόνια τώρα και δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα

Άρα θες φορματ; δοκίμασε κι αυτό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ήρθε η κάρτα εκανα και φορματ αλλά αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα, στα παιχνίδια βγάζει μπλε οθόνη ακόμα και με στοκ ρολόγια, το heaven ολοκληρώνεται κανονικά και με το msi ab το ρευμα φτανει μέχρι 1.242v σε overclock. Τσαμπα έβαλα σε μπελαδες το amazon μαλλον απο το δικό μου σύστημα πηγάζει το πρόβλημα, παίζει να είναι το τροφοδοτικό?

Έχεις άλλο εύκαιρο να δοκιμάσεις;

Δεν έχω, όλα είναι κάτι παλιά noname 350watt, το occt βγάζει μπλε οθόνη στο δεκάλεπτο άρα μάλλον το τροφοδοτικο είναι, άντε όμως να πείσεις τα Φιντανια του πλαισίου για το πρόβλημα...

Λοιπόν αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη δικιά μου, πρόβλημα για δυνατούς λύτες.

Από την αρχή που την πήρα, κατέληξα στα 1160/1500 σα maximum stable clocks. Έκανα δοκιμές στα Crysis 3, Far Cry 3, BioShock Infinite και Unigine Heaven και Valley. Σε αυτά τα ρολόγια δεν υπήρχε πρόβλημα.

Δοκιμάζοντας να ανέβω κι άλλο, ξεκίνησαν τα crashes στο BioShock, είτε πριν καν μπω in game, είτε μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε ξεκινήσει. Ρίχνοντας τα ρολόγια δεν υπήρχε πρόβλημα. Παρόλ' αυτά όμως, στα Crysis 3 και Far Cry 3 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, τα τερμάτισα και τα δύο χωρίς προβλήματα.

Μια μέρα έκανα κάτι δοκιμές με τα καλώδια. Επειδή όπως έχω πει το 650άρι Etasis μου δε βγάζει 8πινα, την είχα συνδέσει με τα molex της κάρτας. Επειδή είναι γτπκ, όπως πας να τα βάλεις, μερικές φορές βγαίνουν κάποια καλώδια. Τα έβαλα καλύτερα και απ' ότι θυμάμαι τα προβλήματα με το BioShock σταμάτησαν, και το έτρεχα χωρίς πρόβλημα στα 1160/1500. Δεν έπαιξα ώρες ατελείωτες, αλλά όταν είχα crashes, τα είχα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ποτέ μετά από αρκετή ώρα.

Anyway(s), δεν ξανασχολήθηκα με το BioShock από τότε, για διάφορους λόγους. Από τότε όμως έχω λιώσει τα Crysis 3 και Far Cry 3. Επίσης έπαιξα για αρκετή ώρα το Blood Dragon όταν βγήκε. Δεν έκανε το παραμικρό κιχ σε αυτά, πάντα σε 1160/1500.

Προχθές που βγήκε το Metro: Last Light, είχα πάλι crashes, τόσο στο benchmark, όσο και in game. Έτρεξα από περιέργεια και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω στο δίσκο, και μόνο στο BioShock είχα πάλι crashes. Στα άλλα (Crysis 3/Far Cry 3) όλα κομπλέ.

Ξαναπάλεψα με τα molex της κάρτας, τα καλώδια χαλάρωσαν κι άλλο και πλέον βγαίνουν για πλάκα. Αφού είδα κι απόειδα κι απηύδησα, δανείστηκα ένα 1000άρι Platinum τροφοδοτικό έχοντας κατά νου ότι κάτι παίζει με την τροφοδοσία της κάρτας. Αμ δε, και με το 1000άρι έκανε τα ίδια ακριβώς. Εννοείται χωρίς molex, αφού έβγαζε απευθείας 8πινα.

Έβαλα και το Metro 2033 και έκανε τα ίδια κι εκεί, crashes δηλαδή. Παρόλ' αυτά, σε Crysis 3 και Far Cry 3 εξακολουθεί να τρέχει απροβλημάτιστα για ώρες.

Έτρεξα FurMark για 50 λεπτά, MSI Kombustor για κανα 20λεπτο, κανένα πρόβλημα, ούτε καν artifacts. Πάντα σε 1160/1500 όλα όσα αναφέρω.

Προς το παρόν βλέπω 2 πιθανές εκδοχές:

α. Η κάρτα μου είναι μεγάλη μπανάνα και δε μπορεί ούτε τα 1100 στον πυρήνα, μέχρι 1075 δοκίμασα χωρίς πρόβλημα στα Metro και στο BioShock.

β. Κάπου κομπλάρει η κάρτα, και ενώ τρέχει απροβλημάτιστα σε 1160/1500, όταν για κάποιο λόγο crashάρει, τρώω crashes στα 3 παιχνίδια που προανέφερα και με χαμηλότερα ρολόγια, μέχρι να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να «ηρεμήσει» η κάρτα και να τρέχει χωρίς πρόβλημα, μέχρι το επόμενο crash κ.ο.κ..

Στην αρχή ήμουν με 13.3 beta 2 και πλέον είμαι με 13.4 WHQL. Μια απ' τα γίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Επίσης να πω ότι τα BioShock και Μetro 2033 είναι αυθεντικά (Steam).

Θα μπορούσαμε να πούμε εξαρχής ότι η κάρτα δεν είναι σταθερή σε 1160/1500, κι ας τρέχει απροβλημάτιστα τα Crysis 3 και τα δύο Far Cry 3 (δεν έχω δοκιμάσει άλλο προς το παρόν).

Γιατί όμως υπήρξε περίοδος που έτρεχε χωρίς πρόβλημα το BioShock; Επίσης γιατί σε FurMark και Kombustor δεν υπάρχει πρόβλημα; Και γιατί σε Crysis 3 και τα δύο Far Cry ακόμα και τώρα δεν έχω crashes;

Ποιο είναι το πιο GPU intensive πρόγραμμα ώστε να δω αν αντέχει η κάρτα μου σε 1160/1500;

Μήπως πρέπει να κάνεις κάτι για να αρχίσεις να πειράζεις τάση; Τελικά πού σου είναι κλειδωμένη έχεις καταλήξει;

Το furmark ζοριζει, αλλά όχι όπως ένα παιχνίδι όπως το μέτρο

Πχ στο μετρό ή ( ακόμα χειρότερα ) στο futuremark 13 μπορεί να ακούσω και πυκνωτές και τα vrm χτυπάνε ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι το furmark

Και αρχίζω τελικά και σκέφτομαι ότι το 1.25 που έχω κλειδωμένο αν και φαινομενικά πολύ για τη συχνότητά μου ίσως είναι καλό και ασφαλές γιατί μέχρι στιγμής δε με έχει προδώσει η κάρτα πουθενά

Λοιπόν, έτρεξα από περιέργεια τώρα το BioShock στα 1160/1500 και δεν είχα crash. Υπενθυμίζω ότι πάντα όταν crashάρει, αυτό γίνεται είτε πριν καν ξεκινήσει το game, είτε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Είμαι σίγουρος ότι αν τρέξω ένα από τα Metro και φάω crash, μετά που θα ξανατρέξω το BioShock, θα έχω κι εκεί crash.

Δεν έχω καταλήξει πού είναι κλειδωμένη. Απ' ότι φαίνεται όμως, στο BIOS με το Boost off η τάση είναι κλειδωμένη στο 1.125V και στο άλλο BIOS είναι κλειδωμένη στο 1.25V. 

Κι ενώ θα έλεγε κάποιος ότι με το Boost on θα ανέβαινε περισσότερο η κάρτα, @@. Ακριβώς τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Δηλαδή θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο GPU intensive από τα Metro; Κι αν ναι, το BioShock που είναι ελαφρύ γιατί του τη βαράει και πότε πότε πετάει crashes;

Δε μπορούμε να ξέρουμε πού θα της τη βαρέσει της κάρτας ειδικά , είναι μυστήρια , δοκιμάζουμε όσα περισσότερα μπορούμε

Το boost πάντως κάνει προβληματικά τα πράγματα στο o/c δε ξέρω για τις sapphire, στις gb που έχουμε και bios με boost όλοι παραπονιούνται ότι κάνουν νερά στο o/c μάλλον το boost πρέπει να το αφήνεις στοκ

Θες κάποιο bios με ξεκλείδωτα ρεύματα και χωρίς boost για να είσαι 100% βέβαιος τι μπορεί να κάνει η κάρτα σου, ίσως πρέπει να βρεις κάτι τέτοιο και να το φλασαρεις , αν είχες ίδια με τη δική μου θα σου έλεγα ποιο είναι. για τη δική σου όμως δε ξέρω δυστυχώς

Μου πέρασε απ' το μυαλό να ξαναδοκιμάσω με Boost off, απλά έχω την εντύπωση ότι όταν το είχα off, έκανε τα ίδια και όταν το έβαλα on σταμάτησε, και τώρα ξανάρχισε.

Αν βρω κανα BIOS θα κάνω μάλλον δοκιμή, μπας και.

Πού είναι κι ο Prospector8 που πήρε ίδια με τη δική μου κι έλεγε ότι κι αυτός κατέληξε στα 1160/1500 να τρέξει τα Metro να μας πει αν του κάνει τα ίδια...

Πάντως αν μπορεί μόνο μέχρι 1075 ο πυρήνας, η κάρτα μου είναι τραγική. Και καλά να μπορεί μέχρι εκεί. Αν βγει κανα νέο Metro και ούτε εκεί δε μπορεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσων αφορά την τροφοδοσία, δες τα κίτρινα καλώδια του enermax Etasis (αν είναι full κίτρινα/κίτρινα με μπλε ρίγα/κίτρινα με μαύρη ρίγα) για να δεις αν έχει πολλαπλά rails και να μοιράσεις κατάλληλα το φορτίο, μπας και ζορίζεις υπερβολικά κάποια γραμμή μόνο. Τα molex->8ping στράβωσέ τα γερά για να κάνουν καλή επαφή.

Τώρα με τα της τροφοδοσίας στην άκρη, και δεδομένο ότι δεν παίζει κάτι με drivers, η κάρτα σου απλά δεν είναι stable εκεί που τεστάρεις. To πότε και γιατί crashάρει δεν είναι consistant γιατί μπορεί άλλοτε να τρως crash από χαμηλό voltage λόγω οριακού scale, άλλοτε να τρως crash λόγω OCP σε βαριά σκηνή και άλλοτε να τρως crash από ετοιμόρροπο stability σε συνδυασμό με θερμοκρασία στο "όριο"*. H θερμοκρασία δε από μόνη της, μετακινεί και το wattage οπότε και πάλι παίζει το σενάριο OCP του cotroller της κάρτας. Γενικά το γιατί crashάρει εκεί που crashάρει και γιατί δεν είναι συνεπής στα crashαρίσματα είναι πρόβλημα με ποοοοολές μεταβλητές.

Κατέβασε σηντιριτικά μνήμες και δες τι γίνεται με τον πηρύνα. Ψάξε για Bios που να δίνει τάση. Αν παίρνει τάση (επιβεβαίωσε το με κανένα furmark & σταθερό fan -> μεγαλύτερες θερμοκρασίες) και δεν δίνει ούτε καν ένα MHz τότε κάποιο protection σε κόβει και για να μετακινηθεί αυτό με firmware είναι θέμα του αν το υποστηρίζει ο cotroller. Αλλιώς πας hardmod.

:)

*σε φάση σου βγάζει 3D11 @ 70C αλλά @ 72C κλάνει λόγω instability.

Επεξ/σία από caution

Oups δίκιο έχει - και πάλι δες το rail balance σου να έχεις δύο γραμμές πάνω στην κάρτα μπας και τερματίζει καμια από τις γραμμές και χώνει ripple (αν και etasis τα 'σπαγε σε αυτά τα θέματα).

Το 8pin είναι δύο ακόμα γειώσεις αν θυμάμαι καλά, οπότε κράτα μικρό καλάθι :/

Μαλιστα. Χθες "αγοραζε" ο φιλος μου το παιχνιδι και σημερα θα το εχει αγορασει.. Θα περασω για καφε και θα κανω τα απαραιτητα τεστ και θα σου πω ,dont worry. Σιγουρα παντως σταματα να ασχολεισαι με το furmark,την ιδια μλκια εκανα και εγω παλια και δεν μπορουσα να καταληξω πουθενα. Επειτα ψαξε για ξεκλειδωτο bios γιατι εχω feeling οτι εισαι παρα πολυ στο οριο που η καρτα χρειαζεται ελαχιστο ρευμα παραπανω για να εισαι stable ακομα και στο metro. Μαλλον το benchmark του πρεπει να ζοριζει την καρτα πξο πολυ και απο Crysis 3... Αφου σου εχει μπει το μικροβιο του μεγαλου Oc,σκεψου απλα την περιπτωση να την γυριζες πισω αμαζον και με τα λεφτα που θα σου επεστρεφαν πισω επαιρνες την 7950 DualX απο το ιταλικο αμαζον. Just sayin. Υπομονη και θα ξανα ενημερωσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...